Κι ενώ στο μεταξύ αυτοί που λέει παραπάν ακόμα πλακώνονται με ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις και παρεμβάσεις στα κανάλια
"ρε τι άλλο θα δούμε ρε πστ μου!"
(Και η πλάκα είναι πως τους έχω ικανούς τους Βολιώτες..)
Διαβάστε..
Αχιλλέας Μπέος: "Θα κάνω τον Βόλο πρότυπο"
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου μιλά στα Παραπολιτικά για την απόφασή του να δοκιμαστεί στο γήπεδο της πολιτικής
Του Θανάση Φουσκίδη, εφημερίδα Παραπολιτικά
Όταν ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βόλου, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν είτε πως κάνει πλάκα σε κάποιους είτε πως θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις στην πόλη όπου δραστηριοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια μέσω της εμπλοκής του με τον τοπικό Ολυμπιακό.
Σε αυτή την κατηγορία όμως δεν ανήκουν η οικογένεια και το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πείσμα και τον τσαμπουκά που επιδεικνύει με οτιδήποτε καταπιάνεται, αλλά και την αγάπη του για την παραθαλάσσια θεσσαλική πόλη, την οποία αναγνωρίζουν ακόμη κι εκείνοι που έχουν σταθεί κατά καιρούς απέναντί του.
Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στον Θανάση Φουσκίδη.
«Η πορεία σας στο ποδόσφαιρο και δη στον Ολυμπιακό Βόλου είναι γνωστή. Δεν σας είχαμε όμως για πρόσωπο που συμπαθεί την πολιτική. Πώς αποφασίσατε να μπείτε σε αυτή την περιπέτεια;», τον ρωτάμε, για να τον ιντριγκάρουμε από την πρώτη στιγμή. «Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά. Τώρα πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν ποιους θα εκλέξουν: πολιτικάντηδες που θα τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις ή απλούς ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα τους, γνωρίζουν τα προβλήματα και θα μπορούν να τους κοιτούν στα μάτια και να δίνουν λύσεις;», απαντά ορθά-κοφτά και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι όποιος θέλει να υπηρετήσει σωστά τον τόπο του, τη γενέτειρά του, δεν πρέπει να έχει πάρε-δώσε με πολιτικούς, γιατί έχει αντίστοιχες εξαρτήσεις. Δεν δηλώνω πολιτικός λοιπόν και σε καμία περίπτωση δεν είμαι χρωματισμένος. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία του συνδυασμού μου θα αποτελείται από νέα παιδιά, που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία, χωρίς σχέσεις με το κατεστημένο».
Τι θα γινόταν όμως αν κάποιο κόμμα έσπευδε να του δώσει χρίσμα στήριξης; «Θα έκανα εμετό! Αυτό δεν θα επέτρεπα να συμβεί ποτέ», ξεκαθαρίζει, ξορκίζοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, και συμπληρώνει: «Ο κόσμος πρέπει να δώσει ένα χαστούκι σε αυτές τις λογικές και πιστεύω πως θα το κάνει. Εγώ, όπως ξέρετε, δεν έχω ανάγκη αναγνωρισιμότητας. Θέλω να προσφέρω έργο και να κάνω ανατροπές. Κι αν δεν με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου, δεν πειράζει, δεν θα κάτσω να κλάψω. Θα εξακολουθήσω να αγαπώ και να βοηθώ όπως μπορώ την πόλη μου. Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με ρωτήσουν ποιον θα στηρίξω αν δεν περάσω στον δεύτερο γύρο. Μα είναι δυνατόν να συμπεριφερθώ στους ψηφοφόρους μου σαν καθοδηγητής και να υποκύψω σε νοοτροπίες που καταδικάζω; Οχι βέβαια».
«ΜΟΝΑΚΟ». Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να μην τον ρωτήσουμε για την περιβόητη ατάκα του, ότι θα κάνει τον Βόλο Μονακό! «Το είπα και το εννοώ», επισημαίνει. «Αν σκεφθείτε τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της πόλης, θα καταλάβετε ότι δεν ήμουν υπερβολικός. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, έχει μοναδικής ομορφιάς βουνό και θάλασσα και φυσικά εύκολη πρόσβαση. Εχω ταξιδέψει στο Μονακό και σε άλλες πόλεις του κόσμου με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και θέλω να μεταφέρω τις εικόνες και τις ιδέες που έχω αποκομίσει». Πώς όμως θα υλοποιήσει το όραμά του εν μέσω αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας; «Ο Βόλος θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει πόλος έλξης για σοβαρές επενδύσεις, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, και να καταστεί πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλω σύμμαχο τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και θα παλέψω γι' αυτό. Δεν είναι δυνατόν ακόμη και τώρα να υπάρχουν διατάξεις που κλείνουν συλλήβδην μαγαζιά, ενώ θα μπορούσαν να ληφθούν άλλα μέτρα, που θα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα και για τον επιχειρηματία και για την Πολιτεία. Πώς κάποιοι μένουν προσκολλημένοι σε αναχρονιστικές λογικές, όπως π.χ. το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων; Πώς θα προσελκύσεις τουρίστες;», μας απαντά.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ. Ο Αχιλλέας Μπέος σπεύδει να κόψει οποιαδήποτε συζήτηση αφορά την ανάμειξη του ποδοσφαίρου με τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Βόλου. «Δεν κρύβω ότι είμαι Ολυμπιακός Βόλου. Δεν έχω μάθει να λέω ψέματα. Από κει και πέρα, η εκλογική αναμέτρηση αφορά το μέλλον ολόκληρης της πόλης μας, που ξεπερνά κάθε οπαδικό αίσθημα. Για μένα δεν υπάρχουν καν στο μυαλό μου διαχωρισμοί Βόλου - Νέας Ιωνίας ή οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζω, π.χ., ότι στη Νέα Ιωνία, στα γυμναστήρια και στις πισίνες, τα μικρά παιδιά δεν έχουν ζεστό νερό. Δεσμεύομαι λοιπόν από τώρα ότι, αν με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου, το πρόβλημα αυτό θα είναι μέσα στις πρώτες μου προτεραιότητες και θα λυθεί άμεσα».
«Θα παλέψω για όλα όσα αξίζει»
Πώς αντιδρά όμως ο Αχιλλέας Μπέος όταν οι αντίπαλοί του επιχειρούν να δώσουν προσωπική διάσταση στην προεκλογική αντιπαράθεση; «Τι να πουν; Εχω πει μόνος μου ότι μπήκα φυλακή χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, και μάλιστα ευχήθηκα αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένειά μου να μην το βιώσουν ούτε οι εχθροί μου. Ομως δεν μιλάμε επί προσωπικού. Μιλάμε για την πόλη που κάποιοι την οδήγησαν σε αυτό το κατάντημα. Γι' αυτή την πόλη εγώ θα παλέψω, για να διεκδικήσω με δυναμισμό αυτά που δικαιούται και αξίζει. Και από την κεντρική εξουσία και από οποιονδήποτε άλλο. Θα με βρίσκουν μπροστά τους όσοι επιχειρούν να ξεφεύγουν από το πάσης φύσεως χρέος τους προς τον Βόλο. Από κει και πέρα, συνεχίζω να λέω ότι ο πιο αποτυχημένος πολιτικός στην ιστορία της χώρας, ένας πρωθυπουργός που οδήγησε τους Ελληνες στην εξαθλίωση και, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε αδυναμία στα... τρίφυλλα, στοχοποίησε έναν άνθρωπο με πέντε παιδιά για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Κατηγορούμαι ότι εκβίασα, δωροδόκησα, εξαπάτησα. Δεν μου λένε όμως ποιον. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο».
Χειμαρρώδης ως συνήθως, αφήνει για το τέλος ένα μήνυμα προς τους δημότες: «Χαίρομαι που οι πολίτες και οι φορείς έχουν αγκαλιάσει ήδη την υποψηφιότητά μου και τον συνδυασμό «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική Βόλος 2014». Τους υπόσχομαι ότι θα βαρέσω μπουνιά στο μαχαίρι, το πολιτικό κατεστημένο δηλαδή, ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσω. Τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε τον Βόλο».