Αποστολέας Θέμα: Αχ ρε πατρίδα!  (Αναγνώστηκε 1562 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Αχ ρε πατρίδα!
« στις: Πεμ 22 Αύγ 2013 00:39 »
Σκόρπιες σκέψεις λίγο μετά την επιστροφή στν Αθήνα!

Η μεγαλύτερη από τις λατρείες μου, αν εξαιρέσεις τα παιδιά μου, είναι η πατρίδα μου, τα Γιάννινα.
Δεν μπορείς να με πείσεις ότι υπάρχει πόλη ομορφότερη, καλύτεροι άνθρωποι από τους γιαννιώτες ή μεγαλύτερη ομάδα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Είμαι ανένδοτος και δεν σηκώνω κουβέντα.
Ήμαστε και είμαστε παντού οι πρώτοι, έστω κι αν αυτό δεν αποδεικνύεται μερικές φορές με αριθμούς.
Δεν είναι σωβινισμός, είναι κάτι το ιερό, δεν περιγράφεται με λόγια.
Είναι μία υπέρτατη συνειδησιακή αντίληψη και την απολαμβάνω μέχρι δακρύων πολλές φορές.
Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που διακρίνει μόνον εμένα. Είναι πάρα πολλοί και μάλιστα νέοι άνθρωποι που έχουν την ίδια τρέλλα μ΄εμένα.
Ο ήχος του κλαρίνου με κάνει και ριγώ και κλαίω.
Τί κλαρίνο και τι jazz! Έχουν τόσες μεγάλες ομοιότητες τελικά...
Δεν μπόρεσα ποτέ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι είμαι 450 χιλιόμετρα μακριά τους και γιαυτό πάντα ψάχνω την αφορμή
για ένα ταξιδάκι για ένα καφεδάκι στις όχθες της πιο όμορφης και πολυτραγουδισμένης λίμνης του κόσμου.

Αχ ρε πατρίδα μου γλυκειά...

Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Απ: Αχ ρε πατρίδα!
« Απάντηση #1 στις: Παρ 23 Αύγ 2013 02:30 »
Ειναι μερικα post που δεν γραφονται με συναισθματα πραγματικα......Γιατι αμα ειχε το συναισθημα στυλο θα εγραφε χιλλιαδες σελιδες

Aπο οταν ημουνα παιδι δημοτικου οι γονεις με πηγαιναν Γιαννινα ανελλιπως πασχα,χριστουγενα,δεκαπενταυγουστο παροτι ο γερος μου ηταν βερος Κορινθιος...ε απο τοτε μου μπηκε το μικροβιο του Ηπειρωτη....Δεν ξερω πως!!!!!Ισως η εξω καρδια των Παγουραδων,η ανεμελεια τους παρα την φτωχεια,η απλοικη ζωη τους παραμεριζονταςτις μοδατες καταστασεις,τον ηχο του κλαρινου που ευκολα δεν μπορει να το καταλαβει αλλος,το κιμπαριλικι τους,την ξεροκεφαλια τους,τις ζοχαδες τους,τον ΠΑΣ που οταν μιλανε για αυτον θα σου μιλησουν με καμαρι...τους γουσταρα απο τοτε,απο τοτε πως να το πουμε

Mεγαλωσα και ημουν λυκειο..Πλεον η καψουρα μου για την πολη και τον ΠΑΣ ειναι περα λογικης(μακαρι να βρισκα τα πρωτα μου post  απο το παλαιολιθικο site του pas.gr μεταγενστερα του λυκειου οχι τιποτα αλλο θα γελουσα και μονος μου),οπου και αν βρισκομουνα στην Κορινθο ειτε με παρεα,ειτε στην ταξη,ειτε ακομα και με γκομενα η λεξη Γιαννινα δεν προκειται να μην ειχε ειπωθει..Αρρωστια να μου πειτε,αλλα δεν γαμιεται!!!Ακομα θυμαμαι πως στο μπαραζ με τον Οφη στην Ροδο εδινα Βιολογια Πανελληνιες και απο την τσαντιλα μου τοτε εγραψα 0,8,που μυαλο τοτε να μου πεις  18(αρρωστεια δεν λεγεται αυτο :P).....

Τελος παντων τυχαια,μα τελειως τυχαια περασα ΤΕΙ Ηγουμενιτσας,ε μα πεστε μου εγω φταιω???ε η σχολη ηταν 4 χρονια εγω την εκανα Ιατρικη με μεταπτυχιακο και την εκανα 8 χρονια....Τα Γιαννινα,τα χαλονια,την διασκεδαση τα ειχα μισο τσιγαρο δρομο,ε τι αλλο πλεον  ηθελα.....Παυλους Μελαδες,Πανδραμαικους και Λυκους θα τους εβλεπα πλεον απο κοντα :P

Με τα πολλα γυρναω στην Κορινθο και λεω καπως να ηρεμησω,παω τυχαια Καλαματα(στην Β τοτε) σε ενα φιλο μου κ ανταμα να δω τον ΠΑΣ ηρεμα,τσουκ 3 Κορινθιοι Πασολεδες μεσα στο γηπεδο..Ε απο κει κ μετα λεω δεν υπαρχει αντιβιωση για την αρρωστεια

Πλεον ειμαστε αρκετοι στην Κορινθο...Αλλα το γελιο ειναι οτι ειναι τρεις 17χρονοι που εχουμε μου θυμιζουν τα νιατα μου,ολη την ωρα,ολη την μερα,ολο τον τον χρονο ΠΑΣ και Γιαννινα...παω καπως να τους ξεμπλοκαρω αλλα εκει....Παω εγω να του βαλω μυαλο να μου πειτε,@@@@ θα βαλω..Με οποιο δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις δεν λεγανε οι παλιοι

Για καποιον που δεν μενει Γιαννινα η νοσταλγια του για την πολη και η αγαπη του ειναι 100 φορες μεγαλυτερη,για αυτο καταλαβαινω απολυτα και τον Τζιμακο απο πανω μου
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 23 Αύγ 2013 02:34 από ayuto1966 »
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δευ 18 Νοέ 2013 09:35 »
Κανονικά πρέπει να καρφιτσωθεί επάνω επάνω. Γιατί μόνο ένας Ηπειρώτης μπορεί να το καταλάβει.

Παράθεση
Μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο ομογενή από τις ΗΠΑ εκτυλίχθηκε στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το PrevezaBest ο 84χρονος ομογενής ήρθε πριν από λίγες ήμερες από την Αμερική μαζί με τον γιο του στα Γιάννενα,  προκειμένου να εκπληρώσει την μεγάλη του επιθυμία, που δεν ήταν άλλη από το να επισκεφτεί το χωριό του και συγκεκριμένα τα Ζαγοροχώρια.
Αφού παρέα με τον γιο του κατάφερε το πρωινό της Παρασκευής να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, λίγες ώρες αργότερα, όταν επέστρεψε το ξενοδοχείο το οποίο διέμεναν, έφυγε από την ζωή.

Όπως ανέφερε ο γιος του, επιθυμία του πατέρα μου ήταν να πεθάνει στα χώματα της πατρίδας του. Όπως και έγινε…
http://www.patrisnews.com
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος astralon

• Hero Member
  • Plavo srce
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δευ 18 Νοέ 2013 13:31 »
Κανονικά πρέπει να καρφιτσωθεί επάνω επάνω. Γιατί μόνο ένας Ηπειρώτης μπορεί να το καταλάβει.

-Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω Σύνταυρε Cilly
και είναι άποψή μου
είναι οτι
''μόνος ένας Ηπειρώτης , που έχει ξενιτευτεί, μπορεί να το καταλάβει...''

KE EN EUROPA KIERO VERTE KE ASI VOLVERME LOKO'

Αποσυνδεδεμένος vagge-lakis-buffon

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://oi42.tinypic.com/x0scud.jpg
« Απάντηση #4 στις: Δευ 18 Νοέ 2013 21:07 »
Το αρθρο ειναι απλα ανατριχιαστικο.

Οσο για την ξενιτια, astra & REX που τα μιλησαμε στις τελευταιες μου μερες στην πατριδα.

Ξενιτια να σας πω, ειναι να εχει γαμηθει στην δουλεια ολη μερα απο της 6 το πρωι μεχρι της 8 το βραδυ να εισαι πτωμα απο την κουραση κ με το που μπαινεις στο σπιτι σου να βαζεις στην διαπασον, Γιαννιωτικη τζαζ (Κλαρινα) κ να ονειρευεσαι τα Γιαννινα, τους φιλους σου, τον ΠΑΣ, που εδω στην Γερμανια ολοι οι υπολοιποι Ελληνες ειναι κοτοπουλα, να τους ζαλιζεις για τον ΠΑΣ και να εισαι στα πελε σου, να νοσταγεις αυτο το γαμημενο το τσιπουρο εστω απλα την μυρωδια του, και να λες απο μεσα σου καθε μερα στην δουλεια, ΠΟΛΗ ΣΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ,ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ειναι κατι σαν καταρα κ ευχη ταυτοχρονα για αυτη την πολη.

Οποτε λιγο πολυ με καταλαβαινεται.
Χαιρετισμους, σε ολους σας ταγαρια συνταυροι να ειστε καλα
Απογονοι των Σουλιωτων Γιαννιωτες λεονταρια, δειξτε και στο ποδοσφαιρο πως ειστε παλικαρια