Ο Κρίστοφερ Λι, που έγινε γνωστός ως κόμης Δράκουλας, είχε πολεμήσει κατά των σοβιετικών και στη Νότια Αφρική. Η συμβουλή του στον σκηνοθέτη του «Άρχοντα των δακτυλιδιών»
Ο σερ Κρίστοφερ Λι υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους και καταξιωμένους ηθοποιούς από τα τέλη του 20ου αλλά και κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, έως το 2015 που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1947, ύστερα από πολλές οντισιόν, στις οποίες ένιωθε την ανάγκη να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη φωνή και όχι στις υποκριτικές του δυνατότητες. Ίσως επειδή γνώριζε ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του.
Καταξιώθηκε μέσα από τον ρόλο του «Κόμη Δράκουλα», αλλά το πολυποίκιλο υποκριτικό ταλέντο του του επέτρεψε να υποδυθεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Στη δύση της καριέρας του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή πρωταγωνίστησε στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ως μάγος Σάρουμαν.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της δεύτερης ταινίας της τριλογίας, στη σκηνή όπου ο Σάρουμαν μαχαιρώνεται πισώπλατα από τον Γκρίμα τον Φιδόγλωσσσο (Gríma Wormtongue), ο Πίτερ Τζάκσον ζήτησε από τον Λι να ουρλιάξει τη στιγμή που δεχόταν το χτύπημα. Εκείνος όμως αρνήθηκε. Του εξήγησε ότι ως αξιωματικός στον πόλεμο είχε δει πολλούς ανθρώπους να μαχαιρώνονται πισώπλατα, αλλά κανένας ποτέ δεν φώναξε δυνατά. Αντιθέτως, εξέπνεαν σχεδόν αθόρυβα βγάζοντας απλά με δύναμη από το στόμα την τελευταία τους ανάσα και αυτό γιατί έφευγε όλο το οξυγόνο από τους πνεύμονες.
Με τον τρόπο που του εξήγησε, ο Τζάκσον κατάλαβε ότι μιλούσε βάση της πραγματικής του εμπειρίας και χωρίς δεύτερη σκέψη παραδέχτηκε ότι έπρεπε να γυριστεί η σκηνή με έναν αθόρυβο θάνατο. Όπως και έγινε.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε ως εθελοντής στον Ρωσοφιλανδικό Πόλεμο (1939-1940), στο πλευρό των Φιλανδών κατά των Σοβιετικών. Πραγματοποίησε αποστολές μάχης και συμμετείχε σε μυστικές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου στη Νότιο Αφρική, τη Ζιμπάμπουε και τη Ροδεσία. Αμέσως μετά υπηρέτησε ως αξιωματικός πληροφοριών στη RAF, αφού προηγουμένως είχε αποτύχει να γίνει πιλότος, λόγω προβλημάτων με την όρασή του.
Διαβάστε όλο το άρθρο:
http://www.mixanitouxronou.gr/o-kristofer-li-pou-egine-gnostos-os-komis-drakoulas-eixe-polemisei-kata-ton-sovietikon-kai-sti-notia-afriki-i-symvouli-tou-ston-skinotheti-tou-arxonta-ton-daktylidion/