Σεβασμός και μίσος γι'αυτη την ομάδα.Αδιανοητα αυτά πού πέτυχε την οχταετια 81-89, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν χάρηκα με τον υποβιβασμό τούς, οπαδοί με μεγάλη έπαρση, μηδέν οπαδικη παιδεία,σε βλέπουν (τρομάρα τους)σαν παρακατιανο,μπουρτζιβλαχοι με πολλά λεφτά.Πανηγυρι κάνει το ποκ στη πόλη τούς, όπως πάρτι κάνει και ο Αλέκος που θα τόν έδιωχναν σε ένα μήνα γιατί όπως λέγανε...ιδω δεν εινι γιαεννα! Καλό κατευόδιο!
Δεν χρειάζεται να αναφέρω και πάλι την σχέση μου με την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, το Τσεπέλοβο και τις αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, καθώς κάποιες μέρες της ζωής μου, τις πέρασα εκεί στα 1980s και 1990s και μετά την δεκαετία του 2000, λόγω σχέσης με κοπέλα που σπούδαζε εκεί, αλλά και Στρατού. Υπάρχει μια συμπάθεια.
Που είδες εσύ οι αλλόθρησκοι να κάνουν στην Λάρισα πανηγύρι; Ακόμα και τα τελευταία πέντε χρόνια που είμαστε διαλυμένοι, για την ακρίβεια ανύπαρκτοι,
οπαδικά λόγω Κούγια και κλείσιμο συνδέσμων, υπάρχει μια σχετική ισορροπία στο θέμα.
Υπάρχει η νέα γενιά οπαδών που κάνει το κομμάτι της όταν χρειαστεί. Το βίωσαν πρόπερσι και τα ορφανά του Σαββίδη που ήθελαν να κάνουν και φιέστα κατάκτησης στην Λάρισα. Ειδικά όλοι αυτοί που ήρθαν με προσκλήσεις και θέλησαν να πιουν το καφεδάκι τους με διακριτικά στις πέριξ συνοικίες του γηπέδου. Λαρισαίοι αλλόθρησκοι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, όπως υπήρχαν και την χρυσή για την ομάδα δεκαετία του 1980, αλλά πάντα θα ζούνε καταπιεσμένοι και στα μουλωχτά, όσο υπάρχει ακόμα αυτή η ομάδα. Όλα τα χρόνια στην Λάρισα στεγασμένο σύνδεσμο και με άδεια πρωτοδικείου είχαν τα χανούμια και οι γάβροι. Τα χανούμια άνοιξαν το καλοκαίρι του 1998 σε κεντρικό σημείο, και στον 6ο όροφο πολυκατοικίας, αλλά κλείσανε λόγω εμπρησμού τον Απρίλη του 1999. Οι γάβροι άνοιξαν απέναντι από το κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας τον Οκτώβριο του 1997 και κλείσανε τον Μάρτιο του 2002. Φοιτητές από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΜΕΤ είχαν τον σύνδεσμο.
Πάραυτα σήμερα με την διάλυση που έχουμε υποστεί στο οπαδικό κομμάτι, την αγωνιστική διάλυση και τον ξεπεσμό, ίσως είναι πιο πρόσφορο το έδαφος γι' αυτούς να κάνουν κάτι, αλλά η Αστυνομία δεν θα τους δώσει άδεια, όπως και ο Δήμαρχος.
Όσο για τα τωρινά, ούτε ο ίδιος ο Κούγιας δεν περίμενε να πέσει η ομάδα. Αλλά...
Δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου ήρθε. Η ομάδα δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά κεφάλι, όχι άμεσα, όχι την δεκαετία που διανύουμε τουλάχιστον. Με μαθηματική ακρίβεια θα διαλυθεί και θα αφανιστεί. Ίσως είναι καλύτερα για όλους μας, από το 2011 που την έριξε ο Πηλαδάκης, δυστυχώς έχει μεταλλαχθεί το DNA της. Κουραστήκαμε με την στασιμότητα και την μετριότητα σε αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Έχω από το 1993 στο γήπεδο και είμαι γεννηθείς το 1983. Τα 2/3 της ζωής μου στο γήπεδο. Με μια απόχη το 2012 - 2016, καμιά εικοσαριά φορές στο γήπεδο, συν κάποια εκτός έδρας. Οι περισσότεροι της γενιάς μου, λίγο μικρότεροι, λίγο μεγαλύτεροι έχουν αποδεχτεί το τέλος και τον αφανισμό.
Ο Πηλαδάκης ετοιμάζει την επόμενη του κίνηση, να πάρει μια ομάδα από την Α' ΕΠΣΛ και να την ανεβάσει άμεσα στην SL. Δεν υπάρχει Γ' Εθνική από του χρόνου και θα του είναι πιο εύκολο. Θα συσπειρώσει τους λάτρεις του, που είναι πολλοί ακόμα και σήμερα, αλλά και τους καταπιεσθέντες αλλόθρησκους. Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος, του χάρισαν κρατική έκταση δωρεάν, έχτισε το γήπεδο του, χωρίς να διασφαλιστούν οι συνθήκες για την ομάδα να παίζει χωρίς κόστος, λόγω της γαλάζιας δημοτικής αρχής και των επιλογών της κάτω από το τραπέζι, έκλεψε από τα ταμεία της ομάδας 12.5 εκατομμύρια ευρώ και την έριξε το 2011 με 8 εκατομμύρια καθαρά έσοδα και παρόλα αυτά είναι στο απυρόβλητο και λατρεύεται.
Αυτά, καλό καλοκαίρι.