Αποστολέας Θέμα: Απόφαση - Σκάνδαλο: Επιχορήγηση 1,45 εκατομμυρίου σε μοναστήρια του Αγίου Όρους  (Αναγνώστηκε 13148 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pas1966

• Hero Member
    • Προφίλ
οι απαντησεις σου ειναι οι κλασσικες που θα ακουσει καποιος απο εναν ταγμενο πιστο...
εμεις ειμαστε καλοι οι αλλοι τα γαμησαν.
οι νεοι δειχνουν τον δρομο της αλλαγης σε ολα τα επιπεδα...να διωξουμε τους καρκινους απ τον τοπο επιτελους.
ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΠΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Γρύπας

• Hero Member
  • Αδιάλλακτος Αιθεροβάμων
    • Προφίλ
η απάντησή σου είναι η κλασική που θα ακούσει κάποιος από έναν φανατικό, μισαλλόδοξο νεαρό...

έλλειψη επιχειρημάτων, ανικανότητα συνδυαστικής σκέψης και υπέρμετρη αυτοεκτίμηση, είναι βασικά χαρακτηριστικά...σαν αμυνόμενος, θα μου επιτρέψεις να έχω και τον τελευταίο λόγο...γιατί αρχίζουμε να κουράζουμε...
Είμαι κι εγώ ένας ανιπτόποδας δρυίδης από την Δωδώνη που μεταμορφώνομαι πότε σε αετό, πότε σε αρκούδα και πότε σε ταύρο...

Δια του Αιθέρος προερχόμενος, καίτοι δια Μολοσσιέας Ατραπού ανερχόμενος.-

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
επαναφέροντας τη συζήτηση εκτιμώ στην ουσία της (αφού έγινε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε ΜΚΟ ρωμαίους κλπκλπ
Αλήθεια τι εκτιμάτε;   Η Εκκλησία στις τρέχουσες συνθήκες έπρεπε να χρηματοδοτείται ή να χρηματοδοτεί τους κατοίκους της Ελλάδας ; (αν θέλετε και για να μην παρεκτραπεί σε άλλου θέματος επιστημονικές ανακρίβειες ας περιοριστεί η απάντηση και στους Χριστιανούς Έλληνες)
 :stop:
Η ερώτηση προφανώς αν και έγινε με αφορμή την προσπάθεια αποπροσνατολισμού από τον gyPAS, δεν αφορά μόνο στον gyPAS και επιδέχεται κατά τη γνώμη μου αυτονόητης απάντησης τόσο από Χριστιανούς όσο και από αλλόθρησκους...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Εγώ υποστηρίζω την πίστη μου, για αυτό γράφω και κάνω αντίλογο...

Οι κύριοι που υπερασπίζονται τις ΜΚΟ, προφανώς το κάνουν για να υποστηρίξουν την τσέπη τους, διότι δεν βρίσκω άλλη απάντηση...

Ξανασκέψου γιατί άνοιξες το θέμα;μπορεί να μην σε ενδιαφέρει η Ορθοδοξία, αλλά υποθάλπτεις τον ακήρυχτο πόλεμο κατά της πίστης μας...αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ που πάνε τα κρατικά χρήματα, κάνε μία προσωπική έρευνα και θα μάθεις πολλά...και σε ρωτάω, γιατί ασχολείσαι με την Ορθοδοξία και όχι με τις τράπεζες;έτσι σου είπαν να κάνεις ή τρέφεις κάποιο μίσος για αυτήν;

Επειδη το εθεσες επι προσωπικου και για να κλεισει το θεμα, μιας και μας καιει το θεμα της αδειοδοτησης, συνοπτικα:

- Καλα κανεις και πιστευεις και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου. Οπως ειναι αναφαιρετο ενος ανθρωπου να μην πιστευει. Το θεμα ειναι η διαχωρηση και απο τους μεν και απο τους δε θρησκειας και εκκλησιας. Ειναι διαφορετικα πραγματα.

- Για τις ΜΚΟ, σου ειπα οτι συμφωνω. Αλλα δεν γινεται να λες "οτι οποιος τις υποστηριζει..κερδιζει", γιατι ξερεις οτι δεν ισχυει.

- Ουτε κανεις με εβαλε, ουτε "ακυρηχτο πολεμο κανω οπως πιστευεις, μην βλεπεις φανατασματα. Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν διαφορετικες αντιληψεις και γνωμες απο εσενα. Ουτε εμενα, ουτε εσενα μας εβαλε κανεις, συζητηση κανουμε.

- Για τις τραπεζες συμφωνω με τον pas166, οτι η εκκλησια ειναι η μεγαλυτερη που υπαρχει. Και μην ξεχνας οτι αυτες οι τραπεζες εχουν δυναμη χαρη στην δικια μας ψηφο και σε αυτους που εκλεγαμε τοσα χρονια που ηταν πολιτικοι-τραπεζιτες και τις εφτιαξαν υπερ τους και εις βαρος μας. Εμεις φταιμε ομως..

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
active member μεγάλα μαύρα ράσα

gypas μονο και μονο απο τα εξωφυλλα του video καταλαβαινεις τι σαπιλα υπερασπιζεσαι.

βελαξες σημερα?
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος Γρύπας

• Hero Member
    • Προφίλ
Παράθεση
βελαξες σημερα?

βρε πουτσουνα εσυ;

μούνιψες λίγο
Είμαι κι εγώ ένας ανιπτόποδας δρυίδης από την Δωδώνη που μεταμορφώνομαι πότε σε αετό, πότε σε αρκούδα και πότε σε ταύρο...

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Παράθεση
βελαξες σημερα?

βρε πουτσουνα εσυ;

μούνιψες λίγο

Α πα, πα, πα....τι εκφρασεις ειναι αυτες χριστιανος ανθρωπος;

Αποσυνδεδεμένος paspaliars

• Hero Member
    • Προφίλ
Παράθεση
την ιστορια των αρχαιων χρονων,την κατεστρεψε η εκκλησια σου.ελιωνε τα χρυσα εργα τεχνης για να τα κανει σταυρους,εριχνε ναους για να χτισει εκκλησιες,εκαιγε βιβλια και χειρογραφα...

δεν είναι εκκλησία μου...είναι πίστη μου, ελληνική ορθόδοξη πίστη.

αυτά που περιγράφεις τα έκαναν ιουδαιοχριστιανοί...αν ήξερες λίγη ιστορία της εποχής, δεν θα το έλεγες καν...

τα βιβλια και χειρογραφα τα διέσωσαν Έλληνες βυζαντινοί, ότι έχει χαθεί, χάθηκε από ρωμαϊκά χέρια...
Παράθεση
  οι ενοιες Ελληνας και Βυζαντινος ηταν εκ διαμετρου αντιθετες στο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα της βυζαντινης αυτοκρατοριας,εκτος τς τελευταιας περιοδου πριν την αλωση,κατα την περιοδο των Παλαιολογων...για μεγαλο διαστημα μαλιστα η προσαναγορευση καποιου ως Ελληνα αποτελουσε βρισια...να σ θυμισω μονο τη σφαγη στον ιπποδρομο τς Θεσσαλονικης 30000 κοσμου απ τον αυτοκρατορα θεοδοσιο τον οποιο το ιερατειο (Ιουδαιοχριστιανικο η Ελληνοχριστιανικο ?σ αφηνω εσενα να επιλεξεις) αναγορευσε Μεγα...
 τα προκλητικα  προνομια δε ,που καφερ ν αποσπασει ο κληρος προς οφελος των μοναστηριων ,ηταν μια απ τις βασικοτερες αιτιες της πτωσης και της παρακμης, μιας και οι νεοι της εποχης, για ν αποφυγουν τη στρατευση και εμφιλοχωρουμενοι απ τη νοοτροπια της ησσονος προσπαθειας, συνερεαν κατα χιλιαδες στις μονες ,ΑΦΗΝΟΝΤΑς ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ μ 7000 περιπου μισθοφορους να τα βγαλει περα με την αναριθμητη τουρκια...
 μια αλλη αιτια ηταν η εξαθλιωση των λαικων μαζων και η κατοχη της γης απο λιγους μεγαλους γαιοκτημονες,ενας απ τους οποιους ηταν και τα μαναστηρια,μιας και το θεαρεστο εγο τους ηταν εξαπανεκαθεν η συσωρευση πλουτου στα κεμερια τους και η καλοπεραση οσων ειχαν το πανω χερι στη διοικηση τους...
βλεπεις μηπως καμμια ομοιοτητα του τοτε με τα σημερινα τεκταινομενα?βλεπε βατοπαιδι,of shore εταιριες ,επιδεικτικη επιδηξη χλιδης και πλουτου παλιοτερα απ το χριστοδουλο κ πολλα αλλα ων ουκ εσται τελος... αυτος ο απιστευτος ωφελιμισμος απο μερους τους ,με ταυτοχρονη αναλγησια για την κρισιμοτητα των περιστασεων και τα βασανα του λαου ειναι που κανει τη νεολαια και καθε σκεπτομενο ΠΟΛΙΤΗ ν απεχθανεται τη θρησκεια,οχι την πιστη....
 αν μιλουσαμε μ οικονομικους ορους η ΟΡΘΟΔΞΙΑ ΑΕ.θα πρεπ να χει ΑΦΜ στην εφορια ,να πληρωνει τους υπαλληλους τους και να κανει και περιοδικες δηλωσεις ΦΠΑ καθε διμηνο, για το αντικειμενο εργασιων της,το εμποριο πιστης κ ελπιδας (αερα κατα το κοινως λεγομενο) ..ετσι θα  αποδεχομουν κ εγω το λογο υπαρξης της με κριτηρια τς αγορας,κ οποιος ηθελε ας την ακολουθουσε...
  με ιατρικη ορολογια θα λεγα οτι αυτο που νομιζεις υγιες ειν ενα καρκινωμα που εχει εξαπλωθει σ ολο το σωμα τς κοινωνιας κ οταν φτασει στ απροχωρητο ,ερχεται κ η καταστροφη αν το υγιες κομματι δεν τ αποκοψει   ...εκει ειμαστε κ τωρα,ενα βημα πριν την καταστροφη...πες μου κ κατι αλλο ..πως δικαιολογεις το αλισβερισι αναμεσα στιςof shore τουευφραιμ και του ακη? δυο υποθεσεις που φαινομενικα δεν ειχαν σχεση μεταξυ τους μπλεκονται ,αποδυκνυοντας οτι οι απατεωνες σ οποιο χωρο κ αν βρισκονται ,οσμιζονται την αφελεια του λαου και ορμαν στο ψτο μετα μανιας...
  κ για να τελειωνω θα σ πω οτι η διαστρεβλωση ηταν κ ειναι το μεγαλυτερο οπλο των απατεωνων σ ολες τς εποχες ...
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,ΕΡΕΥΝΑ  ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ,
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ποτισε το λαο το ιερατειο τς ορθοδοξης Α.Ε.

ΟΙ ΜΟΝΕς ΜΑς ΕΛΠΙΔΕς ΕΙΝ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ Τς ΝΕΟΛΑΙΑς ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥς ΛΥΚΟΥς ΑΠ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ Κ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥς ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΕ ..
Παράθεση
αν διαβάζεις Αριστοτέλη, Πλούταρχο, κλπ, το χρωστάς στα Ελληνικά βυζαντινά μοναστήρια...και μιας και το έφερε η κουβέντα, το Δεσποτάτο της Ηπείρου έκανε την σημαντικότερη δουλειά πάνω σε αυτό το θέμα...μέχρι και στο εκκλησάκι του νησιού της Παμβώτιδος, βρήκαν χειρόγραφα...

Παράθεση
αν θελεις να μαθεις και καμια αλλη αποψη για το τι εγινε στην αλωση της Πολης διαβασε του Γεωργιου Φραντζη <τα ευρισκομενα> ,ο οποιος ηταν ο επισημος χρονογραφος τς βυζαντινης αυλης κ τα ξαναλεμε...
Παράθεση
Τέλος για όποιες καταστροφές της αρχαίας μας κληρονομιάς, θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Βατικανό...
εγω ξερω οτι παπικοι καλογεροι αγοραζαν αρχαια χειρογραφα απο ορθοδοξα μοναστηρια ,με το βαρος τους σε χαρτι και τα μετεφεραν στο βατικανο επειδη οι ορθοδοξοι καλογεροι εχοντας αγραμματοσυνη, μισσαλοδοξια κ προκαταληψη απεναντι στ αρχαιο πνευμα δεν γνωριζαν την πολυτιμοτητα τους... με την αρχαιοελληνικη γνωση ξεκινησε η αναπτυξη του τεχνολογικου πολιτισμου στη δυση κ εμεις μειναμε στν μακραιωνη αμαθεια..
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 26 Μάι 2012 14:10 από paspaliars »
....ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ AJAX ΤΗς ΗΠΕΙΡΟΥ...

Αποσυνδεδεμένος Γρύπας

• Hero Member
    • Προφίλ
Προς Λαμία: Λέω << Βρε που`σουνα εσύ;Μου`λειψες λίγο.>>

Σε ελεύθερη μετάφραση <<Που χάθηκες ρε φίλε;Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε.>>

Προς Πασπαλιαρ: 4/8.Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας.Το Βυζαντινό μάθημα

Σου προτείνω για αρχή, να διαβάσεις το βιβλίο του Γεωργίου Ostrogorsky-Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους (Μετάφραση: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, Επιστημονική εποπτεία: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣ)

παραθέτω μόλις τις πρώτες γραμμές από την εισαγωγή του συγγραφέως στο βιβλίο του:

Παράθεση
Το επιστημονικό ενδιαφέρον για το Βυζάντιο προέκυψε από την έρευνα της κλασικής αρχαιότητας.
Ο δρόμος προς την ελληνική αρχαιότητα περνούσε μέσα από το Βυζάντιο, γιατί αυτό είχε
διαφυλάξει την αρχαία κληρονομιά και αποτελούσε την πηγή, που θα μπορούσε να ικανοποιήσει
τη δίψα του δυτικού κόσμου για τον ελληνικό πολιτισμό στα χρόνια της Αναγεννήσεως. Όταν οι
ερευνητές άρχισαν να συγκεντρώνουν τα ελληνικά χειρόγραφα, να ερευνούν και εκδίδουν τα
συγγράμματα των κλασικών, στράφηκαν αναγκαστικά προς το βυζαντινό χώρο. Ήταν μάλιστα
Βυζαντινοί αυτοί που πρώτοι εγκαινίασαν τη μελέτη της ελληνικής φιλολογίας στη Δύση, όπως ο
Μανουήλ Χρυσολωράς, ο Ιωάννης Αργυρόπουλος, ο Βησσαρίων κ.ά. Βέβαια το Βυζάντιο εκτιμήθηκε αρχικά μόνο ως χώρος, όπου είχαν διαφυλαχθεί οι αρχαίοι θησαυροί, ενώ το
ενδιαφέρον για το ίδιο το «σχισματικό» Βυζάντιο ήταν πολύ μικρό. Η διάδοση όμως της ελληνικής
γλώσσας, τα συχνά ταξίδια στα αρχαία βυζαντινά πολιτιστικά κέντρα και η μελέτη της κλασικής
γραμματείας μέσα από τα έργα των βυζαντινών συγγραφέων προετοίμασαν το έδαφος για τις
βυζαντινές σπουδές. Υπήρξε μάλιστα και ένας επί πλέον λόγος. Επειδή δεν είχε ακόμη
αναγνωρισθεί η ιδιάζουσα σημασία του βυζαντινού πολιτισμού, δεν γινόταν πάντοτε αυστηρή
διάκριση ανάμεσα στους αρχαίους και στους βυζαντινούς συγγραφείς και έτσι συχνά οι εκδότες
μαζί με τους κλασικούς εξέδιδαν και τους βυζαντινούς συγγραφείς.

αδέρφια μετανοήστε όσο είναι καιρός!!

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
Παράθεση
Ερώτησαν τέλος εμένα, αν θέλω να πάω με τον παππούλη στο Άγιον Όρος. Κι εγώ απάντησα με μια ερώτηση.
- Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο;
- Παιδί μου, εκεί είναι μοναστήρι, είναι έρημος και βράχια και δεν παίζουν παιχνίδια, απάντησε ο Γέροντας.
- Τότε κι εγώ δεν έρχομαι, απάντησα. Γιατί θέλω να παίζω με τους φίλους μου.

Στο τέλος  ντύθηκε ...
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

• Hero Member
    • Προφίλ
Παράθεση

βρε πουτσουνα εσυ;

μούνιψες λίγο

για κι ο  μολοσός  γλιεπω ήντος εδεδω κιολι
κι σα  τ  αλλαξε   το παρανομ  τ 
το χουι το  βασταξε 

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Διαβεβαιώσεις Σαμαρά σε Ιερώνυμο για τους μισθούς των κληρικών

Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέφερε, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το παλαιότερο αίτημά του να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία (πρόκειται για οικόπεδα που ανήκουν στην Εκκλησία και για τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες) προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε επίσης τη δημιουργία κοινού ταμείου εκκλησιαστικής πρόνοιας προκειμένου να κατευθύνονται οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών.

απο skai.gr

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ρε αντε στο διαολο να πατε τραγοπαπες, κοιλιοδουλοι και προκλητικοι οπως παντα. Σε μια περιοδο οικονομικης κρισης ενω εχετε ηδη καταληστευσει το ελληνικο κρατος και τον ελληνα πολιτη, με τους παχυλους μισθους σας (4.500 ευρω το μηνα ο καθε μητροπολιτης), ειτε με την αμυθητη εκκλησιαστικη περιουσια που παρανομα εχετε καταχραστει τοσα χρονια,ερχεστε τωρα και επιβαλλεται να μην γινει καμια μειωση μισθων στους κληρικους, την ωρα που ο μεσος Ελληνας δεν εχει ουτε καν τα προς το ζην.

Και ερωτω ο αφελης:

- Γιατι απαγορευεται στο κρατος την μειωση των μισθων των κληρικων; Με ποιο δικαιωμα;

- Γιατι πρεπει να παιρνεται παχυλους μισθους οι ιεραρχες; Ποιο ειναι το εργο σας και η προσφορα σας;

- Γιατι ο Σαμαρας, δεχτηκε τον Τζερονιμο το Μαξιμου; Εμας θα μας δεχονταν;

- Μιλατε για κρατικα οικοπεδα τα οποια υποτιθεται οτι εχουν καταχραστει. Γιατι δεν δινεται την δικια σας περιουσια στο ελληνες πολιτες δωρεαν, ωστε να τους βοηθησετε οικονομικα;

- Γιατι δεν δεχεστε να πληρωνετε εκκλησιαστικο φορο οπως σε ολες τις αλλες χωρες;

..............

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Χρυσόστομος: Υποθηκεύουμε την περιουσία της εκκλησίας

Τώρα - Χρυσόστομος: Υποθηκεύουμε την τεράστια περιουσία της εκκλησίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι "μπορούμε να υποθηκεύσουμε την τεραστίων διαστάσεων εκκλησιαστική περιουσία και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στο ομόλογο, που θα μας απαλλάξει από την τρόικα".

απο enikos.gr

enikos.gr -"Υποθηκεύουμε την περιουσία της εκκλησίας"

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Αληθεια, οι δικοι μας τι κανουν; Συνεχιζουν την μασα;

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Αληθεια, οι δικοι μας τι κανουν; Συνεχιζουν την μασα;

Τι να κανουν δηλαδη

Μια χαρα περναει το αδερφατο γιατι να χαλασουν την ζαχαρενια τους στο μπορντελο του ονοματος ελλαντα
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS