Αποστολέας Θέμα: Λεωνίδας Ζούπας  (Αναγνώστηκε 1399 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
Λεωνίδας Ζούπας
« στις: Τετ 11 Μάι 2022 19:28 »
Πριν από λίγο τελείωσε ο αγώνας της Α2 για την τελευταία αγωνιστική Αμύντας-Αγρίνιο. Έχω ξαναγράψει ότι παρακολουθώ ανελλιπώς τον Αμύντα, είναι και κοντά στη γειτονιά μου.
Είμαι πολύ συγκινημένος αφού σήμερα αποχαιρετήσαμε, κρέμασε τα παπούτσια του δηλαδή ο άνθρωπος, τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας, τον Λεωνίδα Ζούπα. Μετά από 30 χρόνια πορείας στην ομάδα, τα 24 στην αντρική, χωρίς να αλλάξει ποτέ ομάδα στην καριέρα του.
Γι' αυτό ακριβώς είπα ν' ανοίξω το θέμα, επειδή για μένα αυτό είναι ο αθλητισμός. Το να είσαι πιστός στρατιώτης στην ομάδα, να μην αλλάζεις ακόμα κι αν έχεις προτάσεις από Α1 ή από ομάδες που πληρώνουν μισθό κι όχι χαρτζιλίκι.
Να ξεκινάς παιδί σ' αυτή και να κρεμάς τα παπούτσια σου σ' αυτή.
Το κέρατό μου, σόι μου να ήταν τέτοια συγκίνηση δεν θα είχα..

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Λεωνίδας Ζούπας
« Απάντηση #1 στις: Παρ 10 Νοέ 2023 00:36 »
Παράθεση
Λεωνίδας Ζούπας: Μία καριέρα γεμάτη Αμύντα
από Λεωνίδας Πιστιόλης

Κάποια στιγμή τα πάντα τελειώνουν. Ναι, ακόμα και η (αθλητική) σχέση του Λεωνίδα Ζούπα με τον Αμύντα έχει ημερομηνία λήξης. Θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης (11/5, 17:00) στον αγώνα με το Αγρίνιο για την 30ή αγωνιστική της Α2. Ο τόπος; Το κλειστό της Πυρκάλ. Εκεί, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

Ακριβώς 23 χρόνια, 6 μήνες και 11 ημέρες μετά το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του Αμύντα σε έναν αγώνα με τον Ηλυσιακό για τη 2η αγωνιστική της Α2, ο 40χρονος γκαρντ θα πει το “αντίο”. Και θα το κάνει ενώπιον φίλων, αδερφών, συγγενών, σε ένα απόγευμα που προβλέπεται να ξεχειλίζει συναισθήματα, εικόνες που θα τον συντροφεύουν για πάντα.

Ο Λεωνίδας Ζούπας θα ρίξει την αυλαία σε μία διαδρομή γεμάτη… Αμύντα. Μία διαδρομή 24 ετών, η οποία περιλαμβάνει 11 σεζόν στη Β’ Εθνική, 10 στην Α2 και 3 στη Γ’ Εθνική, 594 αγώνες συνολικά στις εθνικές κατηγορίες και 5969 πόντους. Πάνω απ’ όλα όμως, περιλαμβάνει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ομάδα, κάτι που κάνει το παράδειγμα του 40χρονου γκαρντ μοναδικό στα χρονικά των εθνικών κατηγοριών. Η τελευταία του συμμετοχή, δε, ίσως να αποδειχτεί και η δυσκολότερη όλων…

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ»

«Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά. Δεν ξέρω πραγματικά πώς θα παίξω αύριο. Απ’ τη στιγμή που ο περισσότερος κόσμος έμαθε ότι θα σταματήσω, έλαβα μηνύματα από συμπαίκτες μου απ’ το παιδικό μέχρι και τα τελευταία χρόνια. Συμπαίκτες μου που έχω να μιλήσω πολύ καιρό, μιλούσαμε μόνο στις γιορτές, μου έστειλαν μηνύματα πολύ δυνατά. Εγώ το θεωρούσα δεδομένο ότι παίζω στον Αμύντα όλα αυτά τα χρόνια και τώρα φάνηκε πόσο δυνατές ήταν οι σχέσεις που είχα με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου», τόνισε ο Ζούπας στο web radio της ΕΟΚ.

«Επειδή μου αρέσουν οι εκπλήξεις, τους είπα να μη μου πουν. Πάνω-κάτω φαντάζομαι ότι θα μου έχουν ετοιμάσει κάποιο δώρο, ή κάποια μπλουζάκια, αλλά το σημαντικότερο για μένα, είναι να βρίσκονται στο γήπεδο άνθρωποι που περάσαμε πολύ δυνατές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια. Ουσιαστικά αυτό είναι που θα μετρήσει περισσότερο και που ήθελα. Θα είναι πολύ συγκινητικό. Δε σκεφτόμουν όλη τη χρονιά ότι θα αποχωρήσω στο τέλος της, παρ’ ότι το είχα αποφασίσει. Γενικά θέλω να είναι έκπληξη η αυριανή μέρα, δε θα το σκέφτομαι, θα περιμένω απλά να τ’ απολαύσω», πρόσθεσε ο Ζούπας.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 1998-99

Ο 40χρονος γκαρντ έκανε το ντεμπούτο του με τον Αμύντα στις 31 Οκτωβρίου 1998, σε έναν αγώνα με τον Ηλυσιακό στο κλειστό της Πυρκάλ. Όπως θυμάται και ο ίδιος, «μπήκα στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα και έκανα μόνο ένα φάουλ. Το θυμάμαι σαν σήμερα». Αντιθέτως, δεν θυμάται καθόλου το πρώτο του καλάθι με τον Αμύντα. Το πέτυχε στις 5 Δεκεμβρίου 1998, πάλι στον Υμηττό, απέναντι στον Έσπερο Καλλιθέας.

Το φύλλο αγώνα από το ντεμπούτο του Λεωνίδα Ζούπα στις 31/10/1998, το οποίο συνοδεύτηκε και με σύρραξη μεταξύ των παικτών αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν δεκάδες αξέχαστες στιγμές. «Πάνω απ’ όλες είναι δύο πάντως», λέει ο Ζούπας. «Η πρώτη είναι το 1997, όταν πήραμε το πρωτάθλημα στην Αθήνα με το παιδικό και τη 2η θέση στην Ελλάδα, ουσιαστικά με παίκτες μόνο απ’ τη γειτονιά του Υμηττού, πράγμα πολύ δύσκολο για εκείνη την εποχή. Η δεύτερη ήταν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής το 2009 που ήταν το 1ο μου πρωτάθλημα».

Η καριέρα του Ζούπα στον Αμύντα με αριθμούς

Κατηγορία   Σεζόν   Αγώνες   Πόντοι
Α2   10   248   2214
Β’ Εθνική   11   286   2996
Γ’ Εθνική   3   60   759
Σύνολα   24   594   5969

https://www.basketblog.gr/1003-a2/2032-a2/%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BC/
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τρι 21 Νοέ 2023 18:46 »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τετ 22 Νοέ 2023 11:35 »
Που το ξετρύπωσες βρε θηρίο!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τετ 22 Νοέ 2023 14:36 »
Που το ξετρύπωσες βρε θηρίο!!!

Ε καλά!  :P :P :P

Εσύ το είχες ξεκινήσει! Με ποια αφορμή όμως;

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τετ 22 Νοέ 2023 15:02 »
Το έχω γράψει. Λόγω υιού στις ακαδημίες πρωτοπήγα να δω το αντρικο, που σνόμπαρα το μπάσκετ νωρίτερα, και κόλλησα. Αυτός το παράτησε, εγώ δεν χάνω παιχνίδι!
Περιμένα δε πρόπερσι πως και πως τον ΠΑΣ στην Α2, όμως δεν κατέβηκε...