Αποστολέας Θέμα: Για τους εραστές του Αγγλικού.....  (Αναγνώστηκε 89709 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #500 στις: Σαβ 09 Ιαν 2021 19:48 »
Η μαγεία του κυπέλλου Αγγλίας! Η Μαρίν ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τότεναμ! (pics)

Η Μαρίν, ομάδα 8ης κατηγορίας στην Αγγλία, ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρό της καθώς έφτασε στον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας και η κλήρωση την έφερε να υποδεχθεί στην έδρα της την Τότεναμ.

Με έδρα της το Κρόσμπι, μια μικρή πόλη στο Μερσεϊσάιντ, που δεν αριθμεί πανω από 60.000 κατοίκους, επικρατεί τρέλα! Είναι όλοι στο πόδι….



twitter

Για μια ομάδα του μεγέθους της Μαρίν, αυτό αποτελεί το γεγονός της χρονιάς, το σημείο αναφοράς της, καθώς γεύεται την ευκαιρία που δίνει ο ιστορικότερος θεσμός του ποδοσφαίρου, το κύπελλο Αγγλίας.

Μπορεί αυτή η αναμέτρηση να έρχεται σε περίοδο που τα γήπεδα είναι κλειστά, όμως αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να διαθέσει 6400 εικονικά εισιτήρια και να τα πουλήσει όλα, με τους φίλους της να τη στηρίζουν οικονομικά, επιβραβεύοντάς την γι’ αυτό της το κατόρθωμα.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου ετοιμάζονται για να υποδεχθούν την Τότεναμ και θα προσπαθήσουν όλα να είναι στην εντέλεια, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά…



Ο αγωνιστικός χώρος της έδρας της Μαρίν δεν είναι επιπέδου Πρεμιερ Λιγκ αλλά καλύπτει τις απαιτήσεις της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας…



Τις προηγούμενες ημέρες, ο χλοοτάπητας προφυλάχθηκε για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έστω και αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να γίνουν αυτοσχέδιες κατασκευές και να ενωθούν μεγάλοι μουσαμάδες…



Οι φίλαθλοι θα απουσιάζουν από τις κερκίδες όμως οι σημαίες και τα πανό τους έχουν ήδη πάρει τη θέση τους…



Ενας φίλος της ομάδας έγραψε και τραγούδι με αφορμή την παρουσία της ομάδας σε αυτή τη φάση του κυπέλλου Αγγλίας…

twitter
repress.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #501 στις: Κυρ 10 Ιαν 2021 13:03 »


Το παιχνίδι της ζωής τους

Η Τότεναμ ξεχύνεται στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Ντέιβις. Αυτός θα βρει με μια ωραία πάσα τον Σον κι εκείνος θα προσπαθήσει να αλλάξει παιχνίδι με μια μακρινή μπαλιά προς τον Κέιν. Ένας στόπερ των γηπεδούχων θα βγει έγκαιρα και με δύναμη πάνω στη μπάλα και με το κεφάλι θα τη στείλει εκτός γηπέδου. Η μπάλα θα προσγειωθεί στον κήπο ενός γειτονικού σπιτιού, ένα από τα πολλά που συνορεύουν με τον αγωνιστικό χώρο. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τον αριθμό 11 στην ταμπελίτσα πάνω στο φράχτη που χωρίζει τον κήπο του από το χόρτο, ένας 60αρης, με κοκάλινα γυαλιά μυωπίας και παρουσιαστικό δασκάλου σε δημοτικό σχολείο, εκείνη την ώρα ψήνει στον κήπο του, απολαμβάνοντας το Κυριακάτικο απόγευμα του.


Τα νούμερα στον φράχτη έχουν τοποθετηθεί για να ξέρουν οι άνθρωποι της Μαρίν σε ποιο σπίτι πρέπει να απευθυνθούν για να πάρουν πίσω τις μπάλες τους!

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, θα πλησιάσει τρέχοντας το φράχτη σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσει άμεσα το παιχνίδι πριν οργανωθεί η άμυνα των αντιπάλων και θα ρωτήσει τον κύριο με τα γυαλιά αν μπορεί να του πετάξει γρήγορα πίσω τη μπάλα. Αυτός θα τον κοιτάξει με το πιο χαλαρό βλέμμα του κόσμου, θα σηκώσει ψηλά το πιρούνι με το κρέας που έχει μόλις τσιμπήσει από την ψησταριά και θα του απαντήσει: “Χαλάρωσε νεαρέ. Γιατί βιάζεσαι τόσο; Να σε κεράσω ένα παϊδάκι;”

Όλο το παραπάνω φυσικά είναι ένα φανταστικό σενάριο με μηδαμινές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα το απόγευμα της Κυριακής όταν η Μαρίν θα υποδεχτεί την Τότεναμ για το κύπελλο Αγγλίας. Από την άλλη βέβαια, λιγοστές ήταν και οι πιθανότητες μια μέρα o 23χρονος επιθετικός Τζέιμς Μπάριγκαν, που όλη την εβδομάδα δουλεύει ως σκουπιδιάρης στο Λίβερπουλ, να κληθεί να αντιμετωπίσει στο ρεπό του τον τερματοφύλακα και αρχηγό της εθνικής Γαλλίας.

Η ομάδα από την μικρή παράκτια πόλη Κρόσμπι, που βρίσκεται 10 χλμ. βόρεια από το Λίβερπουλ, είναι εδώ και αρκετές μέρες ένα από τα θέματα συζήτησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο, χάρη στο κατόρθωμα της να φτάσει ως τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας αλλά και την τύχη, που της έφερε αντίπαλο μια ομάδα του μεγέθους της Τότεναμ. Μια ομάδα που βρίσκεται στην 6η θέση της 8ης κατηγορίας απέναντι σε μια ομάδα που είναι 4η στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή η χαώδης απόσταση μεταξύ τους (161 βαθμολογικές θέσεις) είναι και η μεγαλύτερη που καταγράφεται στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σε αντίθεση με τη φημισμένη αντίπαλο της, που θα παίξει την Κυριακή τον πρώτο της αγώνα στο φετινό Κύπελλο, η Μαρίν έχει ανέβει ολόκληρο Γολγοθά για να φτάσει μέχρι τον πολυπόθητο 3ο γύρο. Οι ομάδες της κατηγορίας της συμμετέχουν στα προκριματικά της διοργάνωσης τον Αύγουστο, κάτι που σημαίνει ότι για να φτάσουν μέχρι τον γύρο που μπαίνουν στο παιχνίδι οι ‘μεγάλοι’ χρειάζονται 7 προκρίσεις. Ανάμεσα στα φετινά θύματα της Μαρίν υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται δυο και τέσσερις κατηγορίες πιο ψηλά από αυτήν, γι’αυτό και η μέχρι τώρα επιτυχία της πανηγυρίστηκε με τον τρόπο που είδε σχεδόν όλος ο κόσμος, χάρη στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα: Με μπύρες που έφερε ο τερματοφύλακας από το γειτονικό μίνι μάρκετ.



Η ομάδα του Νιλ Γιανγκ (όχι του τραγουδιστή) έκανε την υπέρβαση και η κληρωτίδα την αποζημίωσε, φέρνοντας στο μικρό και γραφικό Ροζετ Παρκ τον Ζοσέ Μουρίνιο και τους διάσημους παίκτες του. Μια ονειρική αναμέτρηση από όλες τις απόψεις για μια ερασιτεχνική ομάδα που επιβιώνει κατά κύριο λόγο χάρη στην εθελοντική προσφορά δεκάδων ανθρώπων της περιοχής και τη στήριξη μερικών εκατοντάδων οπαδών. Δυστυχώς για τη μικρούλα Μαρίν, η τύχη της στέρεψε λίγο μετά την κλήρωση.

Η έξαρση της πανδημίας στην Αγγλία τις τελευταίες εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το σχέδιο για διεξαγωγή του αγώνα με φιλάθλους. Η Μαρίν θα δώσει το πιο μεγάλο παιχνίδι της 127χρονης ιστορίας της χωρίς κόσμο στις κερκίδες και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα και ψυχολογικά αλλά και οικονομικά. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας, η εξέλιξη αυτή ανάγκασε κάποιες εταιρείες που είχαν δεχτεί να διαφημιστούν στο γήπεδο στο παιχνίδι αυτό να ακυρώσουν τις συμφωνίες τους. Οι 100 χιλιάδες λίρες που χάθηκαν με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα όλης της χρονιάς. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει ό,τι σώζεται, η Μαρίν έκανε έκκληση σε όλο τον κόσμο να στηρίξει όπως μπορεί και η ανταπόκριση ήταν θεαματική.

Πάνω από 15.000 άνθρωποι αγόρασαν μέσα σε λίγες μέρες από ένα εικονικό εισιτήριο (αξίας 10 λιρών το ένα) ενώ εκατοντάδες άλλοι έσπευσαν να αγοράσουν κάποιο από τα αναμνηστικά προϊόντα που έβγαλε η ομάδα. Για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου στην αγορά των εισιτηρίων αυτών, η Μαρίν θα κληρώσει διάφορα δώρα με πιο αξιοσημείωτο από όλα τη δυνατότητα να γίνεις προπονητής της σε ένα φιλικό παιχνίδι της επόμενης σεζόν.



Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια να κερδίσει ο μικρός σύλλογος του Μερσεϊσάιντ όσα περισσότερα μπορεί από αυτό το παιχνίδι έχει η αντίπαλος της. Η Τότεναμ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μαρίν και οι δυο ομάδες έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές και με διάφορους τρόπους όλες αυτές τις ημέρες. Εκτός από την ομάδα όμως και οι οπαδοί των ‘πετεινών’ κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν τους αντιπάλους τους. Πολλά από τα εικονικά εισιτήρια αγοράστηκαν από φίλους της Τότεναμ, που πιθανόν δεν θα βρεθούν ποτέ στη ζωή τους στο Ροζετ Παρκ, ενώ ένας σύνδεσμος των Λονδρέζων προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και μπήκε χορηγός μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο σορτσάκι της Μαρίν!

Η καλοσύνη των ξένων όμως δεν τέλειωσε εκεί. Μόλις ο Τζέιμι Κάραγχερ, που έχει σπίτι στην περιοχή, έμαθε πως κάποιοι χορηγοί αποσύρθηκαν λόγω της απουσίας φιλάθλων, προσφέρθηκε να καλύψει ένα μέρος της χασούρας, βάζοντας διαφήμιση το ίδρυμα του στα φανελάκια της προθέρμανσης και στους πάγκους. Η επόμενη βοήθεια ήρθε από τους διάσημους γείτονες της ομάδας. Επειδή ο αγωνιστικός χώρος του Ρόζερτ Παρκ έπρεπε να προφυλαχθεί για να είναι πανέτοιμος για τον μεγάλο αγώνα και καθώς οι υπόλοιποι χώροι είναι κλειστοί λόγω των μέτρων της πανδημίας, η Έβερτον και η Λίβερπουλ διέθεσαν τα προπονητικά τους κέντρα για να προπονηθούν εκεί αυτές τις μέρες οι παίκτες του Γιανγκ. Γιατί καλά όλα τα γύρω-γύρω αλλά υπάρχει πάντα και ένα παιχνίδι που πρέπει να παιχτεί ανάμεσα στις τέσσερις γραμμές.

Εκεί που οι παίκτες της Τότεναμ (ο Μουρίνιο δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει κανονικά κάποιους βασικούς γιατί σέβεται το θεσμό και το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για τον αντίπαλο τους) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ανθρώπους που έχουν άλλες δουλειές και απλά στον ελεύθερο χρόνο τους παίζουν και μπάλα, κάνοντας προπονήσεις δυο μόνο φορές την εβδομάδα. Στο έμψυχο υλικό της Μαρίν υπάρχει ο σκουπιδιάρης Μπάριγκαν που αναφέραμε στην αρχή, δάσκαλοι, υπάλληλοι γραφείων, νοσοκόμοι, κάποιος που δουλεύει στο πρόγραμμα ιχνηλάτησης του υπουργείου υγείας για τον COVID, ένας διεθνής δεξιός μπακ (με την εθνική ομάδα της Αγίας Λουκίας βέβαια που μέχρι πριν 5″ δεν ήξερες καν πως υπάρχει ως κράτος αλλά ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες) και ο προπονητής που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας στο δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών που εξυπηρετεί όλη την ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ.


Η αίθουσα του γηπέδου που χρησιμοποιείται για δεξιώσεις θα μετατραπεί σε αποδυτήρια για την Τότεναμ, γιατί τα κανονικά αποδυτήρια είναι τόσο μικρά που, με τα νέα μέτρα λόγω COVID, η αποστολή της Τότεναμ δεν θα χωρέσει

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της Μαρίν αριθμεί μόνο 19 παίκτες, αφού λόγω της πανδημίας το ποδόσφαιρο στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες που στο παρελθόν δάνειζαν κάποιους παίκτες τους σε συλλόγους τέτοιου επιπέδου, φέτος αρνούνται να το κάνουν αφού δεν γνωρίζουν αν θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Πέντε μήνες μετά την έναρξη της σεζόν η Μαρίν έχει δώσει όλους κι όλους 7 αγώνες για το πρωτάθλημα ενώ με τα σημερινά δεδομένα της εξάπλωσης του ιού στην Αγγλία φαντάζει πολύ δύσκολο να παίξει ξανά μέσα στον επόμενο μήνα. “Το πιθανότερο είναι πως από Δευτέρα όλοι οι παίκτες μας θα τεθούν σε αναστολή” αποκάλυψε ο πρόεδρος του συλλόγου, Πολ Λίρι.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Γιανγκ στον τομέα της αγωνιστικής ενίσχυσης είναι να εντάξει στο δυναμικό της έστω και την τελευταία στιγμή τον Ντέιβιντ Λιντς (όχι τον σκηνοθέτη). Ο 28χρονος που κάποτε πέρασε και από τις μικρές ομάδες της Μπέρνλι είναι αυτή την εποχή προπονητής (ναι, προπονητής, καλά διάβασες) της Κλίθερο και δέχτηκε να βοηθήσει τον Γιανγκ λόγω της φιλίας του δεύτερου με τον πρόεδρο της Κλίθερο. Τυπικά ο Λιντς έχει το ρόλο του παίκτη-προπονητή στην ομάδα του και η Μαρίν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την πρώτη ιδιότητα του. Ουσιαστικά όμως, ο πονόψυχος μέσος έχει αγωνιστεί ελάχιστα λεπτά φέτος αφού η ομάδα του αγωνίζεται και αυτή στην 8η κατηγορία που φέτος φυτοζωεί.



Ο δανεισμός του Λιντς στην Μαρίν θα διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες ενώ το αν θα χρησιμοποιηθεί στο μεγάλο ματς θα εξαρτηθεί από το αν προκύψουν απώλειες για τους γηπεδούχους από τα τεστ COVID που θα κάνουν λίγο πριν το παιχνίδι. Όπως δήλωσε ο Γιανγκ: “Αυτά τα παιδιά δεν ζούνε σε προστατευόμενες φούσκες όπως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το περιβάλλον της δουλειάς τους είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Γι’αυτό ανησυχώ για τα τεστ. Αν προκύψει πρόβλημα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουμε παίκτες από την ομάδα των αναπληρωματικών ή τις ακαδημίες, γιατί δεν έχουμε τέτοιους.”

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος την Κυριακή η Μαρίν έχει ήδη κερδίσει πολλά και μόνο που βρίσκεται σ’αυτό το σημείο. “Για μένα είναι σαν να πήραμε ήδη το κύπελλο” δήλωσε πριν λίγο καιρό ένας 90χρονος οπαδός της, που έλαβε από την εθελοντική ομάδα του συλλόγου, που ασχολείται με θέματα της τοπικής κοινότητας, ένα πακέτο βοηθείας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι ελπίδες της απέναντι στην Τότεναμ είναι φυσικά απειροελάχιστες αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Μουρίνιο: “Κατανοώ απόλυτα το όνειρο που ζούνε. Κανένας δεν μπαίνει σε ένα γήπεδο νιώθοντας ότι θα χάσει σίγουρα γι’αυτό πιστεύω πως αυτή τη στιγμή πραγματικά ελπίζουν ότι μπορεί να τα καταφέρουν και μ’εμάς. Είναι στο χέρι μας να τους προσγειώσουμε στην πραγματικότητα”.
blog.stoiximan.gr
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #502 στις: Κυρ 10 Ιαν 2021 13:07 »


Μαρίν – Τότεναμ: 5+1 μαγικές ιστορίες για το πιο ρομαντικό ζευγάρι του FA Cup

Στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, η Μαρίν της 8ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (10/01, 19:30) την Τότεναμ για τον 3ο γύρο του FA Cup, στη μάχη για μια θέση στους «32».

Οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το απόγευμα της Κυριακής (10/01, 19:30) μια από τις ρομαντικότερες αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, το build-up για την οποία μας έχει ήδη προσφέρει… ηλίθια χαμόγελα χαράς.

Η Μαρίν της 8ης κατηγορίας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο, και μάλιστα στο δικό της γήπεδο, για τον 3ο γύρο του FA Cup. Για να φτάσει ως εδώ, χρειάστηκε να αποκλείσει επτά ομάδες.

Η μικρούλα Μαρίν, της οποίας η 11άδα αξίζει 1.700 λίρες, έχει την έδρα της στο Κρόσμπι, προάστιο της πόλης του Λίβερπουλ και γενέτειρα του θρύλου των Ρεντς, Τζέιμι Κάραχερ. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μαύρο και το χρυσό, αλλαγή που έγινε… το 2019! Ο σύλλογος αποφάσισε να γιορτάσει τα 125 χρόνια ζωής, προσέθεσε το χρυσό δίπλα στο μαύρο και άρχισε να παίρνει νίκες, οπότε αποφάσισε να κρατήσει τη συγκεκριμένη διχρωμία ως γούρικη.

Οι «ναυτικοί» υπόσχονται να παλέψουν ώστε να κάνουν την Τότεναμ να νιώσει… άβολα στο γήπεδο τους (παρότι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να το διατηρήσουν σε καλύτερη κατάσταση από τη… λασπουριά που ήταν τον τελευταίο καιρό), και παράλληλα να παρουσιάσουν μια ομάδα τακτικά σοβαρή, που θα απολαύσει την πιο ιστορική αναμέτρηση από καταβολής ιδρύσεως της.


Κι αν ακόμη δεν άναψε η φλόγα στην ποδοσφαιρική ψυχούλα σας για να βρείτε τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, μετά τις παρακάτω 5+1 ιστορίες στοιχηματίζω ότι θα ανοίξετε υπολογιστές.

Μπάρι Λέντον: Καθηγητής… Μαρινολογίας

Ο Μπάρι Λέντον θα είναι φύλακας στην αναμέτρηση της Κυριακής στο «Ρόσετ Παρκ». Εδώ και… 57 χρόνια, ο Λέντον έχει εργαστεί για λογαριασμό των «ναυτικών» ως αξιωματικός κοινότητας, συντάκτης του περιοδικού των αγώνων, αντιπρόεδρος, φροντιστής γηπέδου, συνιδρυτής συνδέσμου φιλάθλων, υπεύθυνος του γραφείο διασύνδεσης, διοργανωτής για τις μετακινήσεις φιλάθλων και επίσημος ιστορικός του συλλόγου. Και… μεταξύ όλων αυτών, εργαζόταν ως καθηγητής γεωγραφίας σε τοπικό γυμνάσιο του Κρόσμπι.



Εκεί, δε θα μπορούσε να βρει περισσότερη τύχη από το να έχει ως μαθητή τον Τζέιμι Κάραχερ. Ο Λέντον εντόπισε από την αρχή την έφεση και το ενδιαφέρον του μικρού «Κάρα» για το ποδόσφαιρο και έστησε μαζί του ένα μάθημα στα… δικά τους μέτρα: «Εσύ και ο ξάδερφος σου θα κάθεστε στο πρώτο θρανίο, θα σηκώνετε αμέσως χέρι και θα με ρωτάτε “πώς πήγε η Μαρίν το Σάββατο;”», έλεγε στον Κάραχερ. Κι αυτός άλλο που δεν ήθελε. Δυστυχώς για τα υπόλοιπα παιδιά, ο Λέντον μεγάλωσε μια… αγεωγράφητη γενιά.

Ταξίδι με ένα πόδι

Μετά από αρκετά χρόνια περιηγήσεων με άλλους συνοπαδούς της Μαρίν σε όλα τα γήπεδα της Αγγλίας, ο Μπάρι Λέντον έγινε μάρτυρας ενός… ιστορικού ταξιδιού. Το πούλμαν των φίλων των «ναυτικών» έκανε περίπου πέντε ώρες ταξίδι, από τη βόρεια Αγγλία και το Κρόσμπι, ως το νοτιότερο άκρο της χώρας, το Γουέιμουθ.



Φτάνοντας στο γήπεδο, ο οδηγός κατέβασε τους επιβάτες, εκείνοι πήραν τη θέση τους στις κερκίδες, παρακολούθησαν την αναμέτρηση και γύρισαν στο πούλμαν για τον δρόμο της επιστροφής. Βλέποντας τον οδηγό να μην έχει κουνηθεί από τη θέση του καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Γουέιμουθ, ο Λέντον τον ρώτησε γιατί δεν κατέβηκε να δει κι αυτός το παιχνίδι μαζί τους. Δείχνοντας το ένα του πόδι, ο οδηγός απάντησε: «ακούμπα εδώ».

Οι φίλοι της Μαρίν είχαν φτάσει στην άκρη της Αγγλίας με κάποιον που οδηγούσε έχοντας ένα ξύλινο πόδι!

Τακτική «Ψητό-Βραστό»

Το «Rosset Park» είναι έτσι τοποθετημένο στη γειτονιά του Κρόσμπι, που για πολλούς φιλάθλους είναι προτιμότερο να δουν μια αναμέτρηση από τους γύρω κήπους, παρά μπαίνοντας σε μια από τις κερκίδες. Από τον κήπο έχουν σχεδόν άμεση πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, θεωρητικά μπορούν να βρεθούν σε αυτόν με ένα απλό άλμα, ακόμα και να δώσουν κάτι σε κάποιον που βρίσκεται «από μέσα». Το τελευταίο συνέβη κάποτε, όταν ένας… σκληροπυρηνικός οπαδός πέρασε από τον φράχτη ένα σάντουιτς με λουκάνικο στον προπονητή της Μαρίν, Νιλ Γιανγκ.



Μουρίνιο σε ψάχνουμε

Αυτή δε θα είναι η πρώτη μάχη μεταξύ Νιλ Γιανγκ και Ζοζέ Μουρίνιο. Θα είναι η πρώτη στους πάγκους, αλλά όχι η πρώτη γενικά.

Ο Γιανγκ ήταν μέσα στο Άνφιλντ στον ημιτελικό του Champions League του 2005, όταν το θρυλικό «γκολ-φάντασμα» του Λουίς Γκαρσία άφησε την Τσέλσι του Μουρίνιο εκτός τελικού. Ήταν στο γήπεδο και το 2014, όταν το γλίστρημα του Τζέραρντ και οι «μπλε» του Μουρίνιο στέρησαν από τη Λίβερπουλ το πρωτάθλημα και από τον Γιανγκ μια τρομερή ένεση χαράς ως φίλαθλο των Ρεντς. Ακόμα και σήμερα, ο νυν προπονητής της Μαρίν δεν μπορεί να ξεπεράσει τον… ειρωνικό πανηγυρισμό του νυν προπονητή της Τσέλσι μετά τη λήξη εκείνης της αναμέτρησης.

Θα τον πληρώσει με το ίδιο χαρτί απόψε; Θα χρησιμοποιήσει και αυτός μια από τις γνωστές τακτικές του Μουρίνιο για να αντιμετωπίσει την καλύτερη Τότεναμ; «Αν χρειαστεί να κερδίσουμε λίγο χρόνο για να δώσουμε ένα μήνυμα στους παίκτες μας την ώρα του αγώνα, ίσως να δώσω εντολή στον τερματοφύλακα μας να πέσει κάτω και να μας κερδίσει αυτόν τον χρόνο!», είπε γελώντας ο Γιαγνκ σε πρόσφατη συνέντευξη του, ειρωνευόμενος για τις πρακτικές του «Μου», για να προσθέσει έπειτα: «Ένας φίλος μου μου είπε ότι αν δεν τα καταφέρουμε, πρέπει να θυμηθώ να πω στον Μουρίνιο στο τέλος του αγώνα ότι “η καλύτερη ομάδα έχασε!”»…

Το μεγάλο ψάρι… βοηθάει το μικρό

Η ατάκα «η καλύτερη ομάδα έχασε» ειπώθηκε από τον Μουρίνιο μετά την πολύ πρόσφατη ήττα της Τότεναμ στο Άνφιλντ, απέναντι στη Λίβερπουλ. Και, φυσικά, ακούστηκε παράλογη στα αυτιά των φιλάθλων των Ρεντς. Ο Γιανγκ συνδέεται πολύ με εκείνη την αναμέτρηση…



Τα προηγούμενα έτη, οι άνθρωποι της Μαρίν προσπάθησαν να μπουν πιο έντονα στο προσκήνιο της περιοχής του Merseyside, διεκδικώντας τη δεύτερη θέση προτίμησης στις καρδιές των ντόπιων. Τα πρωτεία ανήκουν αδιαμφισβήτητα στις Λίβερπουλ και Έβερτον, ενώ διόλου ευκαταφρόνητη είναι η οπαδική βάση των Τρανμίρ Ρόβερς. Με συντονισμένες κινήσεις, όμως, η Μαρίν προσπάθησε να πείσει τους ντόπιους ότι εκτός από τους μεγάλους, μπορούν να υποστηρίζουν και την ίδια από τις μικρές. Με ένα πεντόλιρο, εξάλλου, ο καθένας μπορεί να «ανηφορήσει» προς το Κρόσμπι και να δει λίγη μπαλίτσα, το λεγόμενο Sunday League Football, όποτε τον βολεύει, να δει μια ομάδα που υπόσχεται να τον ευχαριστήσει με τα λίγα.

Η σχέση που δημιουργήθηκε, λοιπόν, με τους μεγάλους συλλόγους της περιοχής, έφτασε σε σημείο να οφελήσει και… αγωνιστικά τη μικρούλα Μαρίν. Πώς; Τον Δεκέμβριο, και αφού το αποτέλεσμα της κλήρωσης του 3ου γύρου του FA Cup είχε γίνει γνωστό, η Λίβερπουλ αντιμετώπισε για το πρωτάθλημα την Τότεναμ στο Άνφιλντ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Ρεντς, Μπίλι Χόγκαν, προσκάλεσε στην αναμέτρηση τον προπονητή της Μαρίν, Νιλ Γιανγκ. Είχε προβλέψει για εκείνον μια VIP θέση για να μπορέσει άνετα και απρόσκοπτα να αναλύσει τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του. Συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ επαγγελματιών, ερασιτεχνών, συμπολιτών.

Ο Γιανγκ συνομίλησε με τους αναλυτές της Λίβερπουλ, εντυπωσιάστηκε από τα εργαλεία ανάλυσης και κάθισε δίπλα σε θρύλους όπως ο Άλαν Κένεντι, ο Φιλ Νιλ και ο Ντέιβιντ Φέρκλαφ. Όπως παραδέχτηκε, αν και φίλος της Λίβερπουλ, δεν ήξερε αν ήταν σωστό να πανηγυρίσει το γκολ του Φιρμίνο στο τέλος.

«Έχω μια υποχρέωση»

Η Μαρίν προπονείται μόλις δύο φορές την εβδομάδα. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ο ερασιτέχνης προπονητής έχουν τις σταθερές τους εργασίες σε καθημερινή βάση και για αυτούς το ποόδσφαιρο αποτελεί ένα λατρεμένο χόμπι.

Όμως, οι απαιτήσεις μιας αναμέτρσης… 3ου γύρου FA Cup, και δη κόντρα στην πανίσχυρη Τότεναμ, είναι πολλές. Οι «ναυτικοί» βρίσκονται στη σπουδαιότερη εβδομάδα της ιστορίας τους και θα ήταν κρίμα να μην δουλέψουν όσο χρειάζεται για να παρουσιαστούν αξιοπρεπείς. Πρέπει να βρουν χρόνο για να «χωρέσουν» περισσότερες προπονήσεις.

Το τηλέφωνο του διευθυντή προσωπικού της εταιρίας Merseyrail, της εταιρίας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο γύρω από το Μέρσεϊσάιντ, χτυπά. Ο διευθυντής εγκαταστάσων ζητά έξτρα ημέρες άδειας. Ο Νιλ Γιανγκ έχει μια υποχρέωση. Έχει αγώνα κόντρα στην Τότεναμ και πρέπει να λείψει για να προπονήσει την ομάδα του. Το αίτημα γίνεται δεκτό.


repress.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #503 στις: Παρ 15 Ιαν 2021 22:56 »
Παράθεση
"Όταν πολλοί μου έλεγαν να σταματήσω να ασχολούμαι με το θέμα των δωρεάν γευμάτων των παιδιών και να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο, αυτός μου έλεγε ότι αν πιστεύω σε αυτό που κάνω να συνεχίσω να το κάνω και πως θα με στηρίξει με κάθε τρόπο."

(Μάρκους Ράσφορντ, για τον Άλεξ Φέργκιουσον που πρόσφερε 2Μ λίρες στο φιλανθρωπικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται ο Ράσφορντ)
El Sombrero

Παράθεση
Το 1979 ο Τρέβορ Φράνσις πηγαίνει από τη Μπέρμινχαμ στη Νότιγχαμ Φόρεστ και γίνεται ο πρώτος Βρετανός που κοστίζει πάνω από 1Μ λίρες. Την ώρα που όλη η Αγγλία συζητάει την ιστορική μεταγραφή, ο Μπράιαν Κλαφ σκάει μύτη στην παρουσίαση του παίκτη με τις φόρμες και μια ρακέτα του σκουός σε στυλ "τελειώνετε, έχουμε και σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε" και λίγες μέρες μετά προσγειώνει τον Φράνσις στην πραγματικότητα λέγοντας του πριν από το πρώτο ματς "Τρεβ, μιας και σήμερα δεν παίζεις, πήγαινε να φέρεις στα παιδιά μια κούπα τσάι και με την ευκαιρία φέρε και σε μένα μια".
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #504 στις: Τρι 26 Ιαν 2021 18:11 »


Όταν η Forest Green απέκτησε τον Bellerin (ή το αντίστροφο)

Το Σεπτέμβριο του 2020 ο Hector Bellerín ήρθε σε συμφωνία με μια ομάδα της League Two, την Forest Green. Όχι, ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας δεν άφησε την Arsenal για μια σοκαριστική μεταγραφή, αλλά αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο όραμα του Dale Vince, με το να γίνει ο δεύτερος μέτοχος της πιο οικολογικής ομάδας του πλανήτη!
 

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα απλό άθλημα. Αποδεικνύεται καθημερινά από τις μικρές ιστορίες που αναδύονται στον αφρό του. Τρανό παράδειγμα ήταν ο προηγούμενος γύρος του FA Cup, απ’ όπου αντλήσαμε ουκ ολίγα περιστατικά, που μας γέμισαν ελπίδα σαν ποδοσφαιρόφιλους, αλλά και σαν ανθρωπότητα. Το σύγχρονο άθλημα όμως μαστίζεται συχνά από τον άκρατο καπιταλισμό, αφού το άθλημα εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες, κάτι εξ’ ολοκλήρου αντίθετο από αυτό που έχουμε κάποιοι στο μυαλό μας. Έτσι λοιπόν δεν είναι δύσκολο σε κάποιον να διακρίνει και τις δύο όψεις του «βασιλιά» των σπορ.

Σε μια άσημη πόλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στο Νέϊλσγουρθ του Γκλόστερ, εδρεύει η πιο «πράσινη» ομάδα του πλανήτη, έναν τίτλο που κέρδισε με το σπαθί της από την FIFA. Η Forest Green, ομάδα της League Two, θεωρείται o πιο οικολογικός σύλλογος στον κόσμο, καθώς από το 2010 και με την έλευση του νυν ιδιοκτήτη της, Dale Vince, έχει πυροδοτήσει μια σειρά από δράσεις για να βοηθήσει όσο μπορεί από την πλευρά της, στη μείωση των ρύπων, που ταλανίζουν τον πλανήτη μας.



Σε αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια αποφάσισε να σταθεί αρωγός και ο γνωστός παίκτης της Arsenal, Hector Bellerín, ο οποίος είναι γνωστό τοις πάσι, ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και γενικότερα προβάλλει συνεχώς προς τα έξω την οικολογική του συνείδηση. Εννοείται πως η προσπάθεια του δε σταματάει μόνο σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πλαισιώνεται κι από πράξεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η συμμετοχή του ως δεύτερος πλειοψηφικά μέτοχος της Forest Green!

Προ ολίγων μηνών, ο Ισπανός μπακ δαπάνησε κάποια από τα χρήματά του για να διεισδύσει στα του συλλόγου και να συμβάλλει και αυτός στο πρωτότυπο εγχείρημα. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως με κάθε νίκη των «Κανονιέρηδων», ο ίδιος θα φυτεύει 3,000 δέντρα! Πως ακριβώς όμως η Forest Green κατάφερε εν έτει 2021 να θεωρείται αδιαμφισβήτητα ως η πιο οικολογική ομάδα του κόσμου; Τι είναι αυτό που την κάνει να διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους αγγλικούς συλλόγους και την έχει βάλει για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη για τα κατορθώματα της εκτός γηπέδων;



Πράσινη ομάδα, πολύχρωμη ιστορία…
Λίγοι το γνωρίζουν, όμως ο σύλλογος είναι από τους μακροβιότερους στο Νησί, καθώς ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1889 από την προτεσταντική εκκλησία της περιοχής του Γκλόστερ. Το μεγαλύτερο της παράσημο αγωνιστικά είναι η άνοδος στην 4η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, εκεί δηλαδή που βρίσκεται και σήμερα. Όχι και κάτι το τρομακτικό ως επίτευγμα δηλαδή. Όμως ήταν το ιδρυτικό μέλος του πρωταθλήματος της περιοχής του Γκλόστερ το 1894, μια κίνηση που έδωσε το πάτημα και σ’ άλλες πόλεις γύρω από το Μπρίστολ, να ιδρύσουν ομάδες και να σχηματίσουν ένα νέο πρωτάθλημα.

Η ιστορία της ομάδας, όλα τα υπόλοιπα χρόνια κυμαίνονταν γύρω από πρωταθλήματα σε μικρές τοπικές κατηγορίες, με ορισμένες χαρές, αλλά και άφθονες πικρίες, που δεν άφηναν τον σύλλογο να ξετυλίξει την ύπαρξή του και να βρεθεί στα ανώτερα ποδοσφαιρικά στρώματα της Γηραιάς Αλβιώνας. To 1953 ιδρύεται η Hellenic Football League, ένα πρωτάθλημα που αποτελείτο από 50 ομάδες, από διάφορες περιοχές, κυρίως της κεντρικής και της νοτιοδυτικής της Αγγλίας. Σε αυτό το πρωτάθλημα θα ανέβει το 1975 η Forest Green και θα αναδειχθεί νικήτρια μόλις εφτά χρόνια μετά, το 1982.



Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, και πιο συγκεκριμένα το 2010, με την έλευση το Dale Vince, ιδιοκτήτη της Ecotricity, μιας βρετανικής οικολογικής εταιρίας, τα πράγματα στον σύλλογο αλλάζουν άρδην. Το 2015 ο σύλλογος ανακηρύσσεται ως ο πρώτος «vegan» παγκοσμίως, ενώ έναν χρόνο αργότερα, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τα πλάνα για το ECO Park, το πιο οικολογικό γήπεδο, που σύντομα θα γίνει το νέο σπίτι της Forest Green. Έτσι λοιπόν το 2017, με τον Mark Cooper στο τιμόνι, έρχεται και η μεγαλύτερη επιβράβευση για τη μεθοδευμένη δουλειά των ανθρώπων του συλλόγου, καθώς η άνοδος στη League Two εις βάρος της Tranmere Rovers στο Wembley είναι γεγονός!


Οι καινοτομίες που αλλάζουν το μέλλον της

Μπορεί το ECO Park να αργεί ακόμα να ολοκληρωθεί, όταν θα τελειώσει όμως θα είναι και επίσημα το πιο «πράσινο» γήπεδο. Το έργο το έχει αναλάβει η διάσημη αρχιτέκτονας ιρακινής καταγωγής, Zaha Hadid, η οποία είναι γνωστή στη Βρετανία για αρκετά σύγχρονα έργα της. Αυτή η εναλλακτική έδρα θα είναι φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από ξύλο, ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα φυτευτούν 500 δένδρα, αλλά θα τοποθετηθούν και διάφορα είδη φυτών που θα καλύψουν μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων. Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, ο σύλλογος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει προχωρήσει σε καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της κατάστασης και την ανάδειξη της οικολογικής συνείδησης.



Στο New Lawn, το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται τώρα η ομάδα, το μενού στις καντίνες διαφέρει ολοκληρωτικά από τις υπόλοιπες αγγλικές έδρες. Τα μπέργκερ με το μοσχαρίσιο κιμά έχουν αντικατασταθεί από λιχουδιές που αποτελούνται μόνο από φυτικά προϊόντα. Ο λόγος ήταν κυρίως, για να προωθηθεί η χορτοφαγική διατροφή και να περάσει το μήνυμα στον κοινό της, ότι εναντιώνεται στη κακοποίηση που δέχονται τα ζώα στις φάρμες, καθώς το 80% του κρέατος που καταναλώνεται παγκοσμίως προέρχεται από ζώα που ζουν σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες σε μυριάδες, μέσα σε συνθήκες που είναι πραγματικά αποκρουστικές.

Επίσης η οροφή του γηπέδου είναι καλυμμένη ως επί το πλείστον με φωτοβολταϊκά, το νερό της βροχής που πέφτει στον αγωνιστικό χώρο, με κάποιο τρόπο αποθηκεύεται υπογείως, φιλτράρεται και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του σταδίου. Ακόμη η φροντίδα του γρασιδιού που είναι οργανικό, γίνεται μακριά από ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Μέχρι και η μηχανή του γκαζόν λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και όχι με κάποιο καύσιμο! Τέλος στα πέριξ του γηπέδου υπάρχουν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, από ποδήλατα και πατίνια μέχρι και ηλεκτρικά αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς. Όμως η δράση του συλλόγου δεν σταματά στο γήπεδο, αλλά εξαπλώνεται και στα σχολεία των τριγύρω περιοχών, καθώς πολλοί μαθητές επισκέπτονται το γήπεδο για να γνωρίσουν την αξία της οικολογίας, αλλά παράλληλα να μάθουν και τα πολλαπλά οφέλη της διατροφής, μαγειρεύοντας vegan συνταγές.



Η καθοριστική συμβολή του Bellerin
Βλέποντας όλες αυτές τις ενέργειες, ο Hector Bellerin αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτή τη ριζοσπαστική κίνηση. Μάλιστα το 2014 έπειτα από ένα φιλικό των «Κανονιέρηδων» απέναντι στην Forest Green, ο Ισπανός αμυντικός, γνώρισε το σύλλογο και είδα από κοντά το όραμα. Συγκράτησε αυτά που ήθελε και παρακολουθούσε τη πορεία του συλλόγου και την υλοποίηση του σχεδίου του. Αυτό ήταν και κάτι που τον προσέλκυσε, όπως δήλωσε αργότερα και ο ίδιος. Ο Bellerin είναι και ο ίδιος vegan εδώ και τρία χρόνια και όταν του δίνεται η ευκαιρία υπογραμμίζει τα πλεονεκτήματα της χορτοφαγικής διατροφής. Επιπλέον είναι γνωστός για τις δράσεις και τις απόψεις του, καθώς έχει τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια κατά των ομοφοβικών, εκφράζει τις απόψεις του πάνω στην οικολογία, ενώ είχε δημιουργήσει και το δικό του κίνημα στο Twitter πριν τις αγγλικές εκλογές το 2019, ενάντια στον πρωθυπουργό Boris Jonhson, με το «καυστικό» hashtag #F**kBoris!

Όντας πια στα 25 του χρόνια, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για ότι συμβαίνει γύρω του. Παρ’ όλα αυτά ο ενθουσιασμός της ηλικίας του, τον έχει βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο των δημοσιογραφικών μέσων της χώρας, για τον τρόπο που εκφράζεται για τέτοιου είδους θέματα. Ωστόσο περισσότεροι είναι αυτοί που τον επικροτούν και τον στηρίζουν! Με την αρωγή του η Forest Green δεν μένει μόνο στο οικολογικό της έργο. Σε 24 αγώνες τη φετινή σεζόν, έχει συγκεντρώσει 39 βαθμούς, μόλις δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Cambridge, γεγονός που την φέρνει στην 4η θέση, καθώς μπροστά της βρίσκονται η Carlisle United και η Newport County.



Ο δρόμος ακόμα έχει πολλά εμπόδια μέχρι το νήμα και φυσικά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, μόνο ανώτερες δυνάμεις μπορούν να γνωρίζουν την κατάληξή του. Μπορεί η Forest Green να προβιβαστεί στην League One, μπορεί όμως να μείνει και… μετεξεταστέα. Στη συνείδηση όμως των φιλάθλων της, οι νίκες αυτές, οι μικρές και καθημερινές, ίσως να είναι και πιο σημαντικές από ένα τρίποντο κάθε Σαββατοκύριακο. Όσο για έναν εκ των δύο ιδιοκτητών της, τον Hector Bellerin, ας ελπίσουμε να πετύχει πιο πολλές νίκες με την Arsenal, για να συνεχίσει δεντροφυτεύει, μπας και δούμε μια πιο «πράσινη» μέρα σε αυτόν τον γκρίζο πλανήτη, τόσο πράσινη όσο τα χρώματα της «δικής» του Forest Green!

 

Συντάκτης: Θανάσης Παρασχούδης
eyap.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #505 στις: Πεμ 28 Ιαν 2021 00:03 »


Jordon Ibe: Χαμένος στην άβυσσο της σύγχρονης μάστιγας

Πριν μερικά χρόνια, όταν μας συστήθηκε στο Merseyside, θεωρούταν ένα σπάνιο «διαμαντάκι». Πλέον, έπειτα από πολλαπλές κακουχίες, ο Jordon Ibe, βρίσκεται σε σημείο μηδέν, τόσο αγωνιστικά, όσο και προσωπικά.
 
Δυστυχώς, ούτε ο πρώτος αλλά και ούτε ο τελευταίος είναι. Καθημερινά, μετράμε «θύματα» και πολύ συχνά, τα εντοπίζουμε στον χώρο του αθλητισμού. Μπορεί να καταλάβει κανείς τον λόγο. Η αυξημένη πίεση, η φήμη, η γενική έκθεση στον κόσμο, αλλά και οι πολλές προσδοκίες από εκατομμύρια φιλάθλους, πολλές φορές είναι «κατακάθια», τα οποία δεν μπορούν να απορροφηθούν από μία ανθρώπινη ψυχή.

Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ, δεν είναι μηχανήματα, είναι απλοί άνθρωποι σαν όλους μας, όσο και αν τους βλέπουμε σαν σύγχρονους «Θεούς». Πόσες φορές έχεις ακούσει το αμίμητο, «καλά, τι ανάγκη έχει αυτός; έχει ότι θέλει στην ζωή του;». Επειδή ένας γνωστός ποδοσφαιριστής έχει άπλετη φήμη, δόξα και αρκετά χρήματα, στην συνείδηση του κόσμου έχει «σφηνώσει» πως, αυτός ο άνθρωπος είναι χαρούμενος και δεν του λείπει τίποτα. Όπως η ιστορία συνεχίζει να μας διδάσκει, κάτι τέτοιο είναι τελείως άτοπο.



Ο Jordon Ibe είναι η τελευταία περίπτωση γνωστού ποδοσφαιριστή στο «Νησί», που έρχεται να ενισχύσει το ιατρικό πόρισμα της σύγχρονης γενιάς μας. Ο πρώην άσσος της Liverpool, είναι το τελευταίο γνωστό «θύμα» της ύπουλης ασθένειας που ακούει στο όνομα «κατάθλιψη». Και μετά από αυτή την δημόσια παραδοχή του 25χρονου γύρω από το πρόβλημα του, λύθηκαν οι όποιες απορίες και ερωτηματικά βασάνιζαν τον φίλαθλο κόσμο, αναφορικά με την τεράστια κατρακύλα που έχει επέλθει στην καριέρα του.

Φυσικά, αυτή απλά είναι η τελευταία γνωστή περίπτωση, μέχρι την επόμενη. Τα παραδείγματα είναι πολυάριθμα (βλέπε Sterling και Danny Rose) και δυστυχώς, πληθαίνουν επικίνδυνα, με έναν ρυθμό τρελά αυξανόμενο. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εβδομαδιαίως, 125 άνθρωποι αφαιρούν την ίδια τους την ζωή, εξού και ο λόγος που ο ιατρικός κόσμος συνηθίζει να αποκαλεί την κατάθλιψη, ως «τη νόσο της σύγχρονης εποχής».



Σαν να μην έφταναν τα όποια προβλήματα είχε ο κάθε άνθρωπος, ήρθε να προστεθεί και η «τρέλα» της πανδημίας, που τραυματίζει ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη ψυχή και έτσι, οι καταστάσεις έγιναν αρκετά επίπονες. Σ’αυτό αναφέρθηκε αρχικά ο Ibe, τονίζοντας πως η γενικότερη επικρατούσα κατάσταση, είναι αρκετά δύσκολη για τον ίδιο. Δηλαδή, η κατάθλιψη μπορεί να είχε ήδη «χτυπήσει την πόρτα του», αλλά πλέον, εξαιτίας αυτής της «τρέλας» γύρω από τον ιό, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο «σκοτεινά».

Ήταν μόλις 15 ετών, όταν άρχισε να εντυπωσιάζει στην Wycombe Wanderers. Ένας νεαρός, γεμάτος όρεξη για ποδόσφαιρο και άπλετο ταλέντο. Δεν άργησε να έρθει η μεγάλη πρόταση από την Liverpool και η επίτευξη ενός τεράστιου ονείρου, για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή. Το 2012, περνάει το κατώφλι του Melwood και γίνεται μέλος ενός εκ των πλέον ιστορικών συλλόγων, στο παγκόσμιο στερέωμα. Οι «Κόκκινοι» θεωρούν πως χτυπάν «φλέβα χρυσού», αποκτώντας τον φέρελπι ταχύτατο εξτρέμ και είναι έτοιμοι να επενδύσουν πολλά πάνω του, εμπιστευόμενοι το σπάνιο ταλέντο του.



Χρειάστηκαν να περάσουν τρία χρόνια, ώστε ο Jordon Ibe να αρχίσει να αποδεικνύει τον λόγο που ο σύλλογος του Merseyside τον «άρπαξε» από την Wycombe. Το 2015, ο Άγγλος άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ενδεκάδα της ομάδας και υπολογιζόταν ως σημαντικό μέλος του roster. Τον Μάιο του ιδίου χρόνου, υπογράφει μία πενταετή συμφωνία, σφραγίζοντας το μέλλον του στην ομάδα, ως επιβράβευση των εμφανίσεών του. Και εκεί που όλα φαινόντουσαν ειδυλλιακά για τον ίδιο και την καριέρα του, κάτι άλλαξε.

Η Bournemouth έφερε πρόταση 15 εκατομμυρίων λιρών στην Liverpool, η δεύτερη την δέχθηκε ευχαρίστως και εν τέλει, ο φέρελπις άλλοτε ποδοσφαιριστής βρέθηκε στον αγγλικό νότο και υπό τις οδηγίες του Eddie Howe, γινόμενος η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «Κοκκινόμαυρων». Κάπου εκεί φαίνεται να είναι και το κομβικό σημείο στην υπόθεση της ιστορίας, το σημείο καμπής στην καριέρα του Άγγλου. Μετά από την μετακίνηση του στους «Cherries», ο Ibe δεν κατάφερε ποτέ ξανά να βρει τον εαυτό του. Βυθιζόμενος στην γενική μετριότητα, δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει, παρά ελαχίστων περιπτώσεων, καλές εμφανίσεις στην Premier League και όλοι άρχισαν να μιλάνε για ένα ακόμα «wasted talent».



Τα τέσσερα χρόνια στο Dean Court πέρασαν άσχημα, με την τελευταία του χρονιά, να φέρνει τον ίδιο να «βουλιάζει» παρέα με την ομάδα του. Η Bournemouth είχε υποβιβαστεί στην Championship και το συμβόλαιο του Ibe έμελλε να λήξει στο τέλος του καλοκαιριού του 2020. Η ομάδα δεν είχε καμία όρεξη να μπει σε διαδικασίες ανανέωσης, και έτσι, ο άλλοτε άσσος της Liverpool, μοιραίως, βρέθηκε άνεργος. Έμεινε στο ταμείο ανεργίας για περίπου δύο μήνες, ώσπου η Derby County θα του έδινε μία ακόμα ευκαιρία, μπας και καταφέρει να αναστηλώσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στο roster των «Κριαριών», αλλά όχι μόνο δεν είναι πρωταγωνιστής, αλλά ούτε καλά-καλά κομπάρσος. Μόλις μία συμμετοχή και το απόλυτο τίποτα, είναι ο απολογισμός του Ibe στο Pride Park. Σαν ένα «φάντασμα», ο άλλοτε ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, μοιάζει να είναι παλαίμαχος, όντας μόλις 25 ετών. Ο λόγος είναι προφανέστατος και το κείμενο αυτό, τον αντικατοπτρίζει περίτρανα. Η κατάθλιψη έχει παίξει άσχημο παιχνίδι στην καθημερινή ζωή του Άγγλου. Δεν γνωρίζουμε το πόσο καιρό, ο 25χρονος, παλεύει με τους προσωπικούς του «δαίμονες», αλλά μπορούμε να υποθέσουμε πως το τραύμα δεν είναι τόσο νωπό.



«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους οπαδούς σ’όλο τον κόσμο. Βρίσκομαι σε ένα σκοτεινό μέρος, καθώς πάσχω από κατάθλιψη. Δεν είναι απλά μία δήλωση για τα medias, ούτε για να συζητιέται το όνομα μου, απλά τα πράγματα είναι δύσκολα για εμένα. Εκτιμώ πολύ όλα τα μηνύματα και την αγάπη από όλους. Οι καιροί είναι δύσκολοι εξαιτίας της πανδημίας. Έχω την πλήρη στήριξη της ομάδας και της οικογένειάς μου. Θα φτιάξω την κατάσταση μου και τον εαυτό μου. Όχι μόνο για την οικογένειά μου, για τους φίλους ή για την κόρη μου, αλλά για εμένα», ανέφερε με σχετικό του post στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram, ο Jordon Ibe.

Μετά απ’αυτή την δημόσια του παραδοχή, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ο 25χρονος δέχθηκε μηνύματα στήριξης από πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου και πρώην συμπαίκτες του, όπως οι Daniel Sturridge, Dejan Lovren, Martin Skrtel, Emre Can και Adam Lallana. Συν τοις άλλοις, ο ποδοσφαιρικός κόσμος φέρεται να «αγκαλιάζει» το θάρρος και το κουράγιο του Ibe, περνώντας το ξεκάθαρο μήνυμα πως η κατάθλιψη δεν είναι ταμπού και ούτε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατ’αυτόν τον τρόπο.



Ίσως άργησε να μιλήσει, αλλά το έκανε. Ο Jordon Ibe βρήκε το θάρρος και έπραξε το σωστό. Γι’αυτό, και εσείς, όσοι βρίσκεστε σε κακή ψυχολογική διάθεση, τολμήστε το. Μιλήστε σε φίλους σας, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, συζητήστε το με την οικογένειά σας. Η κατάθλιψη είναι ύπουλη, δεν είναι αστεία. Δεν θα ξεφύγεις εύκολα απ’αυτήν, αν δεν τολμήσεις. Πρέπει να παλέψεις και σ’αυτή την μάχη, δεν πρέπει να είσαι μονάχος.  Όσοι περισσότεροι, τόσο ισχυρότερος είσαι. Μην την αφήσεις να σε νικήσει και να θυμάσαι, πως δεν είναι ντροπή και δεν είσαι «άρρωστος», εάν μάχεσαι με τους δαίμονές σου.

Ο Άγγλος, πλέον, προσπαθεί να βρει και πάλι τον εαυτό του και βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Είναι μόλις 25 ετών και έχει όλη την ζωή μπροστά του. Ακόμα και η καριέρα του, που έχει πάρει την κατιούσα, μπορεί να αλλάξει ριζικά. Έχει όλα τα εχέγγυα να παίξει ξανά καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, καθώς το ταλέντο υπάρχει και το κίνητρο θα επανέλθει, μόλις ο ίδιος βγει νικητής στον πιο σημαντικό αγώνα της ίδιας του της ζωής.

Ευχόμαστε τα καλύτερα στον συμπαθέστατο αθλητή και σύντομα στα γήπεδα, δυνατός και ενθουσιώδης, για να «σμπαραλιάσει» ξανά αντίπαλες άμυνες. Καλή δύναμη, Jordon, είμαστε μαζί σου!
eyap.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #506 στις: Πεμ 28 Ιαν 2021 18:55 »
Παράθεση
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρατσιστική επίθεση στον Τουανσέμπε



Ο Άξελ Τουανσέμπε δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς μετά την κόντρα που έβαλε εκείνος στο γκολ με το οποίο ο Μπερκ σκόραρε για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με τεράστια νίκη!

Ο αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» προσπάθησε να σταματήσει το σουτ το οποίο... δεν φρόντισε κανείς άλλος να κόψει ή να μαρκάρει τον σκόρερ για να μην καταφέρει ν' απειλήσει την εστία του Ντε Χέα.

Από την κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, η Γιουνάιτεντ έπεσε από την κορυφή με την ήττα έπειτα από σερί 13 αγώνων δίχως αρνητικό αποτέλεσμα, οι «λεπίδες» νίκησαν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο με νίκη για πρώτη φορά από το 1973 και ο Τουανσέμπε δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.

«Αηδιασμένη» δηλώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μήνυμα στήριξης στον συμπαίκτη του έστειλε ο Χάρι Μαγκουάιρ γράφοντας: «Δεν θα το ανεχτούμε, η Γιουνάιτεντ κόντρα στον ρατσισμό».

twitter
gazzetta.gr

Παράθεση
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οργισμένη απάντηση για τη ρατσιστική επίθεση

Την έντονη αντίδραση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκάλεσαν ρατσιστικά σχόλια σε βάρος των Άξελ Τουανζέμπε και Αντονί Μαρσιάλ.   

«Είμαστε αηδιασμένοι από τη ρατσιστική κακοποίηση που υπέστησαν παίκτες μας μέσω των social media, μετά το χθεσινοβραδινό παιχνίδι. Το καταδικάζουμε απερίφραστα και το ενθαρρυντικό είναι ότι βλέπουμε και φιλάθλους να το καταδικάζουν. Η ταυτοποίηση αυτών των ανώνυμων άμυαλων  παραμένει προβληματική. Καλούμε τις πλατφόρμες των social media και τις ρυθμιστικές αρχές να κάνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα, ώστε να αποτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γιουνάιτεντ για τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος των παικτών μέσω social media!

«Ενωμένοι (United) εναντίον του ρατσισμού. Δεν θα το ανεχθούμε» ήταν το μήνυμα του Χάρι Μαγκουάιρ, ενώ ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ τονίζει "είμαι αηδιασμένος με όσα διάβασα σήμερα το πρωί".
gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #507 στις: Πεμ 28 Ιαν 2021 19:25 »
Ανατριχιαστικός φόρος τιμής της Τσέλσι στα θύματα της Ολοκαυτώματος... (vid)

Η Τσέλσι προκάλεσε ανατριχίλα με τον τρομερό φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, κυρίως των αθλητών που έχασαν την ζωή τους με βίαιο τρόπο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης...



Οι «μπλε» είχαν ετοιμάσει φιγούρες για τους αθλητές των οποίων τη μνήμη τίμησαν...

Έσβησαν όλα τα φώτα στο γήπεδο και φώτισαν μονάχα τα 49 ομοιώματα των αθλητών που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, στις ανθρώπινες θηριωδίες του στρατοπέδου συγκέντρωσης, μαζί με χιλιάδες άλλους...

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

twitter

http://www.england365.gr/article/217556/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A4%CF%83%CE%AD%CE%BB%CF%83%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-(vid)-
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 28 Ιαν 2021 19:29 από fon7 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #508 στις: Τετ 03 Φεβ 2021 20:24 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #509 στις: Κυρ 07 Φεβ 2021 21:32 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #510 στις: Κυρ 07 Φεβ 2021 21:45 »
Το όνομά του είναι Ασουίν Ραμάν, ένας δεκαεφτάχρονος Ινδός μαθητής.
Πριν από τέσσερα χρόνια δημιούργησε ένα blog όπου ανέλυε παιχνίδια και ποδοσφαιριστές.
Βρίσκοντας ενδιαφέρουσα την ανάλυσή του, ο διευθυντής της Νταντί Γιουνάιτεντ επικοινώνησε μαζί του ιδιωτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστώσει αν ενδιαφερόταν να εργαστεί για το κλαμπ.
Αποδέχθηκε βέβαια την πρόταση και σήμερα πληρώνεται για να βλέπει παιχνίδια στον υπολογιστή του, προκειμένου να ανακαλύψει ταλαντούχους παίκτες και να τους προτείνει στην ομάδα.
′′ Πληρώνομαι για να ψάχνω παίκτες. Τον περισσότερο χρόνο μου ξοδεύω ψάχνοντας για νέους παίκτες που μπορεί να προσλάβει ο σύλλογος. Μου λένε τι είδους παίκτη θέλουν, συμβουλεύομαι τη βάση δεδομένων, προτείνω όνομα για να δω αν υπάρχει ευκαιρία να τον προσλάβω. Ξοδεύω ώρες παρακολουθώντας παιχνίδια και αν αξίζει ο παίκτης κάνω πλήρη αναφορά

Dieci

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #511 στις: Πεμ 11 Φεβ 2021 14:33 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #512 στις: Πεμ 25 Φεβ 2021 18:11 »


Tα «ζαχαρωτά» αποκτούν νέο σπίτι!

Το δημοτικό συμβούλιο του Liverpool έκανε αποδεκτή την αίτηση της Everton για να κατασκευάσει το νέο της γήπεδο.
 

Η τεράστια μελέτη για το νέο γήπεδο της Everton ολοκληρώθηκε και το αίτημα των «ζαχαρωτών» έγινε αποδεκτό. Από την σεζόν 2023-2024 η μπλε πλευρά του Liverpool αναμένεται να έχει καινούργια έδρα! Στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί η μεγάλη απόφαση και πλέον το λόγο έχει η πολιτεία της Αγγλίας.

twitter

Το νέο στάδιο θα περιλαμβάνει περίπου 52.000 θέσεις καθήμενων και θα κοστίσει πάνω από 500 εκατομμύρια Λίρες. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών της διοίκησης της Everton και πολλά εμπόδια. Όλα δείχνουν πως σε λίγο καιρό θα πέσουν οι τελικές υπογραφές και τα έργα θα ξεκινήσουν.

Αυτό που απομένει είναι να αποφασιστεί, ποια θα είναι η τύχη του ιστορικού Goodison Park. H πλευρά της Everton πάντως είναι ξεκάθαρη πως πρέπει να διαφυλαχτεί η κληρονομιά της ομάδας εκεί, αλλά και να υπάρξει μία συμφωνία που θα βοηθήσει την τοπική κοινότητα να αναπτυχθεί.
eyap.gr

Όλα τα λεφτά η τελευταία πρόταση.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #513 στις: Κυρ 28 Φεβ 2021 21:56 »


Ο θρύλος του Ντίξι Ντιν

Τελειώματα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάπου στην Αίγυπτο οι Βρετανοί στρατιώτες περιφρουρούν κάποιους Ιταλούς αιχμαλώτους, περιμένοντας εντολές από τους ανώτερους για το τι ακριβώς θα τους κάνουν. Όταν η χαλαρή αρχικά κουβέντα μεταξύ των δυο πλευρών ξεφεύγει λίγο, ένας εξοργισμένος Ιταλός καταφεύγει σε μπινελίκια εναντίον των Άγγλων. Ανάμεσα στις… ερωτικές ευχές που εκστομίζει ξεχωρίζουν δυο ονόματα: “Να πάει να γαμ…. και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Ντίξι Ντιν”.

Το ωραίο με τις ιστορίες που σχετίζονται με παίκτες που έπαιξαν πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ότι αντιλαμβάνεσαι εξ αρχής τη δύναμη τους, από το γεγονός και μόνο ότι κατάφεραν να διασωθούν περνώντας από στόμα σε στόμα σε βάθος δεκαετιών και με έναν καταστροφικό πόλεμο ενδιάμεσα. Το (ας πούμε) αρνητικό με αυτές τις ιστορίες είναι πως έχουν περάσει από τόσα στόματα και τόσες εποχές που πλέον δεν μπορείς να ξέρεις ποιο κομμάτι αυτού που έχει επιβιώσει είναι αληθινό και ποιο αποκύημα της φαντασίας.

Για την αναφορά του Ιταλού αιχμαλώτου μπορούμε να είμαστε σίγουροι, καθώς καταγράφεται σε στρατιωτικά αρχεία της εποχής. Για κάποια από τα υπόλοιπα που αφορούν τον Ντίξι Ντιν δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά. Σύμφωνα με μια διήγηση στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ένας αμυντικός τον πέτυχε με τόση δύναμη στην  ευαίσθητη περιοχή όλων των αντρών, που του προκάλεσε σοβαρή ζημιά στον έναν όρχι. “Μην τα τρίβεις, μέτρησε τα” είναι η ιστορική ατάκα που φέρεται να είπε στον γιατρό που έσπευσε να τον βοηθήσει και να του απαλύνει προσωρινά τον πόνο.

Σύμφωνα με μια άλλη, σε μια περιοδεία στη Γερμανία τη δεκαετία του 30′, οι Γερμανοί ζήτησαν από τους παίκτες της Έβερτον να χαιρετήσουν ναζιστικά πριν από ένα φιλικό στη Δρέσδη, μιας και ανάμεσα στους θεατές υπήρχαν εξέχοντα μέλη των Ναζί. Ο Ντιν, ως αρχηγός της ομάδας, αρνήθηκε και οι συμπαίκτες του ακολούθησαν την προτροπή του, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό των οικοδεσποτών που δεν είχαν συνηθίσει να ακούνε “όχι” στις επιθυμίες τους. Αυτή η ιστορία δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται από κάποιο επίσημο αρχείο αλλά εδώ και χρόνια κυκλοφορεί ευρέως και χρησιμοποιείται σε αφιερώματα και σχετικές συζητήσεις. Αν και ο εγγονός του την έχει επιβεβαιώσει σε παλιότερο ρεπορτάζ για τον παππού του, ο ίδιος ο Ντιν, περιέργως, δεν έχει αναφερθεί σε αυτό το σκηνικό σε κάποια γνωστή συνέντευξη του. Η απροθυμία του να συνεργαστεί με τους Γερμανούς δεν θα ήταν πάντως κάτι πρωτόγνωρο αφού στο βιογραφικό του έχει κάποια άλλα αδιαμφισβήτητα περιστατικά… διαφωνίας με τους ντόπιους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει μια έξοδος στην Κολωνία μετά από ένα φιλικό παιχνίδι, η οποία  ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του, την παραμονή του ένα βράδυ σε κελί, ένα βαρύ πρόστιμο και δυο σπασμένα δάχτυλα.



Η ζωή του Ντιν είναι γεμάτη με τέτοια περιστατικά. Είτε έγιναν έτσι όπως περιγράφονται, είτε έγιναν κάπως διαφορετικά, είτε δεν έγιναν καθόλου, λογικά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Μεταξύ μας όμως, ποιος νοιάζεται; Για να αποκτήσει το ποδόσφαιρο την τεράστια δυναμική που έχει σήμερα χρειάστηκαν αρκετοί τέτοιοι μύθοι που έπλασαν αντίστοιχα όνειρα στη φαντασία των ανθρώπων. Ποιος ήταν όμως αυτός ο ποδοσφαιριστής που η φήμη του έφτανε ακόμα και προπολεμικά ως την άλλη άκρη της Ευρώπης και το όνομα του έμπαινε στην ίδια πρόταση με αυτό του Τσόρτσιλ;

Ο Γουίλιαμ Ραλφ Ντιν, που έμεινε γνωστός με το παρατσούκλι “Ντίξι”, γεννήθηκε στο Μπίρκενχεντ, δίπλα ακριβώς στο Λίβερπουλ, μερικά χρόνια πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα 14 του παράτησε το σχολείο και έπιασε δουλειά στη σιδηροδρομική εταιρεία της περιοχής, εκεί όπου εργαζόταν για χρόνια και ο πατέρας του. Η άρνηση των περισσότερων συναδέλφων του να δουλεύουν τις νυχτερινές ώρες, τότε που τα ποντίκια έκαναν πάρτι στα υπόστεγα του σιδηρόδρομου (“εκείνα τα ποντίκια έμοιαζαν περισσότερο με σκυλιά για κυνοδρομίες”), του έδινε τη δυνατότητα να κάνει αυτός τη νυχτερινή βάρδια και να προπονείται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δυο χρόνια που έπαιξε μπάλα στην ομάδα της πόλης, την Τρανμίρ Ρόβερς, και κυρίως τα 27 γκολ σε 30 ματς που πέτυχε στην 3η κατηγορία τη δεύτερη σεζόν του εκεί, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών μεγαλύτερων ομάδων. Καμία τους δεν είχε όμως ελπίδα από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων η Έβερτον, καθώς ο μικρός ήταν οπαδός των μπλε από τα 8 του, όταν ο πατέρας του τον πήγε πρώτη φορά στο Γκούντισον Παρκ. Η μεταγραφή έκλεισε στις 3000 λίρες και από αυτές η οικογένεια του πήρε μόλις 30, παρά την υπόσχεση που τους είχε δώσει η Τρανμίρ πως θα πάρουν το 10% του ποσού.

Η εξαπάτηση από την πλευρά της προηγούμενης ομάδας του δεν τον πτόησε, αφού είχε πραγματοποιήσει το όνειρο του να φορέσει τη φανέλα της Έβερτον. Εκτός αυτού, τα λεφτά δεν έπαιξαν ποτέ ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του. Ακόμα και στο απόγειο της φήμης του πήγαινε στους αγώνες με το τραμ και το τρένο. “Έπαιζα στην Έβερτον σχεδόν για το τίποτα” δήλωσε αρκετά χρόνια μετά την απόσυρση του. Στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν εκεί, η Έβερτον τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας αλλά αυτός πρόλαβε να συστηθεί ιδανικά στον κόσμο της ομάδας, βάζοντας 32 γκολ σε 38 παιχνίδια.



To καλοκαίρι εκείνο όμως, και ενώ έκανε βόλτα με την κοπέλα του στη βόρεια Ουαλία, ένα αμάξι έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στη μηχανή του. Η κοπέλα του πρόλαβε να πηδήξει από τη μια πλευρά αλλά ο Ντιν κατέληξε καρφωμένος στο παράθυρο του αυτοκινήτου. Για αρκετές μέρες η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή ενώ όταν κατάφερε επιτέλους να ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο οι γιατροί ήταν πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ξανά μπάλα, αφού η ιατρική διάγνωση έλεγε “κάταγμα στο κρανίο, κάταγμα στο ζυγωματικό και κάταγμα στο σαγόνι”!

Έξι περίπου μήνες αργότερα εξέπληξε τους πάντες όταν εμφανίστηκε σε ένα φιλικό της ομάδας αναπληρωματικών της Έβερτον. Όπως διηγείται ο ίδιος: “O προπονητής μου ανησυχούσε για το τι θα γινόταν στην πρώτη κεφαλιά που θα έκανα. Γι’αυτό έδωσε οδηγία στον εξτρέμ να κάνει μια καλή σέντρα νωρίς για να το δοκιμάσουμε. Αν ένιωθα οποιοδήποτε πόνο μετά την κεφαλιά, θα έπρεπε να βγω αμέσως έξω. Τελικά η σέντρα έγινε κάπου στο 15λεπτο και θυμάμαι που σκέφτηκα στιγμιαία ‘ήρθε η ώρα’. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και δεν ένιωσα κανένα πόνο, οπότε όλα κύλησαν καλά.” Παρ’ότι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν, ο Ντιν πρόλαβε να πετύχει 21 γκολ σε εκείνο το πρωτάθλημα, αρκετά εξ αυτών με το κεφάλι. Η τρομερή ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι ώθησε κάποιους να κυκλοφορήσουν μια φήμη ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο οι γιατροί τοποθέτησαν μια μεταλλική πλάκα στο κεφάλι του, χάρη στην οποία οι κεφαλιές του ήταν άπιαστες.


Αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλός (1,78 μ.) μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεφαλοσφαιριστές όλων των εποχών

Ένα μόλις χρόνο μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε και ενώ δεν είχε καν κλείσει τα 21, ο Ντίξι Ντιν έκανε μια σεζόν που θα σημάδευε την καριέρα του. H χρονιά ξεκίνησε με ένα γκολ στην πρεμιέρα απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (“μάλλον θα είχα μια κακή μέρα τότε”) και ολοκληρώθηκε με ένα χατ-τρικ απέναντι στην Άρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική. Ενδιάμεσα πέτυχε άλλα 56 γκολ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 60 σε 39 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ένα ανεπανάληπτο νούμερο από όποια οπτική κι αν το δεις. Με τον επιθετικό της να σπάει όλα τα κοντέρ και να σκοράρει ασταμάτητα σε κάθε αγώνα, η Έβερτον πανηγύρισε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Όταν ο Ντιν ρωτήθηκε στα γεράματα για το αν πιστεύει πως μπορεί κάποιος να σπάσει το ρεκόρ του και να ξεπεράσει τα 60 γκολ σε ένα πρωτάθλημα, αυτός απάντησε “ο μοναδικός που μπορεί να το σπάσει είναι ο Χριστός κι αυτό απλά γιατί μπορεί να κάνει θαύματα”. Έναν σχεδόν αιώνα από την επίτευξη του πάντως, το ρεκόρ παραμένει άθικτο και είναι εξαιρετικά απίθανο να καταρριφθεί, αφού εκτός του ότι τα παιχνίδια είναι λιγότερα πλέον (τότε το πρωτάθλημα είχε 22 ομάδες), το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παιζόταν προπολεμικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την εποχή του Ντιν η Έβερτον έπαιζε σύστημα 2-3-5. Την τελευταία 10ετια μόνο δυο χρονιές ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ ξεπέρασε τα 30 γκολ.

Αν και οι ρυθμοί σκοραρίσματος του δεν έπεσαν αισθητά το επόμενο διάστημα οι μπλε του Λίβερπουλ δεν μπόρεσαν να μείνουν ψηλά για καιρό. Δυο μόλις χρόνια μετά τον τίτλο, η Έβερτον υποβιβάστηκε, τερματίζοντας τελευταία. Παρά τις δελεαστικές προτάσεις που είχε από ομάδες που βρίσκονταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ο Ντιν παρέμεινε στο Γκούντισον Παρκ και με 41 γκολ σε 37 ματς επανέφερε με τη μια την ομάδα του στην πρώτη κατηγορία. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό για να τον λατρέψουν για πολλοστή φορά οι οπαδοί της, ο Άγγλος έκανε μια ακόμα εκπληκτική σεζόν και με 45 γκολ σε 39 ματς  οδήγησε την Έβερτον σε ένα ακόμα τίτλο, την πρώτη κιόλας χρονιά μετά την επάνοδο της! Στα 25 του χρόνια ο Ντίξι Ντιν ήταν ήδη θρύλος και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, που χάρη σ’αυτόν έπιανε τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ στα 4 κερδισμένα πρωταθλήματα ως τότε.


Τοιχογραφία κάπου στο Λίβερπουλ

Μέχρι την αποχώρηση του από το σύλλογο το 1938, ο Ντιν πρόλαβε να προσθέσει στο βιογραφικό του ένα κύπελλο Αγγλίας (εκεί όπου έγινε ο πρώτος παίκτης της Έβερτον που φοράει το 9 στη φανέλα, καθώς μέχρι τότε οι φανέλες δεν είχαν αριθμούς) και μερικές δεκάδες γκολ, φτάνοντας στο τέλος τα 383 σε 433 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ένα νούμερο απλησίαστο ακόμα και σήμερα αφού ο επόμενος παίκτης της Έβερτον βρίσκεται στα 159! Παρά την τεράστια φήμη του, δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο αφού το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκείνη την εποχή ήταν οι 8 λίρες της εβδομάδα, συν 2 λίρες μπόνους για κάθε νίκη. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που του στέρησε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, το “παιδί του λαού”, όπως τον αποκαλούσαν κάποιες φορές, επέστρεψε οριστικά στις ρίζες του, δουλεύοντας είτε ως θυρωρός είτε ως νυχτοφύλακας σε αποθήκες.

Με το πέρασμα των χρόνων η υγεία του επιδεινώθηκε και λίγο πριν κλείσει τα 70 μια αρτηριακή θρόμβωση είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κλεισμένος στο σπίτι της κόρης του που τον πρόσεχε, μέχρι που μια μέρα του Μαΐου του 1980 της ανακοίνωσε πως θέλει να επισκεφτεί το Γκούντισον Παρκ για να δει το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.


Έβερτον-Λίβερπουλ: Από τη μια ένας θρύλος των μπλε, ο Ντίξι Ντιν, από την άλλη ένας θρύλος των κόκκινων, ο τερματοφύλακας Ελίσα Σκοτ. Οι κόντρες τους έγραψαν ιστορία. Πριν από κάθε ντέρμπι ο Ντιν του έστελνε ένα κουτί με ασπιρίνες και ένα σημείωμα που έλεγε ‘Κοιμήσου όσο μπορείς σήμερα γιατί αύριο σου έρχομαι’. Μέχρι και τα γεράματα του ο Ντιν τον θεωρούσε τον καλύτερο τερματοφύλακα που έχει αντιμετωπίσει.

Αρκετά χρόνια μετά η κόρη του θεωρεί ότι ο πατέρας της γνώριζε κάπου μέσα του τι θα ακολουθήσει. “Πλύθηκε, του γυάλισα το ένα του παπούτσι και τον βοήθησα να ετοιμαστεί. Καθώς έφευγα για τη βάρδια μου στο νοσοκομείο, γύρισα και τον κοίταξα μια τελευταία φορά. Μου χαμογέλασε, μου είπε να μην ανησυχώ και μου έδειξε με το δάχτυλο ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν το είχε κάνει ποτέ ξανά αυτό. Πιστεύω ότι το είχε προετοιμάσει όλο αυτό.”

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας ο Ντίξι Ντιν βρέθηκε στο γήπεδο της Έβερτον και είδε για πρώτη φορά από τις κερκίδες το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, ένα παιχνίδι στο οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσε με 19 γκολ σε 17 αναμετρήσεις. Το γήπεδο στο οποίο αποθεώθηκε όσο κανένας άλλος ήταν και το τελευταίο πράγμα που είδε, αφού η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει λίγο πριν το τέλος του αγώνα.


Έξω από το Γκούντισον Παρκ δεν θα μπορούσε να υπάρχει το άγαλμα κάποιου άλλου

Η μοίρα (ή ο ίδιος, αν πιστέψουμε την κόρη του) το έφερε έτσι που λίγες ώρες πριν το θάνατο του, ο Ντιν άκουσε στο γεύμα που διοργανώθηκε από τις δυο ομάδες σε κοντινό ξενοδοχείο μια ομιλία που θα μπορούσε άνετα να ήταν η νεκρολογία του. Εκφωνητής της ήταν ένας άλλος θρύλος που προερχόταν όμως από τους αντιπάλους, ο σπουδαίος Μπιλ Σάνκλι: “Έχουμε μαζί μας σήμερα κυρίες και κύριοι, έναν άνθρωπο που ήταν κορυφαίος σε αυτό που έκανε κι αυτό δεν μπορείς να το πεις για πολλούς στην ιστορία αυτού του κόσμου. Μπορείς όμως σίγουρα να το πεις για τον Ντίξι Ντιν. Δεν έχει υπάρξει κανένας που να σκοράρει με το κεφάλι με τον τρόπο που το έκανε αυτός. Ήταν αδύνατον να τον εμποδίσεις να βρει δίχτυα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ανήκει στην παρέα των εξαιρετικά σπουδαίων… όπως ο Μπετόβεν, ο Σέξπιρ και ο Ρέμπραντ.”
blog.stoiximan.gr
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #514 στις: Κυρ 28 Φεβ 2021 22:53 »
Παρεπιπτόντως η σεμνή τελετή του φετινού πρωταθλήματος,όχι μαθηματικά ακόμα, φαίνεται να τελειώνει με ευτυχή κατάληξη για τη γαλάζια πλευρά της πόλης του Μάντσεστερ.....Τους κάνει πλάκα ο καραφλός...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Kun

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.164
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #515 στις: Τρι 02 Μάρ 2021 18:18 »
Παρεπιπτόντως η σεμνή τελετή του φετινού πρωταθλήματος,όχι μαθηματικά ακόμα, φαίνεται να τελειώνει με ευτυχή κατάληξη για τη γαλάζια πλευρά της πόλης του Μάντσεστερ.....Τους κάνει πλάκα ο καραφλός...

Η Σίτυ, αν και την αντιπαθώ, είναι η καλύτερη ομάδα του Νησιού μέχρι στιγμής φέτος. Εδώ και καιρό είναι σε απίστευτη φόρμα παραμένοντας αήτητη για 3 μήνες!
Δικαίως θα πάρει τα σκήπτρα από τη Λίβερπουλ, η οποία φέτος στην Αγγλία πάει πολύ άσχημα, κινδυνεύοντας να μη βγεί ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αν το πάρει βέβαια!

Πάντως φαίνεται ότι θα γίνει μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις και για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί καθώς Σέφιλντ και Γουέστ Μπρομ θεωρώ ότι δύσκολα θα γλυτώσουν τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.
"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #516 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 00:23 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #517 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 23:08 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #518 στις: Πεμ 18 Μάρ 2021 19:27 »


Salford: Η απόρθητη έδρα και η κυπελλούχος της…. μιας ημέρας

Σε μία χρονιά που δεν διαφέρει σε τίποτα βαθμολογικά από την περυσινή, η Salford έχει δύο πολύ καλούς λόγους για να την θυμάται, αφενός γιατί τρέχει φέτος ένα απίστευτο σερί, όντας η μοναδική ομάδα στην Αγγλία που δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας, και αφετέρου γιατί έγραψε ιστορία, όταν έγινε η συντομότερη κάτοχος τροπαίου στο αγγλικό ποδόσφαιρο, διατηρώντας τα σκήπτρα της για μόλις μία ημέρα!
 

17 Δεκεμβρίου 2000. Βρισκόμαστε στην αυγή της νέας χιλιετίας και η Manchester United του Sir Alex Ferguson υποδέχεται την Liverpool στο Old Trafford, με μοναδικό σκοπό να διευρύνει ένα ιστορικό ρεκόρ. Αν δεν χάσει απέναντι στους «Κόκκινους» θα σημειώσει το 37ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι της χωρίς ήττα, σε μία επίδοση χωρίς προηγούμενο την δεδομένη χρονική στιγμή. Στην αποστολή βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Scholes, Giggs, Beckham, Butt και αδερφοί Neville, αλλά παρά το εξαιρετικό μομέντουμ ο Danny Murphy με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ θα χρίσει νικητές τους φιλοξενούμενους, βάζοντας στοπ στο εξαιρετικό σερί, που θα έρθει να αποτελειώσει η Chelsea οκτώ χρόνια αργότερα, όταν και θα φτάσει τους 86 (!) αγώνες χωρίς ήττα στην έδρα της.

Η εξιστόρηση δεν είναι τυχαία και ακόμα μη… τυχαιότερη δεν είναι η αναφορά στους παίκτες των «Κόκκινων Διαβόλων», που ακριβώς στο σύνολό τους, αποτελούν συνιδιοκτήτες της Salford City από το 2014 (ένα σημαντικό ποσοστό κατέχει και ο διάσημος επιχειρηματίας από την Σιγκαπούρη, Peter Lim), έχοντας ιδρύσει την Project 92 Limited, που αποτελεί σαφή αναφορά στην «Class of ’92», της οποίας υπήρξαν όλοι ακρογωνιαίοι λίθοι. Η ομάδα της League Two, λοιπόν, η οποία μετρά τέσσερις ανόδους τα τελευταία έξι χρόνια και θεωρείται ανερχόμενη δύναμη τουλάχιστον για την Football League, δεν έχει χάσει σε κανέναν από τους 17 αγώνες που έχει δώσει φέτος εντός έδρας, κάτι που καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει.



Συγκεκριμένα η Salford μετρά οκτώ νίκες και εννέα ισοπαλίες, την στιγμή που η επόμενη καλύτερη επίδοση στην λίγκα είναι οι τρεις ήττες των Newport και Forest Green. Ο υψηλός αριθμός ισοπαλιών είναι και ο λόγος που παρά το εντυπωσιακό σερί της η ομάδα βρίσκεται εκτός των θέσεων που οδηγούν στα play-offs. «Ξέρω πως πολύς κόσμος μας επιβραβεύει για το αήττητο στην έδρα μας, όμως θέλω να κερδίζουμε και όχι να φέρνουμε ισοπαλίες. Από το να φέρω τρεις ισοπαλίες και να διευρύνω το ρεκόρ, προτιμώ να κερδίσω δύο ματς και να το χάσω. Σίγουρα δεν υποβαθμίζω την σημασία του, όμως δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός», θα δηλώσει μετά την πρόσφατη εντός έδρας ισοπαλία με την Scunthorpe (1-1) o τεχνικός, Richie Wellens.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο Άγγλος προπονητής και πρώην μέλος των ακαδημιών της Manchester United (ουδεμία έκπληξη) έχει δίκιο. Η Salford, παρά την μετατροπή του Moor Lane σε «φρούριο», έχει μόλις τρεις βαθμούς περισσότερους από την Exeter που μετρά πέντε (!) εντός έδρας ήττες, ενώ μακρυά από αυτό η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς ο σύλλογος έχει την 8η χειρότερη συγκομιδή βαθμών, μετρώντας μόλις πέντε νίκες. Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως παρά την απουσία των φιλάθλων η ομάδα δεν ηττήθηκε στο «σπίτι» της ούτε στο FA Cup, αλλά ούτε και στο League Cup, αποκλείοντας τις Hartlepool και Rotherham αντίστοιχα. Στον μοναδικό θεσμό που οι φιλοξενούμενοι «άλωσαν» το Moor Lane ήταν το EFL Trophy, όπου οι Κ-21 ομάδες των Leicester και Manchester United (το «φιλικό» έληξε 0-6) έφυγαν νικήτριες και εν τέλει έκοψαν τον δρόμο προς τον τελικό.



Ποιον τελικό; Μα φυσικά αυτόν της σεζόν 2020/21, που πραγματοποιήθηκε χθες και έδωσε τον τίτλο στην Sunderland. Γιατί υπήρχε και ο περυσινός τελικός, που έγινε… προχθές και εκεί η Salford είχε ήδη προκριθεί από τον Φεβρουάριο του 2020! Ο λόγος γίνεται εύκολα αντιληπτός και είναι η άνευ προηγουμένου πανδημία που έχει σαρώσει προγραμματισμούς και deadlines, όμως η απόφαση της EFL να ορίσει τους δύο τελικούς μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο, δημιούργησε θέλοντας και μη ένα ιστορικό παράδοξο. Οι Portsmouth και Salford, που τέθηκαν αντιμέτωπες το Σάββατο στο Wembley, θα διατηρούσαν τον τίτλο τους για μόλις 24 ώρες, αφού μετά θα τον παρέδιδαν σε μία από τις διεκδικήτριες Sunderland και Tranmere, που θα έμπαιναν την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο για το κανονικό και όχι ετεροχρονισμένο τρόπαιο!

Το κίνητρο έστω κι έτσι δεν έλειπε και το «εγγονάκι» της Manchester United μπήκε αποφασισμένο να κατακτήσει το πρώτο major trophy της ιστορίας του απέναντι στην διάσημη Portsmouth της League One του Kenny Jackett των τριών τελικών στο θεσμό. Μπορεί ο δύστροπος Wellens να δήλωσε πως αυτός ο αξιοπερίεργος ορισμός αποτελεί αντιπερισπασμό και εμπόδιο για τους παίκτες του που ανεβαίνουν έναν «γολγοθά» στο πρωτάθλημα, όμως υπό το βλέμμα των Scholes και Giggs, που βρέθηκαν στα επίσημα του Wembley, αλλά και του Gary Neville, που έδινε το τηλεοπτικό του σχόλιο κατά την πανεθνική μετάδοση του αγώνα, δεν υστέρησε και παρέταξε την ομάδα του με μοναδικό στόχο την νίκη.



H Salford ήταν πράγματι καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και υποχρέωσε τον Craig MacGillivray σε εφτά (!) αποκρούσεις, καθιστώντας με διαφορά τον κορυφαίο όλου του γηπέδου. Μόνος του κράτησε ανέπαφη την εστία του τόσο στα 90 λεπτά όσο και στην παράταση, όμως η συνεχόμενη πίεση τον κούρασε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, μην μπορώντας να επαναλάβει τις εξαιρετικές επεμβάσεις του στην διαδικασία των πέναλτι. Αντίθετα ο «συνάδελφός» του Václav Hladký, που είχε ένα σχετικά ξεκούραστο απόγευμα, αποσόβησε τις δύο πρώτες εκτελέσεις των παικτών της Portsmouth και έφερε το πολυπόθητο τίτλο στην Ευρύτερη Περιοχή του Μάντσεστερ, έστω και για ένα μερόνυχτο!

Με μία μικρή καθυστέρηση… 342 ημέρων από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα η Salford έγραψε ιστορία, γινόμενη μόλις η δεύτερη ομάδα της League Two (πρώτη η Lincoln) που κατακτά την διοργάνωση την τελευταία δεκαετία και επίσης η πρώτη μετά την Hull που νικά τους δύο πρώτους αγώνες της στο Wembley (ο πρώτος ήταν για τα play-offs της National League το 2019). Παράλληλα στέρησε την δυνατότητα από την Portsmouth να σηκώσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο και έστειλε στο ταμείο ανεργίας τον Jackett, που πλήρωσε το «μάρμαρο» για την απογοητευτική εικόνα στον τελικό.



Για μια ομάδα που μέχρι το 2015 έπαιζε στην όγδοη κατηγορία, το να κατακτά τίτλους και ρεκόρ στο επαγγελματικό πια επίπεδο δεν είναι λίγο. To be continued…
eyap.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #519 στις: Σαβ 20 Μάρ 2021 00:04 »
Παράθεση
1940. Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Τσάρλτον αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στο Βάλει, την ίδια ώρα που στις κερκίδες υπάρχουν παρατηρητές που είναι έτοιμοι να κάνουν σινιάλο σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής της Λουφτβάφε για να εκκενωθεί το γήπεδο.


Εδώ μια δεύτερη φωτογραφία από το ίδιο γήπεδο. Οι κερκίδες έχουν ελάχιστο κόσμο γιατί υπήρχε όριο προσέλευσης για λόγους ασφαλείας. Λίγους μήνες μετά το όριο αποσύρθηκε και ακόμα και υπό συνθήκες πολέμου κάποια γήπεδα μάζευαν μέχρι και 40.000 θεατές.
El Sombrero

Παράθεση
How English Football Responded to the Second World War

An air raid warden watches for enemy planes at a match between Charlton and Arsenal in London in 1940. Photograph: Hulton Deutsch/Corbis via Getty Images

London - Richard Foster
When the 1939-40 Football League season kicked off on Saturday 26 August 1939, players were wearing numbered shirts for the first time. Bigger changes were to come. Germany invaded Poland the following Friday and the four divisions and FA Cup were halted once war was declared on 3 September. The action stopped after three rounds of fixtures, with Blackpool boasting the only 100% record in the top flight and Leeds bottom of the table having failed to score a goal.


Clubs arranged some friendlies but, when the threatened bombings did not materialise, the thirst for competitive football resurfaced and the Home Office agreed to a restructured football programme. Aston Villa and Derby County were among half a dozen clubs who withdrew, principally because many of their players were enlisting for the armed forces.


The remaining 82 Football League clubs were distributed into 10 regional leagues and football started again on 28 October. The only hiccup that day came at Grimsby, where their game with Mansfield was delayed by 30 minutes because of an air raid warning. A 50-mile radius was imposed for each game and crowds were limited to 8,000, although these restrictions were relaxed over time.


Alongside the various leagues, the War Cup was introduced in April 1940. In a tremendous feat of organisation, the competition squeezed 137 games into just nine weeks. Restriction on crowd sizes were lifted for later rounds, giving 42,399 people the chance to see West Ham beat Blackburn 1-0 in the final at Wembley. The game kicked off at 6.30pm on 8 June, a few days after the evacuation from Dunkirk had been completed. Quite a few soldiers who had been rescued from northern France attended the match, which gave the nation a much-needed fillip.


1940-41


By the beginning of the 1940-41 season, the Battle of Britain was raging in the air and the Blitz was causing major damage and loss of life on the ground. Coventry and Sheffield were targeted towards the end of 1940, with Highfield Road damaged so badly that Coventry City had to withdraw from the league. Sheffield United had to play at Hillsborough after Bramall Lane was put out of action.


This was not the only enforced groundshare. Highbury was turned into an Air Raid Precautions stronghold, which meant that Arsenal had to play at White Hart Lane – a reversal of what had happened in the first world war. Manchester United also had to move in with their neighbours. Old Trafford was damaged extensively in March 1941 and did not host football for another eight and a half years. The club’s biggest attendance for a home league game is still the crowd of 83,260 that watched them play Arsenal at Maine Road in January 1948.


Despite their big fanbases, neither United nor City could keep up with Preston in the 1940-41 season. The Football League was divided into north and south regions and, given that clubs played different numbers of games, the tables were arranged by goal average rather than points. Preston ended up winning the league even though Chesterfield (who had played six more games) picked up more points.


Preston went on to complete a double by beating Arsenal in the War Cup final. Tom Finney and Bill Shankly both played for the Lilywhites, with the Compton brothers both in the Arsenal team. Although 60,000 were at Wembley for that Preston v Arsenal game and an impressive 78,000 watched England beat Scotland at Hampden Park, attendances were in decline and the aggregate of 2.8 million was well below the 5.4 million who had watched the previous season.


The War Cup was not the only new competition. In January 1941 a dozen clubs started the London War Cup, much to the chagrin of the league and other southern clubs, such as Portsmouth, who were excluded. Bizarrely, Reading were included and they ended up winning it, beating Brentford in the final.


1941-42


Having set up a breakaway cup, the London clubs decided to go it alone with a London league in the 1941-42 season, which did include Portsmouth this time. The rebel clubs were expelled by the Football League. Arsenal won the league and Brentford won the London Cup final in front of nearly 70,000 fans at Wembley. Their victory earned them a place in the newly formed Cup Winners’ Cup with Wolves, who had beaten Sunderland in the Football War Cup.


1942-43


By 1942-43, the Football League regained its control of the football calendar. The London clubs were re-admitted and formed part of the 18-club southern league, which also included a few amateur teams. The season was split in two, with the first title contested from August to Christmas Day and the second starting on Boxing Day and finishing in May. Liverpool won the northern league in the spring of 1943, but it was the runners-up who provided the sweetest story of wartime football.


The emergence of a team of workers from a sweet factory in Newport was extraordinary, but they were no flash in the pan. Lovell’s Athletic had won the western league and cup the previous season, so were a real force to be reckoned with. Lovell’s finished above both Manchester clubs and Aston Villa in the 1943 season and also reached the west’s cup final, which they lost 7-6 to Swansea Town over two legs.


1943-44


Another amateur side outdid Lovell’s achievement the following season. Bath City won the northern league in spring 1944, finishing level on points with Wrexham but above them on goal average. For Bath, who had been trying to join the Football League for many years, this was some sort of redemption. They also won the last Football League West Cup in 1945 but, once the war ended, both clubs’ reward for their achievements was to be jettisoned back to non-league. Lovell’s eventually disbanded in 1969.


Crowds kept rising, with 85,000 at Wembley to watch Charlton beat Chelsea 3-1 in the Southern War Cup – including guest of honour Dwight Eisenhower, the army general who would be elected US president within the next decade. Eisenhower did not know who to support. “I started cheering for the blues but, when I saw the Reds winning, well, then I had to go on cheering for them,” he told reporters after the game. Eisenhower was not the only military leader to take in a big game. General Montgomery was among the 133,000 crowd at Hampden Park to watch England beat Scotland in April 1945.


1944-45


In what proved to be the last wartime season, in 1944-45, attendances rose significantly, reaching 10.3 million overall. The various cup finals drew huge crowds, with the northern cup final between Manchester United and Bolton attracting more than 98,000 over two legs and the southern final at Wembley between Millwall and Chelsea drawing in 90,000 fans – the largest single wartime crowd for a club match.


The Cup Winners’ Cup between Bolton and Chelsea was played in June, several weeks after VE Day. Bolton’s 2-1 victory made them the last winners of the War Cup, yet it was a celebration for everyone at Stamford Bridge that day.


1945-46


The Football League returned to something approaching normality in time for the 1945-46 season, although the league was still being run on a regional basis, with 22 clubs in each of the southern and northern divisions. The third tier was even split into four regions – east, west and north and south of the Thames. The FA Cup was also re-introduced.


Crowds continued to grow and really boomed after the war. By 1948-49, attendances were at 41 million, the peak for the Football League. To put that in some context, the total attendance for the Premier League and EFL last season was just under 33 million. Finally, in an encouraging precedent for Liverpool fans, when the old structure of four divisions that had begun in 1939-40 was re-introduced for the 1946-47 season, the Reds pipped Manchester United to the First Division title by a point.


The Guardian Sport
https://english.aawsat.com/home/article/2271686/how-english-football-responded-second-world-war

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.095
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #520 στις: Τετ 05 Μάι 2021 11:56 »
Επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ!!!!


Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #521 στις: Σαβ 15 Μάι 2021 11:33 »


Hereford FC: Οι «Ταύροι» θα ξαναμπούν στο υαλοπωλείο

Συμπληρώνονται φέτος επτά χρόνια απ’ όταν ακόμη μία επαρχιακή ομάδα της Αγγλίας πήρε το σκληρό μονοπάτι της διάλυσης. Με ιστορία 90 ετών στις αγγλικές, επαγγελματικές και μη, κατηγορίες, η Hereford United ήταν αρκετά μεγάλη ομάδα ώστε ο θάνατός της να μην είναι οριστικός. Σήμερα είναι μία σταθερή ομάδα της National League North, και περιμένει πως και πως να ταξιδέψει στο Wembley, όπου θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το σημαντικότερο τρόπαιο του νέου κεφαλαίου στην ιστορία της.
 

Ήταν Δεκέμβριος του 2014, όταν το νεκροταφείο ομάδων «καλωσόρισε» ακόμη ένα μέλος του. Η Hereford United, η ομάδα της μικρής πόλης του Χέρεφορντ, 20 χιλιόμετρα από τα ουαλικά σύνορα και 70 από το Μπέρμιγχαμ, υπέκυψε στα τραύματά της (που αλλού;) μέσα σε μία κρύα αίθουσα δικαστηρίου, όπου βρέθηκε χάρη στα οικονομικά προβλήματα, που για χρόνια την ταλάνιζαν. Ως σύλλογος δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλής. Παρότι ιδρύθηκε το 1924, έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1972 για να μπει στις επαγγελματικές κατηγορίες, χρονιά που ακόμη θυμάται με περηφάνεια για την επική νίκη της στην παράταση επί της Newcastle της First Division για το FA Cup.

Η τελευταία θέση στην Second Division του 1977 παραμένει ακόμη η σπουδαιότερη στην ιστορία της, με την πορεία της έκτοτε να μοιράζεται μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης κατηγορίας, ανάλογα με τα κέφια του τραπεζικού της λογαριασμού, που ήταν πάντα ασταθής. Το σύνολο της 14ετους πορείας του προπονητή Graham Turner γύρισε το 2006 στην League Two και το 2009 στην League One, όμως η χαρά αποδείχθηκε ιδιαίτερα σύντομη. Ο υποβιβασμός ήταν άμεσος και μετά από τρεις δύσκολες χρονιές στην League Two, επέστρεψαν στην Conference, όπου απέπνευσαν το «κύκνειο άσμα» τους τη σεζόν 2013/14. Τι έφταιγε;



Ήδη από το 1997, τα χρέη του συλλόγου ήταν το κύριο θέμα πολλών συζητήσεων. Η ομάδα είχε υποβιβαστεί στην Conference, θέση μάλλον αρκετά χαμηλή ώστε χρέη ενός εκατομμυρίου λιρών, που για άλλες ομάδες να ήταν «ψιλά», για την Hereford United ήταν μεγάλο πρόβλημα. Η ομάδα βασιζόταν σε μη-πάγια έσοδα για τη λειτουργία της, όπως οι εξερχόμενες μεταγραφές, για παράδειγμα η πώληση του Gavin Mahon για 130,000 λίρες στην Brentford, και κυριότερα, στις πορείες που έκανε στο κύπελλο και την ελπίδα να της φέρει η κληρωτίδα έναν όσο πιο εμπορικό αντίπαλο γίνεται. Τέτοια περίπτωση ήταν οι διπλοί αγώνες του 1996 με την Tottenham και του 1999 με την Leicester, αφού αμφότεροι αντίπαλοι αγωνίζονταν στην Premier League.

Η βραχυπρόθεσμη επιτυχία που ακολούθησε είχε πολύ ασταθείς βάσεις και κατέρρευσε αμέσως. Με την άνοδο στην League One, έγινε μόνο μία κανονική μεταγραφή κι ο Turner, στην τελευταία του χρονιά στον σύλλογο, έπρεπε να βασιστεί ολοκληρωτικά σε όσους δανεισμούς μπορούσε να εξασφαλίσει. Το 2012 ο υποβιβασμός κι από την League Two ήρθε στην τελευταία αγωνιστική, παρότι κέρδισαν τον αγώνα τους ενάντια στην Torquay United. Ακολούθησε μία καλή και μία κακή χρονιά στην Conference, οι οποίες θα ήταν κι οι τελευταίες των «Ταύρων», που πρόλαβαν να δώσουν τις πρώτες του συμμετοχές στον νυν αστέρα της West Ham, Jarrod Bowen!



Στις 10 Ιουνίου 2014 τα χρέη, που πλέον έχουν φτάσει τα 1,3 εκατομμύρια, λυγίζουν την ομάδα. Αποβάλλεται από την Conference κι αναγκάζεται να γραφτεί σε όμιλο της έβδομης κατηγορίας. Ταυτόχρονα, οι πιστωτές της πιέζουν, έρχονται σε ρήξη με τους φιλάθλους κι αυτοί με τη σειρά τους αποφασίζουν να κάνουν μποϊκοτάζ στην ερχόμενη σεζόν, δυσαρεστημένοι με τη συμπεριφορά που δέχεται ο σύλλογος της πόλης τους. Η σεζόν 2014/15 δεν έμελλε να γραφτεί στην ιστορία ως η 91η της ομάδας. Στις 19 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο λαμβάνει την οριστική απόφασή του. Liquidation!

Πλέον, η πόλη του Χέρεφορντ για πρώτη φορά μετά από… σίγουρα πάρα πολλά χρόνια, δεν είχε ποδοσφαιρική ομάδα. Χάρη όμως στην άμεση κινητοποίηση των οργανωμένων φιλάθλων της με την οργάνωση Hereford United Supporters Trust (HUST), αυτή η κατάσταση κράτησε μόλις τρεις μέρες! Στις 22 Δεκεμβρίου 2014, ο τοπικός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της HUST, Jon Hale, μαζί με την οργάνωση και κάποιους ακόμη επιχειρηματίες, ίδρυσαν τον νέο σύλλογο της πόλης με το, ελαφρώς αλλαγμένο όνομα και έμβλημα, Hereford FC. Σε συνέντευξη τύπου δύο μέρες αργότερα, παραμονή Χριστουγέννων, οι φίλοι των «Ταύρων» έβλεπαν να παίρνουν αυτοί το δικό τους δώρο, τον σύλλογό τους πίσω, αλλά καλύτερο.



Η HUST, που αριθμεί περί τα 1000 μέλη, όχι μόνο θα αποφάσιζε για το έμβλημα και τις εμφανίσεις, αλλά εξασφάλιζε και μόνιμη ιδιοκτησία τουλάχιστον του 51% της νέας ομάδας, κάτι που μας φέρνει στο μυαλό το γερμανικό μοντέλο ιδιοκτησίας των ομάδων. Ο ίδιος ο Hale τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του νέου συλλόγου, και μόλις τον Ιανουάριο εξασφαλίστηκε από τις τοπικές αρχές η ενοικίαση του Edgar Edge, ιστορικού γηπέδου της παλιάς ομάδας από το 1924, για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Νικητής των 42 αιτήσεων για τη θέση του προπονητή αναδείχθηκε ο Peter Beadle, που «υπηρέτησε» και σαν τελευταίος, υπηρεσιακός προπονητής της παλιάς United και έκατσε στο πόστο του μέχρι το 2018, οδηγώντας την ομάδα σε τρεις σερί ανόδους!

Μέχρι τον Μάιο, ήρθαν οι ανακοινώσεις για το που θα αγωνιστεί η ομάδα. Ίσως απροσδόκητα, αυτό ήταν στην Premier Division της Midland Football League, δηλαδή στην ένατη κατηγορία, δύο επίπεδα κάτω απ’ όπου ο παλιός σύλλογος είχε καταλήξει, πριν διαλυθεί. Το ρόστερ σιγά σιγά ετοιμάστηκε, με συμμετοχή και γνωστών προσώπων, όπως ο Rob Purdie, μέσος που ξεκίνησε την καριέρα του στην Hereford United και μέτρησε 266 συμμετοχές πρωταθλήματος μαζί της. Το πρώτο εντός έδρας φιλικό της ομάδας ήταν ενάντια σε έναν ακόμη σημαντικό σύλλογο για του οποίου την ύπαρξη οφείλονται τα χρήματα, με τον έναν ή τον τρόπο· την FC United of Manchester, αγώνα που είδαν 4,250 άτομα.



Μέσα στη σεζόν χάρη στους φίλους της, αλλά και την γεωγραφική εγγύτητα των αντιπάλων, όχι μόνο βοηθούσαν πολλές ομάδες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις να σπάσουν τα ρεκόρ προσέλευσής τους, αλλά υπήρχαν και φορές όπου αγώνας τους έκοβε περισσότερα εισιτήρια απ’ ότι άλλοι αγώνες στην League One, έξι κατηγορίες πάνω! Με 108 πόντους μετά από 42 αγώνες στις αποσκευές τους, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να συνδυάσουν την πρώτη τους χρονιά στα γήπεδα με μία άνοδο. Ήταν τόσο κοντά στο νταμπλ, έχοντας προκριθεί στον τελικό του FA Vase στο Wembley, όμως εκεί παρότι πήραν προβάδισμα μόλις στο 2′, η αντίπαλη Morpeth Town απάντησε με τέσσερα δικά της και πήρε η ίδια το τρόπαιο. Τις εντυπώσεις παρόλα αυτά έκλεψε ο Ronaldo, η μασκότ της Hereford που… παρέλασε στο γήπεδο πριν τον αγώνα.

Μέσα στην επόμενη χρονιά, εκτός από την πρώτη συμμετοχή στο FA Cup, δύο αλλαγές στην προεδρία και μία σπάνια περίπτωση εισβολής οπαδών στο γήπεδο μετά από ένα νικητήριο γκολ στο τέλος, όπου ο αγώνας αναγκάστηκε να σταματήσει και να επαναληφθεί κεκλεισμένων των θυρών, οι «Ταύροι» έμοιαζαν με κάθε άλλο παρά νεοφώτιστη ομάδα. Σημείωσαν μόνο μία ήττα και με άνετη διαφορά 18 βαθμών στην πρώτη θέση, κέρδισαν ξανά την άνοδο. Το 2018 ήρθε και η τελευταία άνοδος μέχρι και σήμερα. Στο FA Cup έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο της κύριας μορφής του κυπέλλου (έναν γύρο πριν μπουν στην κληρωτίδα κι οι ομάδες της Premier League). Για να φτάσουν εκεί χρειάστηκε να αποκλείσουν πέντε ομάδες, κι εν τέλει η κλήρωση τους έφερε στο δρόμο της Fleetwood Town της League One. Η ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας έδωσε στην ομάδα έναν εντός έδρας επαναληπτικό, που επιλέχθηκε για τηλεοπτική μετάδοση από το BT Sport. Εκεί βέβαια, η Fleetwood κέρδισε με 0-2 και πήρε η ίδια το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.



Η σεζόν περιελάμβανε επίσης 113 βαθμούς πρωταθλήματος και ναι, η Hereford τερμάτισε ξανά πρώτη, και πλέον, με «χατ τρικ» πρώτων θέσεων, προβιβαζόταν σε κατηγορία όχι παντελώς άγνωστη, τη National League North. Στα μέσα Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, η διοίκηση παίρνει μία μάλλον παράξενη απόφαση, αφού αν και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, θέση μάλλον «ξένη» μετά από τρεις σερί ανόδους, απολύει τον αγαπητό προπονητή Peter Beadle. Για την διοίκηση, «αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση» αλλά μία που κοιτάει το μέλλον μακροπρόθεσμα με σκοπό την επιστροφή στις κατηγορίες της Football League. Νέος προπονητής για το υπόλοιπο της σεζόν ανέλαβε ο Marc Richards, γαμπρός του τεχνικού διευθυντή Tim Harris. Αν ονειρευόταν κανείς πως μία αλλαγή προπονητή θα δώσει φρεσκάδα στην ομάδα και θα την βοηθήσει να σκαρφαλώσει θέσεις, έπεσε έξω. Το τέλος του πρωταθλήματος την βρήκε στην χαμηλή, παρόλα αυτά ασφαλή, 17η θέση, έχοντας όμως κάνει αρκετές γκέλες με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής από τη δική της.

Δυστυχώς, αυτή ήταν κι η τελευταία ολοκληρωμένη χρονιά πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα τόσο για την Hereford, όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες της έκτης κατηγορίας. Μέχρι την αναβολή (κι εν τέλει ακύρωση) του περσινού πρωταθλήματος, οι «Ταύροι» βρίσκονταν στην πολύ παρόμοια 16η θέση, ενώ φέτος το πρωτάθλημα δεν πρόλαβε να φτάσει καν στο 1/3 της διάρκειάς του πριν οι αρχές «διαβούν τον Ρουβίκωνα» και κηρύξουν την φετινή σεζόν ως άκυρη στα μέσα Φεβρουαρίου, με τις όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για το μέλλον. Οι πιστοί οπαδοί από τη δική τους μεριά έκαναν αυτό που κάνει κάθε φίλαθλος ή κίνημα σε καιρό ανάγκης. Συνασπίστηκαν, οργανώθηκαν και μάζεψαν πάνω από 6,000 λίρες για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών, αλλά και επιπλέον 7,000 λίρες με σκοπό την ανακαίνιση του Edgar Street, όσο παραμένει κλειστό.



Μέσα στο όλο κλίμα αβεβαιότητας, οι φίλοι της ομάδας του Χέρεφορντσαϊρ έχουν ακόμη μία αγωνία στο μυαλό τους, αυτή της παρουσίας σε έναν τελικό κυπέλλου στο Wembley. Παρότι ακόμη δεν έχουμε μάθει τον τροπαιούχο για το 2020 (ο τελικός αναμένεται να λάβει χώρα την Δευτέρα 3 Μαΐου), το FA Trophy συνέχισε να «λειτουργεί» και τα παιχνίδια της νέας χρονιάς πραγματοποιήθηκαν κανονικά, μέχρι και τα ημιτελικά. Η Hereford πέρασε επιτυχώς έξι αντιπάλους κι είναι μία από τις δύο ομάδες που έχει εξασφαλίσει την παρουσία της για τις 22 Μαΐου στο Wembley, κόντρα στην (κατά μία κατηγορία κατώτερη) Hornchurch. Νιώθοντας αισιόδοξοι πως το δεύτερο ταξίδι στην πρωτεύουσα θα είναι και το τυχερό τους, οι άνθρωποι της Hereford έχουν ετοιμάσει κι ανανεώσει όλο το club shop τους με τα… απαραίτητα αναμνηστικά, μην έχοντας όμως ακόμη νέα για την παρουσία οπαδών.

Με το πρόσφατο πείραμα στον τελικό του League Cup και τους 8,000 θεατές να μοιάζει επιτυχημένο, οι ομάδες αναμένουν πως έστω ένα κομμάτι των φιλάθλων τους θα καταφέρει να βρεθεί στις κόκκινες κερκίδες για τον τελικό, ενώ για τους υπόλοιπους, εκτός από την τηλεοπτική μετάδοση θα υπάρχει κι η επιλογή του Radio Hereford FC, ακόμη μία πτυχή του εθελοντικού προγράμματος της ομάδας που μέχρι και σήμερα έχει καλύψει κάθε αγώνα της ομάδας, εντός κι εκτός έδρας. Το συμπέρασμα φαίνεται να είναι το ίδιο όπως και σε κάθε άλλη ιστορία «phoenix club»: ό,τι και να γίνει, όσες ομάδες κι αν χρειαστεί να διαλυθούν, κι όσο κι αν οι μεγάλοι ονειρεύονται κλειστά τουρνουά εκατομμυρίων, το ποδόσφαιρο των μικρών πόλεων και των χωριών θα είναι πάντα παρόν, δίνοντας τους δικούς του αγώνες, ζώντας τις δικές του στιγμές.

 

Συντάκτης: Άγγελος Παλιακούδης
eyap.gr

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.095
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #522 στις: Σαβ 15 Μάι 2021 21:15 »
Το κύπελλο στη Λέστερ!!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #523 στις: Σαβ 22 Μάι 2021 18:06 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.307
    • Προφίλ
Απ: Για τους εραστές του Αγγλικού.....
« Απάντηση #524 στις: Σαβ 29 Μάι 2021 19:03 »
Η Μπρέντφορντ θα είναι τη νέα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Την προηγούμενη φορά που έπαιζε στην 1η κατηγορία οι τερματοφύλακες δεν φορούσαν γάντια, ευρωπαικές διοργανώσεις δεν υπήρχαν, ο άνθρωπος δεν είχε πάει στο διάστημα και η Ελισάβετ ήταν ακόμα περιζήτητη νυφούλα.

El Sombrero