Διάβασα πάλι μια σειρά απόψεων και αυτό ήταν το σωστό.
Νομίζω – και όχι απολογητικά - ότι οφείλω κάποιες εξηγήσεις ή διευκρινήσεις στη συζήτηση, για να μη υπάρχουν παρανοήσεις, αν και δε νομίζω.
Στο θέμα «κερκίδα» καλώς – κακώς, έχω μια κάποια εμπειρία και μια άποψη (με όλα τα κόστη, υλικά – σωματικά – ηθικά) τόσο στη διαχρονική, όσο και στη σύγχρονη «κερκίδα».
Οι απόψεις μου για το θέμα «κερκίδα» γενικά, είναι καταγραμμένες και έχουν ως βασική αρχή τα εξής: το «φωνάζω δε βρίζω», το «υποστηρίζω, δεν καίω την ομάδα» και το «οι κερκίδες δεν έχουν ηλικία, ούτε ιεραρχία».
Το θέμα που έθιξα ήταν «Σύνδεσμοι - Ο.ΣΥ.Φ.Ε - Εισιτήρια Διαρκείας», κάτι που κάποιοι έτρεξαν να το ερμηνεύσουν ως αντίρρησή μου, σχετικά με τα ατομικά στοιχεία - προσωπικά δεδομένα.
Άσχετο αυτό με μένα. Ανέκδοτο ποντιακό.
Τα είπαμε αυτά στα βιογραφικά μας και τα φανερώσαμε με την κοινωνική μας δράση.
Ωστόσο όμως, δεν υπάρχει λόγος για διαρκείς εκπτώσεις δικαιωμάτων, έχοντας στον αντίποδα την ασυλία των βουλευτών και το περί ... ευθύνης υπουργών.
Όσο όμως και αν περνάει ντούκου στη συζήτηση αυτή, επιμένω και με κάθετη τη διαφωνία μου στο θέμα «διάθεση εισιτηρίων» από Συνδέσμους Ελληνικών Ομάδων και όποιος θέλει το καταλαβαίνει.
Η δουλειά των Συνδέσμων και μιλάω γενικά για Συνδέσμους της επικράρειας, δεν είναι «αγκαλιά και πλάι – πλάι» με τις Παε «άλα ΠΟΚ και σας χρειάζομαι το απόγευμα για μια δουλίτσα ...».
Η σχέση και η θέση των Συνδέσμων, δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από ένα διαρκή διάλογο – κριτική (γενικά και για τα πάντα των Παε) ή κάποια διαβούλευση διεκδικήσεων σε θέματα κερκίδας (φτηνά εισιτήρια - καθαρή κερκίδα – μετακινήσεις – αξιοπρεπείς έλεγχοι κ.ά.) και πάντα προς όφελος ή ενίσχυση του φίλαθλου - οπαδικού κινήματος, διαφορετικά οι εντυπώσεις πολλές και τις έχουμε δει σε κάποια ελληνικά σωματεία.
Κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο, η θέση των Συνδέσμων είναι, μια εποικοδομητική στάση απέναντι στην Παε και μια ευεργετική παρουσία πλάι στην Ομάδα.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι επικουρική για την Παε και αποσπασματική ή επιζήμια για την ομάδα.
Πάντος, στην περίπτωσή μας και απορώ στο προφανές γεγονός, που, ενώ επιρρίπτεται μομφή στην Παε (π.χ. δε ΠΑΣ γιορτή ανόδου και φιλικά), που ενώ τηρούνται κάποιες αποστάσεις και ενώ εκφράζονται κάποιες επιφυλάξεις μέσα από μια πρώιμη κριτική για τα επόμενα βήματα, ωστόσο όμως οι παροχές κάποιων υπηρεσιών στα Διαρκείας διατηρούνται.
Και να θυμίσω πάλι και επιμένω ότι, ένα από τα βασικά αιτήματα των Συνδέσμων - Μελών της Ο.ΣΥ.Φ.Ε και ανεξάρτητα πως το αντιμετωπίζει ο καθένας μας, είναι:
«2. Να σταματήσει το "φακέλωμα" των φιλάθλων, αφού υπάρχει φόβος να χρησιμοποιηθούν παράνομα τα προσωπικά δεδομένα τους»
Γιατί τότε να ανακατεύονται οι Σύνδεσμοι στις διαδικασίες αυτές?
Και να ξεκαθαρίσω ντεφάκτο ότι, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ίχνος ιδέας για ιδιοτέλεια υλικής φύσης από μεριάς των συνδέσμων στο δικό μας περιβάλλον, όπως αλλού.
Οκ?
Άρα, ποιο θα ήταν το κίνητρο των Συνδέσμων για τέτοιου είδους αμφιλεγόμενες ή αντιναίνουσες τα καταστατικά υπηρεσίες?
Δε βρίσκω λόγο.