Αποστολέας Θέμα: JAMES & STRANGLERS  (Αναγνώστηκε 1623 φορές)

Συνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
JAMES & STRANGLERS
« στις: Πεμ 08 Απρ 2010 23:36 »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ   
Παράθεση
Παράθεση
Αποστολή          Εκτύπωση       
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010
|
Γιώργος Τσαντίκος
Έρχονται οι James!
Πριν από μια βδομάδα θα ήταν ένα σχεδόν σαδιστικό πρωταπριλιάτικο αστειάκι, τώρα όμως είναι είδηση που απέχει ελάχιστα από το να πραγματοποιηθεί: Οι James, ένα από τα δημοφιλέστερα συγκρότημα στην Ελλάδα, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους μαζί με τους Stranglers για τα Γιάννενα, για τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
Η είδηση που ήδη κυκλοφορεί στην «πιάτσα» δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τα συναυλιακά προγράμματα των δύο κορυφαίων συγκροτημάτων, ωστόσο οι διεργασίες και οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και φαίνεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη συναυλία της πρόσφατης ιστορίας τους, μέχρι φυσικά την επόμενη. Γιατί με τη «φόρα» που υπάρχει ήδη, η πόλη έχει μπει για τα καλά στο διεθνή συναυλιακό χάρτη. Η επερχόμενη συναυλία των Scorpions που θα είναι η πλέον εμπορική από αυτές που έχουν γίνει ή προγραμματιστεί στα Γιάννενα, θα συμπληρώσει μια πενταετία σημαντικών μουσικών γεγονότων.
Και αν οι συναυλίες των Scorpions και των Whitesnake παλιότερα ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαίωση για τις προσπάθειες και τα οράματα του Γιώργου Γάκη και των συνεργατών του, η σημαντική πιθανότητα να εμφανιστούν μαζί James και Stranglers στα Γιάννενα, πάνε την υπόθεση «διοργάνωση συναυλιών» σε άλλο επίπεδο για την πόλη και τους ανθρώπους του χώρου: «Πιάνουν» και ένα ακροατήριο το οποίο είναι εξίσου μέινστριμ με αυτό των Scorpions, γίνεται και πιο εναλλακτικό (και ελαφρά νεαρότερο ηλικιακά), αφού η μουσική περίοδος αναφοράς πλέον είναι τα ‘80s και τα ‘90s. Όσο για τα ονόματα καθαυτά, μην γελιέστε: Οι Stranglers είναι σαφώς σημαντικότερο συγκρότημα καλλιτεχνικά από τους James και το αποδεικνύουν και σήμερα επί σκηνής, ακόμη και χωρίς τον Χιού Κόρνγουελ. Είναι και πιο «πρόσφατοι» στο τοπικό κοινό, καθώς πριν από λίγα χρόνια έδωσαν μια εξαιρετική συναυλία στην Πρέβεζα. Οι James από την άλλη όμως, είναι… περιπτωσάρες: Συναυλίες sold out, δύο και τρεις στη σειρά, συναυλιακά πάρτι με κορυφώσεις σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και εμπνευσμένα τραγούδια του πρόσφατου rock ‘n’ roll, ο Τιμ Μπουθ αρχέτυπο φρόντμαν, η μπάντα φινιρισμένη σαν αγγλικό αμάξι, μια μπάντα που σίγουρα πρέπει να δει κανείς ζωντανά.
Το συναυλιακό καλοκαίρι στα Γιάννενα προβλέπεται θερμότατο, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και αυτή τη φορά θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος κοινού, σε ό,τι αφορά τα μουσικά γούστα. Αν μάλιστα επαληθευτεί και η πληροφορία για την επανάκαμψη και του Castle Rock festival με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τότε μην είστε σίγουροι ότι φέτος θα τη βγάλετε στο Terra Vibe…
|

« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 08 Απρ 2010 23:45 από KASABIAN »
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος ELTORO

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: JAMES & STRANGLERS
« Απάντηση #1 στις: Παρ 09 Απρ 2010 09:37 »
KASABIAN όπως ξέρεις οι James θα είναι 30 Απρίλη στην Πάτρα και 1 Μάη στην Αθήνα.

Δύσκολο μου φαίνεται να ξαναέρθουν μετά απο 2 μήνες πάλι Ελλάδα. Πιο λογικό θα ήταν να "κοτσάρουν" μια ημερομηνία κοντά στις δυο συναυλίες σε Πάτρα κ Αθήνα.

Μακάρι να έρθουν βέβαια ! Δεν το συζητάμε...
Podrán imitarnos, pero igualarnos jamás

Συνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Παρ 09 Απρ 2010 10:15 »
το ξέρω και έχεις δίκιο οτι δύσκολα σε 2 μήνες να έρθουν πάλι Ελλάδα.Απλά επειδή εδω και κανα 2μηνο το ακούσα από έγκυρη πηγή για προσπάθειες να έρθουν και μια και το αναφέρει και ο Ηπειρωτικός Αγώνας θεωρώ οτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες.
Πάντως μακάρι να έρθουν,για τους μεν James που τους έχω δει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια πραγματικά αξίζουν.Για τους δε Stranglers πριν κατι χρόνια που είχαν έρθει στη ΡΖΑ είχα ακούσει τα καλύτερα.....είδωμεν
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Παρ 09 Απρ 2010 12:06 »
KASABIAN όπως ξέρεις οι James θα είναι 30 Απρίλη στην Πάτρα και 1 Μάη στην Αθήνα.
Μακάρι να έρθουν βέβαια ! Δεν το συζητάμε...

Σωστά. Και οι stranglers ήρθαν κάπου το νοέμβριο σε αθήνα-πάτρα-θεσ/νικη. Καλά αυτοί είχαν έρθει μέχρι και στην πρέβεζα ένα πρόσφατο καλοκαίρι. Αν και έχουν βγάλει ιστορικά κομάτια, πάντα θα έχουν τη ρετσινιά "οι φλώροι της πανκ". Άκου εκεί αρμόνιο...

Πάντως η συναυλία τους που άφησε εποχή στην Ελλάδα ήταν το '85 στα πλαίσια του rock in athens. Μεγάλες στιγμές με πολλά επεισόδια όταν παίζαν αυτοί, αλλά και επίθεση με μπουκάλια στον ... boy george.

Rock in Athens 1985 - The Stranglers - Midnight summer dream

Υ.Γ. Δεν το συζητώ, μακάρι να έρθουν και οι δύο. Ειδικά οι james (αν και είναι πολύ γκομενέ) κάνουν απίστευτα live.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Πεμ 04 Μάι 2017 13:47 »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!