Το άγχος θα φύγει, η μελαγχολία θα κρατήσει.
Ίσως η φετινή χρονιά να ήταν η μοναδική στις τόσες δεκαετίες, πλην πρώτης και κάτι, που κύλησε τόσο χαλαρά, ζωηρά κι ευχάριστα, αγωνιστικά.
Απ τη 8η Αγωνιστική, εκτιμώ ότι, εμπεδώθηκε μια σιγουριά και μια αισιοδοξία, για καλή συνέχεια και βαθμοφόρα σερί, με τον αέρα ενός Ντεμόλ.
Αλλά, πάλι και στο πίσω μέρος του μυαλού μου, χτυπούσε κόκκινο η αγωνία, έδειχναν όλα αυτά να κλονίζονται, έτσι από τα κακά προηγούμενα και τις αγωνίες του βγαίνω δε βγαίνω, πέφτω δεν πέφτω, στο πρόσφα παρελθόν.
Μερικά απ’ αυτά τα συναισθήματα, άγχη, αγωνίες, ανασφάλεις, μου τα εξανέμισε εκπληκτικά ο Οφελίξ!!!
Ο Ντεμόλ, μου δημιούργησε στη συνέχεια την εντύπωση ότι, ξαγρύπνα στην κερκίδα κι η τύχη σου δουλεύει.
Τον βρίσκω λοιπόν, να απαντά χτες τόσο διακριτικά και έξυπνα στο Μούσια και νομίζω έτσι παίζει ο Ντεμόλ, αρκεί να μην παίξουν οι άρχοντες μαζί του.
«Ξέρω τον κ. Παπαχρήστου περισσότερο απ' όταν ήταν παίκτης. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν θα παίξει το Σάββατο, οπότε δεν τον φοβάμαι ως αντίπαλο». … προπονητή εννοεί ο παίχτης.
Δεν με πιάνει Σύνταυροι τόσο το άγχος, γιατί κάποια και απαραίτητα παιχνίδια, απ’ τα εναπομείναντα, θα τα τσεπώσουμε, όπως και να ‘χει.
Μελαγχολία με πιάνει, καθώς το Πρωτάθλημά μας κοντεύει κι ενώ έχει δέσει καλά. Ήταν μια καλή χρονιά. Μια ομάδα πειθαρχημένη, με καλή ψυχολογία, με κέφι, με πάθος, με ήθος και απόλυτα συλλογική δουλειά. Κάποιους, που λέγαμε να φύγουν ή δε πρέπει να ‘ρθουν, μας διέψευσαν, μας ενθουσίασαν και μας αποζημίωσαν αν το θέλετε.
Μόνο ο Χριστοβασίλης μας χρωστάει, μια καλή κι αξιοπρεπή θέση στην κερκίδα, με εισιτήρια προσιτά, που θα ξεσηκώνουν Κόσμο.
Όλα τα παιχνίδια ήταν πεντακάθαρα. Είχα βαρεθεί τα πέριξ υπονοούμενα για στησίματα και για τσίρκο και άλλα παρατράγουδα παικτικά και διοικητικά.
Κι γι’ αυτό που λέω για «μελαγχολία», αιτία είναι πάλι το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν ντεφάκτο διατυπώσεις, πόσο μάλλον εγγυήσεις, για το στόχο της παραμονής και δε βλέπω να υποστηρίζεται επαρκώς και εμφανώς αυτός ο στόχος
Είμαστε στο Κατώφλι της ΣΛ και πέρα από την είδηση για Καρμπέ, δεν άκουσα τίποτα για υλικοτεχνικά ζητήματα – ανεξαρτήτως ανόδου - που κρίνονται απαραίτητα, να υπηρετήσουν τον κάθε στόχο. Κάποια πράματα, μια σοβαρή Παε τα συζητάει, τα εκθέτει, τα ζητάει και προετοιμάζεται, κινείται, τουλάχιστον σε επίπεδο διαβουλεύσεων και σχεδιασμών, για προβλήματα άμεσης προτεραιότητας.
Αυτή όλη η προβληματική μου, πηγάζει από το προφίλ μιας Παε εσωστρεφούς, που έχει ως αποτέλεσμα, τη μη εμπέδωση της αξιοπιστίας και της σιγουριάς για τις προοπτικές της, που είναι οι αποδείξεις για το επόμενο σταθερό βήμα, ύστερα από μια καλή πορεία και προς ένα άλλο επίπεδο, υψηλών αξιώσεων, αν μιλάμε για παραμονή - καταξίωση.
Έτσι, ενώ το άγχος ΛΟΚΟ, μπλέκεται με τη μελαγχολία και κάνουν κοκτέιλ με την αγωνία , ωστόσο όμως όλα φαίνονται απολύτως αισιόδοξα, καθώς πηγαίνουν.
Τέλος λέω ότι, τα παιχνίδια της έδρας, είναι τα δυσκολότερα, η πίεση του αυξανόμενου στο εξής κόσμου – αγωνιστικό άγχος παιχτών και κάποιοι αρκετά ύποπτοι – ύπουλοι αντίπαλοι.
25. Α Καρδίτσας - ΠΑΣ Γιάννινα [/b] 60
- Η Καρδίτσα είναι παιχνίδι πιλότος – γράδο.
(
Παναιτωλικός – Βέροια …
Τσάτσος – Βούλης …
Εθνικός Π - Τρίκαλα)
26. ΠΑΣ Γιάννινα – Καλλιθέα [/u] 63
- …
(
Εθνικός Α –
Παναιτωλικός … Δόξα –
Τσάτσος …
Τρίκαλα – Ηλιούπολη)
27. Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα [/b] 64
- Ο Χ μας;
(
Παναιτωλικός – Καρδίτσα …
Τσάτσος – Εθνικός Α …
Αγροτικός - Τρίκαλα)
28. ΠΑΣ Γιάννινα - Διαγόρας [/u] 65
- Υπάρχει υποχρέωση;
(
Παναιτωλικός – Τσάτσος …
Πιερικός - Τρίκαλα …
Λεβαδειακός – Αγροτικός )
29. Τρίκαλα - ΠΑΣ Γιάννινα [/b] 68
- Είναι στο παιχνίδι, χτυπάνε τα πάντα.
(
Πανθρακικός – Τσάτσος …
Παναιτωλικός – Καλλιθέα …
Διαγόρας – Βέροια … Πιερίκος -
Λεβαδειακός)
30. ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός [/u] 71
- Ρεβάνς και παιχνίδι τιμής.
(
Τσάτσος – Εθνικός Π … Βέροια -
Τρίκαλα … Πανθρακικός -
Παναιτωλικός … Καρδίτσα –
Διαγόρας)
31. ΠΑΣ Γιάννινα – Βούλης [/u] 74
- Του χεριού μας
(Ηλιούπολη –
Τσάτσος …
Παναιτωλικός – Ιωνικός …
Τρίκαλα – Καρδίτσα …
Διαγόρας - Καλλιθέα …
Λεβαδειακός - Βέροια)
32. Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Γιάννινα [/b] 77
- Η Δόξα έχει βγει απ το παιχνίδι, το παίρνουμε.
(
Τσάτσος – Αγροτικός …
Εθνικός – Παναιτωλικός … Ιωνικός –
Διαγόρας … Καλλιθέα –
Τρίκαλα … Καρδίτσα –
Λεβαδειακός)
33. ΠΑΣ Γιάννινα – Εθνικός Αστέρας [/u] 80
- Προσοχή και το πήραμε.
(
Παναιτωλικός – Διαγόρας …
Τρίκαλα – Ιωνικός …
Πιερικός -Τσάτσος …
Λεβαδειακός - Καλλιθέα)
34. Τσάτσος - ΠΑΣ Γιάννινα [/b] 83
- Χαριστική βολή ή η συνθήκη του Χάνδακα;
(Ηλιούπολη –
Παναιτωλικός)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Υπάρχει άγχος τελικά, αλλά άγχος απ΄ το καλό.
ΥΓ: Τα ΚΑΠΗ ως τότε (και πιο πολύ μετά) να πίνουν … που και που κανένα τσίπρο και οι νέοι τη … δουλειά τους (που θα κάνουν και τα ΚΑΠΗ πιο πολύ μετά).