Αποστολέας Θέμα: Περί DNA, καθαρότητας της φυλής και άλλων δαιμόνων...  (Αναγνώστηκε 12146 φορές)

Αποσυνδεδεμένος drakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Ποιός νεοναζί ρε ο Γιάννης  ο Παναγιωτακόπουλος είναι,πρόεδρος της ΝΕΟΣ (Νεολαία ΛΑΟΣ)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Με την λογική αυτή που λες τότε δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τίποτα γιατί δεν το σπουδάσαμε.Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη γιατί δεν το σπουδάσαμε.Να μην ασχοληθούμε με τίποτα.Εσύ που ακριβώς διαφωνείς δηλαδή;

Με την λογικη οτι γραφεις με περιπαιχτικο τροπο οτι "Οτι στρεφεται εναντιον της Ελλαδας ειναι επιστημονες, ενω οταν ειναι υπερ δεν ειναι επιστημονικο" Το εγραψες ή οχι;

Νομιζεις οτι αυτο το κρινουμε εγω και αλλα παιδια που συμωνουνε μαζι μου απο το φορουμ αλλα και εκτος; Λαθος κανεις!

Στην παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα αποψεις περι εθνικης συνεχειας που εχουνε ακουστει για πες μου; Αυτες ειναι οι αποψεις ειδικων περι του αντικειμενου! Οχι οι δικες μου;

Κατα συνεπεια για να τις αντριστρεψεις ή να τις αμφισβητησεις πρεπει καπου να βασιστεις! Αυτα περι DNA σου εξηγησα οτι ουτε ειναι λογικο να ισχυουνε, ουτε ισχυουνε πραγματολογικα λογω μη επαρκους δειγματος που εδωσε; DNA συμφωνα με την ερευνα. Μη επαρκες δειγμα! Αποκλειεται σαφως απο την αλλη ο Περικλης και ο Λεωνιδας να εδωσανε το δικο τους DNA! Ετσι αναιρειται το συγκεκριμενο επιχειρημα!

Τελος μπορει καποιος (οχι αποκλειστικα εσυ) να αναιρεσει και να αντιπαραθεσει επιχειρηματα επιστημονικα αναγνωρισιμα σχετικα με τις αποψεις μου περι κοινωνικης συνταξης του "εθνους", της "θρησκειας" κλπ. αναιρωντας και αντικρουωντας τις πηγες που εχω χρησιμοποιησει κατα το παρελθον σε προηγουμενα ποστ μου;   

Ποιός νεοναζί ρε ο Γιάννης  ο Παναγιωτακόπουλος είναι,πρόεδρος της ΝΕΟΣ (Νεολαία ΛΑΟΣ)

Σωστος ο heartless!!

Οι μασκες πεσανε!! Χερι - χερι με τον Καρατζαφερη και ετσι!
Ξερετε ποιον; Αυτον που το 1992 στο τοτε TELECITY οντας υπουργος της Ν.Δ. ελεγε να δωσουμε υπουργειο στα παιδια της Χρυσης Αυγης και να τα πλησιασουμε;
Ξερετε ποιον; Αυτον που στα νιατα του το επαιζε μοντελο (μην γελασετε ακομα) και διαφημιζε σλιπακια!! (τωρα γελαστε ελευθερα)!!
Και αλλα πολλα...........

Ψηφιστε τον αν σας εκφραζει βεβαιως, βεβαιως.......

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Mε την λογικη οτι γραφεις με περιπαιχτικο τροπο οτι "Οτι στρεφεται εναντιον της Ελλαδας ειναι επιστημονες, ενω οταν ειναι υπερ δεν ειναι επιστημονικο" Το εγραψες ή οχι;

Νομιζεις οτι αυτο το κρινουμε εγω και αλλα παιδια που συμωνουνε μαζι μου απο το φορουμ αλλα και εκτος; Λαθος κανεις!

Γράφοντας αυτό δεν πήγαινε προσωπικά σε κάποιον εδώ αλλά ούτε και σε σένα.Έτσι νιώθω.Ότι αν δούμε κάτι που είναι θετικό για την Ελλάδα αμέσως να το αμφισβητήσουμε όπως πχ την έρευνα με το DNA που ανέφερα.Αντίθετα δεχόμαστε με ευκολία άλλους που λένε αρνητικά σαν επιστήμονες πχ Ρεπούση,Δραγώνα.Μας εξαφάνισαν.

Στην παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα αποψεις περι εθνικης συνεχειας που εχουνε ακουστει για πες μου; Αυτες ειναι οι αποψεις ειδικων περι του αντικειμενου! Οχι οι δικες μου;

Κατα συνεπεια για να τις αντριστρεψεις ή να τις αμφισβητησεις πρεπει καπου να βασιστεις! Αυτα περι DNA σου εξηγησα οτι ουτε ειναι λογικο να ισχυουνε, ουτε ισχυουνε πραγματολογικα λογω μη επαρκους δειγματος που εδωσε; DNA συμφωνα με την ερευνα. Μη επαρκες δειγμα! Αποκλειεται σαφως απο την αλλη ο Περικλης και ο Λεωνιδας να εδωσανε το δικο τους DNA! Ετσι αναιρειται το συγκεκριμενο επιχειρημα!

Βασίζομαι στην ιστορία περί συνέχειας.Όπως σε γλώσσα,παραδόσεις.Σε αναφορές ιστορικών και άλλων προσώπων στο πέρασμα των αιώνων.Και αρχαίους φαντάζομαι μπορείς να βρεις να αναφέρονται σε έλληνες και αργότερα επί ρωμαικής εποχής,βυζαντινή,τουρκοκρατία και μέχρι σήμερα.Όσο για το DNA μπορεί να βρει κάποιος πληροφορίες και που βασίζονται οι γενετιστές και αν είναι η έρευνα τους της πλάκας.Οι άνθρωποι έχουν ένα "γωνιδιακό χάρτη" που τους κάνει να διαφέρουν μεταξύ τους (δεν μιλάω για ανώτερη ή κατώτερη φιλή αλλά σε χαρακτηριστικα κτλ).

Τελος μπορει καποιος (οχι αποκλειστικα εσυ) να αναιρεσει και να αντιπαραθεσει επιχειρηματα επιστημονικα αναγνωρισιμα σχετικα με τις αποψεις μου περι κοινωνικης συνταξης του "εθνους", της "θρησκειας" κλπ. αναιρωντας και αντικρουωντας τις πηγες που εχω χρησιμοποιησει κατα το παρελθον σε προηγουμενα ποστ μου;

Ανέφερες τον Smith και τον Gellner.Έγραψαν βιβλία πάνω στον εθνικισμό και περί συνέχειας του έθνους,Αυτό το κάνανε και άλλοι βέβαια.Φαντάζομαι δεν συμφωνούν όλοι μεταξύ τους αλλά είναι ένα ζήτημα που εγείρει αντιπαραθέσεις.Ο καθένας γράφει τις απόψεις του.

Υπάρχει κανένα quote όπως στο παλιό φόρουμ να κάνουμε.Με την εισαγωγή παράθεσης με μπέρδευε εξού και τα bold για να ξεχωρίζουν
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 15 Φεβ 2010 19:52 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
Παράθεση
Υπάρχει κανένα quote όπως στο παλιό φόρουμ να κάνουμε.Με την εισαγωγή παράθεσης με μπέρδευε εξού και τα bold για να ξεχωρίζουν

πατα εισαγωγη παραθεσης και κανε κοπι παστε αυτα που θες να παραθεσεις αναμεσα απο τα δυο quote

Παράθεση
Βασίζομαι στην ιστορία περί συνέχειας.Όπως σε γλώσσα,παραδόσεις.Σε αναφορές ιστορικών και άλλων προσώπων στο πέρασμα των αιώνων.Και αρχαίους φαντάζομαι μπορείς να βρεις να αναφέρονται σε έλληνες και αργότερα επί ρωμαικής εποχής,βυζαντινή,τουρκοκρατία και μέχρι σήμερα.Όσο για το DNA μπορεί να βρει κάποιος πληροφορίες και που βασίζονται οι γενετιστές και αν είναι η έρευνα τους της πλάκας.Οι άνθρωποι έχουν ένα "γωνιδιακό χάρτη" που τους κάνει να διαφέρουν μεταξύ τους (δεν μιλάω για ανώτερη ή κατώτερη φιλή αλλά σε χαρακτηριστικα κτλ).

εφοσον βασιζεσε στην ιστορια περι συνεχειας μπορεις να μας πεις τις πηγες σου, ποιοι ειναι οι ιστορικοι που αναφερουν οτι υπαρχει συνεχεια και ποια συνεχεια ενοεις και απο ποτε ενοεις ? ενοιτε οτι απο την   αρχαια ελλαδα υπαρχουν ιστορικοι που αναφερουν την ενοια ελλαδα και ελληνας αλλα αυτο δε σημαινει οτι εμεις ειμαστε συνεχιστες των αρχαιων ελληνων ουτε πολιτισμικα ουτε γονιδιακα .

Παράθεση
.Ότι αν δούμε κάτι που είναι θετικό για την Ελλάδα αμέσως να το αμφισβητήσουμε όπως πχ την έρευνα με το DNA που ανέφερα.Αντίθετα δεχόμαστε με ευκολία άλλους που λένε αρνητικά σαν επιστήμονες πχ Ρεπούση,Δραγώνα.Μας εξαφάνισαν.

ελα ρε συ φον πραγματικα απο ποια αποψη ειναι θετικη για την ελλαδα μια ερευνα που αποδυκνυει οτι οι ελληνες ειναι γνησια καυκασια φυλη (γιατι αυτο αποδυκνυει η ερευνα) ? δεν σου λεει κανεις οτι ειναι αρνητικη ουτε θετικη απλα αμφισβιτουμε τα κινητρα της  δημοσιευσης της απο την απογευματινη και ειναι φανερο πως τα κινητρα της απογευματινης μονο αγνα δεν ειναι . Αν θελεις να μιλισουμε σοβαρα οι μονες ερευνες που μπορουν συμπεριληφθουν σε αυτη την κουβεντα ειναι οι ιστορικες και οι ανθρωπολογικες .

Μια γονιδιακη ερευνα για ενα πολιτισμο που εζησε πριν τοσα χρονια ειναι τελειως ατοπη, και αν κατσεις και διαβασεις καλα το αρθρο δεν πραγματοποιηθηκε αυτη η ερευνα για να αποδειξει κατι σε σχεση με τους αρχαιους ελληνες , αλλα την προελευση της ρατσας των νεοτερων ελληνων σε σχεση με τους νεοτερους σλαβους και αραβες .

Εγω τουλαχιστον και φανταζομε και ο λαμιας (και οποιοσδηποτε αλλος μορφωμενος ) δεν δεχομαστε τιποτα ευκολα ειτε ειναι "θετικο" για την ελλαδα ειτε ειναι "αρνητικο", οποτε αν μας παραθεσεις ποιες ειναι οι ιστορικες σου πηγες που σε κανουν να πιστευεις  σε μια συνεχεια του αρχαιου ελληνικου φυλου θα μπορεσουμε να συνεχισουμε την κουβεντα πιο ευκολα .

Αλλα ουτε οι παραδοσεις ουτε η γλωσα , ουτε απλες αναφορες ιστορικων ειναι παραγοντες που συγκλινουν στο οτι ειμαστε γονιδιακα ομοιοι με τους αρχαιους ελληνες και οτι δεν εχει υπαρξει αλλιωση του φυλου επειτα απο τοσο πολλα χρονια.

πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
Πολύ μόρφωση έχει πέσει εδώ μέσα ρε παιδιά. Όλοι οι υπερ-επιστήμονες, οι λόγιοι και οι πάσης φύσεως διανοούμενοι εδώ μαζευτήκατε;;; Στο φόρουμ των φιλάθλων του ΠΑΣ;;; Μιλάτε λες και όλη την ημέρα διαβάζετε έρευνες και δημοσιεύσεις επιστημόνων σε σχέση με την εξέλιξη των ανθρώπων και των λαών !!!! Μάλλον έχετε λύσει όλα τα άλλα σας προβλήματα αλλιώς δεν εξηγείτε αυτή η εμμονή πραγματικά οι μεν να πείσετε τους δε. Απο την μια ο ΛΑΜΙΑ και ο antifasist και απο την άλλη ο fon και ο drakos έχετε ξεσκιστεί να ποστάρετε. Σοβαρά, αναλύστε αυτό το θέμα που δείχνετε πως το έχετε ερευνήσει σε πολύ βάθος ρε παιδί μου σε κάποιο άλλο δικτυακό χώρο. Εδώ αδικείστε πραγματικά! Έχουμε βαρεθεί να κάνουμε εμφάνιση νέων μηνυμάτων και το πρώτο ποστ που βγαίνει να είναι αυτό της ιθαγένειας. Ποδοσφαιρικό-οπαδικό φόρουμ είναι ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο....

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Άμα κουράστηκαν να το κόψουμε καλύτερα.Τι να πω.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
όπως πολύ σωστά έγραψε ο antifasist σε μιά χαρά θέση είναι τα μηνύματα του μαζί και του drakos και του fon ...
Με την ίδια (ΜΗ) λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σχόλια για μουσική, για εκδηλώσεις, για άλλες ομάδες - εθνική, ανέκδοτα... Ακριβώς γι αυτό υπάρχουν και διαφορετικές κατηγορίες θεμάτων... που αυτόματα δεν περιορίζουν το pas.gr σε αποκλειστικά ποδοσφαιρικο φορουμ...

και για να επιστρέψω στο θέμα  fon και drakos (ή όποιος άλλος εντστερνίζεται την άποψή σας) αναμένεται από όσους διαβάζουμε και αυτή την γωνιά του forum μία τεκμηριωμένη απάντησή σας...
Προσωπικά θεωρώ -χωρίς να εισέρχομαι εκτενώς στην ουσία του θέματος- ότι η συγκεκριμένη πηγή της Καθημερινής μόνο ως επιστημονική έρευνα δεν μπορεί να λογίζεται. Ακόμα και αν ξεπεράσει κάποιος την αδυναμία να υπάρξει αντικειμενικό επιστημονικό κριτήριο -ελλείψει δειγμάτων- με βάση τα δεδομένα που παρουσιάζει το δημοσίευμα η "έρευνα" δεν επιδιώκει καν να αποδείξει ότι έχουμε ίδιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες αλλά ότι το DNA σύγχρονων Ελλήνων διαφέρει από άλλους νυν γειτονές τους...
Το επικίνδυνο είναι ότι παραβλέπουμε την ουσία η οποία για μένα είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ την παραμικρή σημασία ακόμα και αν έχουμε ακριβώς ίδιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες ... (το οποίο ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος απόδειξής του)

Αποσυνδεδεμένος punkpagour

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Ρε παίδες ξεκολλάτε.Αφού ξέρετε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε άποψη ούτε εμείς ,ούτε αυτοί που υποστηρίζουν μια άλλη γνώμη ,οπότε ποιός ο λόγος να χαλιόμαστε?
Απλά πολύ γρήγορα θα φανεί η αδιέξοδη ρητορία τους,άλλωστε ήδη φάνηκε στην κοινωνία... ;)
- τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Για να το κλείνουμε το θέμα και να μην χαλιόμαστε. Το ότι είμαστε διαφορετικοί από τους γείτονες λέει κάτι.Δεν γίναμε ίδιοι με αυτούς παρά τα 400 χρόνια,περίοδος μικρή αν αναλογιστούμε όλα τα υπόλοιπα χρόνια.Όσο για πληροφορίες μπορείς να πας σε βιβλιοθήκες,σεμουσεία,σε ιδρύματα.Πρέπει να αναφέρω κάτι συγκεκριμένο;Υπάρχουν αρχαίοι ιστορικοί.Υπάρχουν λόγιοι του Μεσαίωνα.Υπάρχουν και βιογραφίες ανθρώπων.Φτάνουν να ψάχνεις για πολύ καιρό.Όρεξη να έχεις.

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ισως θα ηταν μια καλη ιδεα παντως να σπασει αυτο το τοπικ σε 2 κομματια. Στο ενα να μεταφερθουν οι απαντησεις που εχουν να κανουν με τα εθνολογικα-φυλετικα-πολιτισμικα ζητηματα συνεχειας του ελληνισμου κ στο αλλο να παραμεινει μονο ο,τι εχει να κανει αυστηρα με το θεμα της μεταναστευσης κ πιο συγκεκριμενα της ιθαγενειας.

Σεβομαι το οτι η λογικη πολλων συμπολιτων μας συνδεει αρρηκτα τα 2 ζητηματα αλλα εχω την εντυπωση οτι με αυτη τη μορφη το τοπικ δε διαβαζεται. Μοντς σκεφτειτε το λιγο. Ισως αν ολη η παραπλευρη συζητηση που συντηρειται απο 4-5 ατομα αποκοπει κ μεταφερθει να μπορεσει το αρχικο τοπικ να αφιερωθει σε αυτο για το οποιο ξεκινησε.

Αποψη μου παντα.....
When the going gets tough, the tough get going

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Παράθεση
Το ότι είμαστε διαφορετικοί από τους γείτονες λέει κάτι.Δεν γίναμε ίδιοι με αυτούς παρά τα 400 χρόνια,περίοδος μικρή αν αναλογιστούμε όλα τα υπόλοιπα χρόνια
Αυτό πολύ αυθαίρετα δεν προκύπτει?Αποκλείεται να μην είμαστε σε πολλά θέματα ίδιοι.Άλλωστε 400 χρόνια είναι πολλά :P

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ποιος επηρέασε ποιον και σε ποια θέματα.Οπότε μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά.Διαφορές,ομοιότητες κτλ.

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Καλώς ή κακώς (για μένα καλώς)υπήρχαν εκατέρωθεν επηρεασμοί.

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
καταρχας να πω οτι για μενα η αποψεις  του φον και του δρακου δεν συμπιπτουν γιατι ο ενας μιλαει καθαρα για την συνεχεια της ελληνικης φυλης μεσα απο ιστορικα γεγονοτα  χωρις αυτο απαραιτητα να συνδεετε με την ακροδεξια ενω ο αλλος προσπαθει να μας δειξει την κακια και την καταστροφη που θα επιφερει το ισλαμ στην ελλαδα μια σιγουρα αντισλαμιστικη και ρατσιστικη αποψη.

ο mh-per ειπε κατι πολυ σωστο οτι μεσα απο αυτο το θεμα προκυψαν (οπως και ηταν αναμενομενο) δυο διαφορετικες συζητησεις , η μια για την γονιδιακη προελευση των ελληνων και η αλλη για το θεμα των μεταναστων , εγω ωσ τωρα απαντουσα κυριως στο θεμα των μεταναστων και σε αποψεις καθαρα ρατσιστικες και χωρις καμμια βαση αλλα η αποψη μ θελω να πιστευω οτι ηταν εμπεριστατωμενη .

το ξερω οτι μερικα μυαλα δεν προκειτε να αλαξουν ποτε αλλα οχι και ετσι , και να βγαλουμε τους νεοναζι οτι ταχα ενδιαφερωντε για τον συναθρωπο-μεταναστη

δεν ειναι το θεμα του να αναλυσω τα πιστευω μου ταυρι , ειναι θεμα αποκαταστασης της αληθειας και αν διαβασεις τα ποστ μου θα δεις οτι ακριβως αυτο κανω παραθετωντας τις επιθεσεις αππο ακροδεξιους σε ολο το 2009 και για να δειξω σε μερικα ατομα που κοιμουντε (αν κοιμουντε) ποιοι πραγματικα ειναι αυτοι οι κυριοι που κουστουμαρισμενοι μπροστα απο μια εικονα της παναγιας το πεζουν φιλανθρωποι και στην πραγματικοτητα διαταζουν τα ταγματα τους να επιτιθεντε σε ανθρωπους που ζουν κατω απο τα ορια της φτωχειας.

πσ ειρωνεια αν δεις κανω μονο στο δρακο και στις ρατσιστικες του αποψεις στο φον και στους λειπους συνταυρους και συνομιλιτες δεν εχω δικαιομα να κανω.

πσ αν για σας ειναι πιστευω ο αντιρατσισμος και ο αντιφασισμος τοτε λυπαμε πολυ , γιατι για μενα ειναι δεδομενα μιας υγιης σκεψης .
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Φιλε fon7 τοσο ο Smith οσο και Gellner εναντιωνεται στην εθνικη συνεχεια και στον εθνικισμο. Εκτος και αν δεν διαβασα καλα το τελευταιο ποστ σου.

Οσο για το αν θα πρεπει να κλεισει το συγκεκριμενο topic οεωρω οτι ειναι "υγεια" μα συζητιουνται τετοια θεματα ακομη και σε ενα ποδοσφαιρικο θεμα! Δεν βρισκω λογο να κλεισει χωρις λογο και αιτια! 

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Εννοώ ότι έγραψαν πάνω στο θέμα του εθνικισμού.

Αποσυνδεδεμένος drakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Ρε μάγκες χριστιανός δέν είμαι αλλά Ελλην (Εθνικός) και τι συζήτηση να κάνουμε αφού για μένα πάνω από όλα είναι το έθνος και εσείς αρνήστε και την ύπαρξη του !!!
''O Ernest Renan θέτει τον προσδιορισμό του Έθνους ως ψυχής, ως πνευματικού αξιώματος. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της συγκρότησης. Πρώτον, η κοινή κατοχή μιας πλούσιας κληρονομιάς από αναμνήσεις και δεύτερον, η θέληση για κοινή συμβίωση κάτω από τις αξίες μιας αδιαίρετης κληρονομιάς. Μιας κληρονομιάς που εμφανίζεται ως η μόνη απόλυτα νομιμοποιημένη, η δημιουργός αιτία μιας σημερινής πραγματικότητας που εδραιώνεται σε ένα κοινωνικό κεφάλαιο (ενός ηρωικού παρελθόντος) που συγκροτεί την εθνική ιδέα. Μια ιδέα που συγκεκριμενοποιείται ως μεγάλης-κλίμακας αλληλεγγύη"

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ρε μάγκες χριστιανός δέν είμαι αλλά Ελλην (Εθνικός) και τι συζήτηση να κάνουμε αφού για μένα πάνω από όλα είναι το έθνος και εσείς αρνήστε και την ύπαρξη του !!!

Και παλι δεν μου εξηγεις τι εννοες με την λεξη εθνικος; Εθνικιστης;
Δεν ειπε κανεις οτι δεν υπαρχουνε "εθνη".! Ειπαμε οτι ειναι κοινωνικα συγκροτημενα! Τεραστια διαφορα!
Κοιτα ποτε ξεικινησανε, πως, κατω απο ποιες συνθηκες, ποιους εξυπηρετουνε κλπ. Δηλαδη αν δεν υπηρχανε συνορα και "εθνη" τι θα αλλαζε στην ζωη μας;

"Οπου γης και πατρις", δεν ελεγαν οι αρχαιοι ελληνες;
"Ανδρων επιφανων πασα γη ταφος" Θουκιδιδης!

Οσο γαι τα Rennan εξαιρετικος, αλλα της "γερμανικης σχολης"! Οποτε ετον ξεπερασε η εποχη του!