Αποστολέας Θέμα: Εκκλησιαστικη περιουσια και τα...... παρελειπωμενα της!  (Αναγνώστηκε 2468 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Τεραστιο θεμα εχει ξεκινησει τις τελευταιες ημερες σχετικα με την φορολογηση της περιουσιας της Ελλαδικης εκκλησιας!

Κατα την γνωμη μου ειναι το μονο σωστο μετρο που εχει παρει ο Γιωργακης τους πεντε μηνες που του εχουνε πει οτι και καλα κυβερναει!

Να αποσαφηνισουμε κατι, η περιουσια και τα κτηματα που κατεχει η εκκλησια, τα εχει κατα καποιον τρόπο...παρανομως!

Ουδεποτε τα αγορασε, τα περισσοτερα απο αυτα τα κληρονομησε απο την Οθωμανικη κατοχη ως.... καλος της συνεργατης!
Μπορειτε να συμβουλευτειτε για περισσοτερες πληροφοριες την σχετικη βιβλιογραφια που αναφερεται στην διανομη κτηματων τα πρωτα χρονια της Απελευθερωσης της Ελλαδας.

Η διανομη και η κατ΄επεκταση η ανευ ορων παραχωρηση των κτηματων στην εκκλησια εγινε μεσω των Αγροτικων Μεταρυθμισεων. ( Νομιζω της Α΄,αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος).

Συμπερασμα: Απο την στιγμη που δεν της ανηκει..."ηθικα", η δημευση της απο το ελληνικο κρατος, ουτε παρανομη θα ειναι, ουτε "φασιστικη"!

Ως προς το ζητημα της φορολογησης της τωρα: Ο καθε νοημων ανθρωπος οφειλει να ζηταει επιτακτικα την φορολογηση της εκκλησιας, ειδικα στους χαλεπους καιρους που διανυουμε! Δεν μπορει να πληρωνει ο ....μαλακας ο ελληνας που δεν εχει να φαει και αυτοι που θησαυριζουνε και τρωνε με χρυσα κουταλια να βγαζουνε την ουρα τους απ΄εξω!

Αυτο λεγεται ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Φυσικα εχουμε και την...φασιζουσα εκκλησια που ουτε ενα λεπτο δεν διατιθενται να δωσουνε αλλα απο την αλλη κανουνε κυρηγματα εκ αμβωνος για την οικονομικη κριση και το "ποσο δυσκολα περναει ο κοσμος κλπ."!

Για να καταλαβετε με τι ΛΑΜΟΓΙΑ και ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ εχουμε να κανουμε!

Ευτυχως υπαρχουνε και καποιες σχετικα πιο "προοδευτικες" φωνες που καταλαβαινουνε την κατασταση! Μεταξυ των οποιων και ο σημερινος αρχιεπισκοπος που ειναι πιο διαλλακτικος και ...βαζει νερο στο κρασι του!

Υ.Γ. ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ! (για να προλαβω τους...καλοθελητες, σας εξηγησα γιατι η δημευση που λεω ειναι απολυτως νομιμη και λογικη και διολου "φασιστικη", αρκει να διαβασεται προσεχτικα το κειμενο!)       
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
Σαφώς και είμαι υπερ της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας χωρίς καθόλου να με απασχολει το πως την απέκτησε. Όπως θεωρώ οτι ΚΑΚΩΣ οι ιερείς και λοιποί υπάλληλοι πληρώνονται απο το ελληνικό δημόσιο (έτσι νομίζω ισχύει ή κανω λάθος, διορθώστε με παρακαλώ)ενώ κανονικά θα έπρεπε να πληρώνονται απο την ίδια την εκκλησία. Η περιουσία της εκκλησίας είναι αμύθητη, συγκεκριμένα η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η πιο πλούσια μητρόπολη της Ελλάδας με μετοχές, ακίνητα και καταθέσεις και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην πληρώνει φόρο στο κράτος όπως κάνουμε όλοι.

Και κάτι άλλο. Χθες, παρακολουθώντας μια πρωϊνή εκπομπή άκουγα να βγαίνουν εκπρόσωποι διαφόρων κλάδων και να λένε οτι θίγονται με τα νέα φορολογικά μέτρα (ο καθένας για τον κώλο του βέβαια). Οι ταξιτζήδες δεν βάζουν λέει ταμειακές γιατί αυτό είναι αιτία πολέμου, οι μανάβηδες στις λαϊκές δεν βάζουν γιατί δεν έχουν τέντα να τις καλύψουν, οι περιπτεράδες γιατί σου λέει αν θα πάρει ο άλλος μια τσίχλα αξίας 20 λεπτών δεν αξίζει να κόβεις απόδειξη και μετά βγήκαν εκπρόσωποι κάποιων φορέων-οργανισμών κτλ κτλ και λέγαν και αυτοί τα δικά τους. Το συμπέρασμα που έβγαλα και τρελάθηκα έιναι οτι στην Ελλάδα διαχρονικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πληρώνει φόρο στο κράτος ή τουλάχιστον δεν πληρώνει αυτό που πρέπει. Ποιος επιτέλους είναι αυτός που πληρώνει δεν κατάλαβα. Και αν ισχύει αυτό, λογικό είναι το κράτος να μην μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο περιπτεράς π.χ που ανέφερα παραπάνω τι δηλώνει στην εφορία αφού δεν κόβει παραστατικά;;; Ότι θέλει προφανώς. Εγώ ξέρω περίπτερα που κάνουν τζίρους μερικά χιλιάρικα ημερησίως. Τεσπα, ξέφυγα λίγο προς το τέλος και ζητώ συγγνώμη.

Αποσυνδεδεμένος REX

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ποιος ειδε διακο θηλυκο δεσποτη γκαστρωμενο ποιος ειδε και ηγουμενο τριων μερων λεχωνα...

Αποσυνδεδεμένος pantelis1970

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΟΥ Τ ΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥς ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΟΥ Τ ΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥς ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

Για μενα ολες αυτες!! Απλα η ελλαδικη εκκλησια εχει μεγαλυτερη περιουσια απο ολες τις υπολοιπες, αρα οφειλει να πληρωσει και περισσοτερα!

Και οχι με 20% που λενε, με 40%!

Μην σας πω οτι πρεπει να επιστρεψει και αυτα που εχει "φαει" τοσα χρονια ληστρικα και επιδρομωντας, εις βαρος μας!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_2931.html

αυτό ίσως βοηθήσει κάπως την κουβέντα.Δεν ξέρω βέβαια αν τα στοιχεία είναι σωστά κτλ.

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δεν τη βοηθαει fon καθολου. Ο λογος ειναι οτι το Αντιβαρο, απο το οποιο κανει αναδημοσιευση το Τρωκτικο, ειναι ενας απο τους βασικοτερους ιντερνετικους πολους της ελληνικης δεξιας (κ οταν λεμε δεξια δεν εννοουμε τη ΝΔ, παμε πολυ δεξιοτερα). Μιλαμε για μια στρατευμενη αποψη, κ με παραθεση στρατευμενων αποψεων δε γινεται ουτε ενημερωση ουτε εποικοδομητικος διαλογος.

υ.γ.Δεν ισχυριζομαι παντως οτι εν γνωση σου παραθετεις τετοιες αποψεις, μην παρεξηγηθω κιολας.
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Το αντίβαρο δεν το ξέρω και δεν έχω ασοληθεί.Το είδα στο τροκτικό και το έβαλα.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ο .....γακης εκναε πισω και τα βρηκε με το παπαδαριο!

Η εκκλησια θα φορολογειται οπως και ετσι οπως γουσταρουνε οι τραγοπαπες!

Αληθεια συμβιβαστικη λυση για τον ελληνα φορολογουμενο δεν θα δοθει; Μονο για την εκκλησια σας;

Ποιος κυβερναει αυτη την χωρα; Κρατος εν κρατει εχουμε;

Λυπαμαι που θα το πω και ως μοιαζει ακραιο: Ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να πισττευει στον θεο και να ειναι θρησκειος! Αναφαιρετο δικαιωμα του και το αναγνωριζω!

Αλλα οποιος συμφωνει με τα πεπραγμΕνα της ιεραρχιας και της επισημης εκκλησιας, πρεπει να ειναι πολυ ΒΛΑΚΑΣ!   

Υ.Γ. Εδω πειναμε και αυτοι θησαυριζουνε εις βαρος μας πασολεδες μου! ΕΛΕΟΣ!!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro