Εχω μιαν αμυδρη εντυπωση οτι για μενα χτυπαει η καμπανα......
Αν κ νομιζω οτι εχω εκφραστει οσο πιο ξεκαθαρα γινεται κ αν κ με θλιβει πολυ βαθια να ασχολουμαι με ο,τιδηποτε εξω απο τις 4 γραμμες μπορει να επηρρεασει ενα ποδοσφαιρικο αποτελεσμα, ας διασαφηνισω μια φορα ακομα την προσωπικη μου θεση απλα κ μονο γιατι δε μου αρεσει να διαστρεβλωνονται τα λεγομενα μου.
Κανενας απο τους προεδρους/ιδιοκτητες/μεγαλομετοχους που συμμετεχουν σε αυτο το πρωταθλημα δεν ειναι αγιος κ εν μεσω αυτων ο δικος μας ειναι ο,τι πιο κοντινο στην αγιοσυνη μπορει να σου προκυψει (ειτε επειδη δε θελει, ειτε επειδη δεν μπορει, αδιαφορο επι της παρουσης). Αναμφισβητητο νομιζω απο ολους αυτο. Επισης το οτι καποιοι απο αυτους ειναι εξεχουσες λερες (Πανοπουλοι, Κομποτηδες, Μακαροι, Πηλαδακηδες κτλ.) ειναι επισης αναμφισβητητο. Νομιζω οτι μεχρι εδω συμφωνουμε ολοι.
Παμε σε αυτα που διαφωνουμε. Ας πιασουμε το Ξανθη-ΑΕΛ. Η απορια (ευλογη, με το δικο μου το μυαλο τουλαχιστον) ειναι πώς εν μεσω τετοιου αχταρμα στον πατο της βαθμολογιας ο Πανοπουλος μπορει να δωσει ελαφρα τη καρδια το διπλο σε δυναμει ανταγωνιστες του. Κοιτωντας μαλιστα το προγραμμα του βλεπω ελαχιστες ευκαιριες να ρεφαρει (ειτε θεμιτα, ειτε αθεμιτα) κ ειναι νομιζω πασιφανες οτι με αυτο το αποτελεσμα μπηκε σε χοντρους μπελαδες. Αυτο στα δικα μου ματια κανει μετεωρη τη θεωρια οτι η Ξανθη εδωσε το ματς. Αν καποιος το ειδε κ διαπιστωσε μειωμενη αποδοση των γηγενων της παικτων (εχουμε ξαναπει οτι αυτοι ειναι το βαρομετρο στις "ομορφιες" της καθε ομαδας) παω πασο διοτι το παιχνιδι δεν το παρακολουθησα. Απο οσα ακουω παντως μοιαζει πολυ πιο πιθανο η ΑΕΛ να βοηθηθηκε απο τη διαιτησια οσο της χρειαστηκε, παρα να της "παραχωρηθηκε" το αποτελεσμα απο τους γηπεδουχους. Ετσι το "διαβαζω" το χθεσινο ματς κ αν κ σαφως μπορει να κανω λαθος, δεν το πολυπιστευω.
Στο Ξανθη-Αρης παλι τι ειδαμε? Ενα μετριοτατο Αρη χωρις στοχο στο πρωταθλημα να χανει απο τους γηπεδουχους που εχουν καθε κινητρο να παρουν καθε παιχνιδι στην εδρα τους (σαν κ εμας ειναι κ αυτοι για τα σκυλια εκτος). Ο ιδιος Αρης περασε απο τα Γιαννενα χαρη μονο στο διαιτητη (απο τις χειροτερες ομαδες που ειδαμε φετος στους Ζωσιμαδες), εχασε εντος εδρας απο τον Πανθρακικο(!!!!) κ νικησε παλι εντος εδρας μετα κοπων κ βασανων τον επισης ντεφορμε Εργοτελη. Δεν ξερω για τους υπολοιπους, αλλα εμενα αυτος ο Αρης ποδοσφαιρικο μεγαθηριο δε μου μοιαζει. Επισης, οι θεωριες περι ανταλλαγης του ασσου στο πρωταθλημα με την προκριση στο κυπελλο δεν επαληθευθηκαν, με τον Αρη να σωζει την παρτιδα στο 94' στελνοντας το ζευγαρι με τη Σκοντα σε επαναληπτικο με τα 1000 ζορια.
Το παιχνιδι μας με τον Πανθρακικο το χουμε εξαντλησει τοσο σε ο,τι ειδαμε εντος αγωνιστικου χωρου οσο κ στις προιστοριες του, τις σχεσεις των 2 προεδρων κτλ. Εκ των υστερων μπορουμε να προσθεσουμε οτι αυτον τον Πανθρακικο αν τον ξαναπαιζαμε τωρα στην εδρα του υπο "ιδανικες" συνθηκες πολυ αμφιβαλλω αν θα τον κερδιζαμε.
Στο θεμα της ενισχυσης των ομαδων κ το ποιος εκανε μεταγραφαρες, νομιζω οτι οι πιο ενισχυμενοι ηταν η Λαρισα κ η Λιβαδεια, ενω εμεις κ ο Ηρακλης κινηθηκαμε λιγο-πολυ στα ιδια -ρηχα- νερα με την Ξανθη λιγο πιο πανω. Απο αυτην την αποψη δε θα μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση να δω τους 2 πρωτους να παιρνουν καποια καλυτερα αποτελεσματα απο αυτα που μπορεσαν μεχρι τωρα. Δεν αμφιβαλλω οτι αν χρειαστει θα προσπαθησουν να πιασουν κ καποια παιχνιδια αλλιως (ειπαμε η ΑΕΛ μπορει ηδη να ειχε ενα σπρωξιμο απο τη διαιτησια το Σ/Κ) αλλα δεν νομιζω οτι καθε τους νικη, ειδικα επι των οιωνει αδιαφορων μπορει να καταμετρηθει ως "ομορφια".
Κατι τελευταιο. Ο Κομποτης φετος ακουγεται οτι δεν εχει αβαντα απο πουθενα, εν αντιθεσει με αλλα χρονια. Ακομη κ απο αυτον που θεωρουμε συμμαχο του, το Μακαρο, πηρε 1 βαθμο απο τους πιθανους 6. Σε σχεση με οσα καταφερε εξωαγωνιστικα η Λιβαδεια αλλα χρονια, φετος διαγει μια πολυ πιο καθαρη χρονια (κ οχι επειδη ετσι θελει, αλλα επειδη ετσι ηρθαν τα πραγματα).
Τελος, δε μας φταιει κανενας που γιναμε βουκινο παγκοσμιως για το μονο παιχνιδι που επιδιωξαμε να "ομορφυνουμε". Μπορει να υπαρχουν αλλα 25 στημενα ματς φετος, αλλα τοσο καραμπινατο δεν ηταν κανενα κ δυστυχως εγω γαργαρα δεν μπορω να το κανω. Κ στην τελικη επειδη εγω γουσταρω τον ΠΑΣ με ενα συγκεκριμενο τροπο θα συνεχισω να γκρινιαζω για το παιχνιδι που εστησα εγω ακομα κ αν ολοι οι αλλοι στησουν τα 3πλα απο μενα.
υ.γ.Κ στην τελικη ολοι συμφωνουμε πως ο,τι κ αν κανουν οι αλλοι ειχαμε απειρες ευκαιριες ολη τη χρονια να τη σωσουμε την παρτιδα παιζοντας καπως πιο υποφερτα. Ο μονος που φταιει για τη φετινη του χρονια ειναι ο ΠΑΣ οσο κ αν προσπαθει να τα ριξει αλλου.