Αποστολέας Θέμα: Λευτεριά στον Μάριο Ζ. (με τα σαμπουάν που έγιναν μολότοφ)!  (Αναγνώστηκε 7342 φορές)

Αποσυνδεδεμένος zissis

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Είμαι ένα πλάτωμα μια βάση για πυραύλους είμαι ένας πύραυλος που έκαψε τη βάση...

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

• Sr. Member
  • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
    • Προφίλ

αλληλεγγυη στον μαριο απο την θυρα 1 του χαριλαου...
έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος zissis

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Παράθεση
Συνέντευξη του Μάριου Ζ.

Ετικέτες Καταστολή
Μέσα από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο 27χρονος Μάριος Ζ. έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Δρόμος".
Ας την παρακολουθήσουμε.

- Σχεδόν 36 ώρες στον Κορυδαλλό. Πώς βιώνεις την νέα σου πραγματικότητα;

- Υπομονετικά

- Οι σχέσεις σου με τους κρατούμενους;

- Είμαι καλοδεχούμενος. Όλοι με αντιμετωπίζουν ως τον άνθρωπο που βρίσκεται άδικα εδώ μέσα. Ουσιαστικά λένε: «Εσένα, γιατί σε φέρανε εδώ»;

- Εννοούν πως δεν ανήκεις στο συγκεκριμένο «κόσμο»;

- Όλοι ανήκουμε και όλοι δεν ανήκουμε. .. Απλά το χειρίζονται (οι συγκροτούμενοι) με απορία. Πώς βρέθηκα στον Κορυδαλλό χωρίς αποδείξεις και τα αίτια του αποτελέσματος.

- Έχεις ξανακατέβει σε πορείες;

- Φυσικά

- Από την πισίνα στο κελί...

- Δεν το είχα φανταστεί πως θα μου συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Αν και πλέον, όταν κατεβαίνεις σε μια πορεία υπάρχει αυτό το εν-δεχόμενο. Νιώθω σίγουρα έξω από νερά μου.

- Πώς ξεκίνησε η Πέμπτη της 11ης Μαρτίου, ημέρα της συγκέντρωσης;

- Ήμουν με την κοπέλα μου, σηκωθήκαμε, φάγαμε το πρωινό μας, μάζεψα τα ρούχα για τη δουλειά, άφησα τη φωτογραφική μηχανή στο σπίτι για κάθε ενδεχόμενο, και ξεκινήσαμε να πάμε στην πορεία. Συναντηθήκαμε κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο και μπήκαμε στην πορεία, όπως όλος ο κόσμος. Όπως προχωρούσαμε, ψιλοβιαζόμαστε κιόλας, διότι εγώ -δυστυχώς- έπρεπε να πάω στη δουλειά μου μετά, ξαφνικά στην Πανεπιστημίου, στη συμβολή με την Σίνα έγινε η σύλληψη μου.

- Προχωρούσες αμέριμνος και σου επιτέθηκαν ή προσπαθούσες να αποφύγεις τα χημικά;

- Εγώ παρακολουθούσα μία σύλληψη που γινόταν πιο κάτω, αν θυμάμαι καλά έξω από τα Προπύλαια. Και τα ΜΑΤ προχωρούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Εκείνη τη στιγμή με συνέλαβαν.

- Ήσουν με γυρισμένη την πλάτη;

Ναι. Γύρισα να πω στην κοπέλα μου να πάμε πιο πίσω γιατί τα πράγματα είχαν αρχίσει να αγριεύουν και όπως πηγαίναμε προς τα πίσω, τη στιγμή που γυρνάω για να τη δω, δέχτηκα την επίθεση.

- Σε χτύπησαν;

- Ναι. Υπήρξε έντονο τράβηγμα μαλλιών από τα ΜΑΤ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, και ένα μαυρισμένο μάτι.

- Η τσάντα σου τι περιείχε;

- Πράγματα της δουλειάς μου: Μπουρνούζι, σαγιονάρες, μαγιό, σαμπουάν, θερμαντική αλοιφή και ένα κουτί σπιρουλίνες.

- Κατά την διάρκεια της ανάκρισης σε ρώτησαν αν ανήκεις πολιτικά στον Αντιεξουσιαστικό χώρο ή στην Αριστερά;

- Ναι, με ρώτησαν και αν ανήκω στον αντιεξουσιαστικό χώρο και αν ανήκω σε κάποιο κόμμα γενικότερα.

- Κομματικοποιημένος ή πολιτικοποιημένος;

Είμαι απλά ένας συνειδητοποιημένος νέος. Είναι χρέος του καθένα μας. Χωρίς κομματική ταμπέλα, είναι συνειδητή μου επιλογή.

- Είναι εκδικητική η σύλληψη σου;

- Είναι ένας παραδειγματισμός αλλά πραγματικά ακόμα προσπαθώ να ανακαλύψω τα πραγματικά αίτια.

- Η κοτσίδα μήπως έπαιξε κάποιο ρόλο;

- Ναι και παίζει γενικά από σχόλια περαστικών, όταν βγαίνω βόλτα για παράδειγμα. Νομίζω πως κάθε άνθρωπος, που έχει διαφορετική εμφάνιση από αυτή που θεωρείται κοινωνικά συμβατική, αντιμετωπίζει τέτοια σχόλια.

- Στην ανακοίνωση Χρυσοχόίδη ότι η Δικαιοσύνη δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια, τι απαντάς;

- Η ίδια η Δικαιοσύνη έχει εκτεθεί με τις πράξεις της. Δεν την εκθέτω εγώ.

- Για τη μη εξέταση των μαρτύρων από τον ανακριτή τι σου απάντησαν;

- Έλλειψη χρόνου! Υπήρχαν πάνω από 10 αυτόπτες μάρτυρες που ήθελαν να καταθέσουν εκτός από την κοπέλα μου και τον κολλητό μου, ο οποίος ήταν και ο μόνος που δέχτηκαν να καταθέσει τελικά.

- Οι επόμενες κινήσεις για την αποφυλάκιση σου;

- Έχει γίνει αίτηση για την αναίρεση της υπόθεσης και υπάρχει κόσμος που έχει δείξει απίστευτο ενδιαφέρον και κινείται με πολλούς τρόπους και διαφορετικές ενέργειες ο καθένας, με σκοπό την αποφυλάκιση μου αλλά κυρίως με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστό τι έχει συμβεί σε μένα, ώστε να αποκλειστούν αντίστοιχες ενέργειες της επίσημης πολιτείας για άλλους. Το οποίο δεν ξέρω βέβαια αν είναι εφικτό.

- Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όσους έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται στο πλευρό σου;

- Αλληλεγγύη, παιδιά, σ' αυτούς που είναι στα κελιά! Και να μη σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γι' αυτό που πιστεύουμε. Αυτά που θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σήμερα, θα τα βρουν τα παιδιά μας αύριο. Το μέλλον δεν μας ανήκει ούτε το παρόν, ούτε το παρελθόν, αλλά θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Παράθεση
« ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΕΣ … »

«Μάριε σε περιμένουμε για βουτιές…» φώναξε σήμερα ένας 6χρονος μαθητής του προφυλακισμένου απο τις 11/3/2010 Μάριου Ζ., έξω απο την κεντρική είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι μικροί μαθητές του με τους γονείς τους, φίλοι και συνάδελφοι του απο τον Αθλητικό Σύλλογο Νηρηίδες όπου εργάζεται, θέλωντας να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στον άδικα προφυλακισμένο.

Στο σημείο αναρτήθηκε πανό «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΡΙΟ Ζ.», ενώ συγκινητικότερη στιγμή ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του Μάριου με τους μαθητές του (προσχολικής ηλικίας). Οι φίλοι και συνάδελφοι του έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης, ενώ οι μικροί μαθητές του έφτιαξαν ζωγραφιές στέλνωντάς του αισιόδοξα χαιρετίσματα ενάντια στην τραγική περιπέτεια που η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές τον έχουν εμπλέξει.

Όχι μόνο εμείς, μα ακόμα και οι αθώες ψυχές των μικρών παιδιών        δυσκολεύονται να δεχτούν την άδικη αυτή προφυλάκιση.

Η συμπαράσταση και ο αγώνας όλων για την απελευθέρωση του Μάριου Ζ. είναι δίκαιος και θα νικήσει.

ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

www.freemariosz@wordpress.com

Παράθεση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/03/2010

ΣΥΝ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ Ζ.

Ο καραγκιόζης υπήρξε ανέκαθεν άμεσος σχολιαστής της ελληνικής πραγματικότητας. Καυτηριάζοντας με τον τρόπο - χαρακτήρες του, καθετί που προβληματίζει την ελληνική κοινωνία.

Έτσι και εχθές στις 20/03/10 στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη δράση αλληλεγγύης (ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης) για τον Μάριο Ζ. Φίλοι, γείτονες και μη με τα παιδιά τους, εκφράσανε με την παρουσία τους την συμπαράσταση τους στον συλληφθέντα.

Οι χαρακτήρες της παράστασης είχανε προσαρμοστεί στα τρέχοντα γεγονότα.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό αλλά και ενθαρρυντικό για την συνέχεια της οργανωμένης προσπάθειας για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. Ο ίδιος έγραψε μία επιστολή από την  Ά  Πτέρυγα του Κορυδαλλού, η οποία μοιράστηκε στους παρευρισκομένους και προβλήθηκε στον τοίχο γειτονικής πολυκατοικίας, αποτελώντας μέσο όχι μόνο συγκίνησης αλλά και αφύπνισης. Το γράμμα αποτελεί δείγμα ψυχικής δύναμης για κάθε άνθρωπο που θέλει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του.

Μάριε, είμαστε δίπλα σου.
ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

ΥΓ. «ΑΠ’ ΟΣΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ» - Επίκουρος

www.freemariosz.wordpress.com

Παράθεση
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010
Μητέρα μιλάει για τον Μάριο Ζ. που διδάσκει στο παιδί της

"Είμαι μία μαμά που είχα την τύχη να πάω το παιδί μου κολυμβητήριο και να γνωρίσω από κοντά τον Μάριο Ζ. Κατά την μικρή επαφή που είχα μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που....
αγαπάει τα παιδιά και τα παιδιά τον λατρεύουν. Ο τρόπος που τα δίδασκε και ο τρόπος που τους μιλούσε και προσπαθούσε να τους μάθει να κολυμπούν μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όταν είπα στον γιο μου ότι ο Μάριος είναι φυλακή ταράχτηκε. Προσπαθούσε να καταλάβει πως είναι δυνατόν αυΟ! ός ο άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή. Μου είπε λοιπόν ότι θέλει να πάει ο ίδιος στην αστυνομία για να τους εξηγήσει ότι ο Μάριος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει κάνει κάτι κακό. Πως είναι δυνατόν ένα παιδί 6 ετών να γνωρίζει την αλήθεια και άνθρωποι με μεγάλη πείρα να σφάλουν;
Επιτέλους τι θα γίνει με τον Μάριο; Θα ασχοληθεί κάποιος υπεύθυνος θερμά ώστε να διορθωθεί το οφθαλμοφανές λάθος;
Μάριε είμαστε δίπλα σου, σε στηρίζουμε και σε σκεφτόμαστε συνέχεια. Ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα ο εφιάλτης που ζεις".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_3444.html

Παράθεση
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010
Η Γιάννα Κούρτοβικ για την φυλάκιση του Μάριου Ζ.
Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Δρόμος" ο φυλακισμένος Μάριος Ζ. η ίδια εφημερίδα ζήτησε μια γενικότερη τοποθέτηση από την δικηγόρο του Μάριου. Γιάννα Κούρτοβικ.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις της Γ. Κούρτοβικ:

«Συγκρούεται εκκωφαντικά η αλήθεια των φωτογραφιών της σύλληψης με τις "μαρτυρίες" των αστυνομικών που συνέλαβαν τον Μάριο και για μια ακόμη φορά η πρακτική υποψιάζει για "εντολή". Οι αστυνομικοί υπάλληλοι στους οποίους το σύστημα έχει αναθέσει άσκηση δημόσιας εξουσίας, καταχρώνται αυτής της εξουσίας (εκτός των άλλων) για να ενοχοποιούν πολίτες. Και την ίδια στιγμή, οι δικαστές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις καταθέσεις τους ως αυξημένης αξιοπιστίας. Η κατάχρηση εξουσίας είναι ένα αδίκημα που κατά περίπτωση μπορεί να είναι και κακούργημα. Κανείς, όμως, εισαγγελέας δεν ξέρω να έχει παραπέμψει έναν τέτοιο αστυνομικό στο εδώλιο.

Εκπλήσσει ακόμη η ευκολία με την οποία δικαστικοί αποφασίζουν να στείλουν ένα νέο άνθρωπο να συναντήσει τον ζόφο των φυλακών, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει απασχολήσει, ποτέ δεν συνελήφθη, δεν "προσήχθη", παρά το γεγονός ότι κανένα άλλο στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος του παρά μόνο μια αστυνομική "αναγνώριση" και δυο "υποστηρικτικές", και αυτές αμφισβητούμενες.

Αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν έτσι, ακόμη κι αν δεν ήταν η περίπτωση του Μάριου, είναι δυνατό να αποτελεί αντιμετώπιση των νεαρών με τις μολότοφ η φυλακή; Ρίχνονται χιλιάδες μολότοφ κάθε χρόνο. Οα τους στείλουμε στη φυλακή όλους αυτούς που κάποια στιγμή (ή και περισσότερες) χρησιμοποίησαν αυτό το μέσο -μέσο πολιτικής διαμαρτυρίας;
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι είναι πιο επικίνδυνο από το να ρίχνεις χημικά στο πρόσωπο και μάλιστα σε ηλικιωμένους ανθρώπους; Τόσο δύσκολο είναι να γίνουν αντιληπτά τα αυτονόητα;».

Παράθεση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/03/2010

Ι.ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, δικηγόρος του ΜΑΡΙΟΥ Ζ.

Στη φυλακή  αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος .Ζ.  , γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης (11-03-2010) ,  και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός  ασύδοτου πωρωμένου  και ψεύτη αστυνομικού.

Ο Μάριος συνελήφθη   στην οδό Πανεπιστήμιου,  μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα,  και κοντά  στα πάνω του  ΕΕΚ και των σωματείων  που ακολουθούσαν, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ  ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του, μπροστά σε δεκάδες άλλους  πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία  και που διαμαρτύρονταν γι αυτό.

Με  την συνηθισμένη επαγγελματική πώρωση ο   αστυνομικός που τον συνέλαβε  αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ  κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του , ότι του είχε εκσφενδονίσει μολοτωφ  και   ότι κινδύνεψε από φωτιά .

Ο Μάριος είχε την τύχη να  καταγράφει η σκηνή της συλλήψεις του από πολλές φωτογραφικές μηχανές και  σε video,  και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες  που αποδεικνύουν  αδιάψευστα ότι   το πρόσωπο του ήταν  εντελώς γυμνό, ότι  καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο  που πιάστηκε και   στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο  δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την  κατάθεση του αστυνομικού.

Εξάλλου,   επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν  αυθόρμητα να καταθέσουν  την αλήθεια.

Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού  άκουσαν  εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και  από την άλλη  αγνόησαν τους  δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης  και τις φωτογραφίες ,  προχώρησαν  στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση .

Προφυλάκιση που γίνεται

-         με τις διατάξεις ενός νόμου , απονομιμοποιημενου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας,    αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργηση του,

-         κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης , και μάλιστα

περιφρονώντας, αγνοώντας και παραβιάζοντας  επιδεικτικά τις αλλαγές  που πρόσφατα  έγιναν στο σχετικό άρθρο του νόμου,  σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση  απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής  είτε να έχει  αμετάκλητες καταδίκες  στο ιστορικό του,

προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο.

Ο Μάριος , που διδάσκει  κολύμβηση σε νήπια  στον ΟΑΚΑ, δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα , οδηγείται στις φύλακες  και τα παιδιά  του, που στα χέρια του μαθαίνουν να  αγαπάνε το νερό , θα χάσουν το δάσκαλο τους.

Κι εμείς θα χάσουμε την πίστη μας στο προφανές και στο αυτονόητο

Δεν θα χάσουμε όμως την πίστη μας στο Μάριο και θα παλέψουμε για την απόδειξη της αλήθειας , την  αποφυλάκιση και την απαλλαγή του.
Είμαι ένα πλάτωμα μια βάση για πυραύλους είμαι ένας πύραυλος που έκαψε τη βάση...

Αποσυνδεδεμένος ztoby

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
δεύτερη επιστολή του μάριου από τον κορυδαλλό

Παράθεση
Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 21.03.2010

Πέντε βράδια μετά τον εγκλεισμό μου στον Κορυδαλλό και παραμένω κι εγώ θεατής σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μου. Δεν καταλαβαίνω αν το μίσος μεγαλώνει ή η μοναξιά με καταρρακώνει. Βρίσκομαι άδικα εδώ μέσα και δεν γνωρίζω που και πως να το φωνάξω. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω που το φωνάζουν και για μένα.

Τι θα γίνει με αυτό το ‘’αστείο ‘’ τελοσπάντων ; Θα δωθεί ένα τέλος τώρα, που θα μπορούσε να σημάνει ένα  τέλος και για τους υπόλοιπους; Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν κι  να προσφέρουν. Εάν ένα τέτοιο κόσμο θέλετε, με μεθόδους τις οποίες βιώνω εδώ και κάποιες μέρες, το καταφέρνετε. Αλλά το πουλί ακόμα και στο κλουβί πετάει γιατί έχει φτερά και νου. Μην το τσακίζετε άλλο.

Κάποιος να στείλει  την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες  στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ’ όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά.

Μάριος Ζ.

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Παράθεση
Την άμεση αποφυλάκιση του νεαρού διαδηλωτή Μάριου Ζέρβα, δασκάλου κολύμβησης, ο οποίος συνελήφθη στις 11 Μαρτίου στο απεργιακό συλλαλητήριο και κρατείται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, ζητούν με επιστολή που απευθύνουν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Μάγια Τσόκλη. Επισημαίνουν ότι η προφυλάκιση, η οποία βασίστηκε στην κατηγορία ενός αστυνομικού, ενώ διαψεύδεται από δεκατρείς άλλους αυτόπτες μάρτυρες, αναδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος. Κι αυτό γιατί πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου, προϋποθέσεις που, όπως λένε, δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του Μ. Ζέρβα ως εκτροχιασμό και κηλίδα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπενθυμίζοντας τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέσπισε ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. «Διαπιστώνουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπεδωθούν οι έννοιες της προστασίας του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού», καταλήγουν.

Κυριακατικη Ελευθεροτυπια, 4/4/10
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
    3η επιστολή του μάριου ζ. από τον κορυδαλλό

Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 13.04.2010

Μας αιχμαλώτισαν

μας έριξαν στη φυλακή

εμένα μέσα στα τείχη

εσένα έξω απ΄τα τείχη

Ασήμαντη υπόθεση η δική μας

Το χειρότερο είναι

να κουβαλάει ο άνθρωπος τη φυλακή μέσα του:

συνειδητά, ασύνειδα…

Έτσι κατάντησαν τους περισσότερους ανθρώπους,

τίμιους, καλούς, προκομένους ανθρώπους…

Ναζίμ Χικμέτ

Κοντά στον ένα μήνα φυλακή και καλά κρατώ, διότι μέσα σε όλα τα αίσχη που έχουν κάνει εκείνοι, όλοι εκείνοι οι κοινωνικοί αποκοιμιστές του κράτους, εμάς μας έχει κάνει καλό με το να είμαστε εδώ πιο δυνατοί με μόνη δύναμη, όπως μου λέει καθημερινά ένας φίλος, την καρδιά, το μυαλό και την αλληλεγγύη (ώστε να φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας και να αντιστεκόμαστε).

Όσο κι αν δεν είμαι εγώ ο πιο κατάλληλος να μιλήσω για την φυλακή, μιας και η διαδρομή μου εδώ μέχρι τώρα είναι μικρή, ωστόσο έντονη, διαπιστώνω ότι ο όρος σωφρονιστικό ίδρυμα, αν όχι αστείος είναι το λιγότερο ατυχής. Χρησιμοποιώντας τον τίτλο αυτό υποτιμάμε τους εαυτούς μας και τους ίδιους τους φυλακισμένους, ενώ εξωραίζουμε αυτό το μνημείο δειλίας και υποκρισίας της καταστολής. Πώς μπορεί αυτό το τεχνητό περιβάλλον, το οποίο απομονώνει τον άνθρωπο, του τσακίζει κάθε ανάγκη για δημιουργία, τον απομακρύνει ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους και τον κάνει όλο και λιγότερο ταιριαστό στην κοινωνία, να τον βελτιώσει και να τον εντάξει; Ντροπή. Η φυλακή αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της κρατικής καταστολής. Αυτό το λείψανο ανθρωπιάς στα μάτια των εξουσιαστών και των υπηκόων τους μοιάζει με κάποιου είδους θάλαμο κάθαρσης, που στόχος του είναι το άτομο να σωφρονιστεί, ενώ ο βασικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πέρα από το να τρομοκρατήσει την κοινωνία (ώστε να μην προβεί σε ενέργειες που είναι εναντίον του κράτους, χωρίς αποραίτητα να είναι αξιόποινες). Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις καταγεγραμμένες, μη αξιόποινες, που έχουν καταλήξει στη φυλακή. Μια από αυτές είναι και η δική μου, στην οποία το πιο άμεσο όργανο καταστολής του κράτους, με συνέλαβε στο όνομα του νόμου τους, ενώ εγώ διαμαρτυρόμαι στο όνομα των δικαιωμάτων και την ελευθερίας.

Όπως ο χρόνος περνάει και βάφει τους τοίχους της φυλακής, έτσι ξεφτίζουν τα συναισθήματα, και τα δικαιώματα του ανθρώπου που ζει στην ελεύθερη κοινωνία. Μια κοινωνία που δέχεται συνεχώς τις ληστρικές επιθέσεις των τραπεζών, βομβαρδίζεται με αβεβαιότητα από την εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς να παίρνει εγγυήσεις για το παρον και το μέλλον που παρακολουθείται και ελέγχεται, με κατασκευασμένες ανάγκες που κρατάνε δέσμιο τον πληθυσμό. Πόσο υπερήφανα ελεύθεροι μπορούμε να νιώθουμε; Η αντίδραση, η διαφωνία και η σκέψη γίνονται πλέον αδικήματα, αφού κάθε μορφή αντίστασης βίαια και μη φαίνεται να τιμωρείται ως κάποιου είδους ασέβεια στο κράτος. Ελπίζω οι μαθητές μου να σέβονται τον εαυτό τους. Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι τέλειοι πολίτες που θέλει τελικά αυτό το κράτος; Ποιά είναι η αξία του λόγου και της άποψης του πολίτη μπροστά στα όργανα του κράτους και πώς εκείνο (το κράτος) άραγε θεωρεί αυτούς που αντιδρούν; Θέλει ένα νου «αληταριό» ή ένα νου νεκρό;

Κινήσεις τακτικής και παραδειγματισμού προσπαθούν να φορτώσουν τον κόσμο με φόβο, φτιάχνοντας ιστορίες και μπαμπούλες εμπνευσμένα και ιαματικά ψέματα και εκδικητικά παραμύθια από τα όργανα του με το νομικό οπλοστάσιο, έτοιμο για δράση κι εκδίκηση. Ψέματα μεταξύ τους, ψέματα και στο λαό. Το καλύτερο μάλλον θα ήταν για εκείνους να μην γεννηθούμε καθόλου ή αφού γεννηθήκαμε, να είμαστε αφανείς. Αυτή η προσπάθεια κοινωνικού αποκοιμισμού και σκοταδισμού αποδεικνύεται μάταιη, και την καλύτερη απάντηση αποτελούν όλοι εκείνοι οι κοινωνικοί αγώνες και εκφράσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν παρόλες τις προσπάθειες κυβερνητικών εκπροσώπων για την απαξίωση τους, καθώς και από τα μεγάλα κύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του κόσμου. Η κοινωνική αντίδραση είναι υπαρκτή. Δεν θα σταματήσει όσο θα υπάρχει δύναμη να σκεφτόμαστε, να νιώθουμε και να φωνάζουμε (και να προτάσσουμε τα σώματά μας), όσο θα θίγονται οι ιδέες μας, οι ζωές μας και τα δικαιώματα μας. Το κράτος οφείλει να σωφρονιστεί και όχι να σωφρονίζει.

Ανένταχτος σε όποια κομματική ομάδα και ταυτότητα αλλά και πιστός στις μέχρι τώρα ιδέες μου, παρατηρητής σε όποια κομματική συνεργία, δεν φωνάζω για την αθωότητα μου -είναι δεδομένη- αλλά για την αδικία που ακόμα και με τα δικά τους μέτρα και σταθμά είναι υπαρκτή.

Ψάξε, συνέχισε να ρωτάς και μην τους εμπιστεύεσαι.

Λευτεριά στην έκφραση, στο λόγο και στην πράξη.

Λευτεριά σε όσους είναι μέσα και έξω απ’ τα κελιά.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1154552
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

• Sr. Member
  • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
    • Προφίλ

σήμερα το πρωι πραγματοποιηθηκε στην κεντρικη πλατεια παρεμβαση-μικροφωνικη για την υποθεση του μαριου ζερβα αλλα και για τις κατασταλτικες μεθοδευσεις εναντιον απεργων ή/και εν γενει των αντιστεκομενων κοινωνικων κομματιων που αντιτιθενται στην οικονομικη αναδιαρθρωση που προωθειται εδω και 2 μηνες.

αν βρω φωτογραφιες θα ανεβασω αργοτερα...
έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος zissis

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • Προφίλ
o Mάριος Ζ. αφέθηκε ελεύθερος σήμερα!

Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο, συγχαρητήρια..

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ