Μεγάλη πρόκληση αυτό το τόπικ. Τώρα που είστε πιο ήρεμοι, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα όσα θα γραφτούν εδώ.
Off we go, λοιπόν:
Ελευθερόπουλος: Δίνεις μια 300άρα για να πάρεις έναν Τ/Φ που έχει να βγάλει ολόκληρη σεζόν απ' τη περίοδο 1999/2000. Ξέρεις το πρόβλημα που έχει και παρόλαυτά ανοίγεσαι. Ρίσκο. Δυστυχώς δε μας βγήκε. Από κει και πέρα, οι πνιγμοί του αμέτρητοι... Τι να πρωτοθυμηθείς; Άρη; ΑΕΚ; Καβάλα; ΠΑΟΚ; Πανιώνιο; Κι όλα με τη σειρά, τα ρημάδια... Η ...υγρασία της πόλης μας και οι ...θεραπείες στο Μιλάνο, τον καθιστούν ένα καλό γκεστ στον φετινό ΠΑΣ.
Ζαφειρόπουλος: Είχε ν' αποδείξει πολλά, κυρίως στον εαυτό του. Για μένα, είναι ήρωας που συνεχίζει να παίζει με δύο χιαστούς στο ίδιο πόδι! Αξέχαστη η εμφάνισή του στο "Καραϊσκάκη". Δυστυχώς φέρει ευθύνη σ' ένα πολύ κρίσιμο γκολ: με τη Λιβαδειά, εντός. Παρολαυτά το πρόσημο είναι θετικό.
Σικαλιάς: Λίγο η άμυνα ταραντέλα, λίγο η απειρία του και το άγχος, εκτέθηκε αρκετές φορές. Έπρεπε, όμως, να του δωθεί περισσότερη εμπιστοσύνη κι όχι να περιμένει το ιατρικό ανακοινωθέν για να δει αν θα παίξει. Στα πρώτα του 3 ματς, πάντως, φέρει κι αυτός ευθύνες(ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο)...
Ντάσιος: Η φοβερή ...τακτική του Παράσχου κατάφερε να εκθέσει ακόμα και το Ντάσιο. Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, αλλά εφόσον τις φορές που προωθούνταν έπρεπε να τον καλύψει πίσω ο ...Ντιμπαλά, ο οποίος δεν περνούσε προς τα πίσω τη γραμμή του κέντρου, δε μπορείς να πεις και πολλά. Εξωαγωνιστικά, συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις Μπελλά: πολύ low profile για αρχηγός, δύσκολο να κρατήσει τις ισορροπίες στ' αποδυτήρια.
Στάθης: Αμυντικά είναι σκύλος. Άποψή μου, όπως τον κόβω, πιο χρήσιμος στο κέντρο της άμυνας, παρά δεξιά. Επιθετικά είναι τραγωδία. Οι σέντρες του είναι λίγο καλύτερες του Μιχαλόπουλου. Για μεγάλο διάστημα τραυματίας. Ερωτηματικό ποιος ασχολήθηκε με την αποκατάστασή του και πώς.
Βάντερσον: Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή. Και η πλάκα είναι ότι δοκιμάζονταν και τελικά δεν έπεισε, αλλά αποκτήθηκε επειδή δεν υπήρχαν άλλοι... Αρκετά καλός αμυντικά, με ικανοποιητικά τρεξίματα και σέντρες. Επαγγελματίας με τα όλα του, εάν εξαιρέσουμε το ...παράπτωμα στο "Καραϊσκάκη". Δίκαια θα βραβευθεί MVP.
Κανακούδης: Μέχρι και αμυντικό χαφ τον έβαλε ο εγκληματίας... Στα ματς του Αναστό, που τον πήγαινε πολύ, ήταν πάρα πολύ καλός. Μάσαγε σίδερα. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που μου 'χει μείνει είναι απ' το ματς με την Τρίπολη, όπου κάπου προς το τέλος που πιέζαμε, τον περνάει ένας και αμέσως τον γραπώνει με νύχια και με δόντια και τον γκρεμίζει. Ήταν καλό εργαλείο, σε λάθος χέρια, όμως...
Κώτσιος: Ο εραστής του λάθους. Αμυντικός που δεν εμπνέει σιγουριά, δεν κάνει για τίποτα. Το ότι είναι απ' τους πρώτους -αν όχι ο πρώτος- σε λεπτά συμμετοχής, καταδεικνύει την ανυπαρξία αγωνιστικού πλάνου απ' τους ...υπευθύνους.
Κούσας: Αν πω ότι μου αρέσει, θα πω ψέμματα. Δε μπορώ να μη του αναγνωρίσω ότι πονάει τη φανέλα, ξέρει που παίζει και είναι απ' τους πιο δυσανάλογα αμοιβόμενους σε σχέση με την προσφορά του. Ένα μείον που του καταλογίζω, ότι θα έπρεπε να φροντίσει -ως παλιός- για τη διατήρηση του καλού κλίματος στ' αποδυτήρια.
Μαϊστόροβιτς: Πιο χέστης στόπερ δε νομίζω να 'χει περάσει απ' τον ΠΑΣ. Ο Κουτσιανικούλης στο μπραντ εφέρ τον έχει για χαβαλέ. Ο ρόλος "σκούπα" που του έδωσε ο Αναστό φάνηκε πως του "πάει" κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι λίγα πράγματα... Σε 26 συμμετοχές, 1 κίτρινη... Αν είναι δυνατόν.
Βαρτζιώτης: Με τον ΠΑΟ ήταν ένας απ' τους καλύτερους. Δε ξέρω κατά πόσο μπορούσε να προσφέρει νωρίτερα, πιθανώς ναι. Θα ήταν μεγάλο ρίσκο η συμμετοχή του, δεν κατηγορώ κάποιον που δεν το πήρε. Η απορία "πόσο χειρότερος απ' τον Κώτσιο μπορούσε να 'ναι;" θα μας ταλανίζει για πολλά χρόνια ακόμα...
Μπουχάν: Ομολογώ ότι δεν τον πίστευα και με εξέθεσε. Μπράβο του! Στο ματς με τον Εργοτέλη στα Γιάννενα μας έδειξε ότι έχει πολύ καλά στημμένα, κρίμα που δεν του δώθηκε η ευκαιρία να το ξανααποδείξει. Αρκετά καλός ανασταλτικά και δυνατό χαρτί δημιουργικά. Ο πανηγυρισμός του στο "Καραϊσκάκη" απ' τα δυνατά highlights της χρονιάς.
Ανδράλας: Τον πάω πολύ, γιατί είναι παίχτης που τον παίρνεις για συγκεκριμένα πράγματα και στα δίνει. Είναι ο απόλυτος "μαν-2-μαντζής" στον άξονα, αυτό που λέμε και "6άρι παλαιάς κοπής" που μόνο κόβει. Γκλαντιέιτορ απ' τους λίγους. Έφερε εις πέρας αρκετές ειδικές αποστολές, άλλες με περισσότερη και άλλες με λιγότερη επιτυχία. Εύγε, Πάρη!
Βαγγελής: Κρύσταλλο Βοημίας. Ούτε για να κάνει γύρους στο Πανηπειρωτικό...
Γεωργιάδης: Το ότι έχει γράψει 5 σεζόν με τον ΠΑΣ, καθώς και 5 συμμετοχές στην Α' Εθνική, πρέπει να το λέει και στα δισέγγονά του!
Μενδρινός: Θυμάμαι κάπου είχα διαβάσει μετά τις πρώτες αγωνιστικές ένα δημοσίευμα που μιλούσε για ..."σειρήνες από Ισπανία για Μενδρινό!" και με πιάνουν τα γέλια. Όταν έπαιρνε τη μπάλα προλάβαινες να πας για κατούρημα και όταν γυρνούσες σήκωνε το κεφάλι για να δει που θα δώσει πάσα! Με διαφορά το μεγαλύτερο σπάσιμο νεύρων...
Μιχαλόπουλος: Όσο υπάρχει στο ρόστερ, θα είμαστε καταδικασμένοι να δεχόμαστε πολλά "δεινά". Μέχρι και αμυντικό χαφ τον είδαμε(τρις κιόλας!), ως μία από τις εμπνεύσεις του Αναστό... Σαφώς και δε φταίει ο ίδιος ο Μιχαλόπουλος γι' αυτό, αλλά πολύ απλά ...δεν κάνει.
Τζάνης: Η "έκπληξη" της σεζόν! Χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω απ' το να ξεχωρίσει μέσα στη μετριότητα, πέτυχε αρκετά γκολ, αλλά δυστυχώς κάπου προς το τέλος πάντα τα χαλάει. Πολύ καλή χρονιά για τα δεδομένα του, αγωνιζόμενος σε αρκετές θέσεις, πάντα με πάθος και ψυχή. Παρολαυτά, όμως, τα φτωχά τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν τον αφήνουν να κάνει το κάτι παραπάνω.
Καζναφέρης: Μεταξύ πάγκου και κερκίδας στην αρχή της σεζόν, πιστεύω έβγαζε αφρούς απ' το στόμα βλέποντας ποιοι παίζαν! Μέχρι που ήρθε ο Αναστό και πήρε την ευκαιρία του, την οποία και γράπωσε απ' τα μαλλιά. Συγκλονιστικός στην 4άρα με τον ΠΑΟΚ! Στο πρωτάθλημα έχει αρκετές καλές εμφανίσεις, αλλά και ματς που δεν του πολυβγήκαν. 23 είναι, δε τον πήραν και τα χρόνια...
Μπαλάφας: Ευθύνεται για πολύ λιγότερα απ' όσα του έχουμε καταλογίσει. Λόγω ονόματος, καταγωγής και ...βεβαρυμένου παρελθόντος, άκουσε υπερβολικά πολλά. Εκτέθηκε απ' τον εγκληματία, που τον έβαζε και στόπερ. Μη ξεχνάμε ότι ήταν και δανεικός. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί έφυγε. Όχι ότι χάσαμε και το Μακελελέ, αλλά γνώμη μου είναι ότι θα βοηθούσε...
Σενόνε: Το μόνο δείγμα γραφής που έχω γι' αυτόν είναι ότι με την U-21 που έπαιζε, πήγαινε η 6άρα γόνα...
Σιαλμάς: Μεγάλο ερωτηματικό, μικρά δείγματα, σε λίγο χρονικό διάστημα. Ο ΙD Collector φέρεται να του είπε πως "όσο είμαι εγώ, μπλε φόρμα δε ξαναβάζεις" κι αυτός τα βρόντηξε και πήγε στο Βόλο. Παύλα.
Ντιμπαλά: Πώς διάολο έκανε το ματς της ζωής του(και αυτής και της επόμενης...) με τον ΠΑΟΚ, ακόμα δεν έχω καταφέρει να το διαλευκάνω... Δε ξέρω αν θα μπορούσε να προσφέρει πιο πολλά στην κορυφή της επίθεσης, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αυτό που ξέρω είναι ότι μας έβγαλε τον καρκίνο όποτε έπαιξε ως εξτρέμ.
Μπακαγιόκο: Κατί ήξεραν εκεί στην Έβερτον που τον έλεγαν "Baka-joke-o". Σε 24 συμμετοχές, 4 γκολ είναι απειροελάχιστα, αν αναλογιστούμε ότι είναι και απ' τα ακριβά συμβόλαια, απ' τα οποία έχεις και αυξημένες απαιτήσεις. Μηδέν εις το πηλίκο.
Κοντογουλίδης: Γόνατο + Κοιλιακοί = Γάμησέ τα. Δε ξέρω κατά πόσο μπορεί, θέλει και αντέχει να συνεχίσει... Τον ευχαριστούμε για την καταπληκτική στιγμή που μας χάρισε στο "Καραϊσκάκη", αλλά δε μπορεί αυτή από μόνη της να του ανανεώνει το συμβόλαιο ες αεί.
Σαϊτιώτης: Άποψή μου είναι ότι ο Σαϊτιώτης είναι ο μεγάλος αδικημένος της φετινής σεζόν. Δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω και θα τοποθετηθώ όταν δω τι δρόμο θα πάρουν τα πράγματα. Μέχρι τότε, απλά ρίξτε μια ματιά στο Hall of Fame των top scorers του ΠΑΣ...
Προπονητές:
Παράσχος: Ο ανθρωπος είναι Ε-ΓΚΛΗ-ΜΑ-ΤΙ-ΑΣ. Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω -τα 'χουμε πει, εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς...
Γεωργούλης: Τα παράσημα του βιογραφικού του αποδείχτηκαν λίγα ώστε να του επιτρέψουν να το πάει μέχρι τέλους -σωστά, για μένα. Έκανε καλά ματς με ορθολογικά σχήματα, έχοντας στις πλάτες του και το διπλό στον Πανθρακικό!
Αναστόπουλος: Ένα τεράστιο respect και μόνο που δέχτηκε να αναλάβει μια ομάδα μπουρδέλο σε όλους τους τομείς και κατά 90% πεσμένη. Από κει και πέρα τα λάθη του πολλά, πάρα πολλά...Τα περισσότερα τα έχω αναλύσει στο τοπικ "Νίκος Αναστόπουλος".
Υ.Γ. Ρόστερ ομάδας = Πάιχτες + Προπονητικό τιμ. Συνεπώς, για διοίκηση, κόσμο κλπ θα ήταν οφτόπικ εδώ.