Ήρεμος πλέον θέλω να δώσω έμφαση σε δύο γεγονότα που δεν πολυσυζητήθηκαν.
Το πρώτο έχει να κάνει με την απόφαση να μην δοθούν εισιτήρια στις πέντε ομάδες με τους περισσότερους οπαδούς.
Αν και σήμερα λίγοι φίλαθλοι του Σκουληκιού ήρθαν, και ήμασταν υποχρεωμένοι να τους ακούμε, εντύπωση προκαλεί αυτή η απόφαση. Ποιός την πήρε και γιατί άλλαξε η πάγια πολιτική του κ. Χβ για άγρια κονόμα και με τραγικά για την έδρα του ΠΑΣ αποτελέσματα (σκουλήκια το 2010 και Παοκτζήδες το 2018). Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτή η απόφαση είναι του Χβ. Στην χειρότερη θα έφερνε σήμερα 800 άτομα με είκοσι ευρώ εισιτήριο και θα τα στοίβαζε με το γνωστό τρόπο. Δηλαδή 16.000 ευρώ επί 5 80.000.
Εντάξει αν βγουν οι φόροι και οι κρατήσεις είναι πολύ λιγότερα αλλά ποιος μας λέει ότι με το Βάζελο πχ δεν θα τιμολογούνταν εισιτήριο 30 ευρώ; Σε κάθε περίπτωση όσα λεφτά και αν είναι η χασούρα, είναι μια απόφαση εκτός της πάγιας λογικής Χβ.
Το δεύτερο που θέλω να σταθώ είναι το πέναλτι του Άρη. Ένα πέναλτι κωμωδία, που δεν δίνεται αν δεν είσαι στο καναβάτσο. Αν παίζαμε με Κούλα ή με τα βαζέλια θα έλεγα, ότι από τη στιγμή που ελέγχουν έως ένα βαθμό την ΕΠΟ είναι λογικό να παίρνουν και τέτοια αστεία πέναλτι. Αλλά με το σκουλήκι; Γιατί; Αφού δεν καίγεται για βαθμούς. Γιατί ένα τέτοιο πέναλτι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.
Κατά τη γνώμη μου αυτό δείχνει ότι είμαστε γυμνοί από προστασία. Μια προστασία που τα τελευταία χρόνια, εννοώ τα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ, την είχαμε απλόχερα, ασχέτως αν πολλοί ίσως διαφωνήσετε. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να κάνει ότι απαιτείται για να προστατέψει στοιχειωδώς την ομάδα.
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο λοιπόν; Τι όμως μπορεί να συμβαίνει; Τα σενάρια κατά τη γνώμη μου είναι τα εξής:
1. Απόλυτη αδυναμία να ελεγχθεί η κατάσταση για τους γνωστούς λόγους.
2. Έχει αποφασιστεί η έξοδος από το ποδόσφαιρο και δεν ενδιαφέρεται.
3. Η ομάδα έχει πουληθεί, άγνωστο σε ποιον και για άγνωστους λόγους σε εμάς δεν προχωράνε οι αλλαγές που χρειαζόμαστε.
Από αυτά που βλέπω και διαβάζω αρχίζω να πιστεύω ότι το σενάριο νούμερο 3 είναι το πιο πιθανό. Οι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται θα μου πείτε αλλά δεν έχω άλλο λογικό τρόπο να εξηγήσω αυτή την κατρακύλα.