Σύνταυροι , γκρινιάξτε για την απουσία του κόσμου στα ματς του Σ/Κ όχι σε αυτά μιας εργάσιμης μέρας, που γίνεται το παιχνίδι 3 η ώρα του μεσ'μέρ'.
Πότε είχε κόσμο καθημερινή μεσ'μέρ' οποιοδήποτε ελληνικό γήπεδο σε ματς κυπέλλου ;
Παίζαμε στη Γ' Εθνική το 2004-2005 μόνο Τετάρτες μεσημέρι, με τον ψυχάκια πρόεδρο, με προπονητή έναν κατά κύριο επάγγελμα αποσπασμένο αστυνομικό από το Αγρίνιο, με ρόστερ τον Μελαναρκίτη, τον Κεφαλίδη, τον Παναγιωτόπουλο και αντιπάλους τον Παύλο Μελά και τον Πανδραμαϊκό και δεν πέφταμε κάτω από τις 3-4 χιλιάδες κόσμο. Για να μην αναφέρω κάτι παρολίγον sold-out με την Καβάλα. Τους 700-800 νοματαίους που είχαμε χθες (με 10 ευρώ γενική είσοδο και 1.500 διαρκείας πουλημένα), δεν τους είχαμε ποτέ.
Οι δικαιολογίες έχουν πεθάνει όλες. Είτε δεν έχουμε πραγματικό κόσμο πέραν αυτών που πάμε κάθε βδομάδα, είτε δεν έχουν εντελώς ιδέα από μπάλα όλοι όσοι απέχουν για να εκτιμήσουν αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, είτε (η βολικότερη δικαιολογία) έχουν αποχωρήσει οι "είμαι ΠΑΣ κι από τις μεγάλες είμαι τάδε" επειδή τελευταία έχουμε μεγαλώσει πολύ αγωνιστικά, τους πικραίνουμε συχνά και μας βλέπουν ως ανταγωνιστές. Οι τελευταίοι ας παραμείνουν σπίτια τους γιατί οι πίκρες θα συνεχιστούν.
Ίσως είμαι λίγο αυστηρός και απόλυτος, αλλά δεν με πείθει τίποτα άλλο πλέον. Ούτε με ενοχλεί να μας διάβάζουν άλλοι ενώ βγάζουμε τα μάτια μας. Η τηλεοπτική εικόνα κάθε αγωνιστική είναι αμείλικτη και δεν "μακιγιάρεται" ό,τι κι αν κρύψουμε μεταξύ μας. Το θέμα είναι να βρεθεί η αιτία και μετά η γιατρειά.
Πολύ επιπόλαια ανάλυση που μάλλον συσκοτίζει παρά διευκολύνει τα πράγματα.
Λοιπόν πάμε στο δια ταύτα:
Παρακολουθούσα χθες το ματς ΠΑΟΚ-Λάρισα. Και εκεί η ίδια κατάσταση. Ψυχή στο γήπεδο. Και αυτοί είναι μαλάκες;
Τα γήπεδα γεμίζουν με διαρκείας όχι με εισιτήρια. Δυστυχώς ο κόσμος πρώτα και μετά η ΠΑΕ δεν δούλεψε πολύ αυτό το σενάριο το καλοκαίρι λόγω ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Σου λέει ο άλλος έδωσα 30 για ΟΝΤ, μπορεί να σκέφθηκε και το ταξίδι στο εξωτερικό, τις διακοπές, σου λέει άστο το διαρκείας τώρα, πάει για μετά... Το μετά σημαίνει μάλλον ακύρωση της αγοράς λόγω πολύ στενών οικονομικών.
Η τηλεόραση κάνει πάρα πολύ κακό. Ο κόσμος, όχι μόνο του Π.Α.Σ., αλλά και όλων των άλλων ομάδων προτιμά την καφετέρια γιατί απλά του κοστίζει λιγότερο κατά 7 ευρώ. Και επαναλαμβάνω ο κόσμος δεν έχει λεφτά.
Επίσης έχει κοπεί εντελώς το τσάμπα, το καγκελάκι, ο γνωστός στη θύρα κτλ. Πολύ καλό αυτό που έκανε ο Χονδρός για εμένα, γιατί έβαλε μια τάξη σε αυτό το ζήτημα. Θυμάστε παλιά που είχαμε 4.000-5.000 κόσμο και κομμένα εισιτήρια 3.000;
'Έχω πάει Τούμπα με ΠΑΟΚ σε διάφορα ματς όπως και Καραϊσκάκη και στη Λάρισα. Το τι κόσμος τσάμπα μπαίνει δεν λέγεται... Σε εμάς όχι, Και καλά κάνει ο Χονδρός για εμένα.
Ο κόσμος είναι περίπου κατά 30% αυξημένος από πέρυσι στα αντίστοιχα ματς που έχουμε παίξει. Θα το δείτε και στην πορεία αυτό. Δεν λέω ότι είναι αρκετό. Είναι όμως μια ικανοποιητική αύξηση, πολύ μεγάλη για μια χρονιά.
Επιμένω: Όλα τα λεφτά είναι στα διαρκείας. Εκεί πρέπει να δοθεί βάρος. Γιατί αν μπει το δίλημμα δεκάρικο ή καφετέρια, ο πολύς κόσμος θα διαλέξει το δεύτερο ειδικά αν πρόκειται για ματς με Πλατανιά, Ξάνθη κτλ.ή ματς Κυπέλλου.