Αποστολέας Θέμα: Παροχή ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες στην χώρα μας  (Αναγνώστηκε 18614 φορές)

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
Σύνταγμα της Ελλάδας
ΤΜΗΜΑ Α': Μορφή του πολιτεύματος
 Άρθρο 1

1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
   2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
   3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Υποθέτω οτι εννοεί το Ελληνικό;στα υπόλοιπα τι να απαντήσω,διαφορά αντιλήψεως τεράστια,εγώ Εθνικιστής είμαι!

Εθνικισμός είναι ιδεολογία και πολιτική της αστικής τάξης που αποσκοπεί να διεγείρει το μίσος των λαών ενάντια σε άλλους λαούς και να στεριώσει στη συνείδησή τους την αντίληψη της κυριαρχίας ενός κράτους πάνω σ' ένα άλλο. Ο εθνικισμός καλλιεργείται από τα καπιταλιστικά κράτη, γιατί στη φύση της ατομικής ιδιοκτησίας και του κεφαλαίου βρίσκεται η ανάγκη της διαίρεσης των ανθρώπων, που δίνει την ευκαιρία πιο εύκολης επιβολής της καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Η αστική τάξη διαδίδει τον εθνικισμό για να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους των διαφόρων εθνών, για να τους εμποδίσει να χειραφετηθούν και να ενωθούν σε κοινό μέτωπο, για να αποσπάσει την προσοχή τους από την ταξική πάλη, να υποκαταστήσει με το μίσος κατά των άλλων λαών την ανάγκη για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Στην εποχή του ιμπεριαλισμού η αστική τάξη χρησιμοποιεί τον εθνικισμό για την προετοιμασία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και για να δικαιολογήσει την υποδούλωση άλλων λαών. Στην υπόθεση του Κυπριακού και τη διαπλοκή του με τις ελληνοτουρκικές αντιθέσεις δεν καλλιεργείται από κύκλους της άρχουσας τάξης αντιτουρκική υστερία, που επιδιώκει όχι στην πρόσδοση ευθυνών στην άρχουσα τάξη της Τουρκίας, αλλά στην καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό; Μήπως στην υπόθεση της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας δεν καλλιεργείται το μίσος των λαών του δήθεν δυτικού πολιτισμένου κόσμου ενάντια στους «απολίτιστους» - όπως λένε οι ιμπεριαλιστές - της Ανατολής; Μήπως για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από τους ιμπεριαλιστές δεν υποδαυλίζονταν εθνικιστικές αντιθέσεις;
Υπάρχει βεβαίως ένα ερώτημα πώς συνδυάζονται κοσμοπολιτισμός και εθνικισμός. Αλλά ένα παράδειγμα μπορεί να το κάνει κατανοητό. Οι Αμερικανοί, λένε οι κυβερνήσεις τους, είναι το έθνος που μπορεί και πρέπει να επιβάλει τις δικές του αξίες παγκόσμια. Γι' αυτό και χρειάζεται να δρα ο αμερικανικός λαός ενάντια σε άλλους λαούς. Εδώ καλλιεργείται και ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός. Τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, λέει η κυβέρνηση, απαιτούν συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ακόμη και αν αυτό απαιτεί εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων,(κοσμοπολίτικη λογική), ή και αντιπαράθεση με άλλους λαούς (π.χ. εθνικιστικά συλλαλητήρια για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, προκειμένου να ενταχτεί στην υπηρεσία της Δύσης, με μοχλό την Ελλάδα). Εδώ η άρχουσα τάξη όξυνε τον εθνικισμό, προκειμένου να πετύχει εξαγωγή κεφαλαίων στη γειτονική χώρα. Οπως και έγινε σ' ένα βαθμό.

drakos,Να τι είσαι λοιπόν για να μην έχεις κ καμιά θεωρητική απορία...Αύριο το πρωί μπροστά στο ταμείο του σουπερμάρκετ,ή στο γκισέ της εφορίας,ή στην ουρά του ταμείου ανεργίας,μη ξεχάσεις να τους πεις για τη φυλετική/εθνική σου υπεροχή......Τρομάρα σου,κ μέχρι πρόσφατα ήμουν υπέρ της ψυχοθεραπείας,θεωρώντας ότι η φαρμακευτική αγωγή δε βοηθάει. Αμ δε....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Παρολα αυτα στο πρωτο ερωτημα που εθεσα στοn pagoura83 δεν εχει απαντησει κανενας!

Δεν σου απάντησε κανένας αυτό που θες εσύ πες καλύτερα, γιατί κατα τ' άλλα νομίζω σου απάντησαν...

Μαλλον δεν καταλαβες ποια ερωτηση εννοουσα φιλε tauri  που με εξαιρεση αυτο το topic γενικα συμφωνουμε σε αρκετα!

Η ερωτηση ητανε: Πως δυναται και ειναι δικαιο να αποφασιζουμε για την μειοψηφια με ορους και κριτηρια της πλειοψηφιας;

Σε αυτην την ερωτηση δεν απαντησε κανεις νομιζω ή κανω λαθος; Αν κανω λαθος και δεν προσεξα την απντηση κανε ενα copy - paste να την προσεξω τωρα!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος drakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Το αποκλειστικό δικαίωμα ποιοί θα γίνουν πολίτες της Ελλάδος και με ποιές προϋποθέσεις το έχει το ίδιο το Ελληνικό κράτος το οποίο μπορεί να ελεχθεί μέσω δημοψηφίσματος απο τον Ελληνικό λαό εάν το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι υπέρ του λαού και του έθνους.Αυτό λέει το σύνταγμα ,εάν δεν σου αρέσει είναι άλλο θέμα.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Μα το ελληνικο κρατος δεν εχει σκοπο και προθεση να κανει δημοψηφισμα!!!!

Ο βλακακος ο Κρατζαφυρερ θελει να κανει!!!

Αποσυνδεδεμένος drakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Σκοπό καί πρόθεση μπορεί να μήν έχει αλλά ΔΙΚΑΙΩΜΑ έχει να διενεργήσει δημοψήφισμα όποτε κρίνει σκόπιμο για τον συγκεκριμένο νόμο.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Σωστα για να ξεχωρισει η αρια φυλη!!!!

Σωστα για να ξεχωρισει το καθαρο ελληνικο αιμα!!!!

Ετσι ειχε πει ο φιλος και αγαπημενος σας Χιτλερ!!!

Θιασωτες του Χιτλερ λοιπον!!!!

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif

Εσύ ΛΑΜΙΑ FANS τι πρόβλημα έχεις με τον αν γίνει δημοψήφισμα?Τόσο κακό είναι? Θρίαμβος της δημοκρατίας θα είναι ένα δημοψήφισμά, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης που από ότι βλέπω αγωνίζεσαι για αυτά.
Εσυ λαμια φανσ δεν μας είπες ποια η πολιτική σου πεποιθησή?Ποια η γνώμη σου για τον μαλάκα τον ΤΣΙΠΡΑ και την ΠΑΠΑΡΗΓΑ?Σε ρωτάω γιατί στο παρελθόν έχεις ρωτήσει και εμένα αλλά και άλλους στο forum.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
Μαλλον δεν καταλαβες ποια ερωτηση εννοουσα φιλε tauri  που με εξαιρεση αυτο το topic γενικα συμφωνουμε σε αρκετα!

Η ερωτηση ητανε: Πως δυναται και ειναι δικαιο να αποφασιζουμε για την μειοψηφια με ορους και κριτηρια της πλειοψηφιας;

Σε αυτην την ερωτηση δεν απαντησε κανεις νομιζω ή κανω λαθος; Αν κανω λαθος και δεν προσεξα την απντηση κανε ενα copy - paste να την προσεξω τωρα!

Εγώ ξέρεις τι δεν έχω καταλάβει όλο αυτό το διάστημα απο την ημέρα που άνοιξες αυτό το θέμα; Ποια είναι η δική σου άποψη πάνω σ' αυτό; Αυτό που κάνεις είναι να προσπαθείς να μας εξηγήσει πόοοοσο καλά γνωρίζεις το θέμα αναλύοντας απόψεις και μεταφέροντας διδακτορικές διατριβές και απόψεις πανεπιστημιακών (δόξα να έχει το wikipedia) και γενικά ενώ απο την μια πας να το παίξεις πολιτισμένος, μορφωμένος και προοδευτικός, απο την άλλη πετάς κάτι εκφράσεις του στυλ Καρατζαφύρερ, μπουμπούκος, φασιστάκια, φασιστοειδή, ανθρωπόμορφα τέρατα κτλ κτλ που σαφώς και δεν συνάδουν με τον πολιτισμό που θες να επιδείξεις αλλά απο την άλλη κάνουν και λίγο ακραία (από την άλλη μεριά όμως). Την άποψή σου όμως ξεκάθαρα δεν την έχεις καταθέσει.

Γι' αυτό λοιπό σε ρωτάω. Εσύ τι πιστέυεις πως πρέπει να γίνει; Να δίνεται ιθαγένεια στον καθένα χωρίς κανένα περεταίρω έλεγχο ή όχι; Πρέπει ή όχι οι μετανάστες που περνάν τα σύνορα παράνομα να επιστρέφουν στην πατρίδα τους; Πρέπει να δέχεται η Ελλάδα όσους μπορεί να θρέψει και όχι όσους μπορούν να πηδήξουν τα σύρματα ή αν το θες να πληρώσουν τον Ελληναρά τον δουλέμπορο; Πρέπει όσοι έρχονται νόμιμα και αποφασίζουν πως θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα να σέβονται τους νόμους του Ελληνικού κράτους ή όχι; Και τέλος, σου αρέσει που ζείς στην Ελλάδα; Αν όχι, γιατί δεν μεταναστεύεις και να πας εκεί που θεωρείς οτι είναι πιο προοδευτικοί και πιο κουλτουριάρηδες απο τους Έλληνες και να απαιτήσεις και να διεκδικήσεις όλα αυτά που δεν κάνουν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ;

Πάντα φιλικά και δεν ξανασχολούμε με το ζήτημα.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δες στην 1η σελιδα του topic τα δυο πρωτα ποστ μου (και τα δυο)! Αυτη ειναι η αποψη μου!!

Αποσυνδεδεμένος Gkoros

• Full Member
    • Προφίλ
Είμαι κατά του δημοψηφίσματος για τον πολύ απλό λόγο οτι ο ελληνικός λαός επέλεξε αυτούς που θα τον εκπροσωπήσουν, για να αποφασίσουν αυτοί για τις τύχες της χώρας (σωθήκαμε)

Αν για κάθε θέμα που προκύπτει (όσο σοβαρό και να είναι) κάνουμε δημοψήφισμα τότε ποιός ο λόγος παρουσίας της εκάστοτε κυβέρνησης; Να τους πληρώνουμε για να αποφασίζουμε εμείς τι θα γίνει;

Ας κάνουμε λοιπόν ένα δημοψήφισμα για το αν θέλουμε τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν, άλλο ένα για το πώς πρέπει να είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, άλλο ένα για το πώς πρέπει να λειτουργεί το σύστημα υγείας, ένα ακόμα για το ποιά στάση να κρατήσουμε απέναντι στα Σκόπια και στην Τουρκία και γενικώς, δώσε δημοψήφισμα στο λαό.

Λές και άλλη δουλεία δεν έχει να κάνει ο κοσμάκης απο το να τρέχει να ψηφίζει κάθε τρείς και λίγο. Για αυτό εκλέγουμε κυβέρνηση για να τα λύσουν αυτοί. Αν ο τρόπος που τα "έλυσαν" δεν μας κάνει, στις επόμενες εκλογές, μαύρο.

Αυτή είναι δημοκρατία και όχι τα δημοψηφίσματα και η συγκέντρωση υπογραφών (καλή ώρα όπως με το θέμα των ταυτοτήτων).

Γιατί, συν τοις άλλοις, δεν μπορεί ρε αδερφέ να έχουμε όλοι τις γνώσεις για να αποφασίσουμε για τόσο σοβαρά θέματα.

Δεν μπορεί ο απλός πολίτης, ο αγράμματος, ο χωριάτης, ο υπερήλικας να ψηφίσει στο δημοψήφισμα με λογική. Δεν μπορεί να κάτσει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά. Ούτε μπορεί να κάτσει να διαβάσει όλους αυτούς τους φωστήρες που κατα καιρούς έχετε αναφέρει εδώ μέσα. Όχι γιατί δεν του κόβει, όχι γιατί εγώ και εσείς είμαστε πιο έξυπνοι απο τον κτηνοτρόφο, τον αγρότη, τον σκουπιδιάρη, τον οικοδόμο, αλλά γιατί δεν έχει τα εφόδια να το κάνει. Και επιπλέον, κάποιοι έχουν σαν κύρια έννοια τους οταν σηκώνονται το πρωί το πώς θα βγάλουν το ψωμί τους και το πώς θα πάνε πάλι για δουλειά για να πάρουν τρείς και εξήντα και όχι τι θα γίνει με τους μετανάστες. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Ούτε μπορεί να ψηφίσει με βάση τη λογική ο άνεργος (είναι μεγάλο το ποσοστό), γιατί θα πεί "ρε εδώ δεν έχουμε δουλειά εμείς, θα φέρουμε κι άλλους;"

Συνεπώς όλοι αυτοί θα ψηφίσουν είτε με το συναίσθημα είτε με το συμφέρον τους. Ε ωράια λοιπόν, αν θέλουμε η πολιτική της χώρας να χαράσεται με βάση το τι συμφέρον έχει ο καθένας μας ας κάνουμε δημοψήφισμα.

ΟΜΩΣ

Το να χαρακτηρίζονται φασίστες όσοι συμφωνούν με το δημοψήφισμα είναι το λιγότερο.... φασιστικό!

Γιατί φίλοι μου,  αν όσοι συμφωνούνε με το δημοψήφισμα έχουν φασιστικά κατάλοιπα και  γουστάρουν καρατζαφέρη τότε ο ΛΑΟΣ στις εκλογές θα έπαιρνε ποσοστά που θα τρίβατε τα μάτια σας.

Γιατί αν όλοι αυτοί που συμφωνούνε με το δημοψήφισμα είναι φιλοκαρατζαφερικοί, να είστε σίγουροι οτι οι μετανάστες θα πέρναγαν πολύ χειρότερη κόλαση απο αυτή που ζούνε τώρα (όποιος κατάλαβε κατάλαβε).

Κλείνω συμπληρώνοντας οτι ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ, είναι και πολλοί επιφανείς άνθρωποι και πολλοί άνθρωποι του πνεύματος. Φασίστες και αυτοί λοιπόν....

Έλεος.... Μην τα κάνουμε όλα σιάδ'

"Μικρά χωράφια κρατημένα με πεζούλια κι άπιαστα γίδια που γκρεμιούνται στους γκρεμούς
ετούτη είναι η πατρίδα μας μα η πούλια, δεν λάμπει πιο καθάρια σε άλλους ουρανούς"
Γ. Κοτζιούλας

Αποσυνδεδεμένος mfbrinkmann

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
Παράθεση
ΟΜΩΣ

Το να χαρακτηρίζονται φασίστες όσοι συμφωνούν με το δημοψήφισμα είναι το λιγότερο.... φασιστικό!

Πολύ σωτά... που ακούστικε εξάλλου φασίστες να λαμβάνουν υπ'όψην τους δημοψηφίσματα, δηλαδή το τι θέλει η πλειοψηφία... ή τέλος πάντων οι υπόλοιποι εκτός της κλειστής τους κάστας...
Κάπου πολλοί, ιδίως νεαρής ηλικίας, έχουν μπερδέψει τις έννοιες του φασισμού, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του ναζισμού, του κομμουνισμού κλπ και τις ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει ενίοτε...
Σεβαστή η άποψη όσων θέλουν δημοψήφισμα, όσο και αυτών που δεν θέλουν... "φασιστικό" όμως να αποκαλείς φασίστα αυτόν που δεν συμφωνεί μαζί σου, νομίζω...
Της Πίνδου το μεγαλείο - του Πύρρου η αθάνατη γή...

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
φιλε γκορο θα συμφωνησω μαζει σου οτι δεν μπορει ο καθενας ασχετος με το θεμα να ψηφιζει σε ενα τοσο σημαντικο θεμα , ομως το ιδιο υσχιει και για την ψηφο στις εκλογες

οσο φασιστικο και αν ακουγετε (να επισημανω οτι δεν εχω ψηφησει ποτε στη ζωη μου γιατι ειμαι τελειως αντιθετος με ολη την πολιτικη μας σκηνη) ομιως γιατι να ψηφιζουν ολοι στις εκλογες  και εξηγουμε

αν χωρισουμε σε 3 μερη τους ελληνες ψηφοφορους

το μεγαλυτερο ποσοστο των ψηφοφορων , ψηφιζει συμφωνα με το  προσωπικο οφελος

ενα αλλο  μερος δεν ξερει καν τι ψηφιζει

και ενα πολυ μικρο ποσοστο ακολουθει το κομμα του σε ολες της συνελευσεις αποφασιζει για τα ατομα που πιστευει μετα απο πολλες συζητησεις οτι μπορουν να τον εκπροσωπισουν και μετα τους ψηφιζει , η ψηφιζει ιδεολογικα καποιο προσωπο

απο τα 3 ποσοστα μονο το μικροτερο (αλλα πολυ μικροτερο ) ασκει σωστα το εκλογικο του δικαιωμα , οι υπολοιποι η το κανουν για να το κανουν η για πρωσοπικα οφελη (κυριως)

αφου λοιπον δεχομαστε το γελοιο συστημα των εκλογων γιατι να μην δεχομαστε και το εξισου γελοιο συστημα του δημοψηφισματος

επειτα τι σοι δημοκρατια ειναι οταν 300 ατομα αποφασιζουν για 11μυρια πιο πολυ για ολιγαρχια μου κανει ετσι οπως το εχουμε καταντησει

στην τελικη γιατι οι 300 ειναι σε θεση να αποφασισουν για ενα τετοιο θεμα , οι περισοτεροι με  λιγες εξαιρεσεις δεν ειναι λιγοτερο ασχετοι απο τον απλο πολιτη η τον αγραμματο η τον χωριατη ..

προσωπικα συμφωνω με τα δημοψηφισματα αλλα οχι στην τωρινη ελλαδα και οχι ετσι

Παράθεση
ΟΜΩΣ

Γιατί φίλοι μου,  αν όσοι συμφωνούνε με το δημοψήφισμα έχουν φασιστικά κατάλοιπα και  γουστάρουν καρατζαφέρη τότε ο ΛΑΟΣ στις εκλογές θα έπαιρνε ποσοστά που θα τρίβατε τα μάτια σας.

Γιατί αν όλοι αυτοί που συμφωνούνε με το δημοψήφισμα είναι φιλοκαρατζαφερικοί, να είστε σίγουροι οτι οι μετανάστες θα πέρναγαν πολύ χειρότερη κόλαση απο αυτή που ζούνε τώρα (όποιος κατάλαβε κατάλαβε).

Κλείνω συμπληρώνοντας οτι ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ, είναι και πολλοί επιφανείς άνθρωποι και πολλοί άνθρωποι του πνεύματος. Φασίστες και αυτοί λοιπόν....

εδω εισαι εκτος θεματος κανενας δεν ειπε αυτο το πραγμα , δικαιωμα του καθενος ειναι να εχει οποια αποψη θελει.
αυτο που λεμε ειναι οτι το δημοψηφισμα το προμοταρουν διαφοροι εθνικοφασιστες ελπιζοντας να πιασουν στο συναισθημα τον ελληνα και να τον κανουν να ψηφισει οχι  γιατι ξερουν οτι αμα περασει στην βουλη το πασοκ θα το ψηφισει σιγουρα ,για να αποκτησει περισοτερους ψηφοφορους οπως ειχε κανει τοτε η νδ με τα συνορα με αλβανια, και θα χασουν την αξιοπιστια τους σαν πατριωτικο κομμα

προσωπικα πιστευω πως δεν θα γινει δημοψηφισμα οπως ειχε γινει και με τις ταυτοτητες , και λυπαμε πραγματικα γιαυτους που πιστευουν σε αυτο το συστημα και θελουν με σωστα κριτηρια και προθεσεις να ψηφισουν σε ενα θεμα τοσο σημαντικο για το κρατος μας

για τους διαφορους εθνικιστες εχω να τους πω οτι ιστορικα παντα ηταν και ειναι προδοτες του κρατους που τοσο αγαπουν και παντα μονο κακο του προξενουσαν μολις τελειωσει αυτο το  θεμα παλι στις τρυπες τους θα μπουν
μεχρη να βγει το επομενο

οπως πολυ σωστα λεν οι αναρχικοι (με τους οποιους επισης διαφωνω σε πολλα θεματα γιατι εδω μεσα θα μας παρετε και για αναρχικους  :P)

κοιμασε πατριωτης , ξυπνας εθνικιστης....εγω συμπληρωνω κοιμασε εθνικιστης ξυπνας νεοναζιστης 

« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 17 Μάρ 2010 01:38 από el_antifasist »
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ

Εσύ ΛΑΜΙΑ FANS τι πρόβλημα έχεις με τον αν γίνει δημοψήφισμα?Τόσο κακό είναι? Θρίαμβος της δημοκρατίας θα είναι ένα δημοψήφισμά, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης που από ότι βλέπω αγωνίζεσαι για αυτά.
Εσυ λαμια φανσ δεν μας είπες ποια η πολιτική σου πεποιθησή?Ποια η γνώμη σου για τον μαλάκα τον ΤΣΙΠΡΑ και την ΠΑΠΑΡΗΓΑ?Σε ρωτάω γιατί στο παρελθόν έχεις ρωτήσει και εμένα αλλά και άλλους στο forum.

Για το θεμα του δημοψηφισματος με καλυψε ο Gkoros, πολυ τεκμηριωμενος και ωραιος λογος! Μπραβο του!

Για τις πολιτικες μου αποψεις: Εχω ξαναπει οτι δεν ειμαι αριστερος αλλα σε τετοια θεματα μπορει να μοιαζω σε αυτους που δεν με ξερουνε! Για την Παπαρηγα θεωρω τις αντιληψεις της (του κομματος της) απαρχαιωμενες και στενομυαλες!Ξυλινος λογος που δεν αγγιζει τον λαο στην πλειοψηφια του, για αυτο εκλογικα της..... γυρναει συνεχως την πλατη!

Για τον Σ.Υ.Ν./ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ξερω αν ειναι αριστερα μπαινοντας ή αριστερα βγαινοντας! Απο την μια τα λεει ολα ωραια και απο την αλλη εχουμε τον.... επαναστατη με την Χαρλεϊ (Τσιπρα), τον πιο πλουσιο ελληνα πολιτικο αρχηγο (Αλαβανο) και τον Κωνσταντοπουλο πεοσωπικο δικηγορο επι 20ετιας του Μπομπολα και του Αλαφουζου, δηλαδη του κεφαλαιου! Κι εγω ρωταω αν γινει ενα ατυχημα εργατικο στην ΑΚΤΩΡ (εταιρεια συμφεροντων Μπομπολα) και παει το θεμα στα δικαστηρια ο Κωνσταντοπουλος θα υπερασπιστει  τον Μπομπολα - εντολοδοχο του ως δικηγορος ή τον αμοιρο εργατη ως αριστερος;

Μην περιμενεις τιποτα απο αυτους, απο εμας οτι αλλαξει!

ΑΛΛΑ παρολα αυτα ειανι αδικο να τους βαλω στην ιδια μοιρα με γνωστο βουλευτη (ευκολονοητο ποιον εννοω) που λεει οτι "Αν δεν μπορουμε να διωξουμε τους μεταναστες, ας τους σκοτωσουμε!!".

Υ.Γ. Για να διευκρινισω κατι δεν εννοω οτι οποιος θελει το δηΜοψηφισμα ειναι φασιστας, αλλα κανενας δεν θα ζηταγε δημοψηφισμα αν δεν το...γουσταρε ο ΛΑ.Ο.Σ.! Δεν γινεται να κανουμε δημοψηφισμα μονο σε θαματα "εθνικης ασφαλειας" (ταυτοτητες, ιθαγενεια) και ποτε αλλοτε γιατι ετσι προσταζει ο 7%!

Δημοψηφισμα για τη αδικη αστυνομικη βια..... κυριε καραντζαφερη πρεπει να γινει; Οχι ε!
Δημοψηφισμα για τον...μαγκα που εριξε το οξυ στην Κουνιεβα πρεπει να γινει; Οχι ε!

Πασολεδες μου να σας το πω λιγο ...αλληγορικα. Αν ειστε στην εξοχη και διψατε και βρειτε μια πηγη βρωμικη, με ακαθαρσιες κλπ. θα πιειτε νερο; Κατι τετοιο εννοω και για την σχεση δημοψηφισματος - ΛΑ.Ο.Σ.!     

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Διάβασα το συγκεκριμένο ποστ διότι παρατήρησα πως υπάρχει ενδιαφέρον και συνεχώς ανανεώνεται.

Όντως, η κουβέντα ξέφυγε σε δεύτερο θέμα περί καθαρότητας φυλής κλπ, έννοια που καμία σχέση δεν έχει με το αν θα πάρουν την Ευρωπαϊκή υπηκοότητα άνθρωποι που δε γεννήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα διαχωριστεί το θέμα.

Ο Gkoros έθεσε ένα σωστό προβληματισμό, περί μη αναγκαιότητας του δημοψηφίσματος και στη συνέχεια ο el_antifasist έβαλε το πράγμα σε μια σφαιρικότερη διάσταση με την οποία εγώ συμφωνώ.
Όπως σου χω ξαναγράψει, φίλτατε, ζούμε σε κοινοβουλευτική δημοκρατία κι αυτό έχει και τα προβλήματά του...
Και, όντως, αρκετοί από τους 300 βουλευτές είναι πιο ανίδεοι, λιγότερο μορφωμένοι και όχι όσο έξυπνοι, όσο το "μέσο" μέλος του φόρουμ... (αν υπάρχει τέτοιο)
Είναι λάθος να κρίνουμε μόνο από τους 25-30 -πάντα ίδιους- που βγαίνουν στην τηλεόραση.
Είναι όμως, όλοι, κατά πολύ περισσότερο άνετοι οικονομικά...
Life's a bitch, ha? 

Άλλωστε, Gkoros, το ΠΑΣΟΚ τεχνηέντως δεν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα προεκλογικά.
Σάμπως και για τα οικονομικά που είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, τις ακολούθησε;
Άλλο θέμα αυτό...
Γι'αυτό και ο σφαιρικότερος προβληματισμός του el_antifasist είναι βάσιμος.

Σε αυτό που δε μπορώ παρά να συμφωνήσω, Gkoros, και μου κάνει ως ένα σημείο εντύπωση είναι το εξής:
Παράθεση
Είναι σημεία των καιρών και του γενικότερου "μπερδέματος", ένα εκ των οποίων οποίο περιγράφεται συνοπτικά εδώ http://www.mediasoup.gr/node/10989.

Φασίστες υπάρχουν στην Ελλάδα και δε θα σταματήσουν να υπάρχουν όσο η προπαγάνδα λειτουργεί.
Απόδειξη πως τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ είναι σταθερά τόσα χρόνια!
Άλλο ένα αξιοπερίεργο στη χώρα μας...
Τα αυξανόμενα ποσοστά του ΛΑΟΣ δεν είναι αξιοπερίεργα, διότι ως γνωστόν, η βλακεία είναι διαχρονική και αήττητη.
Για να μην αναφερθώ και στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εκφράζει τον κάθε πικραμένο διανοούμενο που δεν έχει πού να στραφεί βλέποντας τον παραλογισμό γύρω του και απλώς δεν είναι αρκετά μαζοχιστής, ή κοντόφθαλμα και συμφεροντολογικά βολεψάκιας για να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μόνο και μόνο το ότι συζητάμε για το αν θα "παραχωρήσουμε" ( %-|) βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα σε συνανθρώπους μας, αποδεικνύει πόσο τριτοκοσμικοί και υποανάπτυκτοι είμαστε!
Και εφευρίσκουμε "σέξυ" όρους όπως "λαθρομετανάστης" για να αναφερθούμε σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι απλώς έτυχε να γεννηθούν έξω από νοητές γραμμές πάνω σε χάρτες που τα τελευταία 150 χρόνια κάποιοι αποφάσισαν να ονομάσουν και να ορίσουν ως σύνορα. Και τα οποία αλλάζουν ενίοτε...

Δεν επιδέχεται επιχειρηματολογίας το ζήτημα.
Ούτε τα επιχειρήματα που διάβασα για καθαρότητα της φυλής, για Έλληνες μετανάστες προ 7 δεκαετιών, για το τι λέει το Σύνταγμα (πότε γράφτηκε και αναθεωρήθηκε αυτό το Σύνταγμα ρε παιδιά και το επικαλούμαστε ακόμα το 2010;;; ), για αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας κλπ κλπ κλπ.

Είμαστε όλοι άνθρωποι και "συμπατριώτες".
Σε πολλά χρόνια από τώρα, οι άνθρωποι της εποχής θα εξετάζουν ότι έχει απομείνει από την εποχή μας, και θα αναρωτιούνται "τι διάολο σκέφτονταν αυτοί οι πρωτόγονοι;;;"
 :stop:

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Πολυ επικαιρο το τελευταιο ντοκυμαντερ του Εξαντα κ πολυ ταιριαστο με το θεμα μας. Δειτε το, διαβαστε τα συνοδευτικα κειμενα του κ βγαλτε τα συμπερασματα σας ο καθενας με την κριση του κ τη λογικη του. Κ αν η κατασταση στην Ιταλια, οπου αναφερεται το ντοκυμαντερ, ειναι καπως διαφορετικη απο αυτα που βιωνουμε σημερα εδω, δεν εχει κ μεγαλη σημασια. Αυτα που γινονται σημερα εκει, ανετα μπορει να τα δουμε αυριο-μεθαυριο κ στην αποδω μερια του Ιονιου. Εκτος απο οσα βλεπουμε ηδη......

http://exandas.ert.gr/el/kentriko-eksantas/featured-documentaries/aroma-mias-allis-epoxis

υ.γ. Κ ενα μικρο μπονους απο τη δικη μας επικαιροτητα.
http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100228.htm
When the going gets tough, the tough get going

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δεν ξερω ποσοι απο εσας ειδατε την χθεσινοβραδινη εκπομπη του τσιμα, την "Ερευνα"!

Εξιερετικη δουλεια και μπραβο του, του κωλοβαζελου!

Μιλουσανε παιδια μεταναστων που φοιτουνε σε ελληνικα σχολεια! Βγηκανε ωραια πραγματα και συμπερασματα!

Ωχ τι θα τραβηξουμε! Θα ουρλιαζει παλι σημερα ο μπουμπουκος της....γυναικας του! (Αδωνις)