Μπακαγιόκο - Σιαλμάς
Κάποτε ο ΚΟΝΤΟΡΙΓΚΑΝΙ έλεγε, θα παίξω 60΄, αλλά θα παίξω, στηριχτείτε επάνω μου στα 60΄.
Το αναφέρω ως παράδειγμα και όχι ως σύγκριση (άλλη εποχή, άλλη μπάλα), αλλά κάπως έτσι θεωρώ την περίπτωση του Μπακαγιόκο (μη ξεχνάμε ότι στον μΠάοκ παρα-μιλάνε ακόμα κάποιοι). Ο Μπάκα είναι μια δυνατή εφεδρεία και εφ’ όσον παραμένει ζεστός).
Για το Σιαλμά (δε ξέρω τι σκέφτεται ο ίδιος για την καριέρα του ή οι πέριξ του), τον θεωρώ παίχτη αξίας, παίχτη κλειδί.
Είναι 25 χρονών, με παιχνίδια τύπου SL στα πόδια του, ένας παίχτης που ωριμάζει εκπληκτικά και δε μας έχει δείξει τίποτα ακόμα, από αυτό που στην ουσία είναι.
Εκτιμώ ότι τα καλύτερά του έρχονται.
Η Παε μπορεί να αναζητάει παίχτες κλάσης και με βάση το πλάνο Ντεμόλ, αλλά παίχτης καλός και φτηνός , ας πούμε και λίγο καλύτερος απ’ το Σιλμά, δε υπάρχει, γι’ αυτό εκτιμάς αυτό που έχεις.
Και όπως λέει ο astralon - με άλλα λόγια - όταν διώχνεις τον καλό, φέρνεις τον καλύτερο ή τους καλύτερους και όχι σε κιλά.
Τα Χανούμια Πάντος από νωρίς το πρωί , διακατέχονται από ενθουσιασμό για δήθεν απόκτηση Σιαλμά και σε σύγχυση ή αμφισβήτηση για δήθεν «μούφα» υπογραφή Ταμπάση στον Πας.
Δε ξέρω, αν θα έπρεπε να μας πει κάποιος Χριστοβασίλης ή αντ’ αυτού, τί τελικά συμβαίνει και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σιαλμά, που τυπικά είναι ακόμα παίχτης του Πας. (εκτός για λόγους σκοπιμότητας ή διαρροής, για τη μεταγραφική παραπλάνηση)
Κρατείστε Σιαλμά, Μπακαγιόκο, Κυριάκο, Κηπουρό, κάντε απαραίτητες Προσθήκες και όχι είχαμε για να έχουμε, γιατί τα ΠΟΚ – ΠΟθ θα παίζουν πάλι με τους ίδιους και τους ίδιους Πεσε – Πεσε (ηλικιακά), μόνο ο Γαύρος κάνει πάντα μια – δυο «ακριβές» μεταγραφές το χρόνο, αλλά του βγαίνουν. (Μιλάμε πάντα για ποδοσφαιρικό ποδόσφαιρο και όχι προεδρικό ποδόσφαιρο, αν και ο Βόλος τα συνδύαζε και τα δυο στυλ)
Πάντα ήμουν κατά της Σημαιοποίησης των «παιχτών», δηλαδή τη διάκριση σε Ψυχάρες και σε Μούφες και είναι γνωστά τα αποδυτηριακά αποτελέσματα.
Κάθε άνθρωπος έχει την ιδιοσυγκρασία του και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, είμαστε διαφορετικοί. Μια ομάδα είναι καλά να τη βλέπεις ως σύνολο και έτσι να την αντιμετωπίζεις στο αγωνιστικό της κομμάτι, διαφορετικά δίνεις καθαρό αέρα και τον παίρνεις κοπανιστό.
Οι παίχτες που εκτιμάμε ότι πρέπει να μείνουν, είναι δοκιμασμένα αγωνιστικά και ηθικά στηρίγματα του Πας, θα βοηθήσουν στο δέσιμο με τα όποια νέα αποκτήματα και είναι γνώστες της νέας αγωνιστικής πιάτσας.
Κρατείστε τους.
Σε άλλη περίπτωση, βρείτε ένα τοίχο να χτυπήσετε το κεφάλι σας και ιδιαίτερα εκείνος με το μεγάλο.