www.sporfm.grΟι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Τα όσα έγιναν στα Γιάννενα και η παρωδία που παίχθηκε κυριάρχησε στις δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα, μολονότι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης τόνισε ότι ο εισβολέας δεν κτύπησε τόσο σοβαρά τον Βεζυρίδη και έπρεπε να συνεχίσει…
Ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος, δεν είχε όπως είναι φυσικό διάθεση για πολλά λόγια, όμως μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου οι οποίοι στην αναμέτρηση αυτή έδωσαν και την ψυχή τους. Με την εμφάνισή μας και έτσι όπως παίξαμε δεν φάνηκε το ότι παίζαμε με 10 παίκτες. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και τη δουλειά που κάνουμε. Η διαιτησία ήταν από τη Super League και δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή και τις αποφάσεις του, άλλοι είναι οι αρμόδιοι που θα πρέπει να τον κρίνουν. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση θα ήταν η ισοπαλία».
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Στέφαν Ντεμόλ, ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και τόσο η εμφάνισή μας, όσο και η απόδοση μας με απογοήτευσε, όπως επίσης και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παίξαμε πολύ άσχημα, κάναμε ίσως το χειρότερό μας παιχνίδι και το μοναδικό θετικό οι 3 βαθμοί που κατακτήσαμε.
Θα μιλήσω με τους παίκτες μου γιατί πολλά που είδα σήμερα δεν με άφησαν ικανοποιημένο. Δεν ξέρω αν η νίκη της ομάδας μου ήταν δίκαιη. Η ποιότητα και η εμφάνιση του ΟΦΗ ήταν ίση με τον ΠΑΣ παρά του ότι έπαιζε με 10 παίκτες. Η κακή μας εμφάνιση ελπίζω ότι δεν οφείλεται σε κάτι άλλο παρά σε ότι συνέβησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν 3-4 υποψήφιοι για την άνοδο και το ίδιο βλέπουμε ότι συμβαίνει τώρα με τη λήξη του πρώτου γύρου. Δεν έχω άποψη για το γκολ που θέλει ο ΟΦΗ, καθώς από τη θέση μου δεν είχα τη δυνατότητα να δω τη φάση και θα τη δω στην τηλεόραση».
Ο Πιοτρ Βλόνταρτσικ ήταν αυτός ο οποίος μίλησε στη συνέντευξη τύπου από την πλευρά των παικτών του ΟΦΗ, λέγοντας: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εμείς από την πλευρά μας παίξαμε αρκετά καλά αλλά χωρίς να πάρουμε κάτι. Αν μετρούσε το γκολ θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα τέρματα. Στο β’ ημίχρονο όταν και παίξαμε με 10 παίκτες, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς και δεν κάναμε τις ευκαιρίες που έπρεπε».
Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ μίλησε ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάτσιος ο οποίος τόνισε: «Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς καθώς θέλαμε τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για τον κόσμο. Έγινε ένα επεισόδιο από αυτά που δεν πρέπει να συμβαίνουν αν θέλουμε να πηγαίνει το ποδόσφαιρο μπροστά. Για το γκολ που λέει ο ΟΦΗ πιστεύω ότι δεν ήταν έτσι όπως το είδα, κατά τα άλλα ήταν ένα δυνατό παιχνίδι κέντρου με πολλές μονομαχίες, κρατάμε μόνο τη νίκη και τίποτα παραπάνω. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη καλή δουλειά που κάνουμε και στο β’ γύρο που θα είναι πολύ δύσκολος. Εύχομαι στον ΟΦΗ καλή συνέχεια και να βρει το δρόμο του.
Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος φυσικά θέλησε να υποβαθμίσει τα τραγελαφικά γεγονότα που έγιναν: «Ήταν ένα παιχνίδι που φοβόμασταν ότι κάτι θα συμβεί. Εμείς από την πλευρά μας πράξαμε ότι μπορούσαμε, όμως έγινε ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο κατακρίνουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Κατά τα άλλα το παιχνίδι κύλησε ήρεμα μέχρι το τέλος και όλα πήγαν καλά. Είχαμε την Κυριακή μια 3ωρη συνάντηση με τους ανθρώπους του ΟΦΗ καθώς δεν θέλουμε να υπάρχει αυτή η κακή σχέση ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά θέλουμε οι σχέσεις μας να αποκατασταθούν. Κατά τη διάρκεια της διακοπής οι διαιτητές ήθελαν να μάθουν την κατάσταση του παίκτη, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όμως δεν έχει τίποτα καθώς ο φίλαθλος δεν τον κτύπησε. Οι διαιτητές μίλησαν και με τον εισαγγελέα και την αστυνομία και αποφάσισαν να συνεχισθεί το παιχνίδι. Θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν το παιχνίδι είχε διακοπή οριστικά».
Ένας από τους κορυφαίους παίκτες των γηπεδούχων και πρώην του ΟΦΗ, ο Ηλίας Κώτσιος, υπογράμμισε: «Κρίμα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για εμάς τα όσα έγιναν. Πρέπει να εκλείψουν όλα αυτά και να μην κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα Έγινε ένα κακό παιχνίδι γιατί όλοι μας επηρεαστήκαμε από όσα έγιναν. Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά μπήκε μέσα ένας ανεγκέφαλος και τα δημιούργησε όλα αυτά. Ο ΟΦΗ ήταν αρκετά καλός αν και πίστευα ότι είχε άγχος. Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν νευρικοί, αλλά δεν κινδυνέψαμε πέραν της φάσης που ζητά το γκολ ο ΟΦΗ. Το να μιλήσω περισσότερο για την Κρήτη και τον ΟΦΗ είναι περιττό, όμως τώρα είμαι σε μια άλλη ομάδα είμαι επαγγελματίας και όλοι προσπαθούμε για την ομάδα μας».
Ο έτερος έμπειρος οπισθοφύλακας του ΠΑΣ, Τάσος Πάντος είπε: «Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε ένα αγώνα που οι αθλητές προσπαθούν για το καλύτερο. Είναι πέρα από εμάς τους ποδοσφαιριστές όμως και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν ήμασταν τόσο καλοί, όμως κερδίσαμε δίκαια. Είμαστε στην πρώτη θέση και από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο είμαστε καλύτεροι, όμως έχουμε ακόμα έναν γύρο για να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν θέλω να μιλάω για τις άλλες ομάδες, αλλά ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα η οποία μέχρι το τέλος θα παλέψει για την άνοδο».