Για αρχή (και βλέπουμε), θα σχολιάσω μερικά «παραθέματα» ως
ενδεικτικά παραδείγματα συζήτησης και όχι ως απαντήσεις.
Σε ότι αφορά την κριτική σε πρόσωπα (για απειλές σχολίασα), ο πρώτος τον λίθο βαλέτω, με τεκμήρια, άλλωστε ο καιρός θα δείξει.
Συμμερίζονται συνολικά τις απόψεις του του
Filosofos, (σούμα)
astralon (αγωνιστικά),
Chilly (ηθικά Πασολέδικα)
PASaris (ψύχραιμα) κ,ά.
και του
μπαμΠΑΣ :pas:στο γενικό τους μέρος, εκτός από κάποια σημεία φαινομενικά αληθή, που έχουν να κάνουν με τη θέση - στάση – δράση «κάποιων» ποδοσφαιριστών μας (επιρρεπής Κώτσιος και επιλεκτικά Ντάσιος αν κατάλαβα) σε «κορυφαία» ειδικά ή τακτικά παιχνίδια της ομάδας μας στο παρελθόν, αλλά και σε κάποια (ίσως) φετινά. 8)
Ας σκεφτούμε όμως ότι, κάποια από αυτά τα αποτελέσματα, προφανώς (μπορεί) δείχνουν να διαμορφώνονται ατυχώς από τους παίχτες μας (λάθη, κάρτες, σπαρίλα, @σμός), αλλά δυστυχώς, στην ουσία είναι αποτελέσματα κατά «συνθήκη», αποτελέσματα «διοργανωτικής» σκοπιμότητας. Και αυτό, ως επιλογή, δεν έχει να κάνει με την βούληση των Παε γενικότερα.
Εμείς, όμως, μερικές φορές αντιμετωπίζουμε τους παίχτες σαν ανταγωνιστές άμπαλοι μανατζαραίοι και όχι στη σχέση με το σύνολο. Στοχοποιούμε κάποιους και μας διαφεύγουν οι αγωνιστικές διακυμάνσεις που όλοι τις έχουν στο ανά παιχνίδι και με ίδιο μερίδιο ευθύνης, για εκείνα που λέμε μέτρια ή κακά χαμένα παιχνίδια.
Γνώμη είναι ότι, ποτέ δε κράζεις τον παίχτη σαν άτομο – προσωπικότητα, ούτε σαν σύνολο, έτσι λέω. Κράζεις εκείνους όμως άνετα εκείνους που τον επέλεξαν και τον χρησιμοποιούν, κράζεις και την τακτική που εκείνου κατεβάζει και ρολάρει τον παίχτη στο ματς κα ποτέ δεν κράζεις ένα παίχτη που τον ήξερες και τον είχες σημαία, όταν ξαφνικά σου κάνει τριάρια. Μήπως κάτι άλλο τρέχει;
John:
4) Ενα τελευταίο...Ο ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Εαν αδερφέ εσύ δεν την θεωρείς την μεγαλύτερη και καλύτερη τότε πραγματικά εκπέμπεις με πολλούς απο εμάς σε τελείως διαφορετικά μήκη κύματος. Υπάρχει και η Κρανούλα αν δεν σε ικανοποιεί ο ΠΑΣ....
Συμφωνώ απόλυτα, με αυτό που έχεις στο μυαλό σου και όσο θα έχω μυαλό (γιατί μας το παίρνουν) θα θεωρώ έτσι τον Πας και … όσο έχω φωνή θα σου τραγουδάω, όποτε και όταν υπάρχει ρεπερτόριο.
Τώρα για, εκπομπές και σε διαφορετικά κύματα (απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο πρόσωπο - δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν), νομίζω ότι δημιουργούν παράσιτα στην κερκίδα και πόσο μάλλον στην κερκίδα που προσδοκούμε να δούμε σε απόλυτη ομοφωνία και ομοβροντία.
tauri_7:
Και στο κάτω κάτω με τις μαλακίες των δικών μας διαφορετικών και κουλτουριάρηδων οπαδών δεν χάσαμε την ευκαιρία στον πρώτο γύρο να ισοπεδώσουμε τον ΟΦΗ;;; Με αυτούς που διακόψανε το παιχνίδι 10 φορές τριγυρίζοντας στο ταρτάν, που χτύπησαν τον επόπτη, με τον παπάρα που μπήκε στο γήπεδο. Αφού δεν μπορέσαμε να πάρουμε εκδίκηση όπως λες τότε, τι σε έκανε να πιστεύεις οτι θα την πάρουμε στο Ηράκλειο;;;; Αν θες να τα βάλεις με κάποιον βάλτα με αυτούς που σου ανέφερα. Αλλά ξέχασα, όταν τις μαλακίες και τις καγκουριές τις κάνουν γιαννιώτες στους Ζωσιμάδες τις κάνουν με επίπεδο, των άλλων τις θεωρούμε έλλειψη πολιτισμού και οπαδικής κουλτούρας.
Σηκώνει πολύ κουβέντα (…) αν και το έχουμε ξεχειλώσει κυριολεκτικά το θέμα.
Αλλά, από συζητήσεις, εκτιμώ ότι θα κάνουμε κερκίδα.
Πάντως, οι πιτσιρικάδες, «φυτιλιάζονται» αναλόγως από όλα τα όσα θετικά ή αρνητικά «προπαγανδίζοναι» αν το θες «ξεράζονται» στα φόρα και φτιάχνουν τη θεωρία τους.
Συνήθως, επηρεάζονται από προσηνή προς την κριτική τους ικανότητα «στοιχεία» και αναλόγως συμπεριφέρονται. Ας το προσέξουμε και ορίσουμε τι στυλ "οπαδού" ή φίλαθλου, θέλουμε και αν.
Πάντως, τους τύπους που αναφέρεις δεν τους αναγνώρισα, ως κουλτουριάρηδες.
Δε ξέρω πώς εννοείς τους «κουλτουριάδες», αλλά για να συνεννοηθούμε, εγώ εννοώ τους σκεπτόμενους και όχι τους δήθεν και με καταθέσεις σε δέκα τράπεζες.
tauri_7:
Και κάτι άλλο να θυμάστε, επιλογές κάνει αυτός που πληρώνει και αυτός δεν είστε εσείς. Εσείς πηγαίνετε στο γήπεδο τις Κυριακές για χαβαλέ, διασκέδαση, ξεκάβλωμα κτλ. Αν δεν σας αρέσει απλώς δεν πηγαίνετε να δώσετε το 20-αρικάκι.
Παρακολούθησα 6 στα 9 εντός και 7 στα 9 εκτός παιχνίδια
– εσύ δε ξέρω πόσα και δεν έχει και τόση σημασία, αναλόγως πώς καταφέρνει και πόσο ευκαιρεί ο καθένας μας– αλλά, δε πάω για τους λόγους που αναφέρεις. Μακριά από μένα αυτή η διασκέδαση.
Υπάρχουν άλλα και άλλα σπορ για εκτόνωση.
PTOLEMEOS11:
Μια καλη πορεια να κανουμε τ καυ χρονου να δειξουμε ομαδα με ...τσαμπουκα παθος και σοβαροτητα και ο κοσμος συσπειρωνεται απλα να μην τον κοροιδευουν , και ολα παιζονται σε αυτο τον τομεα απο την διοικηση.. (μεταγραφες- κοντα στην τοπικη κοινωνια και οπου υπαρχουν σε ολη την Ελλαδα Ηπειρωτες- καλες τιμες στα διαρκειας κτλ
Οι Τσάτσοι το χτύπησαν το παιχνίδι χωρίς Διοίκηση, με δυο χειμερινές μεταγραφές, με κόσμο και κερκιδική φοβέρα.
Θέλουμε διοίκηση, αλλά όχι τέτοια, θέλουμε Κόσμο, αλλά όχι τέτοιον.
Αυτό δε σημαίνει ότι ο νόμος των Ζωσιμάδων πρέπει να αναθεωρείται και να ντιρεκτιβάρεται προς το άνευ ισχύος.
Ηλίας:
Από εκεί και πέρα καλίτερα που φάγαμε 4. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ανεβαίνει χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Ανεβαίνει έχοντας συναίσθηση ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να σωθεί.
Καλίτερα.
Στο κάτω κάτω έχω χορτάσει από μεγάλα ματς και αποτυχημένες χρονιές.
Πρόπερσι 4-0 το ΠΑΟΚ και υποβιβασμός.
Πριν λίγα χρόνια 2-0 τον γαύρο και όχι άνοδος.
Ε ναι ρε πούστη.
Το ότι η χρονιά και το φινάλε είναι μάθημα, για όσους βέβαια μπορούν να μάθουν, δεν αμφιβάλω. Αλλά, Ηλία μου, το συγκεκριμένο σκορ δε μπορεί να συνετίσει αυτούς που το διαμόρφωσαν. Το σκορ ήρθε για να μας πονέσουν τα στομάχια μας και τίποτα παραπέρα.
Αν δε βελτιωθεί θεσμικά το ποδόσφαιρο, όσο στέρεος και ανταγωνιστικός να είσαι στο χόρτο, θα είσαι πάντα υπό ρύθμιση, θα παίρνεις μάτι στις ''αλλαξοκωλιές ομάδων (μπαμΠΑΣ )'' και πειθήνιος στις θελήσεις των προνομιούχων .
Επίσημα από την ΠΑΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (16/05/11)
…………………………………………………………..
ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Τέλειο αστυνομικό ρεπορτάζ.
Μιλήσατε με κανένα εισαγγελέα;
Επικοινωνήσατε με τη διοργανώτρια και εποπτεύουσα Αρχή;
Ο Μαχλάς μπήκε στα αποδυτήριά σας στους Ζωσιμάδες και έκανε τσαμπουκάδες …
Ας πηγαίνατε όμως στο γήπεδο και ας επιστρέφατε και με ένα μάτι που λένε. Αλλά θα χάνανε το μάτς από χέρι, με 105 ευρώ πρόστιμο και με –ν βαθμούς του χρόνου στη Γ΄ ή Δ΄.
Κι εγώ δεν πήγα στο παιχνίδι, σκεφτόμενος ότι, οι μετακινήσεις – περιστασιακές αποσπάσεις αστυνομικών από την ηπειρωτική Ελλάδα κοστίζουν.
Ας κοιτάξουμε τώρα τις φωτογραφίες της 17/01/11 (από ένα παιχνίδι όπου τα μέτρα τάξης ευνόησαν την Όφη), έτσι για να μας ανεβεί «ο ζάχαρος» που λέει και ο HarmPas.
HarmPas Πότε θα μας φύγει ο, ας πούμε, άγχος;
κι αμα είσ’ ευγενκός κι καταλαβαίνς
οτ’ ο πρώτος, δεν εχει υλ’κή διαφορά ως απολαβή απ’ το δεύτ’ρο,
δεν είν’ πολύ κακό τελ’κά, να τ’ δώκς τν προτεραιότ’τα, αφού το «αγκχος» για τεσένα είν’ μια ιδέα ιστορ’κή απ’ θέλς να τνε ξεφορτωθείς
διοτ, πάντα ερχόμαν δευτρος, οντας ήξερα ότ, ο πρωτος πάντοτες σερνονταν για να σκωσ' ενα παλιοντενεκέ
κι ας τοχνε μερκοι για κακό να βγεις δευτρος
κι η σούπιρ λί εδώ απ' τα λέμε, δεν ειν ποιός ξερ κι καμια παρθενα
Κάτι ήξερε.
Προσωπικά όμως, θεωρώ τις αιτιολογήσεις σας ως Παε, αν όχι απαράδεκτες (επειδή δε γνωρίζω την ατμόσφαιρα και το παρασκήνιο) αλλά επαρκώς ανεπαρκείς.
Κάποια μέρα θα πρέπει να μιλήσουμε και για την αντζέντα του παιχνιδιού, είναι θέμα αξιοπιστίας απέναντι στον κόσμο που το πρόβλημά του τελικά δεν είναι το εισιτήριο και δεν υπονοώ τίποτα ως προς την έγκαιρη διαθεση και στις νέες τιμές αλλά εννοώ οτιδήποτε αφορά την καλή μαρτυρία ως διοίκηση - Παε για τη συνέχεια της στον Πας και τη συνέχεια του Πας ως Ηπειρώτικης Ομάδας.