born_in_drakolimni,αν ρωτάς εμένα,να ξεκαθαρίσω από θέση αρχής το σεβασμό μου για τη θρησκευτική ταυτότητα κ τις επιλογές του Παίσιου κ του οποιουδήποτε μοναχού της οποιασδήποτε θρησκείας,με τις οποίες όμως είμαι κάθετα αντίθετος.....
πάμε παρακάτω....
το πρόβλημα είναι η οποιαδήποτε συνομοσιολογική παπαριά,που φορτώνεται στον Παίσιο.....άντε κ είπε ο συγκεκριμένος κάτι τέτοιο,για πόλεμο τουρκίας -ρωσσίας...μήπως στη μνήμη του δεν είχαν καταγραφεί (έστω κ σε επίπεδο πληροφορίας),τόσοι κ τόσοι πόλεμοι μεταξύ αυτών των δύο?
η παλιά ,καλή ,εθνικιστική "καραμέλα" ,ότι "θα μας σώσει το ξανθό γένος","θα μας δώκει την αγιαΣοφιά" κλπ,δεν έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο των παλαιότερων ανθρώπων αυτού του τόπου,άρα έχει επηρεάσει το φαντασιακό ή το κομμάτι εκείνο του εαυτού τους ,που "προβλέπει"-"αισθάνεται",τα μελλούμενα?
κ για να μη το κουράζουμε....ντροπή στα μούτρα του κάθε παπάρα που φορτώνει εκ του ασφαλούς (ο Παίσιος πεθαμένος είναι δε θα διαψεύσει τίποτα),ότι μαλακία του έρθει στη γκλάβα του στον μακαρίτη,καλό θα είναι πόλεμο να μη δούμε στην αυλή μας (είναι από καιρό στη γειτονιά μας),κ αν μιλάμε για ενδεχόμενη καταστροφολογία,πίστεψέ με,η πολιτική οικονομία περιγράφει κ τις αιτίες κ τις αφορμές,απλά κ με στάνταρ προβλέψεις.....