Πάααρα πολύ σύντομα , αν και δεν θα έπρεπε γιατί πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα ...
1. Η μόνη πραγματικά ''αριστερή'' και ''καθαρή '' πρόταση είναι του ΚΚΕ , που μιλά για έξοδο από το ευρώ,την ευρώπη,και μονομερή διαγραφή χρέους . Αυτό σημαίνει πρακτικά απομόνωση για πάρα πολλά χρόνια από Ευρώπη και Αγορές ( κάτι σαν Β.Κορέα ) και σεισμικές αλλαγές στην λειτουργία ,δομή και κουλτούρα του ελληνικού κράτους .Ανάπτυξη γεωργίας και πρωτογενούς παραγωγής,άμεση και ''βίαια'' αναδιανομή πλούτου , σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας όλου του Ιδιωτικού τομέα κλπ.Είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο ? Νομίζω πως όχι .Μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο προς πραγματικό όφελος του λαού και όχι μιας νέας αστικής τάξης όπως δημουργήθηκε στην Ρωσία ? Νομίζω πως όχι .Αντέχουν οι νεοέλληνες τα πραγματικά δεινά για μια τουλάχιστον 10ετία - 15ετία που θα φέρει η απομόνωση .Νομίζω πως όχι. Μην ξεχνάτε ότι περίπου 3 εκ. έλληνες δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα , δεν είναι όλοι οι έλληνες ''απελπισμένοι'',υπάρχει ακόμη το ''επιχειρείν'' , δεν ξέρω πολλούς που θα μοιράζονταν τα 10-20 χιλιάρικα που έχουν στην τράπεζα ''για ώρα ανάγκης'' με το Κράτος,θα γίνονταν αγρότες στα 40 τους ,θα αγόραζαν φάρμακα ή γάλα από την Ινδία για τους ίδιους και τα παιδιά τους επειδή αυτή θα ήταν η ''κρατική συμφωνία'' ούτε μπορώ να διανοηθώ πως θα΄ήταν μια πλήρη κρατικοποίηση εν έτει 2012 και όχι 1912 ...ΔΕΝ λέω ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει,απλά ΝΟΜΙΖΩ πως όχι ...Πάντως και το ίδιο το ΚΚΕ ( και προς τιμήν του ) ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ακόμη οι έλληνες δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο για τον λόγο αυτό δήλωσε ότι δεν θα προσπαθήσει καν να κάνει κυβέρνηση !
2. Η πρόταση των λοιπών ''αριστερών'' ( τι σόι αριστερός ψήφισε το Μάαστριχτ δεν μπορώ να το καταλάβω...) είναι ουτοπική ! ΚΑΙ μέσα στην Ευρώπη , ΚΑΙ μέσα στο ευρώ ,ΚΑΙ καταγγελία ή μη αποπληρωμή χρέους είναι κάτι που δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το Harvard για να καταλάβεις ότι δεν γίνεται.Το μόνο που γίνεται - και έχει αποφασιστεί ήδη - είναι να δοθεί μια παράταση 1 έτους για την επίτευξη των στόχων του Ισολογισμού .Δεν θα είναι βέβαια καμία επιτυχία καμιάς κυβέρνησης αλλά θα γίνει ούτως ή άλλως .
Οι λοιπές λέξεις της πλούσιας ελληνικής γλώσσας όπως πχ.''επαναδιαπραγμάτευση'',''απαγκίστρωση'',''επανυπολογισμός'' κλπ κλπ κλπ είναι απλά για λαική κατανάλωση .
Αυτά...
Υ.Γ. Η πλήρης ανικανότητα και αδυναμία δημιουργίας μιας Οικουμενικής κυβέρνησης συνεργασίας ( με την ''περίπου αριστερά'' μέσα ) έδειξε ότι τελικά δεν φταίει ο λαός που τόσα χρόνια ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ .Δυστυχώς για όλους μας κανείς άλλος δεν έχει πραγματικές δυνατότητες και θέληση διακυβέρνησης .Ιδιαίτερα τώρα με αυτές τις γαμ...νες συνθήκες που επικρατούν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ! Εξ' ου και οι αμέτρητες διακαιολογίες/προυποθέσεις/όροι κλπ ... Κρίμα !!!