Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΜΑΗ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ...  (Αναγνώστηκε 21346 φορές)

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

• Sr. Member
  • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
    • Προφίλ
ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΜΑΗ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ...
« στις: Τρι 10 Μάι 2011 00:59 »
υπαρχει μια μερα στη ζωη -οπως μας την έμαθε η κοινωνια- καθε αρσενικου, που οριοθετει την παιδικοτητα απο την ωριμοτητα. μια μερα που απο παιδι, καθε αρσενικο, μεταμορφωνεται σε αντρας. ειναι η μερα που διαβαινει την πυλη του στρατοπεδου. ετσι ακους σε καθε οικογενειακο τραπεζι, ετσι σου λενε οσοι θελουν το καλο σου.

για εμενα, αυτη η μερα ηταν η 4η μαη 2011.

ΟΜΩΣ,
για λογους που αφορουν στην κοινωνικη μου συνειδηση, στην πολιτικη μου συγκροτηση αλλα και στην ψυχοσυνθεση μου, αυτη η μερα ηταν για εμενα μια ακομα μερα παιδικοτητας.

ΕΤΣΙ,
απο τη 13:00 η ωρα της περασμενης τεταρτης, λογιζομαι απο τις στρατιωτικες αρχες της χωρας για ανυποτακτος. στη 13:00 της περασμενης τεταρτης, εχασα την ευκαιρια μου να γινω αντρας.

οι λογοι που με οδηγησαν στην επιλογη της ολικης αρνησης στρατευσης θα κατατεθουν δημοσια σε πολιτικη εκδηλωση που θα πραγματοποιηθει την προσεχη δευτερα (δες αφισα παρακατω). η εκδηλωση θα συνοδευεται απο 32σελιδο εντυπο που συνοψίζει αυτους τους λογους. αποτελει συλλογικη δουλεια, μαζι με αλλα ατομα, τα οποια πηραν την ιδια με εμενα αποφαση.

αν θελετε, μπορειτε να περασετε μια βολτα για να μαθετε απο 1ο χερι οσα κατακλυζουν το μυαλο μας σχετικα με το στρατο. αν παλι δε θελετε, ή δεν προλαβαίνετε, θα υπαρξει σιγουρα καποια στιγμη στο μελλον ενα τραπεζι με τσιπουρα, μια τσιμεντενια κερκιδα, ενα εκδρομικο πουλμαν  για να φιλοξενησει τις κουβεντες μας πανω στο ζητημα.

οτι και αν περναει απο το νου σας, παραδεχτειτε το:
    δεν ειναι καλυτερα τα συνθηματα στις κερκιδες απο τις προσοχες;

φιλια απο το εναν συνταυρο που αρνηθηκε να γινει αντρας...

έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Μολοσσός

• Επισκέπτης
Απ: ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΜΑΗ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ...
« Απάντηση #1 στις: Τρι 10 Μάι 2011 04:47 »
Μπράβο σου που πείρες μία τέτοια απόφαση...

ΌΜΩΣ

αυτήν σου την απόφαση θα έπρεπε να την κρατήσεις για τον εαυτό σου, κι όχι να την δημοσιοποιείς προσπαθώντας να πείσεις κι άλλους να το κάνουν...

Απλά να σου θυμίσω ότι εκτός από απαιτήσεις που έχεις σαν πολίτης σε αυτό το ριμαδιασμένο κράτος,έχεις και υποχρεώσεις...

Δεν ανταπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις σου,όπως κάνουν άλλοι,αυτόματα χάνεις και το δικαίωμα του να απαιτείς αυτά που δικαιούσαι...

Φιλικά μην παρεξηγηθείς ...

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τρι 10 Μάι 2011 12:11 »
Μπράβο σου που πείρες μία τέτοια απόφαση...

Ετσι θα έλεγε και οΤσιφ και ο Καρανίκ και ο Χαρς.

Καλά για την απόφαση, αλλά άλλη οδό δε βρήκατε; :P ;)

Παπανδρέου & Μπελογιάννη.

Ο εκτελεστής και ο εκτελεσμένος.

Ίσως τελικά να σημαίνει κάτι και για την απόφαση!

Κ.Ε.Ε.Δ.  :pashat:
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δευ 16 Μάι 2011 17:55 »
Παράθεση
αυτήν σου την απόφαση θα έπρεπε να την κρατήσεις για τον εαυτό σου, κι όχι να την δημοσιοποιείς προσπαθώντας να πείσεις κι άλλους να το κάνουν...

να αντιρωτήσω κάτι; εσύ όταν κάθεσαι στο καφενείο δεν εκφράζεις τις απόψεις σου; για τον α ή β πολιτικό, για το α ή β κοινωνικό πρόβλημα, για το α ή β τραγούδι που σου αρέσει, ή -φυσικά- για την αγαπημένη σου ομάδα; δεν επιδιώκεις να πείσεις;

επειδή ακόμα -ευτυχώς- δεν έχει απαγορευτεί η δημόσια έκφραση, ελπιζω να μην θέλεις να κρατήσεις αποκλειστικά το προνόμιο της δημόσιας κατάθεσης των λόγων σου.

Αποσυνδεδεμένος kastrinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Πεμ 19 Μάι 2011 16:27 »
περασε η εκδηλωση, π προσωπικα θεωρω θα ηταν πολυ ενδιαφερουσα.
συμφωνω απολυτα με τη δημοσια εκφραση της αποψης σου.
επισης συμφωνω οτι εχει το δικαιωμα ο πολιτης για λογους ιδεολογιας, στασης ζωης να αρνηθει την στρατευση.
απο την αλλη μια κοινωνια για να υπαρχει πρεπει να εχει κανονες-νομους που να τηρουνται.
στην περιπτωση λοιπον αντιρρησης στη στρατευση δεν γνωριζω αν υπαρχει αλλα θα ηταν θεμιτο να υπαρχει η δυνατοτητα εναλλακτικης στρατευσης, π.χ κοινωνικης εργασιας, ή προσφορας στο κοινωνικο συνολο με καποιο τροπο απο αλλο ποστο περαν του στρατιωτικου ωστε να τηρειται η ισονομια της "στρατευσης" και της "σπαταλης χρονου".

και ειναι απολυτα σεβαστο οτι η επιλογη αυτη ειναι συνειδητη και εχει ερισμα πραγματικα ιδεολογικο σε αντιθεση με αρνηση στρατευσης οπως τριανταφυλλοπουλου και ποσων αλλων πολιτικων που δεν στρατευονται γιατι αισθανονται τσιφλικαδες και υπερανω του νομου και της κοινωνιας.

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Πεμ 19 Μάι 2011 16:37 »
στην περιπτωση λοιπον αντιρρησης στη στρατευση δεν γνωριζω αν υπαρχει αλλα θα ηταν θεμιτο να υπαρχει η δυνατοτητα εναλλακτικης στρατευσης, π.χ κοινωνικης εργασιας, ή προσφορας στο κοινωνικο συνολο με καποιο τροπο απο αλλο ποστο περαν του στρατιωτικου ωστε να τηρειται η ισονομια της "στρατευσης" και της "σπαταλης χρονου".

Υπάρχει αλλά πρόκειται περί ίσης εκμετάλευσης αφού μπορεί να γλιτώνεις ότι συνεπάγεται ο στρατός, αλλά από την άλλη δεν έχεις στέγη και τροφή.

Σου παραθέτω το pdf της στρατολογίας εδώ
και εδώ πόσοι και γιατί μέχρι το 2008 έχουν καταφέρει να χαρακτηριστούν αντιρρησίες βάσει νόμου.
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Πεμ 19 Μάι 2011 16:38 »
Παράθεση

αν δεν κανω λαθος υπαρχει η κοινωνικη εργασια....απο περιστατικο τωρα ποιος δε θυμαμαι...τον πηγαν σε ενα γηροκομειο και βοηθουσε εκει αυτους τους μηνες...

βεβαια...αυτα περι υποχρεωσεων που λετε εμενα φανταζουν αστεια οταν πολυ σοβαροτερες υποχρεωσεις ποδοπατιουνται στην πλατη ολων μας...τουλαχιστον αυτο που διαλεξε ο τιμπανιστης εμενα δε με επιβαρυνει τουλαχιστον... :P

Συνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Πεμ 19 Μάι 2011 16:39 »
Φίλε χάνεις τις τελευταιες ανέμελες 9μηνες διακοπές της ζωής σου...Εγώ ήμουν πιο τυχερός. Ηταν 18μηνες

Αποσυνδεδεμένος kastrinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Πεμ 19 Μάι 2011 16:43 »
εννοειται οτι καταπατουνται και νομοι και υποχρεωσεις.
πιστευω ομως οτι ο καθενας πρεπει να ξεκιναει απο τον εαυτο του και να εκπληρωνει τις υποχρεωσεις του.
εννοειται οτι ειναι ιση εκμεταλλευση αλλα ειναι δικαιο πιστευω.
τνχ για το λινκ φιλος  ;)

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #9 στις: Παρ 20 Μάι 2011 01:29 »
Καλά χάρη σε αυτόν τον  στρατό όμως γράφουμε τώρα στο πληκτρολόγίο και είμαστε ΠΑΣ..κατα πάσα  πιθανότητα  θα είμαστε γιουσουφάκια και  ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΣΠΟΡ.Εδώ σε αυτήν την χώρα γίνετε της πουτάνας ...το ποίος θα πάει στρατό μας καίει..ούτως ή άλλως το αντιρρησίας συνείδησης είναι ποίο εύηχο από το απαλλακτηκό ή το Ι5(πληρωμένο αλλά ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ κ.τ.λ)
Υ.Γ Και εγώ είμαι αντιρρησίας πληρωμής!Γίνετε να μην πληρώσω στεγαστικό, ΔΕΗ ,ΟΤΕ και σουπερ μάρκετ?Α μπορείτε βοηθείστε ...
Υ.Γ1 Βέβαια από την άλλη για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον απλό πολίτη που δεν θέλει να πάει στρατό όταν πρωτοκλασάτοι πολιτικοί και καλλιτέχνες την σκαπουλάρανε.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος LEON

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Παρ 20 Μάι 2011 01:44 »
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 9 μηνες (τοσο ειναι τωρα;)τις τελευταιες σιγα μη πληρωνα για να μη παω......... θα πηγαινες διακοπες γνωριζεις τοπο μια χαρα μετα το 9μηνο να δεις γλυκα....

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Παρ 20 Μάι 2011 21:06 »
Και που να δεις ποσα Ι5 γινονται με ανωθεν τηλ. Ι4 για να παρει το χαρτι για το δημοσιο.

Και που να δει εναν γνωστο τραγουδιστη που μπηκαμε μαζι και βγηκε Ι4 λογω μεσης (δεν αντεχε την ορθοστασια). Ξαπλωμενος τραγουδαει στην πιστα; Προχθες ηταν καλεσμενος της ΠΑΣΠ επαρχιακης πολης και πηρε 15 χιλιαρικα!

Και που να δεις οτι το μεγαλυτερο βυσμα ειναι το εκλλησιαστικο εντος στρατου. Τα δικα τους παιδια....σε προκλητικο βαθμο!!!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Τετ 25 Μάι 2011 11:34 »
η αρνηση του στρατου δεν προερχεται απο μια επιθυμια να διαφυγω των υποχρεωσεων ενω ταυτοχρονα να εκμεταλλευτω τα δικαιωματα που προσφερει το ελληνικο κρατος. αυτο ταιριαζει περισσοτερο σε ατομα που εμφορουνται απο την μικροαστικη λογικη της καβατζας και του πλασσαρισματος.

η αρνηση μου εχει στον πυρηνα της και την αρνηση του εθνους-κρατους (και του βασικου του πυλωνα, του "κοινωνικου συμβολαιου"). δε θεωρω τον εαυτο μου απο επιλογη υπηκοο ενος κρατους. απεναντιας θεωρω οτι εξαναγκαστικα βρισκομαι υπο τη σκεπη ενος κρατους, το οποιο και θα προτιμουσα να ανατραπει προς οφελος μια κοινωνιας ελευθερα ομοσπονδοποιημενων κοινοτητων. εδω ομως ανοιγει μια κουβεντα που δε θα εχει τελειωμο και καλυτερα να μην την πιασουμε σε αυτο το κομματι.

για οσους/ες θελουν να αντιληφθουν το σκεπτικο των ανθρωπων που αρνηθηκαμε τον στρατο  (και) για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λογους, μπορουν να ριξουν μια ματια στο εντυπο που εκδωσαμε:

http://xupolutotagma.squat.gr

τα περιεχομενα του εντυπου ειναι:

Παράθεση
    Περιεχόμενα

-Πρόλογος
    -Σύντομο ιστορικό της υποχρεωτικής στράτευσης και της αντίστοιχης άρνησής της στην ελλάδα
    -Γιατί επιλέγουμε την ολική άρνηση στράτευσης;
    -Περί πασιφισμού
    -Πόλεμος: η υγεία της καπιταλιστικής μηχανής
    -Ο ελληνικός επεκτατισμός
    -Η συνεισφορά του μιλιταρισμού στην αναπαραγωγή των ρόλων μεταξύ των φύλων
    -Αριστερά και στρατός
    -Να γίνει ο στρατός μισθοφορικός;
    -Πολεμικές δαπάνες του ελληνικού κράτους
    -…και σε περίπτωση πολέμου;;;
    -Βιβλιογραφία

Μολοσσός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Τετ 25 Μάι 2011 14:48 »
όπου και να πας υπό την σκεπή κάποιου κράτους θα ζεις...εκτός αν θες είσαι ο πρώτος που θα πάει στον πλανήτη άρη  :)

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:36 »
ποιος στρατος?

ολοι πας ειμαστε
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος PASkal

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Παρ 27 Μάι 2011 13:09 »
το ΠΑΣ με κεφαλαια
our life always in blue and white...

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Παρ 27 Μάι 2011 13:32 »
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες οτι ο στρατος ηταν και για μενα οι τελευταιες διακοπες!
μια ιδεα ειναι στο μυαλο μεχρι να πας.
ειδικα τωρα που ειναι 9 μηνες μεχρι να μπεις εχεις βγει

τωρα για το αν θα πρεπει να υπαρχει στρατος
η αποψη μου ειναι οτι αν ειχαμε ενα οικονομικα καλοστεκουμενο κρατος
το στρατευμα θα επρεπε να ειναι επαγγελματικο.

επειδη ομως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα
και επειδη οι γειτονες δεν καθονται φρονιμα
(αλβανοι-σκοπιανοι-τουρκοι)
η αναγκη για προστασια της εδαφικης μας ακεραιοτητας
(ηδη εχουμε αρκετες περιοχες κατεχομενες απο αλλα κρατη- Β. Ηπειρος, Κων/πολη, Β. κυπρος)
μας αναγκαζει να διαθεσουμε 9-8-6-3 (αναλογα με τις συνθηκες)
μηνες στην πατριδα.

τωρα για το αν εκανες καλα η οχι εγω δεν μπορω να το κρινω.
ο καθενας κανει τις επιλογες του
απλα δεν ξερω τι συνεπειες υπαρχουν

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Τρι 31 Μάι 2011 22:07 »

βεβια μη παρανοήσ’τε κ μι μπερδεύτε τ’ φωτογραφία
διοτ’ άλλο σκοπιμότ’τα κι άλλο ετοιμοτ’τα
δε μπορω μως  κιόλι να κουντρολάρω κι τα συνηρμικα τ’ καθεμιανου---
οσν αφοράει τσ’ συμβολζμους----
παραπαρέκει κάμτε οτ’ θέλ’τε
comprendre?

ως Μπίρπμας  ‘πηρέτσα 29  μηνις σν <αεροπορία απκάτ τα κριβατια>
εγω βυθσα το <ΧΩΡΑ>
οι αλλ’ βυθσαν τ’ <ΧΩΡΑ>

τωρα πετω μ’ οτ΄αερόπλανο λαβω
κι  Μπρυξελες κι Μαρσέι

κι επ’δης  φιλοζμ  δω μεσα,  ανάφερε  πραματα
 [καλα εκαμε κι τα αναφερε]
εγω δεν είμ’ ουτι  δμοσιογραφος τ 
ουτι όψ’μος νεολαιος απ’ στριβω το τζγαρο
για κρέμντε οι νεοι απ’ το τσακμάκι μ’ 
για το  τι θα ειπω κι ποιος σερ’ τι εκαμα γώ----
για τα  υπερθε

η διαφορά είν’  ότ’-- μον’  μ’ ένα κλικ αριστερα  κύργιοι
στρίφτσ’  μον' δεξια
θελ'  πολλα κλικ κι οχο μον' πορταλιος

το παιδί  όμως δω περα μεσα, εχει μνια αιτγιολογία κι τ΄σέβουμε μεχρι σεβαζμου
κι σ’ ευκομαι καλος γηπολιτς

ααα γεια σ’  ετσ’

υγγ Ι: ο Τόλς, ο Τόλς οοοο πασλες ---  όντες  ο Τόλς, απ’ το Κουραμπά Στρ. Νοσοκομείο απολύθκε 2 η ωρα μεσμέρ’) ειμεσταν μι το Πασπα στο περίπτρο στν πυλη
κι βηκε ο Τολς έστολος  ΄πο μεσα μι τν οχταρα στολη εξοδ’ κι ειχε μνια κρικέλα περασμεν’ στο τζπεπη μι άλ’σο  κι ένα λουκετο, σα τν κλειδαρια τ’  πορτας απ’ τα οβρέικα τα μνήματα
του πηρα οοο στραβάδια, του κλειδωσα, χουιαζ’  ο Τόλς σιακατ’  τν ακδημια----

τα απόγιομα ήβραμαν τν  κ. Συρτάκη απ’  ψαράδκα [εγω ο Πασπας, ο Σκαρας, ο Αλέκος για παρ’ αναβολή] κι πήγαμαν στο Μπόγκα, κατοπ’ ερθε ο κυρ – Γιαννς ο μαοικος  κι ο Βυρωνας ερθε πακοντα , το Βύρωνα δε τον αφκαν να κάτσει, δε ξερω  το διοτ’ ……………
κατα συμπτωσ’ ωω Θεμ’  --τουθελε η μέρα  κατά πως φαίν’τε --- νασ’  ερθε κι ο Τόλς μι τν κρικελα κι τν αλ’σο  {τον ειχενε πάρ’  από κοντα εκειος ο Λούσς το νουμρο κι τρύπωσε μεσα] --- κι ελα να ειδεις Τζμακο μ’ ι γίνκε δω τριαντα χρονια απ’  μολογάω τωργια

υγγ ΙΙ: απ’ οτ’  λεν τωρα, στο στρατό δε κάν’νε τίπτα, τεμπελιαζνε ολ’  μερα,  διοτ’  δεν εχνε μια

μι τον κύργιο  απ' τραγδάει συμπηρετησαμαν ενα δίμνο στ Ροδο
Θωμάς Μπακαλάκος - Χωρίς ειδικότητα

Αποσυνδεδεμένος vagge-lakis-buffon

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://oi42.tinypic.com/x0scud.jpg
« Απάντηση #18 στις: Τρι 31 Μάι 2011 22:56 »
Λοιπον, μιας ειμαι και προσφατα πολιτης αγκεν θελω να εκφρασω οτι ειναι λιγο μαμακια να αναφερει καποιος αν πηγε ή δεν πηγε .. ειναι κατι σαν κοροιδια.
Εγω ξερω όπως και οι περισσοτεροι εδω μέσα ότι αποκτησαμε εμπειριες και πανω απο ολα παρεες στιγμες γελιου, τσατιλας, και λειπες.
Εγω λεω πως, το να υπηρετη καποιος στον Ελληνικο Στρατο την θητεια του ως κληρωτος και όχι βεβαια ως μονιμος (γιατι ειναι δουλεια) είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς που πολεμησαν το 1821 και για αυτους που θυσιαστηκαν για την Ελλάδα στο έπος του '40, ωστε να διασφαλίσουν ενα μέλλον για εμάς, ασχετα που η φάρα αυτή λεγετε Ελληνες και μια ζωή ενα βήμα παμε μπροστα 500 πισω.

timpanisti torrero σου εχω τραγουδακι σπεσιαλ γιατι εισαι αλανη :

Dionisis Sxoinas - Eimai Akoma Paidi
Απογονοι των Σουλιωτων Γιαννιωτες λεονταρια, δειξτε και στο ποδοσφαιρο πως ειστε παλικαρια

Αποσυνδεδεμένος gecks

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σαβ 11 Ιούν 2011 11:39 »
Πελέ φόρος τιμής.

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σαβ 11 Ιούν 2011 12:58 »
Παράθεση
Στάλθηκε από: gecksΕστάλη στις: Σήμερα στις 10:39:32 πμ
Εισαγωγή παράθεσης
Πελέ φόρος τιμής.

Ρε γαμότι μου έχουμε πει και θα πρέπει να συμφωνήσουμε επιτέλους, ότι ατάκες μειωτικές ιδεολογικά για κάποιους εδώ μέσα, θα πρέπει να γράφονται πολύ προσεχτικά. Δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος ένας δεξιός από έναν αριστερό ή δεν πρέπει να απολαμβάνει λεκτική ασυλία ένας αναρχοαυτόνομος από έναν συντηρητικό. Ο στρατός είναι ένα ταμπού και ο καθένας έχει τις απόψεις του. Μη μειώνετε όμως τις αντίθετες φωνές όπως,
Παράθεση
Στάλθηκε από: vagge-lakis-buffonΕστάλη στις: Μάιος 31, 2011, 09:56:14 μμ
Εισαγωγή παράθεσης
Λοιπον, μιας ειμαι και προσφατα πολιτης αγκεν θελω να εκφρασω οτι ειναι λιγο μαμακια να αναφερει καποιος αν πηγε ή δεν πηγε .. ειναι κατι σαν κοροιδια.
Εγω ξερω όπως και οι περισσοτεροι εδω μέσα ότι αποκτησαμε εμπειριες και πανω απο ολα παρεες στιγμες γελιου, τσατιλας, και λειπες.
Εγω λεω πως, το να υπηρετη καποιος στον Ελληνικο Στρατο την θητεια του ως κληρωτος και όχι βεβαια ως μονιμος (γιατι ειναι δουλεια) είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς που πολεμησαν το 1821
γιατί ανοίγετε μέτωπα χωρίς λόγο και αιτία.
Κοινή μας αγάπη και μόνη συνενωτική, η μπλε φανέλα με τον ταύρο και το "άπει ρωτάν", σύμβολα αρχαϊκά και δεμένα με την ιστορία της περιοχής, που όλως παραδόξως είναι αποδεκτά από αρστερούς, δεξούς, ανάρχες και φρικιά.
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος mfbrinkmann

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σαβ 11 Ιούν 2011 17:47 »
Παράθεση
Εισαγωγή παράθεσης
Πελέ φόρος τιμής.

Ρε γαμότι μου έχουμε πει και θα πρέπει να συμφωνήσουμε επιτέλους, ότι ατάκες μειωτικές ιδεολογικά για κάποιους εδώ μέσα, θα πρέπει να γράφονται πολύ προσεχτικά. Δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος ένας δεξιός από έναν αριστερό ή δεν πρέπει να απολαμβάνει λεκτική ασυλία ένας αναρχοαυτόνομος από έναν συντηρητικό. Ο στρατός είναι ένα ταμπού και ο καθένας έχει τις απόψεις του. Μη μειώνετε όμως τις αντίθετες φωνές όπως,
Παράθεση
Εισαγωγή παράθεσης
Εγω λεω πως, το να υπηρετη καποιος στον Ελληνικο Στρατο την θητεια του ως κληρωτος και όχι βεβαια ως μονιμος (γιατι ειναι δουλεια) είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς που πολεμησαν το 1821
Κοινή μας αγάπη και μόνη συνενωτική, η μπλε φανέλα με τον ταύρο και το "άπει ρωτάν", σύμβολα αρχαϊκά και δεμένα με την ιστορία της περιοχής, που όλως παραδόξως είναι αποδεκτά από αρστερούς, δεξούς, ανάρχες και φρικιά.

Χ1966  :mono:
Της Πίνδου το μεγαλείο - του Πύρρου η αθάνατη γή...

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σαβ 11 Ιούν 2011 18:00 »
Παράθεση
Εισαγωγή παράθεσης
Πελέ φόρος τιμής.

Παράθεση
Εισαγωγή παράθεσης

αρστερούς,
δεξούς,
ανάρχες και φρικιά :pashat:

Ανάρχες και φρικιά μία ομάδα ή απλή σύμπλεξη λέξεων στο φραστικό σχήμα; 8)

Πάντος το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΣ αν και καραδεξιό, μας έχει φρικάρει από αναρχία.
Όσο για τη κεντροαριστερή  Δημοτική, εν Αρχή ήν ο λόγος.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 100
ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 18
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σαβ 11 Ιούν 2011 18:47 »
Εν τη ρύμη του λόγου, φυσικά χε, χε!
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #24 στις: Δευ 03 Ιούν 2013 19:05 »
olikiarnisi.espivblogs.net
Παράθεση

Νωρίτερα σήμερα το πρωί συνελήφθη στα Γιάννινα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης με τη διαδικασία του αυτοφόρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Καθώς η διαδικασία έχει κινηθεί από το στρατοδικείο του Ρουφ, αναμένεται η μεταγωγή του στην Αθήνα. Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση. Για την ώρα αναδημοσιεύουμε την πρώτη ανακοίνωση του «Ξυπόλυτου Τάγματος»:

Στις 3 Ιούνη συνελήφθη στα Γιάννενα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης. Η σύλληψή του έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Φαίνεται λοιπόν, ότι στρατός και αστυνομία σε συνεργασία, συνεχίζουν να εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αρνητές στράτευσης με ενισχυμένη πλέον φαρέτρα: οικονομική εξόντωση μέσω του προστίμου των 6.000 ευρώ, συνεχείς κλητεύσεις για στράτευση, αντίστοιχα απανωτά στρατοδικεία (υπενθυμίζουμε ότι ο ολικός αρνητής Μ. Εξίογλου 5 μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του ξαναδικάζεται στις 20 Ιούνη..) και σαν τελευταία τακτική η ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Το ελληνικό κράτος σε εποχή κρίσης και διεθνών ανακατατάξεων προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης στο εσωτερικό του, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του εντός και εκτός συνόρων. Μας το έχουν κάνει σαφές αυτό, σε όλα τα πεδία των κοινωνικών ταξικών αγώνων της τελευταίας περιόδου, και έχουν παραπάνω λόγους να το κάνουν ακόμα σαφέστερο όταν πρόκειται για τον στρατό τους. Δεν υπολογίζουν όμως ότι η καταστολή αυτή μόνο δυνατότερους μπορεί να μας κάνει, καθώς η άρνησή μας να γίνουμε κρέας για τις οβίδες τους δεν είναι κάποια τυχαία ή περιστασιακή επιλογή, αλλά πολιτική απόφαση σύμφωνη με την αγωνιστική και ταξική μας συνείδηση που διαμορφώνεται σε συλλογικό ριζοσπαστικό πρόταγμα.

Η επιπλέον ταλαιπωρία μέσω των κρατήσεων και των μεταγωγών μόνο επιπλέον πείσμα μας προκαλεί.. Έτσι κι αλλιώς για τα αφεντικά μας δεν θα πολεμήσουμε ποτέ, όσα στρατοδικεία κι αν στηθούν. Το αντίθετο μάλιστα, θα διαχέουμε πιο δυναμικά και όλο μαζικότερα την εναντίωση στο στρατό, όπως κάναμε και 2 εβδομάδες πριν με αφορμή το στρατοδικείο του ολικού αρνητή Δ.Νιώτη, όπου στήθηκε στην πόλη μας μια πολυήμερη γιορτή αλληλεγγύης και αντιμιλιταρισμού.
    Δεν πάμε στο στρατό και αυτό το ξέρουν όλοι, αλληλεγγύη (και) στον Μ. Τόλη!

.

«Ξυπόλυτο ταγμα», ολικοί αρνητές στράτευσης από Γιάννινα