Αποστολέας Θέμα: Βίος κ πολιτεία στην "δυστοπία" της Ελλάδος.  (Αναγνώστηκε 1280 φορές)

Αποσυνδεδεμένος djtonakos

• Full Member
  • ΠΑΣ,γιατί έτσι!!!!
    • Προφίλ
Προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να ανακαλύψω τί εστί δημοκρατία.Ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά της;Ποιοι είναι οι θεσμοί της;Όμως ολοένα κ περισσότερο καταλήγω στο συμπέρασμα πώς η δημοκρατία στις μέρες μας είναι απλά μια λέξη κ τίποτα παραπάνω.

Μια λέξη που κάποτε σήμαινε δικαιοσύνη,αξία κ ελευθερία.Πλέον αυτής της λέξης ακόμα αγνοείται η έννοιά της.Ο κάθε ένας χρησιμοποιεί την ιδιότυπη αυτή λέξη όπως κ όποτε θέλει.
Κάποιοι προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν αυτή την λέξη προς όφελός τους.

Προσπάθησα να αποδομήσω την δημοκρατία κ να ανακαλύψω τα συστατικά της,την χρήση τους κ την αιτία για την οποία υπάρχουν.Δε θέλω να ανακαλύψω τί είναι σοσιαλισμός, κομμουνισμός ,καπιταλισμός κ.α. γιατί αυτά είναι μοντέλα διακυβέρνησης ενός κράτους που στην θεωρία είναι όλα σωστά,όμως στην πράξη όλα έχουν τα προβλήματά τους αλλά κ τις τρύπες τους.Άλλα περισσότερο κ άλλα λιγότερο.

Με το δικό μου το μυαλό,το φτωχό κ όχι κ τόσο καλλιεργημένο, η διεξαγωγή εκλογών δεν είναι εγγύηση ύπαρξης δημοκρατίας.Με το δικό μ το μυαλό δεν έχουν θέσει οι αυτοδυναμίες στην δημοκρατία.Για μένα δεν είναι δημοκρατικό η ένταξη στο Δ.Ν.Τ. χωρίς την έγκριση του ,τουλάχιστον, 80% του πληθυσμού.Ακόμα κ αν η μη ένταξη σήμαινε καταστροφή.Στο δικό μ το μυαλό οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι μας κ όχι αφεντικά μας (άλλωστε εμείς είμαστε οι εργοδότες τους),που πρέπει να μας ζητάνε τον λόγο για να μιλήσουν κ μόνο εμείς να τους κάνουμε ερωτήσεις ,σε τυχόν συνάντησης σε εκπομπές ας πούμε.Στο δικό μου το μυαλό η εκπαίδευση δεν είναι η 12χρονη αποστήθιση κάποιων λέξεων χωρίς ίχνος δημιουργίας ,χωρίς ίχνος ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης κ της αυτοπεποίθησης των νέων.Στο δικό μ το μυαλό δε μπορείς να πληρώνεις φόρους από την στιγμή που το κράτος δε σου προσφέρει κάτι κ από την στιγμή που υπάρχουν ομολογίες ότι τα περισσότερα από αυτά τα λεφτά καταχράστηκαν.

Πολλά περνάνε από το μυαλό μ αλλά δε ξέρω αν είναι σωστά ή αν είναι πρακτικά εφαρμόσιμα. Ξέρω όμως πως δε πάει άλλο πια αυτό το ψέμα κ η κοροϊδία.Κ δεν αναφέρομαι μόνο στους πολιτικούς,άλλωστε μέσα από αυτή την κοινωνία έχουν βγει όλοι τους.Αναφέρομαι κ στην κοροϊδία ανάμεσά μας.Δε μας φέρανε μόνο οι πολιτικοί σε αυτή την κατάσταση.Όλοι ψάχναμε κάποιον άλλον για να μας κάνει ότι βαριόμαστε ή ότι αδιαφορούσαμε ή ότι φοβόμαστε. Όμως ανακαλύψαμε πως κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας.Πρέπει μάθουμε να σεβόμαστε τον διπλανό μας,όποιος κ αν είναι, πρέπει να μάθουμε το "αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν,μη τα κάνεις κ εσύ στους άλλους".
Παράθεση
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Υ.Γ. Απλά κάποιες σκέψεις που κάποτε κ κάπου ήθελα να τις μοιραστώ με κάποιους.
Αν είναι να πέσω,ας πέσω.Όμως δε θα κάνω σε κανέναν αυτά που κάνανε σε μένα.Γιατί αν αρχίσω να τα κάνω κ εγώ θα είναι σαν να δικαιολογώ αυτά που μου κάνανε.