Υπερβάλλων αστυνομικός ζήλος στα Γιάννενα
Η αστυνομία φαίνεται ότι προσπαθεί να διαχειριστεί το φιάσκο που κατέληξε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, με έναν αδόκιμο, αλλά δυστυχώς, γνωστό της τρόπο: τον υπερβάλλοντα ζήλο.
Πριν από λίγες μέρες στους «Ζωσιμάδες», το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά, που δεν ήταν δα και κάποιας «επικινδυνότητας», αντιμετωπίστηκε ως ντέρμπι… Μπόκα-Ρίβερ, με απαγορεύσεις μετακίνησης οπαδών (η νεοφώτιστη φιλοξενούμενη δεν φημίζεται για τις… εκδρομές ή την επιθετικότητα των φίλων της) και δρακόντεια μέτρα στο γήπεδο, με κινητοποίηση πολλών αστυνομικών δυνάμεων.
Τις επιφυλάξεις της για τη σκοπιμότητα όλων αυτών, εξέφρασαν και τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών.
Φαίνεται ωστόσο ότι το ξεχωριστό δελτίο Τύπου για μικροποσότητα χασίς που βρέθηκε κατά τους εξονυχιστικούς ελέγχους στο γήπεδο, τις δύο μέρες του αγώνα (ελέω βλάβης στα φώτα…), δεν ήταν η μόνη υπερβολή.
Σύμφωνα με καταγγελίες στον Τύπο Ιωαννίνων συνέβη και κάτι πολύ σοβαρότερο: κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και ενώ είχαν ελεγχθεί εισιτήρια, ταυτότητες, είχε γίνει σωματικός έλεγχος κ.λπ., άτομα με πολιτικά βιντεοσκοπούσαν ανθρώπους που έμπαιναν στους «Ζωσιμάδες» με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Εικάζεται εύκολα ότι επρόκειτο για αστυνομικούς με πολιτικά, γιατί αυτό συνέβαινε ενώπιον των ένστολων αστυνομικών και αξιωματικών.
Όταν έγινε η λογική ερώτηση, ποιοι είναι και γιατί τραβάνε βίντεο, με τα προσωπικά τους κινητά μάλιστα, οι απαντήσεις ήταν στην καλύτερη περίπτωση ειρωνικές, ενώ κινητοποιήθηκαν και ένστολοι προς αποτροπή «ενοχλητικών ερωτήσεων». Άλλοι κατευναστικά, άλλοι απειλητικά…
Το ερώτημα λοιπόν, που χρήζει επίσημης απάντησης από την τοπική αστυνομία, είναι το εξής: Άνθρωποί της βιντεοσκοπούσαν όντως πολίτες κατά την είσοδο στους «Ζωσιμάδες»; Και αν ναι, οι συσκευές ήταν ιδιωτικές ή της υπηρεσίας; Και επιπλέον, τα βίντεο αυτών των ανθρώπων, τι έγιναν; Σβήστηκαν ή υπάρχουν ακόμα κάπου, εν είδη ενός ιδιότυπου «φακελώματος»; Επίσης, συνάδουν όλα αυτά με τους κανονισμούς περί προσωπικών δεδομένων και πολύ περισσότερο, θεωρείται λογική η «στοχοποίηση» πολιτών με αυτό τον τρόπο;
typos-i.gr