Ο Λάκης Παπαϊωάννου θυμάται τη νίκη του 1990 επί της ΑΕΚΜόλις τη 2η νίκη της ιστορίας του πέτυχε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα επί της ΑΕΚ στην έδρα της. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, χρειάστηκε να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 1990 όπου σ’ ένα επεισοδιακό ματς οι Ηπειρώτες είχαν επικρατήσει και πάλι, με 1-0 με σκόρερ τον σπουδαίο Λάκη Παπαϊωάννου.
Ο παλαίμαχος άσος του Πιερικού, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ, του ΠΑΣ Γιάννινα και άλλων ομάδων, θυμήθηκε στην εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη «Στη Λακούβα» στιγμές εκείνου του αγώνα, αλλά μίλησε και για τον ΠΑΣ του Αργύρη Γιαννίκη, πλέκοντας το εγκώμιο του τεχνικού των «κυανόλευκων».
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου είπε για το ιστορικό 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια:
«Καταρχάς ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι εκείνο το 0-1. Απ’ ό,τι θυμάμαι, εκείνη η ομάδα είχε πολλούς Γιαννιώτες στη σύνθεσή της. Θεωρώ ότι εκείνη η νίκη ήταν πολύ διαφορετική από τη χθεσινή που έγινε σ’ ένα άδειο ΟΑΚΑ, γιατί τότε έγινε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και με πολύ κόσμο στις εξέδρες. Στην ΑΕΚ διαμαρτύρονταν τότε με το παραμικρό στον διαιτητή, αλλά θυμάμαι ότι εμάς έκοβαν συνέχεια οι επόπτες με οφσάιντ. Είχα βγάλει 3-4 φορές σε τετ-α-τετ τον Σκούτα.
Θυμάμαι και τη φάση του γκολ. Έδωσα πάσα στον Παπανικολάου και αυτός μου την ξαναγύρισε, κάπου βρήκε η μπάλα, πήρα το ριμπάουντ και σκόραρα. Με την εμπειρία που είχα δεν φοβήθηκα να ανέβω σ’ αυτήν τη φάση.
Για να πάρει αποτέλεσμα μία επαρχιακή ομάδα σε μια τέτοια έδρα και με τέτοιον αντίπαλο –κακά τα ψέματα- χρειάζεται και τύχη, αλλά δεν υστέρησε κανένας μας εκείνη την ημέρα. Στη διάρκεια του αγώνα εμψυχώναμε ο ένας τον άλλον και ο έλεγε ο ένας στον άλλον ‘πάμε-πάμε θα το πάρουμε’.
Πιστεύω θα ανεβάσει την ψυχολογία και της σημερινής ομάδας ένα τέτοιο μεγάλο αποτέλεσμα.
&feature=emb_logo
Για τον φετινό ΠΑΣ: «Παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο, παίρνει αποτελέσματα, δεν είναι τίποτα τυχαίο. Είχα παρακολουθήσει και το ματς προ ημερών με τον Βόλο σ’ ένα άθλιο γήπεδο που δεν παιζόταν ποδόσφαιρο και από μία φάση έχασε το ματς. Οι ελληνικές ομάδες πάσχουν λιγάκι όταν έχουν απέναντί τους οργανωμένη άμυνα. Για να κάνει κάτι καλύτερο ο ΠΑΣ Γιάννινα, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πρέπει να εκμεταλλευτεί περισσότερο την έδρα. Αν κερδίζεις τον Βόλο, τη Λαμία, τη Λάρισα στην έδρα σου, μπορεί να φτάσεις και πολύ ψηλά. Όλες οι ομάδες κάτω από την 6η θέση μέσα στα Γιάννενα πάνε να παίξουν στην κόντρα επίθεση. Άρα πρέπει να έχεις πολύ καλή άμυνα, πολύ καλή επίθεση, να έχεις κατοχή μπάλας κτλ.
Πιστεύω, πάντως, ότι μπορεί να τερματίσει και ψηλότερα η ομάδα και δεν το λέω επειδή κέρδισε την ΑΕΚ. Δείχνει ότι κάτι έχει, δεν είναι τυχαία ούτε η απόδοση ούτε τα αποτελέσματα».
https://i.imgur.com/sOohtoG.jpgΓια τη δουλειά του κ. Γιαννίκη: «Ρώτησα από πέρυσι ποιος είναι από πού ήρθε και έμαθα πολλά γι’ αυτόν. Δεν τον γνωρίζω, αλλά βλέπω ότι είναι μετρημένος, αυτό που μετράει γι’ αυτόν είναι η εικόνα των ποδοσφαιριστών και της ομάδας. Κάτι γίνεται σωστά στον ΠΑΣ Γιάννινα, υπάρχει πειθαρχία και οργάνωση και όλα αυτά σαν μία κοινή συνισταμένη βγαίνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Γίνεται κάτι καλό και αυτό μ’ αρέσει. Αλλά θα ήθελα να βλέπω περισσότερους Γιαννιώτες και να βγαίνουν ταλέντα».
Και τέλος έστειλε το μήνυμά του στους Γιαννιώτες φιλάθλους: «Έχω περάσει από Ηρακλή, Πιερικό, ΠΑΟΚ, αλλά είμαι και ΠΑΣ Γιάννινα γιατί γνώρισα στα Γιάννενα φανατικούς φιλάθλους που αγαπάνε υπερβολικά την ομάδα. Στέλνω την αγάπη μου σε όλους τους Γιαννιώτες, πέρασα πολύ όμορφα κι εγώ και η οικογένειά μου εκεί. Τα Γιάννενα είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου, θέλω να τα βλέπω στη Super League και να πρωταγωνιστούν. Κάποια στιγμή θέλω να έρθω να δω από κοντά ένα παιχνίδι της ομάδας. Μόλις περάσει όλο αυτό με την πανδημία ελπίζω να τα καταφέρω».
https://super-fm.gr/67709/o-lakis-papaioannoy-thymatai-ti-niki-toy-1990-epi-tis-aek/https://www.dailymotion.com/video/x7yyxk1(Το βάζω εδώ γιατί μιλάει και για τον φετινό ΠΑΣ)