Σήμερα πέρασα μετά από πολλά χρόνια από το πολυκλαδικό λύκειο όπου βρίσκονται επίσης τα ΙΕΚ κ τα ΕΠΑΛ (κάποτε όταν πήγαινα εγώ σχολείο ΤΕΕ).Δουλεύει ένας φίλος μου στα ΙΕΚ κ με πήγε ως εκεί για να συνεχίσω μετά για την δουλειά μου.Έτσι γύρισα λίγο όλη την περιοχή για να θυμηθώ τα παλιά λημέρια της εποχής που πήγαινα σχολείο στα ΤΕΕ (στην μεγάλη των μηχανικών αυτοκινήτων σχολή).
Μπήκα μέσα στον χώρο του σχολείου,από την πίσω πλευρά, θυμήθηκα παλιές ιστορίες, νοστάλγησα παλιές εποχές κ τέλος έφτασα στον προαύλιο χώρο.Αυτό που αντίκρισα με εκνεύρισε,με αηδίασε κ με αγανάκτησε.Είδα κάγκελα στα 2 μέτρα περίπου να χωρίζουν το προαύλιο σε δύο χώρους.Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν παιδιά,καθώς ήταν απόγευμα , για να δω πώς συμπεριφέρονται δίπλα στο "τέρας".
Έφυγα αμέσως εκνευρισμένος για την δουλειά μου κ με πλημμύριζαν σκέψεις.Τι διάολο μπορεί να χώριζε αυτό το πράγμα;Έναν αλήτη από έναν λαμπρό νέο;Μια τσούλα από ένα συνεσταλμένο κορίτσι;Τους φτωχούς από τους πλούσιους;Τους χαζούς από τις ιδιοφυΐες;Τους άχρηστους από τους ικανούς;Ένα παιδί από ένα άλλο παιδί;
Ή μήπως χώριζε δύο εγκαταστάσεις που υπόκεινται σε διαφορετικές υπηρεσίες;Γιατί αυτό είναι σοβαρό θέμα κ ένα επικυρωμένο τοπογραφικό σχέδιο κ μια γραμμή στην άσφαλτο απλά δε θα έκανε την δουλειά.
Άραγε να το βλέπουν σαν δύο διαφορετικούς χώρους;Στον έναν χώρο να βρίσκονται τα εκθέματα (ζώα από την ευρύτερη περιοχή) κ από την άλλη επισκέπτες όπου τα βλέπουν κ διασκεδάζουν;Στον έναν χώρο βρίσκονται οι θανατοποινίτες κ οι βαρυποινίτες κ από τη άλλη οι ελεύθεροι άνθρωποι;
Μα το βυζί της κότας θα τρελαθώ,είμαι εγώ τόσο περίεργος κ βλαμμένος που τα βλέπω λάθος;