Καλή βδομάδα με δυνατό θεματάκι! Καλούνται οι γνωστοί γερουσιασταί της ενότητας όπως προσέλθουν και σε αυτό το θέμα. Ας γράψει ο καθένας αυτές που του έχουν μείνει αξέχαστες και όχι ποιες αντικειμενικά ήταν οι πιο επιτυχημένες και πολυπληθείς.
Αν και δε μου αρέσει πολύ το ελληνικό ροκ, οι συναυλίες που θυμάμαι ανήκουν σε αυτό το χώρο (λόγω απουσίας άλλων).
LEMORSERO’S CHART SHOW 2
Με αντίστροφη σειρά:
10. Πουλικάκος, ματζάτο 90’s (δε θυμάμαι ακριβή χρονολογία). Ο τζες ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ κορνεμπίφ και κάτι μουρμούραε που έμοιαζε με τραγούδι.
9. Ξύλινα σπαθιά, μονοπώλιο, χειμώνας 95-96. Καλή συναυλία με μπόλικο κόσμο. Είχαν ξαναπαίξει πριν από κανα μήνα τότε σε χώρο στη λιμνοπούλα μαζί με τους active member. Οι τελευταίοι μόλις είχαν βγάλει τον πρώτο δίσκο και ακόμα δεν τους ήξερε ούτε η (άκου) μάνα τους.
8. Castle rock 2005. Καλή εκδήλωση και οργάνωση. Ωραία περάσαμε. Μακάρι να γινόταν θεσμός. Γκλεν χιούτζες μορφή (τι ούρλιαζε έτσι ο τζες).
7. Σπυριδούλα, παλλάδιο, χειμώνας 94-95. το πρώτο τους τουρ μετά την επανένωσή τους. Τότε είχαν βγάλει το δίσκο με τα κομμάτια «πωλείται συνείδηση» και «σε ζητώ». Γενικά δε μου αρέσαν σαν τύποι γιατί συνεχώς καπηλεύονταν τον σιδηρόπουλο, αλλά είχαμε περάσει καλά.
6. Παπακωνσταντίνου, Φρόντζος καλοκαίρι ’91. κάθε καλοκάιρι ερχόταν ή τέλη ιουνίου, ή σεπτέμβριο. Βέβαια ο βασίλης (όπως άλλωστε και κάθε κνίτης που σέβεται τον εαυτό του) κοπάναγε το εισιτήριο (κτίου μπ μπ μπ μπ μπ) 3 και 4 χιλιάρικα, εποχές που στο γήπεδο το εισιτήριο στην 7 έκανε 200 δρχ (50δρχ το συνδεσμικό-θυμάστε?). Εμείς βέβαια πηδάγαμε το κλασσικό πέτρινο τοιχάκι κ μπαίναμε μπέχο. Νομίζω πως το ‘91 ήταν η καλύτερή του που μόλις είχε βγάλει το ελλάς.
5. Panx romana, 1995, Ίριδα. Με support το hardcore συγκρότημα «Ρήγμα». Δημητράκας μεγάλη μορφή της ελληνικής πανκ. Μεγάλες στιγμές στον πάνω όροφο της ίριδας με τον αλέκο ζ. να κλέβει την παράσταση. Οι αγριοφωνάρες του τρομάξανε ακόμα και τα φρικιά από τα συγκροτήματα. Έτερος πρωταγωνιστής ο Κλούρας με τις κατακτήσεις του. Του κόλλαγε η κοντούλα μπασίστρια από το «ρήγμα»!
4. Τρύπες, παλλάδιο χειμώνας 93-94. Νομίζω η καλύτερή τους στην πόλη μας. Πολύ κόσμο, ζέστη, συμετοχή κλπ… Τίγκα το παλλάδιο.
3. Σαββόπουλος 1986-87 φρόντζος. Επιτυχημένη συναυλία. Κόλαση από κόσμο όλων των ηλικιών, μποτιλιάρισμα κλπ. Τότε είπε πρώτη φορά το «κωλοέλληνες» που κυκλοφόρησε μετά από κανα χρόνο. Το τραγούδι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε πολλούς "ελληνάρες" γιαννιώτες που παρεξήγησαν το νόημα του και σηκωθήκανε και φύγανε!
2. Whitesnake 2006. Νομίζω το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην πόλη μας ever (μέχρι το επόμενο). Καλή φάση με χιλιάδες κόσμο και από άλλες περιοχές σε τρομερό χώρο. Τους είχα ξαναδεί το 2003 σε συναυλία που είχε γίνει στο κλειστό του παοκ στην πυλαία. Σε μας παίξανε καλύτερα.
1. Στέφανος Κορκολής (!), Νικόπολις πρέβεζας, καλοκαίρι ’93. Σόρι παιδιά που δεν είναι στα γιάννενα, αλλά είχα βγάλει γκομενάκι σένιο…