Αποστολέας Θέμα: ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ: Καινούργια αρχή συνέντευξη στο passports.gr  (Αναγνώστηκε 1423 φορές)

Αποσυνδεδεμένος papari7

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 347
  • -Και από τις μεγάλες; -Μόνο ΠΑΣ ρε φλώροι
    • Προφίλ
Το οπαδικό κίνημα τον τελευταίο καιρό βάλλεται πανταχόθεν, ενώ είναι αρκετοί όσοι προσπαθούν να ρίξουν το ανάθεμα στους φιλάθλους ή οπαδούς για ό,τι κακό συμβαίνει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας τέτοιος οργανωμένος πυρήνας φιλάθλων (ας μας επιτρέψουν τα παιδιά να τα αποκαλούμε έτσι αφού ακόμη δεν είναι αναγνωρισμένος σύνδεσμος) είναι και οι ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ. Μια παρέα νεαρών παιδιών, που έχοντας τις δικές τους αντιλήψεις γύρω από το ποδόσφαιρο και το πώς θα πρέπει να εκφράζεται η συμπαράσταση στην αγαπημένη τους ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα, δημιούργησε πριν τρία χρόνια τους ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ.

Καίτοι λοιδορήθηκαν από πολλούς και κατηγορήθηκαν από ακόμα περισσότερους ότι δεν θέλουν το καλό της ομάδας, όσοι διαβάσετε αυτή τη συνέντευξη θα διαπιστώσετε ότι είναι παιδιά με γνώση, γνώμη και κυρίως σωστή άποψη, ενώ δεν διστάζουν ακόμη και να παραδεχθούν τα λάθη τους.

Η «Αθλητική Γνώμη» βρέθηκε στα γραφεία του συνδέσμου (απέναντι από τη θύρα 1 στους «Ζωσιμάδες») και μίλησε με τρία παιδιά από τους ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ, τον Βασίλη, τον Γιώργο και τον Γιάννη (σεβαστήκαμε την επιθυμία των παιδιών να μην αναφέρουμε τα επώνυμά τους).

Ξεκινώντας, θέλω να πούμε για τους ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ, πότε ιδρυθήκαν, πόσα μέλη αριθμούν και γιατί ακόμη δεν έχουν γίνει ενέργειες ώστε να αναγνωριστείτε επίσημα ως σύνδεσμος;
«Η ιδέα ξεκίνησε από μια παρέα πριν από τρία χρόνια, η οποία για να διευκολύνει τις ανάγκες των μελών της, αποφάσισε να δημιουργήσει το σύνδεσμο. Είμαστε 100 ενεργά μέλη τα οποία δεν κάθονται όλα στο πέταλο, ωστόσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετούς φίλους. Εμείς πιστεύουμε ότι την έγκριση για ένα σύνδεσμο την δίνει ο κόσμος και όχι τα χαρτιά, η νομιμότητα είναι η κερκίδα και έτσι θα συνεχίσουμε».

Τη χρονιά που ανέβηκε ο ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα υπήρχε μια «κόντρα» με τον κ. Χριστοβασίλη γιατί δεν σας έδινε εισιτήρια διαρκείας για το πέταλο. Φέτος έχουν γίνει ενέργειες από την πλευρά σας να πάρετε εισιτήρια και να τα διακινήσετε στον κόσμο και τα μέλη σας, όπως κάνει ο έτερος σύνδεσμος της πόλης;
 «Το θετικό είναι ότι φέτος αυτό που λέγαμε για εισιτήρια διαρκείας στο πέταλο γίνεται πραγματικότητα και από μία άποψη αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Για να πάρουμε και να πουλήσουμε διαρκείας, δεν ξέρουμε αν είναι εφικτό, αλλά δεν το κάνουμε γιατί αυτό είναι δουλειά της ΠΑΕ. Όπως γνωρίζετε, για να προμηθευτεί κάποιος διαρκείας θα πρέπει να έχει την κάρτα φιλάθλου και να την δείχνει, πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως γίνονται γνωστά όλα τα προσωπικά δεδομένα και δεν θα θέλαμε να μπλέξουμε με αυτά. Εδώ να τονίσουμε ότι όταν ζητούσαμε διαρκείας στο πέταλο δεν τα θέλαμε για προσωπική μας χρήση, αλλά για όποιον ήθελε να έρθει στο πέταλο».

Τις τιμές στα διαρκείας πώς τις βλέπετε;
«Είναι πολύ καλές και γι’ αυτό με ανακοίνωσή μας συνταχθήκαμε στο πλευρό της ΠΑΕ. Πιστεύουμε ότι ο κ. Χριστοβασίλης κατάλαβε το λάθος που είχε κάνει με τις τιμές των εισιτηρίων, αφού πέρυσι ο κόσμος του γύρισε την πλάτη. Η ανακοίνωσή μας δείχνει ότι στις σωστές ενέργειές της η ΠΑΕ θα μας έχει στο πλευρό της. Εμείς επικρίνουμε τα καλά και κατακρίνουμε πάντα τα κακά. Αν όμως κάποια ενέργεια της διοίκησης που εμείς νομίζαμε ότι ήταν λάθος αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος σωστή, να είστε βέβαιοι ότι θα βγούμε και θα παραδεχθούμε ότι κάναμε λάθος, γιατί αυτό είναι και η βασική αρχή του συνδέσμου. Είμαστε απέναντι από τη διοίκηση όχι κακοπροαίρετα, μίζερα και για να γκρινιάζουμε συνέχεια, είμαστε απέναντί της με γνώμονα το καλό του ΠΑΣ και κριτικάρουμε κάθε κίνησή της ξεχωριστά». 

Ποιές είναι οι σχέσεις σας με τους Blue Vayeros, μιας και τη νέα σεζόν θα συνυπάρχετε στην κερκίδα;
«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες σχέσεις, ο καθένας κοιτάζει τη δουλειά του στην κερκίδα με τα πιστεύω του, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής που είναι η υποστήριξη της ομάδας εντός και εκτός έδρας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και φέτος. Ο μοναδικός τρόπος να συνεργαστούν οι δυο σύνδεσμοι είναι μέσα στο γήπεδο και αυτό γίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου είμαστε όλοι μαζί σε μια κερκίδα».             

Για ποιό λόγο θα προτείνατε σε ένα νέο φίλαθλο να προτιμήσει το σύνδεσμό σας;
«Για να έρθει να εγγραφεί κάποιος δεν θα πρέπει να είναι κολλημένος, να πάει να δει τους Blue Vayeros και εμάς και να διαλέξει. Εμείς δεν θέλουμε να φέρουμε όλα τα Γιάννενα εδώ, θέλουμε να μας γνωρίσουν και με όσους ταιριάζουν οι απόψεις μας να μας προτιμήσουν. Τα στοιχεία που έχει ο σύνδεσμος και  μπορούν να προσελκύσουν ένα νέο φίλαθλο είναι η δημιουργία, το χρώμα και το τραγούδι, γιατί αυτά είναι που πρέπει να έχει κάθε οπαδός στην κερκίδα».

Ποιές είναι οι σχέσεις σας με τον κ. Χριστοβασίλη;
«Δεν υπάρχουν ουσιαστικές σχέσεις αυτή τη στιγμή. Αυτές τις μέρες θα κοιτάξουμε να μιλήσουμε με τον πρόεδρο».

Αριθμητικά έχει συρρικνωθεί ο σύνδεσμος;
«Αυτό πηγαίνει αναλογικά, αν υπάρχουν 6000 φίλαθλοι θα είμαστε 200 άτομα, όταν μαζεύει 1000 θα είμαστε 100. Νομίζω είναι λογικό, αφού πολλά παιδιά που είναι μέλη έχουν «στραβώσει» με την ομάδα και δεν έρχονται στο γήπεδο».

Τι μέτρα θα πάρετε για να αποτρέψετε τα μέλη σας από πιθανές παραβατικές συμπεριφορές, αφού από τη νέα αγωνιστική περίοδο προβλέπονται πιο σκληρές τιμωρίες;
«Εμείς έχουμε καθημερινές συζητήσεις με τα μέλη μας και τους αναλύουμε κάθε καινούργιο νόμο και κανονισμό. Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν οφείλεται στις ομάδες και στους διαιτητές. Με ανοιχτή συζήτηση προσπαθούμε να πούμε στα μέλη μας ότι η βία δεν έχει καμία θέση όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικά στη ζωή μας. Από τα μέλη του συνδέσμου μέχρι τώρα δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα βίας, εκτός κι αν θεωρείται βία το καπνογόνο. Εμείς νομίζουμε ότι τα καπνογόνα προσφέρουν χαρά σε έναν αγώνα, θα πρέπει όμως να υπάρχει σωστή ενημέρωση ώστε να μην πετάγονται στον αγωνιστικό χώρο».

Πώς είδατε την πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα;
«Η ομάδα φαινόταν από τον Δεκέμβριο ότι θα ανέβει κατηγορία. Χαρήκαμε για την άνοδο, όμως υπάρχει μια πίκρα για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο δεύτερο γύρο και όχι μόνο για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Οι εμφανίσεις της ομάδας μας μετρίασαν τη χαρά για την άνοδο, εμείς όμως στη φιέστα παρά την πίκρα μας παρευρεθήκαμε όσοι μπορέσαμε και χειροκροτήσαμε τους παίκτες».

Τα προγνωστικά σας για τη νέα χρονιά;
«Ελπίζουμε η διοίκηση να έμαθε από τα λάθη της την πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα και να μην τα επαναλάβει ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Μας κουράζει να μας χαρακτηρίζουν ομάδα ασανσέρ, ο στόχος πρέπει να είναι αυστηρά η παραμονή. Το ταβάνι για τους στόχους του ΠΑΣ πρέπει να είναι αρκετά υψηλό, όμως να μην παραμυθιαζόμαστε και εμείς, θα θέλαμε να πάρει η ομάδα το πρωταθλητριών, αλλά αυτό δεν γίνεται. Τι χρειάζεται η ομάδα το ξέρει η διοίκηση, ο προπονητής και αυτοί που ασχολούνται. Η δική μας άποψη είναι ότι πρέπει όλοι, φίλαθλοι, οπαδοί, διοίκηση Σταδίου, Ερασιτέχνης και δημοσιογράφοι να είναι κοντά στην ομάδα και να σταματήσουν οι έριδες. Το παράδειγμα θα πρέπει να το δώσουμε οι δυο σύνδεσμοι και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όλοι έχουμε ευθύνες και από αυτό δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω, πρέπει να γίνει για όλους μια καινούργια αρχή».

Πώς κρίνετε το έργο του Ντεμόλ;
«Από τη στιγμή που ανέβασε την ομάδα κρίνεται πετυχημένος. Πιστεύουμε ότι με τους ποδοσφαιριστές που είχε το έργο του ήταν εύκολο και θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Θα κριθεί καλύτερα στη Σούπερ Λίγκα».

Ποιά είναι η γνώμη σας για το νέο γήπεδο και για τις μετακινήσεις φιλάθλων;
«Αν και το θέλουμε να γίνει, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσει ο κ. Χριστοβασίλης να το κάνει πραγματικότητα, αφού μετά και την αποχώρηση του Περιφερειάρχη από το διοικητικό συμβούλιο, είναι πολύ δύσκολο. Το ιδανικό θα ήταν να γίνει στο χώρο που είναι τώρα το «Ζωσιμάδες», όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Εκεί που θα αποφασιστεί να γίνει πάντως είναι αναγκαίο να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους φιλάθλους, ενώ η χωρητικότητα θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τις ομάδας. Για τις μετακινήσεις των φιλάθλων εμείς λέμε ναι, δεν συμφωνούμε στο να απαγορεύονται».

Ο επίλογος δικός σας…
«Νιώθουμε μια δικαίωση γι’ αυτά που υποστηρίξαμε μέσα από το σύνδεσμο, όπως για παράδειγμα τα διαρκείας που έφτασαν στο σημείο να μας λοιδωρούν. Δεχθήκαμε το ακριβό εισιτήριο στο πέταλο, φάγαμε πολλές βροχές, όμως τη θέση που έχουμε τώρα την αξίζουμε γιατί την κερδίσαμε με τη συμπεριφορά μας. Είμαστε από μέταλλο και θα σκουριάσουμε στο πέταλο, μια κερκίδα εικόνων και χρωμάτων.

Τον Ιούλιο θα γίνει το 4ο φέστιβαλ ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ  το οποίο έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας και είναι το event του καλοκαιριού. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και όσους θα συμμετέχουν σε αυτό και ζητούμε τη βοήθεια του κόσμου.

Τα νέα μας γραφεία είναι Φώτου Τζαβέλλα 32 πλην ένα, γιατί όπως ξέρετε ο αριθμός 31 είναι απαγορευμένος, είναι καθημερινά ανοικτός από νωρίς το μεσημέρι, δεν πουλάμε διαρκείας και όποιος θέλει μπορεί να μας επισκεφθεί, όπως έκαναν παιδιά από τους Blue Vayeroς και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».   
"Δεν μας μέτρησες καλά κουφάλα, είδες τρία απ' τα περίεργα παιδιά μα έρχονται κι άλλα"