Αποστολέας Θέμα: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας  (Αναγνώστηκε 1545 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« στις: Σαβ 06 Φεβ 2021 00:43 »
Διπλή πίεση για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Σε αγώνα δρόμου καλείται να επιδοθεί η περιφέρεια Ηπείρου σε σχέση με τη δημιουργία εγκαταστάσεων για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, το οποίο θα είναι σε θέση να στεγάσεις επιχειρήσεις πληροφορικής και νέων τεχνολογιών.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή μια σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση εκτάσεων απέναντι από το πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν έκρυψε ότι υπάρχει πίεση και μάλιστα από δύο κατευθύνσεις. Από τη μία πλευρά πιέζουν οι ίδιες οι εταιρείες που έχουν αναπτυχθεί στα Γιάννενα (P&I, Teamviewer κ.ά.) και από την άλλη υπάρχει μια πίεση που προέρχεται από το ότι και άλλες περιοχές έχουν μπει στο παιχνίδι προσέλκυσης τέτοιων εταιρειών, βλέποντας τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές οικονομίες και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Με το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχουμε δρομολογήσει, αλλάζει η τύχη της περιοχής μας. Δε θα επέμεινα τόσο πολύ, εάν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν έθεταν στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αν θέλουμε να γίνει στην περιφέρειά μας και δη στα Γιάννενα. Γιατί δυστυχώς δεν είναι μόνο τι θα κάνουμε εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα κινείται για τον ίδιο σκοπό, κι επειδή αυτός ο κόσμος θέλει να έλθει σε μας, εμείς πρέπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λυθούν αυτά τα θέματα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.
agon.gr

Ωχ

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #1 στις: Κυρ 07 Φεβ 2021 10:40 »
Οι εταιρείες έχουν ήδη εγκατασταθεί στα Γιάννενα κι αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι σε οποιονδήποτε "ανταγωνιστή". Έχουμε επίσης συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων περιοχών (τα οποία στάθηκαν και ως πόλος έλξης για τις εταιρείες). Τα οφέλη από την εγκατάστασή τους εδώ είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία - οικονομία.

Για μια φορά (απ' τις λιγοστές) ας ενώσουν τις δυνάμεις τους οι αρχές του τόπου ως προς την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου. Όλοι μαζί ενωμένοι κι όχι κάθε ένας το μακρύ και το κοντό του όπως γίνεται συνήθως. 
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #2 στις: Κυρ 07 Φεβ 2021 12:30 »
Πλεονέκτημα έχουμε αλλά το θέμα είναι να μην τα κάνουμε ρόιδο όπως συνήθως και χάσουμε το πλεονέκτημα και γενικότερα την ανάπτυξη αυτού του κλάδου στην πόλη μας.Μπορεί να γίνει βαρόμετρο για την ανάπτυξη της πόλης αν το προσέξουμε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #3 στις: Πεμ 25 Φεβ 2021 21:25 »


40 στρέμματα για Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

«Αμ’ έπος αμ’ έργον» για την έκταση που προορίζεται για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Γιάννενα, καθώς λίγες μόλις ημέρες από τη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις διαβεβαιώσεις του περιφερειάρχη ότι «πολύ σύντομα θα λυθούν αυτά τα θέματα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υπέγραψαν σήμερα τη δωρεάν παραχώρηση περιοχής του αγροκτήματος Πεδινής για κοινωφελή σκοπό στην περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για εκτάσεις γύρω στα 40 στρέμματα, απέναντι από την πανεπιστημιούπολη, οι οποίες παραχωρούνται στην περιφέρεια Ηπείρου για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια, για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
«Προσδοκάται ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής. Η στέγαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας –κλάδων Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Βιοτεχνολογίας, Αγροτεχνολογίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας, θα προωθήσει την Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην περιφέρεια Ηπείρου, με θετικές επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής και στη διάχυση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους κλάδους Αγροτεχνολογίας, Βιοτεχνολογίας και Πληροφορικής. H δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την περιφέρεια Ηπείρου και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της περιφερειακής αρχής, με την υπόθεση να προχωρά με γοργά για τα ελληνικά δεδομένα βήματα. Άλλωστε, όπως είχε πει και σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες (P&I, ΤeamViewer κ.ά.) θέτουν στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Το ενδιαφέρον πλέον είναι στα επόμενα βήματα, καθώς πρόκειται για ένα πολυδάπανο εγχείρημα, με την περιφέρεια Ηπείρου να έχει ήδη προϋπολογίσει στο πρόγραμμά της για το 2021 ένα ποσό 4 εκατ. ευρώ. Ποσό, βέβαια, που δεν αρκεί, με τον περιφερειάρχη να έχει αφήσει ανοιχτά να εννοηθεί ότι αναζητά «συμπαίκτες».
agon.gr

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #4 στις: Πεμ 18 Μάρ 2021 21:35 »
Παράθεση
Μην μείνει μόνο η διαφήμιση ως… «Silicon Valley»

Μπαράζ δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα για τα Γιάννινα που προβάλλουν ως μία νέα… «Silicon Valley». Η Silicon Valley είναι μία περιοχή στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί παγκόσμιο κέντρο υψηλής τεχνολογίας.

Στα δημοσιεύματα που αναπαράγονται δεν υπάρχει είδηση πέραν της εγκατάστασης της P&I και της TeamViewer και ενός γενικότερου ενδιαφέροντος άλλων μεγάλων εταιριών που μέχρι τώρα δεν έχει πάρει σάρκα και οστά.

Φυσικά η ευκαιρία για τα Γιάννινα υπήρχε όμως είναι άγνωστο αν συνεχίζει να υπάρχει. Κι αυτό καθώς πέρα από το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης μία άλλη Silicon Valley στήνεται στην Αθήνα και μάλιστα με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και με διάρκεια παραχώρησης τα 30 + 15 χρόνια, δημιουργείται εντός της επόμενης τριετίας η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα μας να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το επενδυτικό κενό στους κλάδους της έρευνας και της τεχνολογίας.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι αναθέτουσα Αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, φανερώνει και τις προσδοκίες της κυβέρνησης από αυτό το project.

Γύρω γύρω τρέχουν λοιπόν και ο κίνδυνος να μείνουμε στα Γιάννινα μόνο με την διαφήμιση είναι μεγάλος!

https://www.epiruspost.gr/min-meinei-mono-i-diafimisi-os-silicon-valley/

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 18 Μάρ 2021 22:21 από fon7 »
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #5 στις: Παρ 09 Απρ 2021 20:07 »
Έχει σχέδια για τα Γιάννενα η TeamViewer Greece

Η δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στα Γιάννενα για τη φιλοξενία επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς και η αύξηση, σε διάστημα ενός έτους, στους 200 των απασχολούμενων στον Δυναμικό Τεχνολογικό Κόμβο, που ήδη λειτουργεί στην πόλη, είναι στις προθέσεις της TeamViewer Greece.

Αυτό ανέφερε ο managing director της εταιρείας Φίλιπ Ντόιτσερ σε παρέμβασή του κατά την παρουσίαση μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σύμφωνε με την οποία η συνολική συμβολή του γερμανικού επιχειρείν στην οικονομία εκτιμάται το 2019 στα 6,1 δισ. ευρώ ή 3,3% του ΑΕΠ.
Αναφερόμενους στους λόγους, για τους οποίους η TeamViewer επέλεξε τα Γιάννενα για να επενδύσει στην Ελλάδα, σημείωσε ότι σταθμίστηκαν παράγοντες όπως το υψηλό επιστημονικό δυναμικό και η σύνδεση της πόλης με διεθνείς υποδομές, όπως και με τους «ψηφιακούς αυτοκινητοδρόμους».
agon.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #6 στις: Δευ 28 Ιούν 2021 20:20 »


Υπέρ ενός «πάρκου ανοικτής τεχνολογίας»
Κατά του «πάρκου υψηλής τεχνολογίας» και υπέρ ενός «πάρκου ανοικτής τεχνολογίας» διάκεινται οκτώ νέοι επιστήμονες, που καταθέτουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις για το φιλόδοξο εγχείρημα της περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για επιστήμονες που μελετούν την καινοτομία και τον αντίκτυπό της στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτό που χρειάζεται η περιφέρεια, είναι πάρκα «ανοικτής τεχνολογίας», ώστε να διοχετεύεται η γνώση στην τοπική κοινωνία.
«Η περιφέρεια Ηπείρου σκοπεύει να συνεισφέρει εκατομμύρια ευρώ και στρέμματα γης για τη δημιουργία ενός “πάρκου υψηλής τεχνολογίας”. Δηλαδή, ενός χώρου στέγασης εταιριών πληροφορικής και “υψηλής τεχνολογίας” για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους», σημειώνουν και προσθέτουν πως το ζητούμενο δεν είναι η υψηλή τεχνολογία, αλλά η βέλτιστη αξιοποίηση των «υψηλών» και «ήπιων» τεχνολογιών, φέρνοντας ως παράδειγμα τον έξυπνο φωτισμό.
«Δηλαδή, αντί για “έξυπνες λάμπες”, υπάρχει η δυνατότητα για έξυπνο σχεδιασμό του κτιρίου και πλήρη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας», όπως αναφέρουν και συνεχίζουν πως για να είναι δυνατό το «πάντρεμα» των «υψηλών» και «ήπιων» τεχνολογιών, η τεχνολογική ανάπτυξη πρέπει να είναι ανοιχτή. «Όχι πίσω από κλειστές πόρτες και πατέντες. Όχι για τους λίγους και για τη μεγιστοποίηση του χρηματικού κέρδους. Η τεχνολογία, που τόσο καθορίζει τις ζωές μας, πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Και ένα “πάρκο ανοικτής τεχνολογίας” μπορεί να βοηθήσει», σημειώνουν.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, θεωρούν ότι π.χ. στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας μια εργαζόμενη μπορεί να δουλεύει για μια ξένη εταιρία πληροφορικής που την πληρώνει 1200 ευρώ, ενώ παράγει αξία 10.000 ευρώ, με την εταιρία να καρπώνεται την υπεραξία. Σε ένα δεύτερο παράδειγμα, μια εργαζόμενη μπορεί να δουλεύει για έναν τοπικό συνεταιρισμό, όπου είναι συμμέτοχος στη λήψη αποφάσεων ή να δουλεύει για μια τοπική επιχείρηση που παράγει ανοιχτές τεχνολογίες, οι οποίες δεν εγκλωβίζονται πίσω από αυστηρή πνευματική ιδιοκτησία.
«Η περιφέρεια διαχειρίζεται χρήματα φορολογουμένων με σκοπό τη μεγιστοποίηση του δημοσίου συμφέροντος. Το πώς θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο “πάρκο” δεν είναι ουδέτερη απόφαση. Εμπεριέχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο. Επιδιώκεται η μεγιστοποίηση του δημοσίου συμφέροντος ή όχι;», διερωτώνται οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής και καταθέτουν τη δική τους πρόταση, με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημόσιου συμφέροντος.
Όπως σημειώνουν, μέσα από ένα πάρκο ανοικτής τεχνολογίας μπορούν να παραχθούν τεχνολογίες αξιοποιήσιμες από την τοπική κοινωνία. «Τα εγχειρήματα αυτά υπάρχουν και είναι οικονομικά βιώσιμα. Εγκαινιάζουν επιχειρηματικά μοντέλα που προωθούν την τοπική ευημερία. Δίνουν θέσεις εργασίας. Μεγιστοποιούν το δημόσιο συμφέρον. Και νοηματοδοτούν τις ζωές των νέων που παράγουν», τονίζουν.
Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν οι δρ. Χρήστος Γιωτίτσας, δρ. Βασίλης Κωστάκης, δρ. Βασίλης Νιάρος, δρ. Άλεξ Παζαϊτης, δρ. Αλέκος Πανταζής, δρ. Χριστίνα Πριάβολου και οι υποψήφιοι διδάκτορες Μίνα Κουβάρα και Νικηφόρος Τσιούρης.
agon.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #7 στις: Τρι 06 Ιούλ 2021 14:06 »
Έξι προτάσεις για ένα διαφορετικό πάρκο τεχνολογίας
Μια ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία θα παρουσιάσουν έξι προτάσεις για ένα διαφορετικό πάρκο τεχνολογίας, οργανώνουν οκτώ επιστήμονες των Ιωαννίνων, που την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσαν μια διαφωνία και μια αντιπρόταση για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας που φιλοδοξεί να υλοποιήσει η περιφέρεια Ηπείρου.

Η συνάντηση/συζήτηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, καλούνται να στείλουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο «πάρκο» στο opentechpark@pm.me. Περιθώριο δήλωσης συμμετοχών μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 10 το πρωί. Περισσότερες πληροφορίες στην υπό κατασκευή σελίδα https://opentechpark.org/.
agon.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #8 στις: Παρ 23 Ιούλ 2021 18:06 »
Βλέπει προϋποθέσεις για μια Silikon Valley στα Γιάννενα
Εργαστηριακές εγκαταστάσεις Έρευνας και Καινοτομίας στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών που λειτουργεί στα Γιάννενα, πρόκειται να υλοποιήσει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με έδρα την Κρήτη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Γεωργία Χαλάτση

Η συνολική χρηματοδότηση του ΙΤΕ από το Ταμείο ανέρχεται σε 56.271.056 ευρώ και έχει στόχο την ενίσχυση του συνόλου των ερευνητικών Ινστιτούτων και των δομών του Ιδρύματος.

Η δράση εντάσσεται στον πυλώνα «Ιδιωτικές Επενδύσεις και Οικονομικός Μετασχηματισμός», μέσω του οποίου θα ενισχυθούν Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα τρία έως πέντε έτη.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στα Γιάννενα εξέφρασε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας την εγγύτητα των σχεδιαζόμενων υποδομών με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που σχεδιάζει η περιφέρεια.

«Έχω μια επαφή με το Ι.Τ.Ε., το οποίο έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης με 12 εκ. ευρώ την ίδρυση παραρτήματος Βιοϊατρικών Ερευνών σε χώρο απέναντι από το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Βλέπω ευρύτερα ότι με το Πάρκο, με το Παράρτημα του ΙΤΕ και με άλλες πρωτοβουλίες μπορεί να γίνει μια Silikon Valley στην περιοχή, η οποία θα μπορεί να αναπτύξει κι άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σε αυτό βοηθάει και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το επιστημονικό του δυναμικό», ανέφερε.
agon.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.786
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #9 στις: Σαβ 24 Ιούλ 2021 12:33 »
Να γίνει κάτι προς όφελος της πόλης και των πολιτών της και όχι λίγων ιδιωτών και εταιρειών.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #10 στις: Σαβ 24 Ιούλ 2021 14:45 »
Νομίζω το μέλλον της πόλης μας εξαρτάται από αυτό.Μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο για το που θα πάνε τα Γιάννινα.Θα το δούμε στην πράξη αλλά και όσοι θα ζήσουν μελλοντικά στην πόλη.Θα το κρίνει και αυτό ο ιστορικός του μέλλοντος.

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.145
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #11 στις: Δευ 26 Ιούλ 2021 11:22 »
Να γίνει κάτι προς όφελος της πόλης και των πολιτών της και όχι λίγων ιδιωτών και εταιρειών.

;;; Αυτή είναι μια από τις "αριστερές" απόψεις που με κάνουν να χαρακτηρίζω τους κομμουνιστές απολιθώματα.
Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν (και οι οποίες θα είναι και πιο καλοπληρωμένες απ'  ότι λένε σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα) είναι προς όφελος μόνο των εταιρειών και όχι των πολιτών;

Νομίζω το μέλλον της πόλης μας εξαρτάται από αυτό.Μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο για το που θα πάνε τα Γιάννινα.Θα το δούμε στην πράξη αλλά και όσοι θα ζήσουν μελλοντικά στην πόλη.Θα το κρίνει και αυτό ο ιστορικός του μέλλοντος.

Εννοείται ότι είναι ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί ποτέ για την πόλη μας, ώστε να προχωρήσει δυναμικά στο μέλλον, τόσο τεχνολογικά, όσο και με τις νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μετατοπιστεί και λίγο το κέντρο βάρους της απασχόλησης που χαρακτηρίζει την πόλη για δεκαετίες σαν πόλη των δημοσίων υπαλλήλων.
Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την πιάσουμε από τα μαλιά. Ελπίζω να γίνουν σύντομα ότι διαδικασίες χρειάζονται, γιατί στη γωνία περιμένουν και άλλες πόλεις που πολύ θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μας.....

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.025
    • Προφίλ
Απ: Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας
« Απάντηση #12 στις: Τετ 24 Ιούλ 2024 17:24 »
Παράθεση
Ναυάγιο στα Γιάννινα, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο Πάρκο Τεχνολογίας


Στο Epiruspost έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς της Θεσσαλονίκης. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή στην Ήπειρο για την δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου απαντώντας στο παρελθόν στα δημοσιεύματα αυτά είχε αναφέρει ότι οι δικές πληροφορίες και η ενημέρωση που είχε ανέφεραν ότι «είναι πολύ πίσω από τα Γιάννινα».

Να όμως που δεν είναι έτσι..

Το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου μετά από πέντε χρόνια και μία σειρά από παράδοξες ενέργειες, είναι στα αζήτητα και το Thess Intec στη Θεσσαλονίκη περνάει στη φάση της κατασκευής.

Μάλιστα έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση 33 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους και ζήτησε τον άμεσο συντονισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και με τη συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Ενέργειας και με τα στελέχη του Thess INTEC που παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου, προκειμένου να επιταχυνθεί η πορεία υλοποίησής του με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ έχει δημιουργηθεί το σχήμα που θα το λειτουργεί και ήδη έχει εξασφαλίσει σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια.

Το Πάρκο αυτό θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Βασικός του στόχος είναι να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Το Thess INTEC θα λειτουργήσει ως φυσικός υποδοχέας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στην προσπάθεια επιστροφής των νέων που έφυγαν από τη χώρα μας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Στα Γιάννινα η υπόθεση του Πάρκου μετατράπηκε σε αποκλειστική για την Περιφέρεια Ηπείρου με αποτέλεσμα πέρα από την καθυστέρηση να έχουν επέλθει δύο ναυάγια..

Της απένταξης από το Ταμείο Ανάκαμψης και του άγονου διαγωνισμού για την κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης.
epiruspost.gr

Από επιτυχία σε επιτυχία το πάει ο Καχριμάνης.Μετά το κλειστό,πάει και αυτό.Μάλλον είναι ικανοί μόνο να κουβαλάνε γαύρους μαζί με τον άλλον τον γενίτσαρο.
Στις επόμενες εκλογές να ονομάσουν τους συνδασμούς τους γαύροι,100 χρόνια πίσω,εμπρός πίσω.