Ωραία μέρα σήμερα! Μέρα ανακούφισης, ενδοσκόπησης, προβληματισμού και λίγης χαράς! Δεν διανοούμαι να πανηγυρίσω που επιστρέφουμε στην κατηγορία που πρέπει να παίζουμε ΚΑΘΕ χρόνο.
Α. Μπράβο στην ομάδα (διοίκηση, τεχνικό team και παίκτες) που μας πρόσφερε μια από τις πιο ξεάγχωτες χρονιές ever. Σίγουρη, αποφασιστική, σφιχτή πίσω και επί της ουσίας αήττητη !
Δυστυχώς, παράλληλα μας πρόσφερε και μια από τις πιο νερόβραστες χρονιές ever, μιας και από μπαλίτσα μας ψιλοπόνεσαν τα ματάκια. Πολύ λίγα πράγματα. Τα μπακ δεμένα με σκοινί που έφτανε αυστηρά ως το κέντρο, 2 έως 4 αυστηρά αμυντικά χάφ συν Τζάνη (που από τσούλημα λίγα πράματα) και τελικά ότι χτύπαγε ο Μπάκα τρώγαμε. Έριχνε καμιά και ο Jimmy Floyd Sialmas φου και φου και κάπως την κουτσοβγάλαμε, χωρίς να πεινάσουμε.
Β. Κύριε Ντεμόλ:
i. Ζητήσατε το καλοκαίρι άλλες δύο μεταγραφές, που δεν έγιναν ούτε το Γενάρη (εκτός αν η έλλειψη ήταν ένα 7ο δεξί μπακ). Πιέσατε πρoς αυτή την κατεύθυνση ευχαριστώντας τον "υπεύθυνο" την προτελευταία αγωνιστική?
ii. Πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο μελάτης των αντιπάλων μας που τους καθιστούσε ουσιαστικά ανήμπορους. Μακάρι να συνεχίσετε κατ' αυτόν τον τρόπο και στα δύσκολα της νέας σεζόν. Μια ερώτηση μόνο. Δε βρίσκεται ότι όλη αυτή η αντιμετώπιση έκοψε από τακτική και αυτοματισμούς της δικής μας ομάδας, που θα πρόσφερε στα ταλαιπωρημένα από πέρσι ματάκια μας (*ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ* Παράσχος, Γεωργούλης, Αναστό *ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ*) λίγο θέαμα, μια και το επίπεδο της κατηγορίας ήταν υπό το μηδέν κατά γενική ομολογία?
iii. Μήπως διαβάζοντας τους αντιπάλους μας ξεχνούσατε να διαβάσετε στοιχεία της ομάδας μας ? Μήπως πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο δεύτερο σημερινό γκολ για να θυμηθείτε ποιός καθόταν στον πάγκο για να παίζει δέξια ο Σιαλμάς και επί της ουσίας του έτρωγε τη θέση ο CJ (ξέρω, τρέχει, μη λέμε τα ίδια, κι ο Γκεμπρεσιλασιέ τρέχει)?
Ακόμη, μιας κι έχετε το βίντεο να παίζει δείτε και το τρίτο γκολ. Ο ΚΥΡΙΟΣ με το νούμερο 2 στην πλάτη είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ, η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ αυτής της ομάδας. Εξαίρετος αθλητής και γνώστης του αθλήματος που ονομάζεται ποδόσφαιρο. Τώρα που τον γνωρίσατε φροντίστε να τον αξιοποιήσετε και να μην τον δένετε με σκοινί που φτάνει μέχρι το κέντρο, εκθέτοντας τον παράλληλα στα μάτια του κοινού που ξέρει τι μπορεί να προσφέρει. Έχει βέβαια ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι πολύ καλός και φρόνιμος και περίμενε να σιγουρευτεί η άνοδος για να σας εκθέσει.
(
disclaimer: Τον κύριο Γιώργο Ντάσιο δεν μπορώ και ούτε θέλω να τον αντιμετωπίσω αντικειμενικά. Το πιο αντικειμενικό που μπορώ να πω γι' αυτόν είναι ότι αν τυχόν είχε φύγει το καλοκαίρι, όπως θα μπορούσε να έχει κάνει, και βγάζαμε τη χρονιά με Στάθη δεξί μπακ, όλοι αυτοί που δε σταμάτησαν να μουρμουράνε γι' αυτόν φέτος ΘΑ ΕΚΛΑΙΓΑΝ. Να τα λέμε κι αυτά)
Γ. Κύριοι της διοίκησης:
i. Θεωρείτε πως σε συνεργασία με τον κύριο Ντεμόλ διαχειριστήκατε και αξιοποιήσατε σωστά το μπόλικο ταλέντο και potencial των Ντεβινσέντι και Κεητά?
ii. Νομίζετε πως η μη απόκτηση παικτών το Γενάρη ήταν απόρροια της συνειδητοποίησης των περσινών λαθών? Θεωρείτε πως η απόκτηση παικτών το Γενάρη θα έβαζε ένα - δυο νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας και θα δημιουργούσε συναγωνισμό για την εντεκάδα κάνοντας την ομάδα μας πολύ δυνατή και καθιστώντας το πρωτάθλημα αδιάφορο, γι' αυτό πράξατε έτσι?
iii. Πιστεύετε πως καταβάλατε σοβαρή προσπάθεια να προσελκύσετε τον κόσμο στο γήπεδο?
iv. Η φετινή χρονιά αποτέλεσε δείγμα επιμόρφωσης από τα περσινά λάθη?
v. Αν έβγαινε κάποιος σοβαρά και εξέθετε τον Τσατσερλόνα και τον Κωστούλα για διάφορα καραγκιοζηλίκια (Χτυπήματα σε παίκτες Καλλιθέας, θεατριλίκια Πόλυ Κάτου τα πρόχειρα και υπάρχουν και άλλα) αντί να ευχαριστεί για τις φιλοξενείες και να αφήνει την κοινή γνώμη να μιλάει για ΖΟΥΓΚΛΑ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ και να σχηματίζει άποψη από το τίποτα, θα είχαμε πρόβλημα? Φοβόμαστε, έχουμε τη φωλιά μας χεσμένη ή είμαστε απλά ψιλοανίκανοι?
Δ. Κύριοι παίκτες τις ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966:
i. Πιστεύετε πως η απόδοσή σας, η προσπάθεια και η συμπεριφορά σας ήταν πάντοτε ανάλογη της φανέλας που είχατε την τιμή να φοράτε?
Ε. Στεναχωρέθηκα όταν συνειδητοποίησα πόσο σωστό είναι το "Α Εθνική σ' έχω ξαναδεί κι έχω βαρεθεί" που έλεγε κάποιος "γείτονας" στο γήπεδο. Κρίμα να τα λέμε αυτά έστω για πλάκα. Πιο κρίμα όταν έχουν βάση. Αν σήμερα πανυγηρίζετε με την ψυχή σας, σας ζηλεύω λίγο. Ίσως είμαι, απλά, γκρινιάρης. Επιτρέψτε μου να μου αφιερώσω εκ μέρους σας το παρακάτω
ΤΡΥΠΕΣ -- θλιμμένοι στην γιορτή μαςΥ.Γ.1:
Το κολπάκι που έστησε ο Δράκουλας κι εκτέλεσε άψογα ο Σιαλμάς ήταν το ομορφότερο γκολ που έχω δει στο Ζωσιμάδες. Ήταν ακόμη αφορμή να ανάψει λίγο η κερκίδα, δείγμα του ότι ο κόσμος θέλει να δει λίγο μπαλίτσα. Δείγμα επίσης του κακού που μας είχε κάνει εκείνος ο περίεργος ο μαλλιάς που μας έδειξε πως κάτω από τρια εδώ μέσα στη Β εθνική είναι σαν ήττα. Και είχε και τους παίκτες να στάζουν μέλι όταν αναφέρονταν σ' αυτόν. Ακόμα δλδ.... ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΙΛΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ!
Υ.Γ.2: Εύχομαι ο ΠΑΣ της καρδιάς μας, να μην αναγκαστεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να έρθει σε επαφή με διάφορες Ηλιούπολες, Εθνικούς και Αγροτικούς "Αστέρες" και άλλους τέτοιους. Όχι ότι ο Α.Μ. και οι 40 κλέφτες που μας περιμένουν του χρόνου (και για πολλά ακόμα χρόνια ελπίζω) είναι καλύτεροι, αλλά ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
Υ.Γ.3: Ο ΠΑΣ έχει ένα πράμα φοβερό. Πρέπει να υποφέρεις ορισμένες φορές μια ολόκληρη χρονιά αλλά στο τέλος μια - δυο στιγμές είναι παντοτινές. Πέρσι το γύρισμα του ματς με το γαύρο και η τεσσάρα στον ΠΑΟΚ, φέτο το ξεβράκωμα υπό βροχή του "παρθένου" πρώην παίκτη του Αιγάλεω, η παλικαριά στην Τούμπα και το σημερινό γκολ. Μακάρι κάποια στιγμή οι μικροχαρές να γίνουν επιτέλους μεγάλες επιτυχίες.
ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙΥ.Γ.4: Για την παρουσία και τις ευθύνες του κόσμου του ΠΑΣ θα τα πούμε άλλη στιγμή, μην κουράσω
Υ.Γ. 5: Σήμερα εκτός του Ντεμόλ εμφανίστηκε κι άλλος γραβατωμέτος, δραπέτης από τραπέζι γάμου, στο γήπεδο. Αν είχε γίνει το καινούργιο στον Κατσικά θα γλύτωνε και το άγχος να προλάβει την έναρξη.
Υ.Γ.6: (ντιπ εντελώς οφτόπικ) Μόνο αγάπη για τον pasajax, τον chilly και τους λοιπούς συνφορουμίτες με καταγωγή από το Λίβερπουλ