πρεπει να εισαι 100% ωριμος για να κατεχεις μοτοσυκλετα.ακομα και ετσι,διατρεχεις μεγαλο κινδυνο.μπορει εσυ να εισαι παρα παρα πολυ προσεκτικος,αλλα ο αλλος ο μαλακας απο δικο του και μονο λαθος,ενω εσυ εισαι ολοσωστος,να σε σκοτωσει.κατι παρομοιο με αμαξι ισως απλα σου κατεστρεφε το αυτοκινητο η τραυματιζοσουνα ελαφρα,με την μηχανη μπορει να πεθανεις.
εχει τυχει 2 φιλοι μου να πεθανουν απο μηχανη.ο ενας στα εφηβικα μου χρονια,μεσα 10ετιας του 80,ο μιχαλης ο "μπλακ" απο κολωνο,σε ατυχημα με την μηχανη του.και ο αλλος παλι φιλος μου απο τα εφηβικα μου χρονια,ενας απο τους 4 ιδρυτες των κοκνευς τοτε στην εφηβεια και κουμπαρος στον πρωτο μου γαμο(νονος εγω στο παιδι του),πεθανε και αυτος σε ατυχημα με μηχανη πριν απο 8 χρονια.
και ακομα ενας γνωστος μου με τον γιο του σε ατυχημα,τραυματιστηκε παρα πολυ σοβαρα,και ο γιος του ευτυχως φορουσε κρανος,και χτυπησε πιο ελαφρα.
ειναι πραγματι φοβερη η αισθηση να εισαι πανω σε μηχανη,κατι απιστευτο,αλλα πραγματικα πολυ επικινδυνο.αν εσαι διατεθειμενος να παρεις ρισκο,καντο,αλλα ειναι πολυ μεγαλο ρισκο,ακομα και παρα πολυ προσεκτικος να εισαι,ποσο μαλλον σε μικρη ηλικια που δεν εχεις ωριμασει ακομα.
γιαυτο τον λογο δεν μπορω να ακουω 18χρονους που ειναι πανω στην τρελα τους,βραζει το αιμα τους και κανουνε του κοσμου τις μαμακιες,να ζητανε μηχανη.