Αποστολέας Θέμα: Πληθυσμοί πόλεων και άλλα  (Αναγνώστηκε 39945 φορές)

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Πληθυσμοί πόλεων και άλλα
« Απάντηση #50 στις: Κυρ 28 Οκτ 2018 14:59 »
Οι δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης της πόλης είναι μεγάλες αυτό πιστεύω εγώ
Αλλά η Πάτρα μας ρίχνει στο κεφάλι σε πληθυσμό
Αν είμαστε εμείς 100 αυτοί είναι 200

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Παρ 02 Νοέ 2018 19:55 »
Τσέκαρα τα ΦΕΚ του ΠΑΣτάκη. Πώς φτάσαμε απ' τις περ. 84000 στις 123.000 που παρατίθεται στο πινακάκι του Μπακ;

Παράθεση
άλλοι που δεν βλέπουν τίποτα, άλλοι που έχουν ήδη δει κι άλλοι που θα δουν κατόπιν εορτής.

Σωστό!

Έχουν ήδη δει οι ταλαντούχοι κι αυτοί που τελοσπάντων "το 'χουν" ενώ ο κανόνας αφορά σε όσους θα δουν κατόπιν εορτής.

Μιας και γύρισα αρκετά τις "μεγαλουπόλεις" που αναφέρετε, δεν υπάρχει η ίδια αίσθηση μεγαλούπολης στο Βόλο όπως αυτή δημιουργείται στα Γιάννενα. Ως αίσθηση, δεν αμφισβητώ τα νούμερα. Όπως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά (123 - 78) σε σχέση με την Καβάλα. Στην προσλαμβανόμενη αίσθηση πάντα.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι οι πόλεις αναπτύσσονται διαφορετικά, κάποιες έχουν χάσει μέρος του πληθυσμού τους (η Καβάλα έχει σίγουρα χάσει τη δυναμική που είχε παλιότερα) και άλλες αναπτύσσονται, πλέον πληθυσμιακά μόνο, μιας και είχαν φροντίσει να εξαπλωθούν και γεωγραφικά τις περασμένες δεκαετίες οπότε και το χρήμα έρεε άφθονο.

Σε ότι αφορά τα Γιάννενα, η πόλη αναπτύχθηκε άναρχα και έχασε μοναδικές ευκαιρίες να δείχνει "ευρωπαϊκή πόλη" περικυκλωμένη από ασχήμια. Ούτε έχω καμιά ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στο άμεσο μέλλον. Άσε που με τόση "ξηρασία" κατασκευαστικά τα τελευταία χρόνια, όταν (όοοοοοοταν) ανοίξει η αγορά βλέπω να χτίζονται ουρανοξύστες με θέα στα Λιθαρίτσια (όχι να έχουν θέα στα Λιθαρίτσια, να χτιστούν ΠΑΝΩ στα Λιθαρίτσια).

Τώρα, το αν είναι καλύτερα που η πόλη διπλασιάστηκε πληθυσμιακά τα τελευταία 50 χρόνια, εμένα δε μ' αρέσει  :P
Κάποτε έβγαινα και τους ήξερα όλους, όσο πάει ξέρω όλο και λιγότερους και θα φτάσω σιγά σιγά σαν τους λίιιιγο μεγαλύτερους που βγαίνουν και δεν ξέρουν κανέναν  :'(

:pas: και  :mono:     
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Παρ 02 Νοέ 2018 22:15 »
Eιμαι αρκετα καλος γεωγραφια μεχρι αηδιας σε αυτο το θεμα, το ποιος εχει περισσοτερο πλυθησμος ο Βολος η τα Γιαννινα θα μεινει προς εμενα το παρον αλυτο ερωτημα...
Τωρα οι μετρησεις απο wikipaidia,απο εκλογικους καταλογους δεν τους λαμβανω υποψην  και το ποιος εχει ως τοπο κατοικιας το χωριο η τα Γιαννινα η το χωριο το μπερδευει  θεμα περισσοτερο

Προσωπικα επειδη εχω κουμπαρακια εκει και παω ψιλοσυχνα εχω την εντυπωση οτι ο Βολος ειναι λιγο μεγαλυτερος..

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει  να ειμαστε πολη με περισοτερο πλυθησμο,το υγιες θα ηταν να υπηρχε αποκεντρωση στο νομο, ,οπως γινεται και σε αλλες μεγαλους νομους της χωρας και ιδιαιτερα ως προς τους Κατωαυλακιωτες
Ουσιαστικα μονο το Μετσοβο θεωρειται σαν κωμοπολη και η Κονιτσα σαν μεγαλο χωριο
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Συνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #53 στις: Σαβ 03 Νοέ 2018 00:09 »
Eιμαι αρκετα καλος γεωγραφια μεχρι αηδιας σε αυτο το θεμα, το ποιος εχει περισσοτερο πλυθησμος ο Βολος η τα Γιαννινα θα μεινει προς εμενα το παρον αλυτο ερωτημα...
Τωρα οι μετρησεις απο wikipaidia,απο εκλογικους καταλογους δεν τους λαμβανω υποψην  και το ποιος εχει ως τοπο κατοικιας το χωριο η τα Γιαννινα η το χωριο το μπερδευει  θεμα περισσοτερο

Προσωπικα επειδη εχω κουμπαρακια εκει και παω ψιλοσυχνα εχω την εντυπωση οτι ο Βολος ειναι λιγο μεγαλυτερος..

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει  να ειμαστε πολη με περισοτερο πλυθησμο,το υγιες θα ηταν να υπηρχε αποκεντρωση στο νομο, ,οπως γινεται και σε αλλες μεγαλους νομους της χωρας και ιδιαιτερα ως προς τους Κατωαυλακιωτες
Ουσιαστικα μονο το Μετσοβο θεωρειται σαν κωμοπολη και η Κονιτσα σαν μεγαλο χωριο

Φίλε μου άλλο η εντύπωσή σου και άλλο τα ποσοτικά δεδομένα. Στην επιστήμη δεν μένουμε στις εντυπώσεις.
Παρεμπιπτόντως πήγα Βόλο το καλοκαίρι και μου φάνηκε εμφανώς μικρότερος από τα Γιάννινα. Και σαν κίνηση και από πάνω ως πολεοδομικό συγκρότημα. Απλά μου φάνηκε πιο μπετονιαρισμένος. Αλλά και τα Γιαννενάκια μας φουλ στο τσιμέντο είναι πλέον.

Για μένα το σημαντικότερο όμως δεν είναι ο πληθυσμός. Η Ελλάδα σε μια προβολή 25-30 χρόνων στην καλύτερη περίπτωση θα έχει τον ίδιο πληθυσμό ή και λίγο πιο αυξημένο (από τις μεταναστευτικές ροές γιατί ο γηγενής πληθυσμός φθίνει). Το πολεοδομικό συγκρότημα των Ιωαννίνων θα γίνει ίσως (σε μια προβολή δέκα ή είκοσι χρόνων) το τρίτο πιο σημαντικό εμπορικά και οικονομικά συγκρότημα της χώρας. Με την έννοια ότι η επιρροή της πόλης φθάνει σε μια ακτίνα που περικλείει περίπου ένα εκατομμύριο κόσμο (Ήπειρος, Κέρκυρα, Λευκάδα, μεγάλο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, μέρος της δυτικής Θεσσαλίας και Μακεδονίας, Νότιος Αλβανία). Ιδίως όταν κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί η σύνδεση της Ε65 με το Κηπουριό ή τα Γρεβενά, δεν θυμάμαι που είναι ακριβώς, ο αστικός πόλος των Ιωαννίνων θα είναι το μεγαλύτερο οδικό συγκοινωνιακό κέντρο, πλην των δύο μεγάλων πόλεων της χώρας.

Πόλη που τραβάει άνω του ενός εκατομμυρίου κόσμο δεν υπάρχει άλλη στα μεγέθη μας. Εδώ η γεωγραφία είναι αμείλικτη. Η Πάτρα δεν μπορεί να γίνει τέτοιο κέντρο, λόγω Αθήνας και πολλών άλλων μικρότερων πόλεων πολύ κοντά της. Ούτε το Ηράκλειο για τους ίδιους λόγους. Ούτε η Λάρισα ή ο Βόλος που κυριολεκτικά αλληλοεξουδετερώνονται από αυτή την άποψη. Μένουν μόνο τα Γιαννενάκια, που περίμεναν υπομονετικά έναν αιώνα περίπου για να παίξουν ξανά το ρόλο που είχαν στο πέρασμα των αιώνων, με άλλους όρους βέβαια.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 03 Νοέ 2018 00:12 από Mpakoulieros »
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σαβ 03 Νοέ 2018 08:28 »
ωραία η ανάλυση σου, αλλά νομίζω ότι από μια πόλη χωρίς λιμάνι και τρένο δεν μπορείς να περιμένεις και τόσο μεγάλη εμπορική ανάπτυξη, τουλάχιστο στην Ελλάδα

ο τουρισμός σίγουρα αυξήθηκε και πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο, αλλά αυτό δεν αρκεί για να εκτινάξει την πόλη σε πληθυσμό

και τόσο γρήγορα, σε 10 -20 χρόνια μου φαίνεται υπερβολικό

μπορεί πάλι να κάνω και λάθος καθώς δεν είμαι ειδικός

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σαβ 03 Νοέ 2018 09:53 »
Αυτό που είπες για το τρενο είναι μεγάλη κουβέντα...

Αν είχαμε τρένο και φυσικό αέριο, και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δίπλα, θα είμασταν κόμβος για όλη την Ελλάδα..
....

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σαβ 03 Νοέ 2018 18:53 »
Να ξεκαθαρίσω πως δε δίνω μια για το αν είμαστε περισσότεροι απ' ότι οι Δραμινοί, οι Καβαλιώτες, οι Βολιώτες κ.λπ. Ας είμαστε λιγότεροι απ' όλους. Με ενδιαφέρει να ζούμε σε μια πόλη ανθρώπινη. Είναι που είναι η ομορφότερη απ' όλες, τουλάχιστον ας την προσέξουμε  :)

Ο φαντασματάκος είναι σε περίοδο αμφισβήτησης και τα περνάει όλα από ισοπεδωτική κριτική.

Προσωπικές εκτιμήσεις:

- Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων (πέριξ της Παμβώτιδας), ζούμε περί τις 150.000 άνθρωποι.

- Οι φοιτητές σε Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι. - Ιδιωτικά και Δημόσια Εκπαιδευτήρια και άλλες επαγγελματικές σχολές, ανέρχονται στους 20.000. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, φοιτά σε κάποια απ' τις Πανεπιστημιακές Σχολές των Ιωαννίνων (3ο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας και σήμερα 4ο σε δυναμικό, μετά το Πανεπιστήμιο των Πατρών - αυτό όμως δε μας ενδιαφέρει στο παρόν τοπικ).

- Η απογραφή που θα γίνει σε λίγες μέρες, θα αποδώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την πραγματική κατάσταση που επικρατεί.

- Η Δράμα είναι εκεί κι εκεί με την Άρτα σε έκταση σαν πόλεις. Πληθυσμιακά δεν μπορεί να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά όσο παρουσιάζεται στην προηγούμενη απογραφή. 

- Ο Βόλος σε καμία περίπτωση δε δίνει την αίσθηση οτι είναι μεγαλύτερη πόλη (πληθυσμιακά) απ' τα Γιάννενα, παρόλο που προφανώς (μεγάλη διαφορά στα νούμερα) είναι!

Σχετικά με την ασχετοσύνη του κόσμου, παραθέτω δύο πραγματικά γεγονότα:

- Πριν μια δεκαετία περίπου, συζητούν 2 συμφοιτητές, ο ένας απ' τα Γιάννενα κι ο άλλος απ' την Κυπαρισσία. Ο εκ Κυπαρισσίας Μεσσηνίας ορμώμενος, επέμενε οτι η πόλη του είναι μεγαλύτερη απ' τα Γιάννενα, κάτι που μάλιστα υποδήλωνε και η παρουσία τρένου εκεί, σε αντίθεση με την Ηπειρώτικη μεγαλούπολη  ;) που το στερούνταν. Η επιστήμη ύψωσε τα χέρια και πήγε για τσίπουρα.

- Πριν από μια εικοσαετία, μια παρέα Γιαννιωτών, συζητάει με μια παρέα Φαρσαλιωτών, κάπου στην Καρδίτσα. Οι Φαρσαλινοί δεν πίστευαν με τίποτα οτι τα Γιάννενα έχουν αγορά με Καταστήματα ρούχων, υποδημάτων, ηλ. συσκευών κ.λπ. Η επιστήμη έφυγε χωρίς δεύτερη κουβέντα για μπύρες (στην Καρδίτσα δεν έχει τσίπουρα, μόνο ούζο).

Παράθεση πραγματικών στοιχείων:

- Ο Νομός Ιωαννίνων είναι ο 3ος μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα, μετά τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λαρίσης.

- Στο Νομό Ιωαννίνων, πρό Καποδίστρια και Καλλικράτη, υπήρχαν οι περισσότεροι οικισμοί από κάθε άλλον Νομό στην Ελλάδα.

- Τα στοιχεία της απογραφής του 2001 έχουν μεγάλη απόκλιση από τα πραγματικά, τουλάχιστον σε ότι αφορά το Νομό μας.

- Ο κάμπος έχει μεγάλα χωριά, καθώς οι εκεί πληθυσμοί είχαν δουλειά στα χωράφια. Τα ορεινά χωριά της Ηπείρου απόμειναν χωρίς κόσμο.

- Χωριά με 2-3-13 και 53 κατοίκους (πραγματικά στοιχεία), στην απογραφή του 2001 εμφανίζονται με 40-50-150 και 400. Αντίθετα, πολυκατοικίες με 100 ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και καταναλώνουν στα Γιάννενα όλο το χρόνο, άδειασαν!

Εκτιμήσεις:

- Το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων θα γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη την αμέσως επόμενη εικοσαετία (κι ο Μουφ να φυλάει τη Λίμνη μας κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.).

- Όπως οι Ηπειρώτες έφυγαν κάποτε σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αναμένεται κύμα μετανάστευσης προς την περιοχή μας, κυρίως από Μακεδονία, Θεσσαλία και νησιά του Ιονίου.

:mono:

Υ.Γ. Περίπου 17.000.000 ΠΑΣολέδες επιμένουν οτι τα Γιάννενα είναι μεγαλύτερα απ' το Βόλο. Τα υπόλοιπα 2.500.000 συνιστούν σκιπ.

Θυμήθηκα ένα παλιό  :)
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Κυρ 04 Νοέ 2018 17:00 »

Φίλε μου άλλο η εντύπωσή σου και άλλο τα ποσοτικά δεδομένα. Στην επιστήμη δεν μένουμε στις εντυπώσεις.
Παρεμπιπτόντως πήγα Βόλο το καλοκαίρι και μου φάνηκε εμφανώς μικρότερος από τα Γιάννινα. Και σαν κίνηση και από πάνω ως πολεοδομικό συγκρότημα. Απλά μου φάνηκε πιο μπετονιαρισμένος. Αλλά και τα Γιαννενάκια μας φουλ στο τσιμέντο είναι πλέον.

Για μένα το σημαντικότερο όμως δεν είναι ο πληθυσμός. Η Ελλάδα σε μια προβολή 25-30 χρόνων στην καλύτερη περίπτωση θα έχει τον ίδιο πληθυσμό ή και λίγο πιο αυξημένο (από τις μεταναστευτικές ροές γιατί ο γηγενής πληθυσμός φθίνει). Το πολεοδομικό συγκρότημα των Ιωαννίνων θα γίνει ίσως (σε μια προβολή δέκα ή είκοσι χρόνων) το τρίτο πιο σημαντικό εμπορικά και οικονομικά συγκρότημα της χώρας. Με την έννοια ότι η επιρροή της πόλης φθάνει σε μια ακτίνα που περικλείει περίπου ένα εκατομμύριο κόσμο (Ήπειρος, Κέρκυρα, Λευκάδα, μεγάλο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, μέρος της δυτικής Θεσσαλίας και Μακεδονίας, Νότιος Αλβανία). Ιδίως όταν κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί η σύνδεση της Ε65 με το Κηπουριό ή τα Γρεβενά, δεν θυμάμαι που είναι ακριβώς, ο αστικός πόλος των Ιωαννίνων θα είναι το μεγαλύτερο οδικό συγκοινωνιακό κέντρο, πλην των δύο μεγάλων πόλεων της χώρας.

Πόλη που τραβάει άνω του ενός εκατομμυρίου κόσμο δεν υπάρχει άλλη στα μεγέθη μας. Εδώ η γεωγραφία είναι αμείλικτη. Η Πάτρα δεν μπορεί να γίνει τέτοιο κέντρο, λόγω Αθήνας και πολλών άλλων μικρότερων πόλεων πολύ κοντά της. Ούτε το Ηράκλειο για τους ίδιους λόγους. Ούτε η Λάρισα ή ο Βόλος που κυριολεκτικά αλληλοεξουδετερώνονται από αυτή την άποψη. Μένουν μόνο τα Γιαννενάκια, που περίμεναν υπομονετικά έναν αιώνα περίπου για να παίξουν ξανά το ρόλο που είχαν στο πέρασμα των αιώνων, με άλλους όρους βέβαια.

Ισως ειναι απο τις σπανιες φορες που διαφωνω με τον Μπακουλιερο...

Παρε μετρησεις συμφωνα με την Ελληνικη στατιστικη αρχη.....Δειχνει τον Βολο να περναει τα Γιαννινα  πλυθησμιακα κατα 50 χιλαδες παραπανω και να ειμαστε λιγο πανω απο Τρικαλα και Αγρινιο
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Για αυτο σου λεω μην τα παιρνεις τις μετρητις..

Μπορω να σου φερω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα
Στο χωριο μου στα Γιαννινα ειναι δεν ειναι ζητημα εκατο κατοικοι,και ομως αυτοι που δηλωνωνονται ως κατοικοι του χωριου μου ειναι οι δεκαπλασιοι και ο λογος ειναι μερικα ωφελη οικονομικα που δινει στα πιτσιρικια  ο συλλογος του χωριου μου

Ειναι πολλες τετοιες περιπτωσεις περιεργειες σε ολη την Ελλαδα απλως στην Ηπειρο και την Μακεδονια ειναι κατα πολυ περισοτερο εμφανες η αναντιστοιχια αριθμων
Καλα μην πω για Ελληνικη στατιστικη αρχη που υποτειεθετε κανει καταμετρηση ανα δεκα χρονια αμα θυμαμαι καλα..Και χανεται καπου στην μεταφραση

Ο Βολος ειναι πιο συμμαζεμενος σε εκταση απο τα Γιαννινα αλλα μην ξεχνας πως υπαρχει και η Νεα Ιωνια που ειναι μια τεραστια συνοικια πλυθησμιακα

Τα Γιαννινα κατ'εμε δεν θα γινει ποτε σημαντικο εμπορικο και οικονομικο κεντρο  της περιοχης....Μπορει να εχει ολιγον αναπτυξη με την κατασκευη δρομων που θα ευννοησει τον τουρισμο  ......Περι σιδηροδρομικου σταθμου μην το μελετας καθολου,και εμεις που εχουμε κανεις μα κανεις δεν το χρησιμοποιει,μονο και μονο για εμπορικη χρηση αλλα και παλι  μικρα τα ωφελη

Και πλεον εχουνε περασει τις εποχες της εσωτερικης μεταναστευσης που π.χ ενας Ηγουμενιτσιωτης  εφευγε απο εκει για να ερθει στην Γιαννινα,τωρα θα προτιμησει να μεινει εκει γιατι μελλοντικα υπαρχουνε τεραστιες ευκαιριες οικονομικες λογω αναβαθμισης του Λιμανιου

Κατα τα αλλα συμφωνω περι Ηρακλειου....Η πολη τους ειναι πλεον ανυποφορη,αναλογη της χαβουζας της Αθηνας.Ο διπλασιασμος ο πλυθησμιακος εχει φερει το απολυτο χαος στην πολη τους
Βολος και Λαρισα σωστα τα αναφερεις

Αλλα περι Πατρας διαφωνω

Η Πατρα μπορει να μην ειναι καμια εντυπωσιακη πολη,αλλα εχουνε δυο τρια πραγματα καλα που θα ειναι η πολη που μελλοντικα θα ειναι η πιο κερδισμενη της Ελλαδος
1...Το κυριοτερο λιμανι της Ελλαδος σε λιγα χρονια οπως αναφερουνε
2...Η αγροτικη παραγωγη
3...Η αρτια ρυμοτομια της πολης τους...Νομιζω η πολη τους μαζι με το μπουρδελο το δικο μου εχουνε κερδισει βραβειο ρυμοτομια στην Ευρωπη,ετσι γλιτωνουνε και το κυκλοφοριακο χαος
4....Φθηνη ζωη,λογω της κοντινης αποστασης απο Αθηνα αλλα και επειδη ειναι γωνια καταστημα απο εμποριο απο δυτικα
5....Γεφυρα Ριου Αντιριου
6....Εχει απειρες εκτασεις να απλωθει η Πατρα η απο τα δυτικα απο τα γυφτικα η απο τα ανατολικα προς Λογγο

Και μην ξεχνας παντα μα παντα η Πατρα εχει και πολιτικους δυνατους πραγμα που δεν ειχαμε εμεις ποτε

Να σου πω την αληθεια τα Γιαννινα την θεωρω οντως ομορφη πολη,ασχετως αμα ειμαι περισοτερο ενθουσιασμενος με τον νομο Ιωαννινων......Αλλα πολυ φοβαμαι πως με μια μελοντικη πλυθησμιακη αυξηση της πολης θα υπαρχουνε τεραστικα προβληματα με το κυκλοφοριακο,καλα ηδη υπαρχει τεραστιο,ερχεται και ο δημος και η περιφερεια που την τελευταια δεκαπεντετια τα εχουνε κανει πουτανα ,πολυ φοβαμαι οτι θα παρουσιασει δειγματα χαβουζοποιησης Ηρακλειου

Καλα αυτο με το τσιμενταρισμα της πολης....Απλα ειναι τραγικο και εγκληματικο δεν το συζηταω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS