Αποστολέας Θέμα: 60άρα κασέτα - This is the end  (Αναγνώστηκε 3415 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Achilleas

• S.A.
  • Administrator
  • Hero Member
  • ΟΧΛΟΣ
    • Προφίλ
    • ΠΑΣ
60άρα κασέτα - This is the end
« στις: Σαβ 30 Οκτ 2010 15:07 »
Τέλος εποχής...

κι εμάς τους μεγαλύτερους μας πιάνει μια πίκρα. Σταματάει λέει η SONY την παραγωγή WALKMAN. Είχατε ποτέ?
Εχετε γράψει κασέτα 60άρα με το άγχος αν θα χωρέσουν τα κομμάτια? Να πηγαίνεις με το στυλό το καρουλάκι με την μαγνητική ταινία, ακριβώς στο σημείο που άρχιζε το καφέ, για να μην χάσεις ούτε δευτερόλεπτο ηχογράφησης.
Εχω παίξει άπειρες φορές κασέτες κενές για να χρονομετρήσω ακριβώς τη διάρκεια και στα καπάκια να γράψω την κασέτα με τις επιλογές μου.

Αν γράφατε τώρα μια κασέτα (60άρα) ποια κομμάτια θα διαλέγατε για κάθε πλευρά??? Συνήθως οι 2 πλευρές ήταν 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Εχει κανείς όρεξη για τα 60λεπτα playlists της ζωής του?

ΥΓ: Σταμάτησε και η Panasonic την παραγωγή των θρυλικών πικάπ SL1200 MK2. Δύσκολα συγκρατώ το κλάμα... Μπάι δε γουέι, μήπως πουλάει κανείς κανά MK2???
Πρόεδρε είσαι μικρός!

Αποσυνδεδεμένος giorgos-pagouras

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: 60άρα κασέτα - This is the end
« Απάντηση #1 στις: Σαβ 30 Οκτ 2010 15:48 »
Σταματάει λέει η SONY την παραγωγή WALKMAN. Είχατε ποτέ?
Εχετε γράψει κασέτα 60άρα με το άγχος αν θα χωρέσουν τα κομμάτια? Να πηγαίνεις με το στυλό το καρουλάκι με την μαγνητική ταινία, ακριβώς στο σημείο που άρχιζε το καφέ, για να μην χάσεις ούτε δευτερόλεπτο ηχογράφησης.
Μας γύρισες αρκετά χρόνια πίσω Αχιλλέα!
Σαν να βλέπω ακριβώς μπροστά μου τις κινήσεις που λές!

Με συγκίνησες τώρα. Μετά από αρκετό ψαχούλεμα σε κάτι συρτάρια βρήκα τις παλιές μου κασέτες, με μουσικές μου επιλογές. Μπροστά μου αυτή τη στιγμή έχω μια που γράφει "Rock Hits".

Πλευρά Α
1) Holiday (Scorpions)
2) Wind of change (Scorpions)
3) Still loving you (Scorpions)
4) In trance (Scorpions)
5) Smoke on the water (Deep Purple)
6) We are the champions (Queen)

Πλευρά Β
1) We will rock you (Queen)
2) Can the can (Suzi Quatro)
3) I want it all (Queen)
4) Show must go on (Queen)
5) Eye of the tiger (Survivor)

ΥΓ Τέλος και οι δισκέτες 1,44mb (3,5")

Αποσυνδεδεμένος astralon

• Hero Member
  • Plavo srce
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σαβ 30 Οκτ 2010 17:17 »
Eμένα πάντως η πρώτη μου κασέτα ήταν μια JVC
με τον δίσκο Nτισκολάτα των ''Στέρεονοβα'' ;)....

......walkman πάντως πήρα πολύ αργότερα...

-Για τα playlist θα επανέλθω...

...αλλα στο εν λόγω θέμα
σταματά η παραγωγή Walκman μόνο
η και η παραγωγή κασετών???

KE EN EUROPA KIERO VERTE KE ASI VOLVERME LOKO'

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σαβ 30 Οκτ 2010 17:39 »
Νομίσω ότι ο Μπακαγιόκο έχει walkman SONY
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ztoby

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δευ 01 Νοέ 2010 09:43 »
ΥΓ: Σταμάτησε και η Panasonic την παραγωγή των θρυλικών πικάπ SL1200 MK2. Δύσκολα συγκρατώ το κλάμα... Μπάι δε γουέι, μήπως πουλάει κανείς κανά MK2???

αυτό αποκλείεται...θα βγαινουν για αλλα 50 χρονια... μπαι δε γουει ποσα δίνεις;

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 02 Νοέ 2010 00:52 »
Παιδιά τίποτα δεν είναι τυχαίο...Η δουλειά είχε φανεί απ' όταν είχανε κόψει τα fofico...

Κατά ένα περίεργο τρόπο όλα τα προιόντα της δεκαετίας του 80 παύουν να ενδιαφέρουν, ή θεωρούνται cult...
Οι δυνάστες του συστήματος φροντίζουν σιγά-σιγά να εξαλείφουν αυτή τη χρυσή εποχή, έτσι για να ρίξουν το ηθικό όλων εμάς που γουστάρουμε ακόμα 80΄s...

- Κατά ένα περίεργο τρόπο αλλάξανε ξαφνικά τα κουρέματα και τα χτενίσμνατα. Η χαίτη (αλα 80's) θεωρήθηκε γραφικότητα και γυφτιά κάπου στα early 90's...
- Κατά ένα περίεργο τρόπο οι βιοτεχνίες της κάλτσας μειώσανε την παραγωγή στις άσπρες κάλτσες... (αυτές που φόραγε ο μάικλ τζάκσον!)..
- Κατά ένα περίεργο τρόπο μας κόψανε κάποτε και τα zita hellas, αυτά τα κορυφαία "γηπεδικά" σπορτεξ με το διπλό αυτοκόλλητο...
- Κατά ένα περίεργο τρόπο μας κόψανε κάποτε και το dream (το γλυκάκι που δε θέλει κουταλάκι!)... Το τσόκο-μπλουμ καλά κρατεί ακόμα..
- Κατά ένα περίεργο τρόπο κόψανε τόσα και τόσα προιόντα αυτής της δεκαετίας και ποτίσανε με ναρκωτικά όλα τα μουσικά είδωλα των 80΄s για να τους ξεφορτωθούν!

Πάει και το γουοκμανάκι, άλλο ένα κλασσικό προιόν (για την ελλάδα) των 80's. Κρίμα! Τέτοια πίκρα απ' τα fofico είχα να νιώσω...

ΥΓ1 Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις κασσέτες! 90άρες στάνταρ και η μια πλευρά καμιά σχέση με την άλλη (στη μια πλευρά μέιντεν, στην άλλη ξυλούρη - ότ ναναι...)

ΥΓ2  :joker:

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σαβ 06 Νοέ 2010 13:18 »
...και φυσικά μη ξεχνάμε την νούμερο ένα μουσική εκπομπή της δεκαετίας.....
MOUSIKORAMA 80'S ET1

ΥΓ1 fofico και μόνο fofico τα καλύτερα γαριδάκια ever....
ΥΓ2Νιώθω τυχερός που έχω sony walkman με κασέτα AC/DC στη μιa και ΞΕΝΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  στην άλλη(οτι ναναι)
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 06 Νοέ 2010 13:23 από KASABIAN »
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Gkoros

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Παρ 19 Νοέ 2010 12:29 »
Δύο γουόκμαν είχα στα νεώτερα μου χρόνια, ένα Sony και ένα Panasonic. Εννοείται πως σήμερα αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια και κατέχουν περίοπτη θέση στα συρτάρια μου μαζί με κασέτες.

Πάντως μέχρι και πριν απο ένα χρόνο περίπου πρέπει να ήμουνα απο τους λίγους στα Γιάννενα που κυκλοφορούσα με  Saxo στο οποίο είχα κασετόφωνο και όχι cd player! (Tsakale το θυμάσαι ρε;). Μιλάω σε παρελθοντικό χρόνο όχι γιατί τελικά το αντικατέστησα το θρυλικό Panasonic κασετοφωνάκι, αλλά γιατί πούλησα το Saxo (μαζί με το κασετοφωνάκι)!

Απο όσο μου έρχεται στο μυαλό, μέσα στο αμάξι υπήρχαν στάνταρ μια κασέτα με Guns n' Roses, μία με επιλογές Rock, μια με κλαρίνα απο live ηχογράφηση, επίσης μερικές ακόμα με διάφορα κλαρίνα, κανα δυο με πιο κουλτουριάρικα (Θεοδωράκης κτλ) τα οποία άκουγε ο brother, μιας και μοιραζόμασταν το όχημα και μερικές οι οποίες είχαν τραγούδια γραμμένα απο εκπομπές ραδιοφώνου (άλλη θρυλική συνήθεια που έσβησε).

Ωραίες εποχές...

by the way στη φώτο που έβαλε ο Αχιλλέας εκτός απο το γουόκμαν ως συσκευή υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο έχει σχεδόν εξαφανιστεί σήμερα. Μιλάω φυσικά για αυτά τα περίφημα παλιοκαιρίσια ακουστικά - στέκα που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του αυτιού τα οποία σήμερα έχουν αντικατασταθεί απο εκείνα τα μικροσκοπικά που μπαίνουν μέσα στο αυτί (προσωπικά δεν με βολεύουν καθόλου).

8)
"Μικρά χωράφια κρατημένα με πεζούλια κι άπιαστα γίδια που γκρεμιούνται στους γκρεμούς
ετούτη είναι η πατρίδα μας μα η πούλια, δεν λάμπει πιο καθάρια σε άλλους ουρανούς"
Γ. Κοτζιούλας