Έκανα 4 χρόνια αθλητισμό (κολύμβηση) σε σύλλογο της πόλης μας... Ουδέποτε είχα στο μυαλό μου διακρίσεις και επιτυχίες. Χωρίς να περιαυτολογώ, ήμουνα καλός στην κολύμβηση, το κατείχα ρε παιδί μου το άθλημα... Και τότε άρχισαν (πλαγίως) οι κρούσεις για πιο εντατική προπόνηση, για να κατέβω σε αγώνες και και και... Αρνήθηκα και σταμάτησα (μετά και την γνώμη του πρώτου προπονητή μου ο οποίος ήταν απο τους λίγους σωστούς)... Μέχρι και πρόγραμμα διατροφής με "συμπληρώματα" (νόμιμα στην αρχή, αλλλα ποιος ξέρει τι θα ακολουθούσε) μου είχαν έτοιμο.
Συμπέρασμα: Οταν στέλνεις το παιδί σου σε έναν οποιοδήποτε σύλλογο, τα μάτια σου όχι 14, αλλα 104.
Αθλητισμός γίνεται και εκτός συλλόγων: Τρεξιματάκι, ποδηλατάκι, 5Χ5 με φίλους (εμείς το έχουμε καθιερώσει κάθε Δευτέρα, 7Χ7), μπασκετάκι πάλι με φίλους κτλ... Υπάρχουν επιλογές (αν και θα μπορούσαν να είναι περισσότερες ειδικά σε μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα) για όλα τα γούστα.
Υ.Γ. Δεν τσουβαλιάζω τους πάντες. υπάρχουν άνθρωποι προπονητές που είναι πολύ σωστοί στο αντικείμενο τους και με σωστές αρχές. Παράδειγμα, οπως είπα και πιο πάνω ο πρώτος μου προπονητής ο Χ.Μ (αρχικά) ο οποίος αηδιασμένος απο όσα έβλεπε, παράτησε την προπονητική. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν διακρίνονται οι καλοί αλλά "οι άλλοι".