βασικα brinkman δεν ξερω ποτε πηγες τελευταια φορα αμστερνταμ αλλα επειδη φετος (2009)πηγα 2 μπορω να πω οτι ετσι ειναι οπως τα λες ειναι πολυ ωραια πολη αλλα πολυ ακριβη , επειδη τη δευτερη φορα που πηγα , πηγα με το αμαξι και περασα και απο αλλες ευρωπαικες πολεις (σαλτζμπουργκ , μοναχο, πραγα , βερολινο) μπορω να σου πω οτι ηταν η πιο ακριβη με μεγαλη διαφορα απο φαγητο ,χενοδοχεια , ποτα, ακομα και τα κοφεε σοπ ειναι σχετικα ακριβα εγω θα σου προτεινα να πας αλλα οχι δεκμεβριο που πηγα εγω και δεν ειδα ποτε ηλιο πηγενε ανοιξη νομιζω ειναι η πιο ωραια εποχη
αμα πας σιγουρα να πας στο σπιτι του ρεμπραντ θα το βρεις αν ρωτησεις
και αφου πας στο σπιτι του ρεμπραντ εκει πιο δυπλα ειναι ενα μαγαζακι που φτιαχνει μονο σουπες αν εισαι λατρης οπως εγω αλλα απο ολο το κοσμο και εχει τραπεζακια στισ βαζει σε χαρτινο ποτιρι και τισ τρως αλλα ειναι καταπληκτικο εκει βλεπεις μονο ολανδους και τελευτεα φορα εφαγα μια απο ιρλανδια καταπληκτικη , ειναι αρκετα φτηνο 5 ε η σουπα μαζει με ψωμι δικο τους , πηγενε αξιζει
σιγουρα να πας στο μουσειο του van goh
μετα τα υπολοιπα ειναι δικη σου επιλογη αν θα πας ,δηλαδη το σπιτι της αννα φρανκ ειναι ακριβο και δε λει πολλα , ο βοτανικος κηπος εμενα μου φανηκε απιστευτος θεωρειτε απο τους πιο πληρεις της ευρωπης (αλλα ειμαι βοτανολογος
),στο αβαειο της χανικεν δν πηγα εχω παει σε αυτο της γκινεσ στην ιρλανδια και πιστευω εχω κλεισει απο αβαεια (
) αλλα καλα λογια λενε , στο νεμο δεν πηγα γιατι μου φανηκε για μικρα παιδακια και μαλλον ετσι ειναι .
κατα τα αλλα το αμστερδαμ περπατιετε ανετα γιρισετο μονος σου αν πας και ανακαλυψετο
πσ αν θες να πας σε κοφε σοπ να προτιμισεις αυτα που ειναι εκτος κεντρου γιατι ειναι πιο φθηνα
πσ 2 το εχεις δεν το εχεις αν εχει καλο καιρο παρε ενα ποδηλατο πρεπει να γαμει εγω δυο φορες χειμωνα πηγα και εβρεχε συνεχεια και μου εχει μεινειε που δεν πηρα ενα ποδηλατο...
πσ 3 μη ξεχασω να πας οπωσδηποτε με λεοφορειο απο αμστερδαμ να δεις τα χωρια marchen , volendam ,edam γνωστο απο το τυρι απιστευτα ψαροχωρια σε αποσταση στο 30 ωρο αλλα με λεοφορια καθε μιση ωρα
πσ 4 αν πας ανοιξει να πας να δεις τα παρκα τους πολυ καλα