Λιγα παιχνιδια ειδα εξ'ολοκληρου , και τα πιο πολλα σε εκτεταμενα στιγμιοτυπα . Αυτα που εχω να παρατηρησω μεχρι στιγμης ειναι τα εξης :
1. Ισπανια και Γερμανια θα πανε αρκετα μακρια , ισως και μεχρι το τελος . Ανεξαρτητως των αποτελεσματων τους εως τωρα , θεωρω οτι ειναι οι καλυτερες ομαδες , και ως συνολο και ως μοναδες . Το ιδιο πιστευω και για την Βραζιλια .
2. Μεγαλη απογοητευση η Γαλλια και η Αργεντινη .
3. Περαν του οποιου ενδιαφεροντος μπορει να προκαλεσει το ''αγνωστο'' , και της ''φολκλορικης '' πινελιας που φερνουν στην διοργανωση , οι πιο πολλες ομαδες της Μεσης Ανατολης , Αφρικης , Ασιας/Ωκεανιας και καποιες Β' διαλογης Ευρωπαικης , ποδοσφαιρικα δεν προσδιδουν τιποτα . Απλα κατεβαζουν στο επιπεδο τους και τους αντιπαλους με αποτελεσμα τα ματς να ειναι απο βαρετα εως χαλια . Και οσο ακουω για αυξηση των ομαδων , τοσο περισσοτερο ανησυχω .
4. Η παγκοσμιοποιηση των παντων , το γεγονος οτι οι πιο πολλοι ποδοσφαιριστες παιζουν στην Ευρωπη , και η συμμετοχη ολο και πιο πολλων μεταναστων 2ης και 3ης γενιας , εχουν ομογενοποιησει τις ομαδες σε εκνευριστικο βαθμο αφαιρωντας καθε πιθανη εννοια του απροβλεπτου ...
5. Οι μεγαλοι ''σταρ'' δειχνουν εξουθενωμενοι , κυριως πνευματικα . Λογικο , επειτα απο των μαραθωνιο που εχουν περασει με τους συλλογους τους .
6. Βρηκα την ομαδα που θα υποστηριζω φανατικα : ΙΣΛΑΝΔΙΑ !
7. Με τοσες χιλιαδες αγωνες καθε χωρας και καθε κατηγοριας που μεταδιδονται ζωντανα καθε χρονο , ειναι εντυπωσιακο το γεγονος οτι το Μουντιαλ χαιρει ακομη τοσο υψηλης τηλεθεασης και υψηλου ενδιαφεροντος .
Και κατι τελευταιο για τον αχωνευτο ( σε εμενα τουλαχιστον ) κλαρινογαμπρο της αχωνευτης ( σε εμενα τουλαχιστον ) Πορτογαλιας :
Αυτη η απιστευτη ποδοσφαιρικη μηχανη μου δινει καποιες στιγμες την αισθηση οτι ειναι προιον εργαστηριου γενετικης και οχι φυσιολογικης συλληψης και γεννησης .
Βλεποντας στα κοντινα πλανα - πριν την εκτελεση του φαουλ - το βλεμα του , τις συσπασεις του προσωπου ακομη και τον τροπο που εστησε το σωμα του , μου ηρθε στο μυαλο η εικονα να του βγαζει καποιος το δερμα και απο κατω αντι για σαρκα , αιμα και οστα να κρυβονται ανθρακονηματα , μικροτσιπ και καλωδια ...