Αποστολέας Θέμα: Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας  (Αναγνώστηκε 1335 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
« στις: Δευ 09 Σεπ 2019 09:47 »
Παράθεση
Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο γνωστός τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, βυθίζοντας στη θλίψη το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πασίγνωστος τραγουδοποιός, διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό.ντης Μαχαιρίτσας: Το βιογραφικό του σπουδαίου καλλιτέχνη

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Δεν έχουν γίνει γνωστές, ακόμη, περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους "P.L.J. Band" με τίτλο "Gaspar.

Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάστηκε σε «Τερμίτες», όνομα που παρέπεμπε στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/189994/pethane-o-layrentis-maxairitsas
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Συνδεδεμένος Kun

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
« Απάντηση #1 στις: Δευ 09 Σεπ 2019 19:31 »
Ίδιο γαμημένο συναίσθημα όταν άφησε τούτο τον μάταιο κόσμο ο μεγάλος Μάνος Ξυδούς.
Θλίψη γιατί έφυγε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Κρίμα γιατί απ' ότι φαίνεται δεν πρόσεξε την υγεία του. Η καρδιά δυστυχώς δεν κάνει εκπτώσεις σε κανέναν.

Καλό ταξίδι Λαυρέντη!
"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δευ 09 Σεπ 2019 21:16 »
Ίδιο γαμημένο συναίσθημα όταν άφησε τούτο τον μάταιο κόσμο ο μεγάλος Μάνος Ξυδούς.
Θλίψη γιατί έφυγε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Κρίμα γιατί απ' ότι φαίνεται δεν πρόσεξε την υγεία του. Η καρδιά δυστυχώς δεν κάνει εκπτώσεις σε κανέναν.

Καλό ταξίδι Λαυρέντη!

Kun συγγνώμη αλλά είναι ιεροσυλία να τον συγκρίνεις τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΝΟ με τον Μαχαιρίτσα.

Εμένα δεν μου άρεσε ο Μαχαιρίτσας αλλά σεβαστός σε αυτό που έκανε. ΜΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ.

Συνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τρι 10 Σεπ 2019 18:25 »

Καλό ταξίδι Λαυρέντη!

Kun συγγνώμη αλλά είναι ιεροσυλία να τον συγκρίνεις τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΝΟ με τον Μαχαιρίτσα.

Εμένα δεν μου άρεσε ο Μαχαιρίτσας αλλά σεβαστός σε αυτό που έκανε. ΜΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ.

Έλα ρε φίλε, ιεροσυλία... Εξαρτάται σε ποιους απευθύνεσαι.
Εμένα π.χ. δεν μου άρεσε ο Ξυδούς (ούτε και οι Πυξ Λαξ) και ούτε τόσο ο Μαχαιρίτσας αλλά τον δεύτερο κάποια τραγούδια τα άκουγα με ευχαρίστηση. Μάλιστα τον είδα και λάιβ.
Υ.Γ. Όταν λέμε ΜΑΝΟΣ, ήταν ένας όντως αλλά δεν μου έρχεται στο νου ο Ξυδούς αλλά ο Χατζηδάκις.  ;)

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 10 Σεπ 2019 18:54 »
Και για άλλους ΜΑΝΟΣ είναι ο Λοϊζος και για άλλους ο Ελευθερίου.

Ούτε σε έμενα άρεσαν οι ΠΥΞ - ΛΑΞ. Αλλά άλλο ο Ξυδούς.

Ο Ξυδούς είχε πορεία και πριν τους ΠΥΞ - ΛΑΞ, με τους DREAMER AND THE FULL MOON, που αν θυμάσαι ως παλιότερος το κομμάτι SANDRINA  ήταν από τα hit της Ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής εκείνη την εποχή. Αν το είχε πει ξένο συγκρότημα θα ήταν στα best τραγούδια της παγκόσμιας ροκ σκηνής.

Είχε γράψει τραγούδια σε Καρρά το "Αστη να λέει", σε Νταλάρα, σε Νικολάου.

Ήταν ο τελευταίος Έλληνας ροκάς.

Εγώ στο ξαναλέω: ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ.

Συνδεδεμένος Kun

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 10 Σεπ 2019 19:54 »
Λαμια δεν έκανα σύγκριση. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει ο Λαυρέντης, σε κάποιον άλλο ο Μάνος, είναι υποκειμενικό. Το συναίσθημα μου εξέφρασα που είναι ίδιο για την απώλεια και των δύο. Θλίψη γιατί και οι δύο είχαν πολλά να προσφέρουν. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και πολλοί άλλοι που μας έχουν αφήσει κατά καιρούς, ενθυμούμενος έναν απο αυτούς μου έρχεται στο νου το παρακάτω τραγούδι:

"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Συνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Τρι 10 Σεπ 2019 20:59 »
Οντως δεν συνεκρινε καλλιτεχνες αλλα τη θλιψη και το συναισθημα που του αφησε ο χαμος των δυο. Καθαρα προσωπικη υποθεση.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Κυρ 28 Μάρ 2021 22:04 »