14
« στις: Δευ 21 Ιούν 2010 14:58 »
Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τον Ηπειρωτικό Αγώνα.. σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ
"Ελάτε να σας βάλουμε παράθυρα!
Λύση φέρεται ότι… κομίζει στο μεγάλο πρόβλημα της όχλησης των κατοίκων της περιοχής «Σιαράβα» η επιχείρηση των υιών του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη.
Οι αυλές των σπιτιών στο πίσω μέρος της Γαριβάλδη ανάμεσα σε συστήματα εξαερισμού.
Συνεργάτες της οικογένειας του προέδρου η οποία διατηρεί κατάστημα επί της οδού Γαριβάλδη, πρότειναν στους κατοίκους να τοποθετήσουν νέα παράθυρα αλουμινίου σε όλα τα σπίτια! Η πρόταση έγινε σε συνάντηση που είχε η επιτροπή των κατοίκων με το άτυπο σωματείο των καταστηματαρχών. Οι κάτοικοι έμειναν φυσικά εμβρόντητοι. Σε αυτή την πόλη η αντιστροφή της λογικής και της πραγματικότητας είναι πλέον πλήρης. Το ζήτημα δεν είναι να μονωθούν τα σπίτια, αλλά τα καταστήματα! Και η μόνωση μπορεί να αφορά τα κλαμπ, όχι τις καφετέριες και τα εστιατόρια που χωρίς άδεια δονούν τον τόπο με το έτσι θέλω στη Γαριβάλδη.
Βέβαια, η πρόταση αποκαλύπτει κάτι ακόμη. Το να προτίθεσαι να αλλάξεις τα κουφώματα σε 70 σπίτια, σε μια ολόκληρη συνοικία δηλαδή, μόνο και μόνο για να παίζεις μουσική, φανερώνει και το επιχειρηματικό κέρδος που υπάρχει στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι για όλες αυτές τις οικογένειες ο βίος είναι πλέον αβίωτος. Ζούνε στο πίσω μέρος των κλαμπ ανάμεσα σε καμινάδες εξαερισμών, τεράστιες μονάδες κλιματιστικών, και με τον θόρυβο και την τσίκνα να τους περικλείει από παντού.
Προϊστάμενος ο ελεγχόμενος
Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι υπηρεσίες ελέγχου. Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε. Ακόμη και τις καλύτερες των προθέσεων να έχουν, βρίσκονται μπροστά σε ασυμβίβαστο. Ο Ιωάννης Νικόπουλος, προϊστάμενος της διεύθυνσης Υγιεινής και Ποιότητας Ζωής που κάνει ελέγχους, είναι ταυτόχρονα υφιστάμενος του νομάρχη, η οικογένεια του οποίου διατηρεί κατάστημα στην περιοχή. Το κατάστημα είναι στο όνομα της συζύγου του Αλέκου Καχριμάνη. Πέρα από το τυπικό της υπόθεσης, ο νομάρχης θεωρεί το κατάστημα δικό του, οικογενειακό, και παρεμβαίνει συχνά για να δικαιολογήσει τις παραβάσεις. Πώς λοιπόν θα πείσει η διεύθυνση ότι κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της, όταν ταυτόχρονα λογοδοτεί στον ελεγχόμενο; Φαίνεται πως σε αυτή τη χώρα δεν παίρνουμε κανένα μάθημα διαφάνειας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Το αντίθετο αποτέλεσμα
Η αστυνομία γράφει αδιάλειπτα τα καταστήματα για έλλειψη αδειών μουσικής, ηχορύπανση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. 138 παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί από την αστυνομία μέσα στο 2010. Σχεδόν κάθε μέρα οι αρχές διαπιστώνουν και μία παράβαση και αντί ο νόμος να επιβάλλεται, η κατάσταση εκτροχιάζεται. Που να μην γινόντουσαν και έλεγχοι δηλαδή.
Στη Γαριβάλδη βιώνουμε τη σύγχρονη Ελλάδα: Ο νόμος καταστρατηγείται, αλλά κανείς δεν τιμωρείται. Η δημόσια διοίκηση ελέγχει και είναι ταυτόχρονα ελεγχόμενη. Και κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Αν θέλουμε να δούμε τη μικρογραφία της ελληνικής παθογένειας, ας κατηφορίσουμε στο πρόσφατα αναπλασμένο δρόμο."