Αποστολέας Θέμα: ΠΑΣ και ΟΗΕ  (Αναγνώστηκε 4583 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
ΠΑΣ και ΟΗΕ
« στις: Παρ 21 Απρ 2017 14:48 »
Παράθεση
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα προβάλει τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη


Στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ  στις 30 Απριλίου, θα σημειωθούν τουλάχιστον 17  Goals.

Βρυξέλλες/Ιωάννινα,  21 Απριλίου 2017

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966,  η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Ηπείρου, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη τόσο στο κοινό της Ηπείρου αλλά και σε όλο το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα,  λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ την Κυριακή  30 Απριλίου, οι παίκτες του ΠΑΣ θα φωτογραφηθούν πίσω από ένα μεγάλο πανό με τους 17 Στόχους, ενώ τα 22 παιδιά  των συνεργαζόμενων με τον ΠΑΣ ακαδημιών ποδοσφαίρου  που θα συνοδεύουν τους 22 παίκτες και τους διαιτητές θα φορούν μπλουζάκια  που θα απεικονίζουν το λογότυπο των 17 Στόχων.

Τι είναι οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;

Τον Σεπτέμβριο του 2015, το σύνολο σχεδόν της ανθρωπότητας υιοθέτησε σε μία ιστορική σύνοδο στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη,   17 συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για την εξάλειψη της φτώχειας,  της πείνας,  των ανισοτήτων και  βελτίωση της ευημερίας, της αξιοπρεπούς εργασίας και της  εκπαίδευσης παντού στον κόσμο.

Οι Στόχοι αυτοί, που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2030, αφορούν σε όλα τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ πλούσια και φτωχά, μεγάλα και μικρά χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας.

Για την υλοποίηση των στόχων αυτών ο ΟΗΕ έχει ξεκινήσει μία παγκόσμια  ενημερωτική εκστρατεία την οποία υλοποιεί σε συνεργασία με κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, εκπαιδευτικά ιδρύματα και  τον επιχειρηματικό κόσμο. Σημαντικότατο ρόλο στη προσπάθεια αυτή διαδραματίζει και η συνεργασία του ΟΗΕ με τον κόσμο του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συνεργασίας με τον κόσμο του αθλητισμού  και συγκεκριμένα  το ποδόσφαιρο, τα Ηνωμένα Έθνη πρότειναν στη διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μίας ομάδας με έντονη κοινωνική δράση,  το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ιστορική ΑΕΚ στους  Ζωσιμάδες, να είναι ένα παιχνίδι – γιορτή για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και το κοινό  μέλλον του κόσμου μας.

Για τον λόγο αυτό, τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Χριστοβασίλη, τη διοίκηση, το προσωπικό και προπαντός τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, για την άμεση αποδοχή της πρότασης και την άριστη συνεργασία.

Εκτός από το ίδιο το παιχνίδι,  ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 27 Απριλίου και μία σειρά άλλων σχετικών εκδηλώσεων, όπως η συνάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Δημήτρη Φατούρου στο Essence Hotel με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και των υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα με τους οποίους θα συζητήσει για τους Στόχους, τις δράσεις του ΟΗΕ για τη νεολαία και την σχέση των Ηνωμένων Εθνών με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RUN and OUT, ενώ ο κάθε παίκτης θα έχει την  ευκαιρία να φωτογραφηθεί ξεχωριστά με το λογότυπο  του Στόχου που θεωρεί ως τον πιο σημαντικό.

Την Πέμπτη,  27 Απριλίου και ώρα 11:00 στο  Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμαδες» θα δοθεί  κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Μπάμπη Καρβέλη και τον εκ των αρχηγών του ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Θέμη Τζημόπουλο  και τον κ. Δημήτρη Φατούρο σχετικά με τις προγραμματισμένες κοινές δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα τους.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του τελικού σκορ στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ  ένα είναι σίγουρο: Οι δύο ομάδες,  οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο και όσοι το παρακολουθήσουν από τη NOVA, θα  έχουν σημειώσει 17 GOALS.

17 GOALS – ΣΤΟΧΟΥΣ που μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

Ευχαριστούμε το Essence Hotel στα Ιωάννινα  για την ευγενική του προσφορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Στόχους:  http://bit.ly/2imYq97

και 


# PAS4Goals

#yourGoalGreece
super-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος midnight

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 635
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #1 στις: Παρ 28 Απρ 2017 13:53 »
Παράθεση
ΠΑΣ και ΟΗΕ "για να αλλάξουμε τον κόσμο μας"(vid)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός έχει θέσει 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης τους οποίους θέλει ως το 2030 να τους υλοποιήσει, και αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια για να υπάρξει ενημέρωση του κόσμου στάθηκε και ΠΑΕ.
Στην αίθουσα τύπου του Σταδίου Ζωσιμάδες η συνέντευξη τύπου του υπεύθυνου επικοινωνίας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Δημήτρη Φατούρου, του υπεύθυνου επικοινωνίας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Μπάμπη Καρβέλη και του και τον εκ των αρχηγών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Θέμη Τζημόπουλο για την εκστρατεία ενημέρωσης "17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης" του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ παρουσιάζοντας τις προγραμματισμένες κοινές δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα τους.
Ο κ. Φατούρος αναφέρθηκε στα προβλήματα ακραίας φτώχειας που αντιμετωπίζει σημαντική μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη πόσιμου νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τα προβλήματα από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.
Από την πλευρά του ο Θέμης Τζημόπουλος έκανε αναφορά στην εμπειρία που είχε από την επίσκεψη του ως διεθνής ποδοσφαιριστής της Νέας Ζηλανδίας σε φτωχές χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού.
Αναλυτικά τα όσα στο βίντεο που ακολουθεί:
 
http://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/49740-2017-04-27-08-55-17

Παράθεση

Επίσκεψη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο (vid)

Συνεχίζονται οι δράσεις για την εκστρατεία "17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης" του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ παρουσιάζοντας τις προγραμματισμένες κοινές δράσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο.

http://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/49743-17stoxoiepiskepsi
«Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
 Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #2 στις: Κυρ 30 Απρ 2017 10:18 »
Οι δράσεις συνεχίζονται μέσα στην ημέρα.. Οι ομάδες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ενημερώνονται για τη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του πλανήτη μας και των ανθρώπων..
#PAS4Goals #yourGoalGreece #SDGs_Greece

PAS Giannina

Παράθεση
Όμορφες στιγμές από την εκστρατεία “17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης” του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
#PAS4Goals #yourGoalGreece #SDGs_Greece
PAS GIANNINA UN SDGs presentation φωτογραφίες

Παράθεση
Δημ. Φατούρος: « Πολύ ομαλή η συνεργασία με τον ΠΑΣ, θέλουμε μέχρι το 2030 να έχουν αλλάξει πολλά»

Πριν από λίγη ώρα ο υπεύθυνος επικοινωνία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κ. Δημήτρης Φατούρος βρέθηκε στο «Ζωσιμάδες» και μαζί με τον Θεμιστοκλή Τζημόπουλο, αλλά και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Μπάμπη Καρβέλη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου μιλώντας για την συνεργασία των δυο πλευρών και τους στόχους που πρέπει να υλοποιηθούν.

Ο κ. Δημήτρης Φατούρος ανέφερε πως τα Ηνωμένα Εθνη έχουν μακρά παράδοση συνεργασίας με τον αθλητικό κόσμο. Επιπλέον τόνισε πως οι Μέσι, Ζιντάν και Μπάλακ είναι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών για διάφορα θέματα. Επίσης μίλησε για την συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα η οποία  είναι πάρα πολύ ομαλή και είπε χαρακτηριστικά πως: «θέλουμε μέσω της ομάδας, των παικτών να κάνουμε στους πολίτες των Ιωαννίνων γνωστούς αυτούς τους στόχους και να καλέσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της υλοποίησής τους, αλλά και τη διαδικασία του ελέγχου των κρατών μελών για την πρόοδο των στόχων. Τέλος μίλησε για τους τέσσερις πρώτους στόχους και ανέφερε χαρακτηριστικά: « Υπάρχουν χώρες που την φτώχεια την βλέπεις στο δρόμο. Περίπου με τα δικά μας τα στοιχεία το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζει να ζει με λιγότερο από 1,25 δολάρια την μέρα, δηλαδή βρίσκεται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικός ο στόχος νούμερο ένα που είναι η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας μέχρι το 2030. Επίσης σημαντικός είναι και ο στόχος νούμερο δυο γιατί έχουμε αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που υποσιτίζονται. Με τον στόχο τρία (καλή υγεία) φιλοδοξούμε να μειώσουμε αισθητά την παιδική και την μητρική θνησιμότητα, ιδίως την παιδική. Όπως ξέρετε εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που στη χώρα μας ή στην Ευρώπη είναι ανύπαρκτες. Υπάρχουν παιδιά ή γυναίκες που πεθαίνουν πάνω στη γέννα, γιατί δεν έχουν την στοιχειώδη ιατρική φροντίδα. Τέλος ο στόχος νούμερο τέσσερα (ποιοτική εκπαίδευση) είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 60 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που δεν έχουνε πάει ποτέ σχολείο. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα εκπαίδευσης, είναι ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 100 εκατομμύρια παιδιά που έχουνε προβλήματα ανάγνωσης και απλών αριθμητικών πράξεων. Όλα αυτά μας φαντάζουν πολύ μακρινά, αλλά δεν είναι υπάρχουνε και πραγματικά φιλοδοξούμε όλα αυτά μέχρι το 2030 να έχουν αλλάξει. Μόνο και μόνο πιστεύω το γεγονός πως ο κόσμος το 2015 συμφώνησε σε συγκεκριμένους στόχους, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την υλοποίησή τους και αυτό που μας κάνει ακόμα περισσότερο αισιόδοξους είναι ότι έχουμε τη συνεργασία ομάδων, ανθρώπων, μαθητών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.»

Από την πλευρά του ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος δήλωσε πολύ χαρούμενος για αυτή την συνεργασία. Ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη συνεργασία για να προβάλλουν τους στόχους και να μάθει ο κόσμος τι είναι ο ΟΗΕ. Επίσης τόνισε πως ο καθένας μας πρέπει να βάλει ένα λιθαράκι, να κάνει ότι μπορεί για να ξεκινήσει η προσπάθεια από τα Γιάννινα και τον ΠΑΣ, που έχει δείξει ότι στηρίζει αυτές τις κοινωνικές προσπάθειες. Τέλος ανέφερε πως αυτή η συνεργασία είναι μια αρχή που θα μπορέσει να προβληθεί μέσα στην Ελλάδα.
super-fm.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 30 Απρ 2017 10:30 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.398
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #3 στις: Κυρ 30 Απρ 2017 12:53 »
Μπράβο....τπτ άλλο...

ΥΓ.  Α και προσέξτε τον αλαλαγμό των μικρών μαθητών του ΔΣ της πόλης μας...ανατριχίαζει κανείς με τις επευφημίες τους για την ομάδα και τους παίκτες της....τέτοια πράγματα  μας δίνουν την πραγματική εικόνα της υποστήριξης σε κάποια ομάδα...και εαν αυτό μπορούσε να γίνει κάθε εβδομάδα σε πολλά σχολεία δημοτικά γυμνασια λυκεια...τότε θα είχαμε απίστευτα αποτελέσματα σε νέο ομαδικό αίμα...παρακαλώ κάντε τον κόπο να δείτε το στο βίντεο...πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.... :mono: ;)
"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #4 στις: Κυρ 30 Απρ 2017 14:35 »
Κάτι τέτοια μπορεί να φαντάζουν μικρά αλλά για τον ΠΑΣ είναι πολύ σημαντικά.Είναι από τα πράγματα που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια.Μπορεί να μην φαίνονται αγωνιστικά στο γήπεδο αλλά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να καθιερωθούν.

Αποσυνδεδεμένος my8os

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.408
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #5 στις: Κυρ 30 Απρ 2017 21:24 »


Μπράβο πρόεδρε! Ελπίζω να μην μπει στο πλύσιμο το t-shirt  :P

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #6 στις: Δευ 29 Μάι 2017 13:17 »
Κάτι τέτοια μπορεί να φαντάζουν μικρά αλλά για τον ΠΑΣ είναι πολύ σημαντικά.Είναι από τα πράγματα που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια.Μπορεί να μην φαίνονται αγωνιστικά στο γήπεδο αλλά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να καθιερωθούν.

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν αρκεί μόνο το αγωνιστικό κομμάτι.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #7 στις: Παρ 16 Ιούν 2017 15:12 »
Παράθεση

TOGETHER, two Greek football teams mark 17 Goals

On Sunday, 30 April, Greek football Club PAS GIANNINA 1966  joined forces with the United Nations to raise awareness  on the TOGETHER campaign and  the 17 Sustainable Development Goals (SDGs).
 
Despite it being the last game of the season, featuring two of Greece’s most popular football teams, Sunday’s game was no ordinary football match.
 
Rather, it was a game to celebrate our shared humanity, a festival of youth and sports for the promotion of our common goals:  the TOGETHER campaign and the 17 Global Goals for Sustainable Development.
 
Before the official start of the Greek Super League game between PAS GIANNINA FC of Ioannina and AEK FC of Athens, the two teams and the referees took to the field holding a big banner featuring the TOGETHER logo and the 17 SDGs. Whilst the TOGETHER logo and SDGs were unveiled on the pitch, the ground’s loudspeakers explained what they are about and how they could transform our world into a better place.

The whole event was broadcast by one of Greece’s major TV stations, thereby introducing the SDGs to millions of TV viewers. It received further coverage by major TV, print and online media in Greece.


The match ended in a draw 1-1. But regardless of the end result, when the referee signaled the end of the game, all attending had helped to score TOGETHER 17 Goals for a better world.
http://together.un.org

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #8 στις: Παρ 25 Αύγ 2017 14:50 »
Παράθεση
Αξίζει να αναφερθεί ότι και φέτος η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στέκεται κοντά στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο Πανηπειρωτικό θα υπάρξει εκπαιδευτική προπόνηση για τους πρόσφυγες από την ομάδα Κ-20 και τον προπονητή Χρ. Αγγέλη. 
sportsioannina.gr

Παράθεση
Εργαστήρια ποδοσφαίρου στο ΠΕΑΚΙ για παιδιά προσφύγων
Εργαστήριο ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων ηλικίας εως 21 ετών θα διοργανώσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την προσεχή Δευτέρα στις 10 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των ομάδων υποδομών της ΠΑΕ.

Για τις ανάγκες των εργαστηρίων θα χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιρικές μπάλες από το πρόγραμμα One World Play Project, οι οποίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες μαζί μ’ ένα κοντομάνικο μπλουζάκι του προγράμματος.

Ο κ. Μπένο που είναι υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους προσφυγές έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ευχαριστούμε τον κύριο και την κυρία Χριστοβασίλη για την πρωτοβουλία τους. Χρειαζόμαστε την παρουσία και τη στήριξή σας. Ευχαριστούμε και την τοπική κοινωνία που αγκαλιάζει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Την Δευτέρα θα βρεθούν στο ΠΕΑΚΙ περίπου 200 παιδιά προσφύγων, τα οποία θα παρακολουθήσουν αυτά τα ποδοσφαιρικά εργαστήρια που θα επιμεληθούν οι προπονητές των υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα.

Θεωρώ το γεγονός αυτό πολύ σημαντικό. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο. Τα παιδιά θα έχουν ανάμνηση αυτό το γεγονός για όλη τους τη ζωή».

Ο προπονητής της ομάδας Κ-20, Χρήστος Αγγέλης, είπε από την πλευρά του για την εκδήλωση της Δευτέρας: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διοργανώνει για 2η φορά προπόνηση-εκμάθηση ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά προσφύγων. Σας καλούμε όλους την Δευτέρα στο ΠΕΑΚΙ».
super-fm.gr

Αυτά είναι από τα σημαντικά και τα παρουσιάζεις εντονότερα!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 25 Αύγ 2017 15:36 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.563
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #9 στις: Τρι 05 Σεπ 2017 13:13 »
Παράθεση
ΟΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα... διδάσκει ποδόσφαιρο σε 170 προσφυγόπουλα!

Η ομάδα των Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έδωσε την ευκαιρία σε 170 προσφυγόπουλα να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αφού διοργάνωσε καμπ για να τους βοηθήσει να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα.

http://www.gazzetta.gr/football/article/1133053/o-pas-giannina-didaskei-podosfairo-se-170-prosfygopoyla-pic     

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #10 στις: Κυρ 29 Οκτ 2017 12:20 »
Από τις καλύτερες κινήσεις του ΚιτσιοΜπιλ σε όλη τη θητεία του!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #11 στις: Σαβ 17 Νοέ 2018 15:22 »
Παράθεση
EUROPEAN FOOTBALL FOR DEVELOPMENT NETWORK

Στο συνέδριο του European Football for Development Network που διεξάγεται στη Γάνδη του Βελγίου, παρουσιάστηκε η συνεργασία του ΟΗΕ με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, το 2016, παράλληλα με άλλα παραδείγματα συνεργασίας του ΟΗΕ με τον κόσμο του Αθλητισμού με κύριο στόχο την ενημέρωση για την προώθηση των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο έχουν να προσφέρει πολλά για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέχρι το 2030.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Φατούρο,Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) για τη συνεργασία στο παραπάνω project.

#yourGoalGreece #SDGs_Greece #theUNinGreek

Μάθε περισσότερα για τους 17 Στοχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο http://unric.org/sdgs-in-greek και «υιοθέτησε» έναν ή περισσότερους για να αλλάξουμε τον Κόσμο μας μέχρι το 2030.

Μέχρι το 2030 μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Μαζί !!
pasgiannina.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #12 στις: Τρι 28 Μάι 2019 18:59 »
Παράθεση
Més que un club και στην Ελλάδα!
Η Λούσι Μιλς, συντονίστρια του προγράμματος για τους πρόσφυγες στο Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, πρόεδρος της «Οργάνωσης Γη» ο Πάνος Παπούλιας, διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μιλούν στο Gazzetta Weekend Journal για τον τρόπο που οι αξίες της Μπάρτσα βρίσκουν εφαρμογή στην Ελλάδα.



O αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει. Έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο με έναν τρόπο που ελάχιστα άλλα πράγματα μπορούν. Μιλάει στους νέους σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε μέρη που υπάρχει μόνο απόγνωση». Αν κάποιος βρισκόταν το πρωί της προηγούμενης Κυριακής (10/05) στο γήπεδο του Ικάρου Καλλιθέας, θα καταλάβαινε πολύ καλά πως τα σοφά λόγια του Νέλσον Μαντέλα βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή καθημερινά, σε δεκάδες ξεριζωμένα παιδιά: Περίπου 230 αγόρια και κορίτσια, τα 100 εκ των οποίων από κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, μαζί με μικρούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Καλλιθέας και πιτσιρίκια από σχολεία. έπαιζαν ευτυχισμένα μπάλα και επικοινωνούσαν σε μια γλώσσα μοναδική, τη γλώσσα του ποδοσφαίρου.



Ήταν μια δράση του προγράμματος FutbolNet, η οποία έφτασε στην Ελλάδα απευθείας από τη Βαρκελώνη και βρήκε εφαρμογή μέσω της Οργάνωσης Γης και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. To καμάρι της Καταλονίας έχει αναπτύξει αρκετές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο και να προωθήσει την διαδικασία ένταξής τους. Μια από αυτές είναι και το πρόγραμμα FutbolNet, το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα, την Ιταλία και τον Λίβανο και έχει ως άξονα το ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως όχημα για την προαγωγή της άμιλλας, της κατανόησης και της ανεκτικότητας, με τελικό στόχο την ενθάρρυνση της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης. Το FutbolNet είναι ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα, με αποδεδειγμένο τον θετικό κοινωνικό του αντίκτυπο και τις αλλαγές που έχει επιφέρει σε πολλές χώρες, υπό διαφορετικές συνθήκες.



«Για την ιστορία και το ήθος της Μπαρτσελόνα»

Η Λούσι Μιλς είναι συντονίστρια του προγράμματος για τους πρόσφυγες στο Ίδρυμα της Μπάρτσα. Το gazzetta.gr τη συνάντησε στο γήπεδο της Καλλιθέας. «Ο στόχος του προγράμματος είναι να χτιστεί κοινωνική και σωματική ευημερία και να ενισχύσει την κοινωνική ένταξη. Οπότε ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, ικανότητα, εθνικότητα, κάθε παιδί μπορεί να αισθανθεί καλοδεχούμενο στο γήπεδο και στη ζωή κι αυτό είναι βασικό για το πρόγραμμα. Μέρος της μεθοδολογίας είναι και το FutbolNet, η χρησιμοποίηση των αξιών της Μπάρτσα στις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες και επίσης στις συζητήσεις και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που γίνονται. Η έμφαση δεν είναι στην ανταγωνιστικότητα και στην εξέλιξη του ταλέντου. Το σημαντικό είναι κάθε παιδί να αισθάνεται ενταγμένο και ότι συμμετέχει, αυτός είναι ο πυρήνας της μεθοδολογίας και ο αντίκτυπος που έχει στα παιδιά είναι εκπληκτικός. Τα παιδιά έρχονται στις προπονήσεις μας μίνιμουμ δύο φορές την εβδομάδα, όλο τον χρόνο. Έχουν έναν συγκεκριμένο προπονητή που έχει εκπαιδευτεί στη Μπαρτσελόνα πάνω στη μεθοδολογία, οπότε για τα παιδιά και κυρίως για τα παιδιά-πρόσφυγες που  έρχονται από μεγάλα ταξίδια και καταστάσεις δύσκολες, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι τους προσφέρει έναν ασφαλή χώρο, δομημένο και μια κανονικότητα, μια ρουτίνα. Ξέρουν ότι κάθε εβδομάδα θα είναι στο FutbolNet με φίλους και προπονητές και αυτό νομίζω έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συναισθηματική τους ευημερία και τα βοηθάει να ξεπεράσουν κάποια από τα τραύματα που είχαν στο παρελθόν», τόνισε αρχικά.



Για την Μπαρτσελόνα, άλλωστε, είναι εξαιρετικά σημαντικό, πέρα από τις επιτυχίες στο γήπεδο, να έχει ανάλογες και εκτός γηπέδου: «Είναι πολύ σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για την ιστορία και το ήθος του συλλόγου. Η Μπάρτσα είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος κι αυτό είναι πραγματικότητα, όχι μόνο ένα σλόγκαν. Νομίζω ότι αυτή η κουλτούρα της λειτουργίας του ποδοσφαίρου για καλό σκοπό έχει να κάνει με το τι είναι πραγματικά η Μπαρτσελόνα και το Ίδρυμά της είναι περήφανο κομμάτι της. Τα μέλη, το προσωπικό, οι παίκτες, οι οπαδοί, όλοι στηρίζουν το Ίδρυμα και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό», προσθέτει η Λούσι Μιλς.

Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία

Πώς όμως ξεκίνησε όλο αυτό στην Ελλάδα; Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, πρόεδρος της βραβευμένης ΜΚΟ «Οργάνωση Γη», στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελπίδα Προσφύγων, εξηγεί στο gazzetta.gr: «Για εμάς ξεκίνησε ως μια ανάγκη. Ήμασταν τότε, τον πολύ δύσκολο χειμώνα του 2016, στο Λιμάνι του Πειραιά με τους περίπου 5.000 πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί εκεί. Μια από τις εύκολες λύσεις ήταν να φέρουμε μπάλες ποδοσφαίρου για να απασχοληθούν οι μικρότερης ηλικίας πρόσφυγες. Γιατί ένα από τα πράγματα που μας απασχολούσε είναι ότι τα παιδιά που βρίσκονται πολύ καιρό εκτός πλαισίου σε αυτές τις συνθήκες, από ένα σημείο και μετά περιθωριοποιούνται. Εκεί είδαμε όχι μόνο ότι είναι μια πολύ ωραία απασχόληση, δημιουργική για τους μικρούς και τις μικρές, αλλά και ένας πολύ απλός, οικουμενικός τρόπος επικοινωνίας. Αντίστοιχα, τα παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς του για να βοηθήσουν και ήταν ελληνόπουλα, ξαφνικά μέσω της μπάλας μπορούσαν να επικοινωνούσαν με παιδιά που μόλις είχαν έρθει στην Ελλάδα και δεν μιλούσαν τη γλώσσα. Βρήκαν κώδικα επικοινωνίας. Μπαίνοντας λοιπόν σε προσφυγικά καμπς, είπαμε ότι αυτό πρέπει να γίνει δομημένα, γιατί αυτά τα παιδιά στην ουσία ποτέ δεν είχαν βρεθεί σε κάποιο πλαίσιο. Πολλά από αυτά δεν είχαν πάει καν σε σχολείο. Άρα, αρχίσαμε να μιλάμε για θέματα κοινωνικοποίησης που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα, όπως η, η συναδελφικότητα, η επικοινωνία. Και σκεφτήκαμε ότι το αθλητικό πρόγραμμα μπορεί να τα προσφέρει.



Ξεκινήσαμε λοιπόν μια συνεργασία με το Χαϊδάρι, που είναι ο δήμος ακριβώς δίπλα από το προσφυγικό καμπ του Σκαραμαγκά σε μια λογική επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία. Ο πρώτος προπονητής μας, έτσι, ήταν από το Χαϊδάρι. Εκεί που άλλαξαν τα πάντα ήταν όταν ήρθε και μας βρήκε το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα. Μας είπαν ότι "αυτό που κάνετε το κάνετε πολύ καλά αλλά ενστικτωδώς, ενώ εμείς το κάνουμε εδώ και 20 χρόνια". Κι όχι μόνο για παιδιά πρόσφυγες, αλλά και για παιδιά με άλλα κοινωνικά ζητήματα, σε φαβέλες, σε μέρη με πολέμους κ.ο.κ. Και δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό, παρότι οπωσδήποτε έχει πάρα πολλά θετικά οφέλη. Έχει να κάνει με τις αξίες που πρεσβεύει. Όπως ο σεβασμός, ή η ειρήνη, η οποία τελικά μας ενδιέφερε ακόμα περισσότερο. Γιατί οδηγηθήκαμε στην αρχική ιδέα του Ολυμπισμού, όπου άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρούσαν τον άλλον απέναντί τους ίσο και ισότιμα υπήρχε μια ευγενής άμιλλα. Έτσι, τότε, πέρα από τις ακαδημίες που λειτουργούσαμε στον Σκαραμαγκά, στο Σούνιο και σε άλλα μέρη, αποκτήσαμε την μεθοδολογία αυτή του Ιδρύματος της Μπάρτσα και μας έδωσε το έναυσμα για το επόμενο βήμα, την πεποίθηση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτό το πρόγραμμα έχοντας τελικό στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση. Τα χρόνια πέρασαν και για εμάς έχει σημασία το πώς έχει εξελιχθεί. Έχουμε αρχίσει να μιλάμε γι' αυτό που λένε sports for development, δηλαδή για τον αθλητισμό ως εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την ειρήνη. Κοιτάζουμε λοιπόν να δούμε πώς θα εφαρμόσουμε περαιτέρω αυτά τα αθλητικά προγράμματα. Χωρίς να έχει σημασία από ποια χώρα προέρχεται το κάθε παιδί, μόνο το πώς θα καταφέρουμε σε αυτές τις γειτονιές που βρίσκονται, με κοινό τρόπο να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό».



Ένα παιδί που έχει περάσει τη δική του Οδύσσεια για να φτάσει στην Ελλάδα, μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να αφεθεί στη μαγεία της μπάλας; Κι όμως, το κάνει. Οργανισμοί που έχουν εμπειρία και γνώση γύρω από το προσφυγικό, βοηθούν πολύ στην πρώτη επαφή. Η Λούσι Μιλς τονίζει: «Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για τους νέους ανθρώπους. Όταν έρχεσαι στο γήπεδο, ξεχνάς τα άγχη σου και οι δράσεις του προγράμματος είναι διασκεδαστικές, αυτό δεν πρέπει να το υποτιμούμε. Κάνουν φίλους, περνούν καλά και γελούν. Νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα που βλέπουμε στον αθλητισμό, η ομαδικότητα, η προσπάθεια, ο σεβασμός όλες αυτές οι αξίες που βρίσκονται στη Μπαρτσελόνα, ενθαρρύνουν τις δράσεις ανάμεσα στα παιδιά. Οι προπονητές έχουν εμπειρίες και παράλληλα δουλεύουμε με τοπικούς οργανισμούς που εξειδίκευση στο προσφυγικό και ξέρουν πώς να τους πλησιάσουν σωστά». Παράλληλα, η Βρετανίδα στέκεται στην συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: «Πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε τεράστια υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που έχει εκπροσώπηση εδώ σήμερα. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη, έχουμε πολύ καλή συνεργασία πέρα από το πρόγραμμα και σε άλλους τομείς».



Για πρώτη φορά στους πρόσφυγες

Γιατί όμως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρήκε νόημα στην υποστήριξη μιας τέτοιας δράσης; Ο Πάνος Παπούλιας, διοικητικός διευθυντής του, εξηγεί: «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μέσα από τα προγράμματά του, προσπαθεί να υποστηρίξει ανθρώπινες αξίες και το καλό για την κοινωνία.  Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο θεωρήσαμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε τα τελευταία χρόνια έχει να κάνει με τις προσπάθειες και τις δυσκολίες των προσφύγων. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές περιοχές του κόσμου. Την ίδια στιγμή, το Ίδρυμα υποστηρίζει πολλά προγράμματα αθλοπαιδιών μέσω της πεποίθησης ότι η αθλητισμός και η εκπαίδευση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην ανάπτυξη ανθρώπων, των χαρακτήρων και ως εκ τούτου στην ανάπτυξη της κοινωνίας τα επόμενα χρόνια. Στον οργανισμό Barca Foundation είναι απόλυτα προσηλωμένοι στην προώθηση συγκεκριμένων αξιών με έναν πολύ συστηματικό τρόπο. Το πρόγραμμα FutbolNet που υλοποιούσαν στην Καταλονία για αρκετά χρόνια δεν είχε βρει εφαρμογή ποτέ στο πλαίσιο κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Με τη δική μας δωρεά υλοποιήθηκε για πρώτη φορά και αυτό έδωσε το έναυσμα για μεγάλη σειρά προκλήσεων. Μαζί με τις προκλήσεις όμως υπήρξε και η προοπτική για έναν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πιλοτική εφαρμογή σε κέντρα στην Ελλάδα, στον Λίβανο και την Ιταλία.



Όταν ακούμε πρόσφυγες, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ένα πράγμα, αλλά οι συνθήκες διαφέρουν. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις λοιπόν ήταν το πώς θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σε διαφορετικές δύσκολες συνθήκες. Ξέραμε ότι είναι μια περιπέτεια η οποία δεν θα είχε άμεσες λύσεις, όπως και ότι δεν θα είχε ημερομηνία λήξης. Ένα παράδειγμα: Το πρόγραμμα προσπαθεί να προωθήσει πέντε αξίες, τα αρχικά των οποίων σχηματίζουν τη λέξη Heart, καρδιά. Humility (ταπεινοφροσύνη), effort (προσπάθεια), ambition (φιλοδοξία), respect (σεβασμός), teamwork (ομαδικότητα). Ήταν ξεκάθαρo ότι ανάλογα με τους πληθυσμούς των παιδιών που δουλεύεις, πρέπει να προωθήσεις διαφορετικές αξίες σε διαφορετικές στιγμές. Πολλά παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και γεννήθηκαν και έμειναν για όλη τη ζωή τους απομονωμένα σε κέντρα φιλοξενίας, έπρεπε κυρίως να τους προωθηθεί η φιλοδοξία. Από τη στιγμή που αναπτύχθηκε, μπήκαν κι άλλες, όπως η ομαδικότητα και ο σεβασμός.

Αυτό που βλέπετε σήμερα εδώ είναι μια διενέργεια αθλητικών προγραμμάτων μεταξύ ντόπιων παιδιών από την Ελλάδα και παιδιών από κέντρα φιλοξενίας, είναι κάτι που χρειάστηκε 2.5 χρόνια για να χτιστεί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το βλέπουμε, διότι η δημιουργία εμπειριών μεταξύ παιδιών σε μικρές ηλικίες είναι σημαντικότατη αναφορικά με τις αναμνήσεις που θα έχουν και με τον τρόπο που θα βλέπουν τη ζωή και τη συμμετοχή τους στην κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Σε βάθος χρόνου, θα δημιουργήσει καλύτερους ανθρώπους».  Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Ικάρου και η μεθοδολογία των φορέων χτυπά τον ρατσισμό στη ρίζα του, καλλιεργεί χαρακτήρες που μπολιάζονται από τις αξίες του αθλητισμού. Δεν έχει και τόση σημασία αν θα εξελιχθούν ποδοσφαιρικά σε τέτοιο σημείο, ώστε να κάνουν καριέρα. Το βασικό είναι πως χαράσσουν πορεία για έναν κόσμο ισότητας, συνεργασίας, σεβασμού.



Ζώντας κάθε μέρα όλο αυτό το κοινωνικο-αθλητικό πρόγραμμα, οι υπεύθυνοι καταγράφουν μια σειρά από εξελίξεις που τους κάνουν να χαμογελούν.«Εστιάζω κυρίως στην ενεργή συμμετοχή των κοριτσιών. Όταν ξεκινήσαμε υπήρχε μια αίσθηση ότι τα αγόρια κυριαρχούν, ότι τα κορίτσια είναι ντροπαλά ή μένουν εκτός γηπέδου. Αλλά έχουμε στο πρόγραμμα ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών προπονητών. Και στη διάρκεια του χρόνου, μέσω της μεθοδολογίας, μαθαίνουν όλοι ότι έχουν κάθε δικαίωμα να αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Βλέπουμε ότι τα κορίτσια βγαίνουν μπροστά, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, εκφράζονται. Και κυρίως για προσφυγοπούλες από χώρες όπου ο αθλητισμός είναι είτε απαγορευμένος είτε μη αποδεκτός, νομίζω ότι αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη ότι το πρόγραμμα δουλεύει σωστά», λέει στο gazzetta.gr η Λούσι Μιλς.

Κλείνοντας, της ζητήσαμε να φέρει στο μυαλό της μια μικρή στιγμή που να την έκανε να χαμογελάσει: «Α, είναι πάρα πολλές ,δεν μπορώ να επιλέξω μία! Βλέπω το πώς τα παιδιά ανταποκρίνονται στην μεθοδολογία και χαίρομαι πραγματικά. Σήμερα το πρωί έγινε ένα φάουλ στο γήπεδο και το παιδί από την αντίπαλη ομάδα που το έκανε πήγε και σήκωσε εκείνο που δέχθηκε το μαρκάρισμα και τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη. Μικρές, καθημερινές πράξεις που συμβαίνουν όλον τον χρόνο, οπότε είναι δύσκολο για μένα να επιλέξω μία». Με πάνω από 1000 παιδιά στην Ελλάδα και συνολικά 9.000 στις τρεις χώρες που λειτουργεί το FutbolNet, οι στιγμές είναι με βεβαιότητα αμέτρητες, συνθέτοντας το παζλ της καρδιάς. Των αξιών που κάνουν καθημερινά όλο και περισσότερους να κατανοήσουν πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ παραπάνω από 22 παίκτες που κλοτσούν μια μπάλα...
gazzetta.gr

Είχαν γίνει παλιότερα κάποιες ενέργειες με το φιλικό με την Μπαρτσελόνα αλλά και κάποιες άλλες ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω.Πριν λίγο καιρό η γυναικεία ομάδα μπάσκετ έκανε κάποιες ενέργειες ενάντια στον ρατσισμό με τα παιδάκια στην Κόνιτσα.
Αλήθεια μήπως όλα τα παραπάνω πρέπει να συνεχιστούν;Μήπως θα έπρεπε να ψαχτούμε να μπούμε σε αυτό το πρόγραμμα;Να γίνουν επαφές τόσο σε επίπεδο Μπαρτσελόνα αλλά και με το Σταύρος Νιάρχος και με τις ομάδες στην Αθήνα που συμμετέχουν.Η Μπαρτσελόνα το εφαρμόζει σε διάφορες ομάδες παιδιών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.Νομίζω μόνο κέρδος θα μπορούσαμε να έχουμε από κάτι τέτοιο τόσο σε επίπεδο ομάδας αλλά και γενικότερα.Μαζί ίσως θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι τοπικοί σύλλογοι.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ και ΟΗΕ
« Απάντηση #13 στις: Πεμ 08 Σεπ 2022 18:04 »
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξή του ως επίσημο μέλος του κοινωφελούς οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Football for the Goals.
Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα δεν έχει κρύψει ποτέ την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν την φτώχεια, την ισότητα καθώς και την εξάλειψη των κοινωνικών διαφορών θέλοντας να συνεισφέρει ενεργά στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό κι έχοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζει αδιάλειπτα την ανάληψη δράσεων με γνώμονα την κοινωνική συνεισφορά.
Στο πλαίσιο αυτό, η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 μετά από συντονισμένες ενέργειες έγινε μέλος του κοινωφελούς οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Football for the Goals (FFTG) στέλνοντας το δικό του μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο.
Τι είναι ο οργανισμός Football for the Goals..
To Football for the Goals, είναι μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με την UEFA να είναι ουσιαστικό το πρώτο της μέλος. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου και στοχεύει στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) μέσω του ποδοσφαίρου (οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης υιοθετήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015). Το FFTG επιτρέπει στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα να συνδράμει και να προωθήσει τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Link: http://pasgiannina.gr/csr/fftg-pas/
#pas #pasgiannina #pasgianninafc
PAS Giannina FC