Αποστολέας Θέμα: Μοτοσυκλέτα... τρόπος ζωής.  (Αναγνώστηκε 4334 φορές)

Αποσυνδεδεμένος zissis

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Μοτοσυκλέτα... τρόπος ζωής.
« στις: Παρ 21 Ιαν 2011 21:38 »
Εκτός φυσικά του ΠΑΣ  έχουμε και κάποια άλλη τρέλα και αυτή έχει να κάνει με τις μοτοσυκλέτες.

Η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής και οχι καγκουριά και μαγκιά (βλέπε μόνο σούζες, κόντρες κτλ) ή μόνο σαν ένα γρήγορο μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Τις προάλλες έπεσα σε ένα πολύ καλό εντουράδικο site απο Γιάννενα με πολύ ενδιαφέρουσες εξορμήσεις, είναι το   http://www.motoadventuregreece.com/
Επίσης υπάρχει και η γνωστή http://www.lemi.gr η οποία δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα.

Για λάτρεις των μεγάλων ταξιδιών προτείνω το http://longwayround.com/ μια ιστορία 2 ηθοποιών του χόλιγουντ που αποφάσισαν να κάνουν τον γύρω του κόσμου με 2 bmw1200 gs το οποίο βγήκε σε βιβλίο αλλά και σε σειρα ντοκιμαντερ απο το bbc.
Η αλήθεια είναι οτι η ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου με επηρέασε απίστευτα!

Επίσης βρήκα ένα πολύ καλό άρθρο που θα ήταν καλό να το διαβάσουν όλοι οι γονείς μελλοντικών μοτοσικλετιστών.

Παράθεση
Προς τους γονείς των μελλοντικών μοτοσικλετιστών.

“Τα παιδιά βρήκαν την μηχανή και οι γονείς έχασαν τον ύπνο τους.
Πόσοι από εμάς τους γονείς δεν ακούσαμε από τα παιδιά μας ότι θέλουν να πάρουν μηχανή η μηχανάκι και αισθάνθηκαν το αίμα τους να παγώνει και την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Και άρχησαν οι τσακωμοί και οι βαριές κουβέντες “μηχανάκι θα πάρεις πάνω από το πτώμα μου”.
Είναι όμως τόσο φοβερά τα πράγματα?
Θα έλεγα και ναι και όχι.
Και ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Σας λέει το παιδί σας ότι θα πάρει μηχανάκι και αρχίζετε να τσακώνεστε και να φωνάζετε. Πιστεύεται ότι αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός?

Τι θα εμποδίσει να πάρει το μηχανάκι του φίλου του και χωρίς δίπλωμα, γνώσεις, και σωστό εξοπλισμό, να κινηθεί παράνομα με ένα μηχανάκι που στο κάτω κάτω δεν ξέρει το αν είναι σωστό η είναι ρημάδι. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάποια στιγμή θα τον πιάσουν και θα τον τρέχουν στα δικαστήρια η θα τσακιστεί και θα είναι τα πράγματα χειρότερα.
Και όσο και να φωνάζετε εσείς , από αντίδραση προς τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, η γιατί οι φίλοι του είπαν “που θα σε δουν οι γέροι σου εδώ πέρα” η γιατί είναι “μαγκιά”.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο το παιδί σας θα είναι παράνομο και επικίνδυνο για την σωματική του ασφάλεια, αλλά και για τους άλλους.
Τι έκανα εγώ……
Κάποια στιγμή σαν γονιός και εγώ (έχω 3 γιους 25, 23, 19, χρόνων) ήξερα μια που είμαι μοτοσικλετιστής από το 1975 ότι “το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά”.
Και ήρθε η ημέρα το 1998 που ο μεγάλος μου γιος έκλεισε τα 16 του μου είπε ότι “μπαμπά θέλω να πάρω μηχανάκι , έχουν άλλοι οι φίλοι μου και θέλω να πάρω και εγώ να πηγαίνω καμιά βόλτα και να πηγαίνω και στην σχολή γρήγορα”.
Δεν αισθάνθηκα ούτε το αίμα μου να παγώνει αλλά ούτε την γη να χάνετε από τα πόδια μου. Ηταν φυσικό επακόλουθο ακόμα και αν εγώ δεν είχα μηχανή, η μοτοσικλέτα είναι δίπλα μας, την βλέπουμε κάθε στιγμή και μην μου πείτε ότι όσο και να την φοβάστε και σε οποία ηλικία και να είστε ότι δεν θαυμάσατε μια μοτοσικλέτα που σταμάτησε κάποια στιγμή δίπλα σας στο φανάρι…
Πήρα λοιπόν τον γιο μου από το χέρι και τον πήγα σε κάποια μαγαζιά να διαλέξει αυτήν που του άρεσε και την κλείσαμε.
Την ημέρα που την έφερα στο σπίτι την πάρκαρα κάτω από την πολυκατοικία και ζήτησα από την γυναίκα μου και τους γιους μου να κατέβουν,
Μαζεύτηκαν γύρω από το μηχανάκι και το θαύμαζαν. Τότε τους είπα αυτό που πιστεύω ότι θα τους έμενε να το θυμούνται για πάντα.
Το βλέπετε το μηχανάκι? Σας αρέσει? Λοιπόν θα σας μάθω να οδηγείτε το μηχανάκι, και θα πάτε ένας ένας μόλις γίνετε στην επιτρεπόμενη ηλικία να βγάλετε δίπλωμα.
ΑΛΛΑ….
Προσέξτε καλά αν πέσει στην αντίληψη μου ότι δεν φοράτε το κράνος σας, η κάνετε κόντρες, η τρέχετε και κάνετε καγκουριες, τότε ΔΕΝ θα το πουλήσω το μηχανάκι. Αλλά θα σας κατεβάσω εδώ όπως είμαστε τώρα και θα του βάλω φωτιά να το κάψω μπροστά σας, με αυτόν τον τρόπο θα βλέπετε τα όνειρα σας για μηχανάκι να καίγονται και θα ξέρετε ότι ΕΣΕΙΣ τα κάψατε με την ανευθυνότητα σας.
Όλο αυτό το έκανα με το σκεπτικό ότι θα οδηγήσει που θα οδηγήσει μηχανάκι, ας οδηγήσει το δικό του που θα ξέρει ότι είναι σωστά συντηρημένο, να είναι νόμιμος για να μην έχει τον φόβο να τον κυνηγήσει η τροχαία , αλλά και τον φόβο (που φυλαει τα έρημα που λέει η παροιμία) ότι αν κάνει κάποια λαδιά θα με βρει απέναντι του και όχι υποστηριχτή του. Και μάλιστα όταν για αυτές της ιδέες μου έδωσα μάχη μαζί με την υποστήριξη της Κατερίνας προς όλους τους συγγενείς και φίλους που εναντιώνονταν μαζί μας.
Με αυτό το σκεπτικό προχωρήσαμε σαν οικογένεια και με τον δεύτερο γιο και με τον τρίτο.
Το 2002 αποφάσισα να δηλώσω συμμέτοχη σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας για να βελτιώσω της ικανότητες μου αλλά και να αποκτήσω γνώσεις που θα μετέδιδα στα παιδιά μου.
Ήταν απίστευτη εμπειρία που με έκαναν να νιώσω ότι είμαι άσχετος τέλειος, και ας οδηγούσα 27 χρόνια μοτοσικλέτα.
Γυρίζοντας μάζεψα τα παιδιά μου και αρκετούς φίλους και τους έδειχνα το τι έμαθα. Ήταν σαν να άνοιξε ένα παράθυρο και κοίταξα σε έναν νέο κόσμο πολύ πιο όμορφο και ασφαλή.
Μια μέρα ο μεγάλος μου γιος εκεί που έβλεπα τηλεόραση μου έρχεται με ένα περιοδικό και μου δείχνει μια μότο απίστευτης ομορφιάς και υψηλών επιδόσεων.
Μπαμπά αυτό θέλω να πάρω βρήκα και να πουλήσω το σκούτερ.
Μπράβο σου αγόρι μου πολύ ωραίο μηχανάκι του είπα. Αν σου αρέσει να το πάρεις. Δουλεύεις και τα χρήματα σου είσαι ελεύθερος να τα επενδύσεις σε ότι σε ευχαριστεί.
Το δείξαμε και στην Κατερίνα και της άρεσε. Και εμείς θα σου κάνουμε ένα δωράκι του είπε.
Αλώστε αν του άρεσε του ιδίου εμάς δεν μας έπεφτε και λόγος. Και να του λέγαμε ότι δεν θέλαμε ήταν 23 χρονών παιδί. Την άλλη μέρα μάλιστα το πρωί έδωσε προκαταβολή και έκλεισε το μηχανάκι, και εγώ έριξα το τηλεφώνημα για το δωράκι του Γιάννη.
Του κλείσαμε μαθήματα super bike ασφαλούς οδήγησης στο ίδιο σχολείο που έκανα και εγώ. Το ίδιο έκανα τώρα και με τον δεύτερο που αγόρασε και αυτός μεγάλη μηχανή.
Προεκλογικά στον δήμο που κατοικώ άκουγα που ζητούσαν χώρους για παραδοσιακούς χορούς σε κάθε γειτονιά για πιάνο για ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Δεν είμαι κατά σε όλα αυτά. Αλλά πιστεύω ότι και το παιδί που παίζει τέννις η ποδόσφαιρο η μαθαίνει πιάνο μπορεί είναι και οδηγός μοτοσικλέτας. Στον δήμο μας όπως είπα σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους, υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που οδηγούν δίκυκλο. Γιατί να μην γίνει ένας χώρος που να συγκεντρώνονται μια δημοτική λέσχη μοτοσικλέτας που θα μαζεύονται τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι να βρισκόμαστε. Υπάρχουν πολλές λέσχες αλλά οι περισσότερες είναι μόνο για να πηγαίνουν εκδρομές 1-2 μόνο κάνουν κάποιες εκδηλώσεις.
Θα μπορούσαμε μέσα από αυτήν την δημοτική λέσχη να τραβήξουμε τα παιδιά μας από κάποιες άλλες κακές παρέες να τους μάθουμε ότι μηχανάκι δεν είναι κόντρες και σούζες στα φανάρια. Ότι το μηχανάκι δεν είναι σκοτωστρα, αλλά ο κακός οδηγός ευθύνεται για ότι συμβαίνει. ότι σαν λέσχη μπορούμε να μαζευτούμε να νοικιάσουμε μια πίστα να μπουν όσοι θελήσουν να τρέξουν μέσα με ασφάλεια και οι πιο έμπειροι αλλά και αγωνιζόμενοι να τους δείξουν με ασφάλεια πάνω από όλα την σωστή και ασφαλή οδήγηση. Να γίνονται σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στην πόλη, σεμινάρια για λάστιχα , για τα λάδια, για οδήγηση στην βροχή και τόσα άλλα πράγματα που όσες φόρες έχει ζητηθεί από αρμόδια άτομα έχουν προθυμοποιηθεί και έχουν έρθει να μας κάνουν. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια να ωφεληθούν και οι γονείς που δεν οδηγούν μοτοσικλέτα και να δουν πιο φιλικά την μοτοσικλέτα.
Να απαιτήσουμε από τον δήμο για θέματα όπως χώρους παρκιν για μοτοσικλέτες, από τους δημότες μας να μας σέβονται, αλλά και να μάθουμε να ανταποδίδουμε τον σεβασμό μην παρκάροντας πχ στα πεζοδρόμια αλλά στους χώρους που θα μας φτιάξει ο δήμος κλπ.
Και οι γονείς θα ξέρουν ότι τα παιδιά τους πάνε σε κάποιους χώρους που θα ακούσουν 5-10 σωστές κουβέντες, και θα μπορέσουν και αυτοί να βρεθούν μαζί τους σε κάποιο σεμινάριο η ότι άλλο υπάρξει κοινού ενδιαφέροντος.
Σε αυτό το θέμα εγώ πιέζω και περιμένω…
Περιμένω και πιέζω…..
Απλά για την ώρα είμαι μόνος, τώρα αρχίζουν και άλλοι δημότες γονείς που τους αρέσει η ιδέα και βρισκόμαστε για να πιέσουμε περισσότεροι…
Άλλωστε αν το καταφέρουμε θα είναι καλό για τα παιδιά μας.
Και μην μου πείτε ότι δεν θα έρχονται τα παιδιά μας μαζί μας.
Εγώ με τα παιδιά μου έχουμε πάει με της μοτοσικλέτες μας πάρα πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γονείς και παιδιά η μοτοσικλέτα μπορεί να τους δέσει με ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς.”

πηγή http://www.kawasaki-bikers.gr/core/index.php?option=com_content&view=article&id=34:2009-06-25-14-35-19&catid=15:2009-06-25-14-25-32

Για να δούμε έχουμε μοτοσυκλετιστές στην παρέα μας?
Είμαι ένα πλάτωμα μια βάση για πυραύλους είμαι ένας πύραυλος που έκαψε τη βάση...

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Μοτοσυκλέτα... τρόπος ζωής.
« Απάντηση #1 στις: Σαβ 22 Ιαν 2011 00:03 »
πολλοί λένε ότι δεν είναι μηχανή...

είναι όμως το σκούτερ μου, το δίκυκλό μου που δε με αφήνει ούτε το χειμώνα!!!

παέι παντού, χωράει τα πάντα...

και είναι φυσικά μάχιμο!

με ταξίδάκια σε όλη σχεδόν την Ελλάδα:: 8)

piaggio xevo 250ie
"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σαβ 22 Ιαν 2011 12:42 »
www.motoe.gr το site της ομοσπονδίας.
http://www.bbc.co.uk/longwaydown/ είναι το link για την συνέχεια του ταξιδιού που ανέφερε πριν ο Z, και στο οποίο ο Ewan McGregor με τον κολλητό του διασχίζουν την Αφρικανική Ήπειρο. Βέβαια σε αυτό το ταξίδι δοκιμάζονται όλοι και δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα.
http://www.openroadjourney.com/ πολύ καλό site για εκδρομές με μηχανές στις ΗΠΑ.
http://www.mtce.org/ και το αντίστοιχο Ευρωπαικό.

Ο καθένας το έχει μέσα του βασικά, για το τι είναι η μηχανή για αυτόν. Είχα τρακάρει κάποτε με μηχανή (παραβίασε stop ένα φορτηγάκι), η μηχανή είχε σχεδόν διαλυθεί και την επόμενη μέρα (τρόπος του λέγειν), έψαχνα να αγοράσω καινούργια και μεγαλύτερη. Βακτήριο είναι βασικά. Αν προσέχεις είναι ευεργετικό. Αν δεν προσέχεις, μπορεί να σε σκοτώσει.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Κυρ 23 Ιαν 2011 19:28 »
Καλησπέρα και απο εμένα. Κάτοχος On-OFF..... Να προσθέσω και άλλα 2 sites:

www.mybike.gr, ενα πάρα πολύ καλό site,
www.motoepirus.gr, ενα forum στα Ιωάννινα...

Πάντα κράνος!
....

Αποσυνδεδεμένος Tsakali

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δευ 24 Ιαν 2011 00:08 »
scooter και δεν είμαι καλά....sh 125 και για βόλτα και για δουλειά και κοντινές εκδρομές.... 8)
τσακάλι: (το) ους.[<τουρκ. cakal, ινδ.αρχής] είδος σαρκοφάγου ζώου|| άνθρωπος σκληροτράχηλος

και TOROS και LOCOS

Αποσυνδεδεμένος taseuropas

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δευ 31 Ιαν 2011 21:52 »
η ΛΕΜΙ ειναι μια απο τις πιο ισχυρες και οργανωμενες λεσχες στην ελλαδα με φοβερα σχολια ασφαλους οδηγησης.
η  ΜΟΤΟΕ βρισκεται σε δικαστικους αγωνες στο ευρωπαικο δικαστηριο με την ΕΛΠΑ η οποια με το μοντελο που επικρατει εχει καταδικασει σε θανατο την ελληνικη μοτοσυκλετα σε αθλητικο και οχι μονο επιπεδο.
Να θυμησουμε οτι το κρανος ακομα φορολογηται ως ειδος πολυτελειας οπως επισης ολα τα μετρα προστασιας των αναβατων.
μην ξεχνατε και το site της amotoe.gr αλλα και την μοτοσυκλεστικη λεσχη καταναλωτων motek.gr

ενα κοιμισμενο (λογω χιονιου) CBR 600 RR '05 στις Αλπεις που αγαπησε το μερος κι εκατσε μετα απο ενα ταξιδι μεσογειος βορεια θαλασσα!

υ.γ. ακομα υπαρχουν φωτογραφιες απο τη βραβευση μου απο την ευρωπαικη ομοσπονδια ως δευτερος της γενικης καταταξης του ερωπαικου στα σουπερσπορτ (εννοειται πως δεν ετρεξα εγω ομως)

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Παρ 04 Μάρ 2011 16:36 »
Ο καθένας το έχει μέσα του βασικά, για το τι είναι η μηχανή για αυτόν.

Αποσυνδεδεμένος panathinaikos13

• OtherFans
  • Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τρι 15 Μάρ 2011 20:21 »
πρεπει να εισαι 100% ωριμος για να κατεχεις μοτοσυκλετα.ακομα και ετσι,διατρεχεις μεγαλο κινδυνο.μπορει εσυ να εισαι παρα παρα πολυ προσεκτικος,αλλα ο αλλος ο μαλακας απο δικο του και μονο λαθος,ενω εσυ εισαι ολοσωστος,να σε σκοτωσει.κατι παρομοιο με αμαξι ισως απλα σου κατεστρεφε το αυτοκινητο η τραυματιζοσουνα ελαφρα,με την μηχανη μπορει να πεθανεις.

εχει τυχει 2 φιλοι μου να πεθανουν απο μηχανη.ο ενας στα εφηβικα μου χρονια,μεσα 10ετιας του 80,ο μιχαλης ο "μπλακ" απο κολωνο,σε ατυχημα με την μηχανη του.και ο αλλος παλι φιλος μου απο τα εφηβικα μου χρονια,ενας απο τους 4 ιδρυτες των κοκνευς τοτε στην εφηβεια και κουμπαρος στον πρωτο μου γαμο(νονος εγω στο παιδι του),πεθανε και αυτος σε ατυχημα με μηχανη πριν απο 8 χρονια.
και ακομα ενας γνωστος μου με τον γιο του σε ατυχημα,τραυματιστηκε παρα πολυ σοβαρα,και ο γιος του ευτυχως φορουσε κρανος,και χτυπησε πιο ελαφρα.

ειναι πραγματι φοβερη η αισθηση να εισαι πανω σε μηχανη,κατι απιστευτο,αλλα πραγματικα πολυ επικινδυνο.αν εσαι διατεθειμενος να παρεις ρισκο,καντο,αλλα ειναι πολυ μεγαλο ρισκο,ακομα και παρα πολυ προσεκτικος να εισαι,ποσο μαλλον σε μικρη ηλικια που δεν εχεις ωριμασει ακομα.
γιαυτο τον λογο δεν μπορω να ακουω 18χρονους που ειναι πανω στην τρελα τους,βραζει το αιμα τους και κανουνε του κοσμου τις μαμακιες,να ζητανε μηχανη.

Αποσυνδεδεμένος taseuropas

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Παρ 18 Μάρ 2011 23:36 »
πρεπει να εισαι 100% ωριμος για να κατεχεις μοτοσυκλετα

να τ ακουει ο ζοησεις και ο λοκος για το ποσο ωριμος ειμαι !!!! κουφαλεεεεεεεεεες....

αν ειναι ν αρχισουμε για τους νεκρους δεν βγαινει νοημα ασε που θα λεμε ιστοριες μεχρι να κοπει το ιντερνετ!
αλλα βεβαια ολο κατι πρεπει να λεμε για να ειμαστε στο επικεντρο! οπως το κλασσικο ΠΟΚ παντα αδικει μα για την αδικια ξερει να ομιλει!