Αποστολέας Θέμα: Ιωάννινα: Η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας?  (Αναγνώστηκε 38110 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Siatrovouni

• Hero Member
    • Προφίλ
Χαζο τοπικ απλα επειδη περιμενω απαντηση απο κανα 2-3 (φαστμαν κτλ) και ειναι σιγουρο πως θα γελασω, το ανοιγω. Θελω γνωμες απο δικες σας εμπειριες/ταξιδια.

Εχω τσακωθει αααααπειρες φορες για αυτο το θεμα με φιλους μου, ειδικα εδω Θεσσαλονικη.

Προσωπικα το 90% των απαντησεων ειναι ειτε ΓΙΑΝΝΕΝΑ ειτε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελαχιστοι προτιμουν και Αθηνα. Μερικοι κολλημενοι στηριζουν τις πατριδες τους, Λαρισα, Βεροια, Κρητη κτλ.

Ξεκιναω με Αθηνα. Σιγουρα καλυτερη διασκεδαση απο οοοολες τις αλλες. Πολυ ομορφο κεντρο και για περιπατο κτλ. ΧΑΟΣ και οταν λεμε χαος εννοουμε ΤΟ χαος. Δεν πα να εχεις μεινει 30 χρονια Αθηνα, σιγουρα υπαρχουν περιοχες που αμα σε πεταξουν εκει μεσα θα χαθεις. Το οτι πρεπει για ενα καφε να το κανονισεις ωρες πριν με ξενερωνει. ΟΧΙ δεν θα παρω.

Επομενη Θεσσαλονικη. Λοιπον οι Γιαννιωτες δεν ξερω γιατι αλλα εχουν τρελα με τη Θεσσαλονικη. Τη θεωρουν πιο ομορφη γενικοτερα απο τα Γιαννενα. Εχω παρατηρησει οτι το σχημα και των 2 πολεων ειναι το ιδιο. Μακροστενες με λοφο και στην βαση της κατηφορας θαλασσα/λιμνη. Οπου Ευοσμος βαλε Καλουτσιανη και οπου Καλαμαρια βαλε Αμπελοκηπους. Τους εχουμε! :P
Σε φυσικη ομορφια η Θεσσαλονικη ειναι κατωτερη ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. Εχει μεν καστρα, παραλια, λευκο πυργο, Ανω πολη (πανεμορφη) αλλα δεν μπορω με τιποτα να τα συγκρινω με τον Μωλο, το Δασος, το Ιτς καλε, Φροτζο, την Ανεξαρτησιας, η παλια πολη μεσα στο Καστρο, το μοναδικο νησακι μας, το Μιτσικελι με τη απιστευτη θεα κ το ηλιοβασιλεμα του και την λιμνη η οποια κανει τον Θερμαικο τους σκονη. Για να μην προσθεσω τα πανεμορφα χωρια και βουνα μας. Αυτοι απο γυρω χωρια ειναι 0. Ισως ειναι και οι στιγμες που εχω συνδεσει με τα παραπανω μερη. Συν ολος αυτος ο κοσμος που κυκλοφορει στην παραλια/κεντρο της Θεσσαλονικης καθημερινα σε κανει να μην την απολαμβανεις.  Επισης εχω παρατηρησει οτι δεν κυκλοφορουν παιδακια εξω στην Θεσ/νικη, σε φαση ποδηλατα μπαλα κυνηγητα οπως συμβαινει στις γειτονιες στα Γιαννενα, αλλα θελω να πιστεψω πως ετσι ειναι μονο στο κεντρο τους.

Απο διασκεδαση ειναι καλυτερα απο Γιαννενα. Δηλαδη εχει περισσοτερα και καλυτερα μαγαζια τα οποια εχουν κοσμο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αλλα μην φανταστει κανεις τιποτα το τρομερο, πανεπιστημια πολυ καλα παρτυ απο συναυλιες και φεστιβαλ και underground φεστιβαλ μας σβηνουν αν και εχουμε ανεβει τα τελευταια χρονια. Σταμπαρεις 3-4 μαγαζακια και γινονται στεκια σου. Ομως περα απο Παραλια (καγκουριλα) και Βαλαωριτου (οσο παει και καγκουριαζει) δεν εχει μερη που να εχει μαγαζια μαζεμενα οπως ειναι εμας ο μωλος, η Γαριβαλδη, η Σκαλα, η Δωδωνης και η πλ. Παργης. Το κακο με τα Γιαννενα ειναι οτι αρκετα μαγαζια καθημερινες ειναι αδεια.. μονο τα τσιπουραδικα γεμιζουν καθε μερα κατι το οποιο δειχνει τι προτιμουν οι γιαννιωτες πιστευω.

Οι υπολοιποι κατοικοι της Ηπειρου δειχνουν μια συμπαθεια για τα Γιαννενα και αυτο με ευχαριστει πολυ προσωπικα. Τουλαχιστον καποιοι πρεβεζιανοι και ηγουμενιτσιωτες που γνωριζω πιστευουν πως τα Γιαννενα ειναι η πιο ομορφη πολη.

Απο αλλες πολεις προσωπικα μου αρεσει η Καβαλα (σαν φυσικη ομορφια) αλλα νυχτερινη ζωη και ιστοριες εχω ακουσει τα χειροτερα, η Λαρισα (ωραιες γυναικες, πολυ καφε) και ο Βολος (ηρεμη πολη ομως).

Videακι bonus.

Ιωάννινα - Η πόλη των τρελών
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 10 Μάι 2011 05:57 από Siatrovouni »
Stile di vita

Αποσυνδεδεμένος alcoholic

• Full Member
    • Προφίλ
Απ: Ιωάννινα: Η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας?
« Απάντηση #1 στις: Τρι 10 Μάι 2011 20:00 »
Η άποψη αντικειμενικών tour operators των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών στην Ευρώπη πριν αρκετά χρόνια που μας είχαν επισκεφθεί και είχαν δει τις ομορφιές της πόλης και όχι μόνο.

Τα Γιάννενα είναι η δεύτερη πιο όμορφη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας μετά το Ναύπλιο. Το μεγαλύτερο της μειονέκτημα για αυτούς και για το target group που εκπροσωπούν είναι η έλλειψη θάλασσας. Για το λόγο αυτό όλα τα γκρουπάκια που μας επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες, διανυκτερεύουν μόλις ένα βράδυ στο λεγόμενο tour <<μεγάλη Ελλάδα>>, ερχόμενοι από Καλαμπάκα και πηγαίνοντας για Κέρκυρα.

Αποσυνδεδεμένος gecks

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τρι 10 Μάι 2011 21:02 »
Ναύπλιο, Γιάννενα, Καβάλα, Χανιά.

Γελάω με τους Λαρισαίους που πιστεύουν ότι έχουν ωραία πόλη (άσχετο αν είναι 100 φορές πιο οργανωένοι από εμάς).
Και το ότι η Αθήνα είναι ωραία, ανέκδοτο μου φαίνεται αν αφαιρέσει κανείς το ιστορικό κέντρο.

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τρι 10 Μάι 2011 22:07 »
Η πιο ωραιες πολεις κατα προτιμηση  μου ειναι:

1)Ροδος
2)Καστορια
3)Γιαννενα
4)Καβαλα
5)Ναυπλιο
6)Χαλκιδα

Τωρα συνολικα αν μιλουσαμε για νομους,πιστευω ακραδαντα πως ο Ν.Ιωαννινων κατεχει πρωτια
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 10 Μάι 2011 23:40 »
απλά για μένα γιάννενα είναι νο 1...και ας υπάρχουν πόλεις πιο όμορφες,ας υπάρχει ότι θέλει...

πολύ ωραίο και το βίντεο....

Αποσυνδεδεμένος PASkal

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τετ 11 Μάι 2011 00:04 »
τα Γιαννενα με διαφορα..κ η Καστορια ειναι ωραια πολη,μοιαζει πολυ με τα γιαννενα..αλλα κ η σαλονικα εχει τις δικιες τις ομορφιες..
our life always in blue and white...

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Τετ 11 Μάι 2011 12:06 »
Γιαννενα
Καστορια
Χανια
Καβαλα(μονο σαν φυσικη ομορφια λογω του αμφιθεατρικου σχηματος) κατα τα αλλα χαλια

Οι χειροτερες πολεις που εχω παει
Αλεξανδρουπολη
Καλαματα
Λαρισα
Πατρα
Ηρακλειο
και φυσικα Αθηνα και Θεσσαλονικη
(εκει δεν μιλαμε για πολεις μιλαμε για ζουγκλες)

εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το Βολο αλλα δεν εχει τυχει ποτε να τον επισκεφτω
το ιδιο ισχυει και για το Ναυπλιο

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τετ 11 Μάι 2011 13:24 »

Αλεξανδρουπολη
Καλαματα
Λαρισα
Πατρα
Ηρακλειο

εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το Βολο αλλα δεν εχει τυχει ποτε να τον επισκεφτω

Με όλο το θάρρος, νομίζω πως αδικείς την Αλεξανδρούπολη και την Καλαμάτα κατατάσοντάς τες ως τις χειρότερες πόλεις, όσο κι αν η κρίση θεωρείται υποκειμενική. Ιδίως η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θεωρώ οτι είναι μια όμορφη και ανθρώπινη πόλη και θα πρέπει να ξέρετε οτι για χρόνια υπήρξε "πιλότος" για καινοτομίες της τοπικής αυτοδιοίκησης όσον αφορά τα διατηρητέα κτίρια που έχουν καταφέρει να τα σώσουν σχεδόν σε ποσοστό 100%, την ήπια δόμηση -μέχρι 2 ορόφους- στο ιστορικό κέντρο, τους ποδηλατόδρομους, την εφαρμογή του σχεδίου πόλεος για να αποφεύγεται η άναρχη δόμηση, την ανάδειξη και αναστήλωση των αρχαίων μνημείων κ.α. πολλά που δεν είναι του παρόντος να σας αναφέρω. Και όλα αυτά έχοντας περάσει και την δοκιμασία του μεγάλου σεισμού των 6,5R στις 13/09/86 που σχεδόν ισοπέδωσε την πόλη αφού το 70% των κτιρίων κρίθηκαν ακατάλληλα.

Αποσυνδεδεμένος paslooza

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τετ 11 Μάι 2011 14:08 »
1. Γιάννενα
2. -
3. -
4. -
5. Καστοριά
6. Χανιά
7. Ρόδος
8. Ναύπλιο
9. Κέρκυρα
10. Καβάλα
11. Βόλος
12. Ξάνθη
13. Χαλκίδα
14. Τρίκαλα
15. Χαος

Σίγουρα αδικώ πόλεις που δεν έχω πάει πχ Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη κλπ.

Τώρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη πρέπει να τις κομματιάσουμε για να τις αντιμετωπίσουμε ως κάτι συγκρίσιμο , διότι ως σύνολο δε παίζει να βγει κάτι

Η ομορφιά της Θεσσαλονίκης είναι ότι δεν είναι Αθήνα. Α! Έχει και Χαλκιδική!! :P

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Τετ 11 Μάι 2011 20:20 »
Καρπενησι ξεχασαμε,αλλα anyway δεν πιανεται για πολη :P
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Τετ 11 Μάι 2011 20:31 »
φιλε tayri εχω χρονια να κατεβω καλαματα
δεν μου πολυαρεσε φιλε μου
και απο τις παραλιες απογοητευτηκα
και απο την κινηση που γινοταν χαμος
δεν ξερω μου κατσε στραβα :P

Την Αλεξανδρουπολη επειδη την εζησα σαν φανταρος
την σκυλοβαρεθηκα πραγματικα
και δεν νομιζω να την ξαναεπισκεφτω μεχριο να παρω συνταξη τουλαχιστον :P

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Τετ 11 Μάι 2011 22:17 »
Μητροπόλεις
Γιάννινα

Μεγαλουπόλεις
Θεσσαλονίκη 

Πόλεις
Λειβαδιά
Τρίκαλα
Δράμα
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος fastmanakos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Παρ 13 Μάι 2011 14:36 »
Μία κατηγορία μόνοι μάς.Με τεράστια διαφορά.Κάτι βόλοι κλπ απλά για γέλια.Για μένα :

1)ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ ΑΓΙΑΞ ΠΑΣ ΟΛΕ ΤΡΡΑΛΑΛΑΛΑΑΛΑ %-|
2)Κομοτηνή λόβ ίζ ίν δι έαρ τουρουρούμ ρουρούμ  :P
3)καβάλα καλούλα είναι
4) βόλος η χειρότερη ζωή του κόσμου βολιώτες γίδια
5)καστοριά ίσως μικρότερη κ απ το ματσούκι  :P

Οι άλλοι πολύ πίσω.Την θεσσ δεν μπορώ να την συγκρίνω γτ παίζει σ άλλο επίπεδο μαζί με αθήνα.Απο φυσικές ομορφιές έχει αλλά σίγουρα λιγότερες απο γιάννενα.

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Παρ 13 Μάι 2011 14:55 »
Από New Pas. Pas
Παράθεση
Μητροπόλεις
Γιάννινα

Μεγαλουπόλεις
Θεσσαλονίκη 

Πόλεις
Λειβαδιά
Τρίκαλα
Δράμα

Λειβαδιά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τόσο πολύ σαρέσνε τα σουβλάκια της Νεοπασολέ μου;

Μου θυμίζεις τα νιάτα μου! Ότι μου άρεσε ήταν αυστηρά προσδιορισμένο από την γαστριμαργία. Α!!! κι απ' τις γκόμενες...
Γι' αυτό το λόγο, τότε (1980-1995):
1) Άρτα (μη γελάτε!)
2) Ρέθυμνο
3) Ναύπλιο
4) Χαλκίδα

Έκτοτε (1995-2011):
1) Ναύπλιο
2) Ερμούπολη, Σύρα
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος LAPD

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Κυρ 15 Μάι 2011 16:28 »
Γιαννενα
Καστορια
Χανια
Καβαλα(μονο σαν φυσικη ομορφια λογω του αμφιθεατρικου σχηματος) κατα τα αλλα χαλια

Αλεξανδρουπολη
Καλαματα
Λαρισα
Πατρα
Ηρακλειο

Για το Ηρακλειο αν εχεις παει τελευταια φορα πριν το 2005 θα συμφωνησω οτι ηταν απο τις χειροτερες πολεις.Αν πας τωρα θα εκπλαγεις ποσο πολυ εχει ομορφυνει!

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Τετ 25 Μάι 2011 19:10 »
O Jimakos ο μερακλής, το έριξε και στην Ερμούπολη! Σωστόοος  8)

Το λοιπόν, οι τόποι και οι εποχές έχουν τις ομορφιές τους. Εϊχα την τύχη να ταξιδέψω και να τα δω. Κι ενώ από Κρήτη δε σιαπέρω μπιτ, θα συμφωνήσω με τους περισσότερους οτι η Καστοριά είναι κορυφή κι από κοντά Βόλος-Καβάλα, με ανύπαρκτη κίνηση όμως και φυσικά το μικρό αλλά όμορφο Ναύπλιο.

Όμορφες οι νύχτες στην Άνω Πόλη και τα ανοιξιάτικα απογεύματα πλάι στο Θερμαϊκό, αλλά σαν τα μαγιάτικα βράδια δίπλα στην Παμβώτιδα, τα ηλιοβασιλέματα απ' το Ίτς Καλέ και το χάραμα κατεβαίνοντας απ' τη Δωδώνης για το Κέντρο, δεν υπάρχουν αλλού...

1. Γιάννενα (και ναι, προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός). 
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #16 στις: Πεμ 26 Μάι 2011 01:19 »
Το δικό μού ΤΟΠ 10
1     ΓΙΑΝΝΕΝΑ(μπαίνει και το συναίσθημα)
2.    ΧΑΝΙΑ
3.    ΝΑΥΠΛΙΟ
4.    ΡΟΔΟΣ
5.    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6.    ΒΟΛΟΣ
7.    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8.    ΚΑΒΑΛΑ
9.    ΚΑΣΤΟΡΙΑ
10   ΓΡΕΒΕΝΑ(είναι η γυναίκα μου από εκει, κατα τ' άλλα μακράν η χειρότερη πόλη)

Τώρα οι χειρότερες είναι
1      ΚΟΖΑΝΗ
2      ΠΥΡΓΟΣ
3.     ΠΑΤΡΑ
4.     ΚΙΛΚΙΣ
5.     ΦΛΩΡΙΝΑ
6      ΛΑΡΙΣΑ
7      ΑΓΡΙΝΙΟ
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:35 »
ποια γιαννενα?

ολοι πας ειμαστε
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος bulux

• Hero Member
    • Προφίλ
    • Βούτυρο στο ψωμί σας
« Απάντηση #18 στις: Σαβ 18 Ιούν 2011 20:09 »
Το δικό μού ΤΟΠ 10
10   ΓΡΕΒΕΝΑ(είναι η γυναίκα μου από εκει, κατα τ' άλλα μακράν η χειρότερη πόλη)

Τώρα οι χειρότερες είναι
1      ΚΟΖΑΝΗ
2      ΠΥΡΓΟΣ
3.     ΠΑΤΡΑ
4.     ΚΙΛΚΙΣ
5.     ΦΛΩΡΙΝΑ
6      ΛΑΡΙΣΑ
7      ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέφτει παντόφλα και τα έβαλες και τα Γρεβενά;  :P  Απόρω πως λείπει από τη λίστα σου η θήβα, αργος, πτολεμαίδα και η τρίπολη...
'ΠΑΣ μην μας λυπασαι'... και κάποιοι το πήραν τοις μετρητοις και μας έχουν γονατίσει
ΠΑΣ και ξερό βατραχοπόδαρο

Αποσυνδεδεμένος LIVPAS

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δευ 20 Ιούν 2011 19:24 »
Λοιπον συνταυροι η παροιμια λεει πως αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει και εχει μεγαλο δικαιο.Χτες ομως ξεφυλιζοντας το περιοδικο του βηματος ,το ΒΗΜΑgazino επεσα σε μια συνεντευξη του Δανου γενικου διευθυντη -η κατι τετοιο- της ζυθοποιας που παραγει την μπυρα μυθο και την Karlsberg εν ελλαδι.Ο τυπος ειναι στην χωρα μας οικογενειακος απο το 2009 και περα απο τα τετριμενα περι κρισης,φιλοξενιας και καλοπερασης των ελληνων,σε ερωτηση για τα μερη της χωρας μας,απαντα πρωτα για το πηλιο οτι μοιαζει με τις αλπεις και επειτα αναφερεται στα Γιαννινα λεγοντας οτι τετοιο μερος δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο.Βεβαια ολοι μας ξερουμε την ομορφια της πολης μας αλλα οσο να ΄ναι οταν τ' ακους απο ενα ξενο,που δεν εχει σχεση με την ελλαδα νοιωθεις καλυτερα.Περα απο την ομορφια ομως της πολης ο Δανος μαλλον μας δειχνει τον δρομο και μας ανοιγει τα ματια.Θελει δουλεια,θελει διαφημιση,θελει αγαπη και μερακι ,αλλα δεν θελει λαμογια και αρπα κολα κινησεις.Αν ψαχτουν,αν το κυνηγησουν  αυτοι που πρεπει ,ισως το μελλον μας να ειναι καλυτερο.Αρκει να μην χαθει το μετρο γιατι η αλλοιωση της πολης και ειδικα του ιστορικου κεντρου ισως γυρισει μπουμερανγκ.

Αποσυνδεδεμένος Proctor

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δευ 20 Ιούν 2011 20:27 »
Ας βάλω κι εγώ ένα best/worst 5:

BEST 5
1. Γιάννενα
2. Ναύπλιο
3. Καστοριά
4. Αργοστόλι
5. Μυτιλήνη

WORST 5
1. Αγρίνιο
2. Άργος (Αργολίδας)
3. Λειβαδιά
4. Πύργος (Ηλείας)
5. Καρδίτσα

Τυχαίο ότι τα best βρίσκονται δίπλα σε νερό ενώ τα worst όχι? Χμμμ...
ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.

Αποσυνδεδεμένος yazid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δευ 20 Ιούν 2011 21:01 »
Όσοι ζούμε στα Γιάννενα, λόγω καθημερινότητας δεν ''βλέπουμε'' κάποια σημεία εκπληκτικής ομορφιάς*.Η μάλλον τα έχουμε συνηθίσει και δε μας κάνουν εντύπωση.Ένα παράδειγμα είναι η παραλίμνια διαδρομή στο Μώλο.Και χειμώνα και καλοκαίρι το περπάτημα εκεί είναι απόλαυση.
Πολλά άλλα τέτοια σημεία (κάποια ανέφεραν οι φίλοι πιο πάνω) υπάρχουν στα Γιάννενα.
Εννοείται λοιπόν ότι Νο 1 -  ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Νο 2 -  Κέρκυρα
Νο 3 - Βόλος (και περιοχές πέριξ της πόλης).
Και πολλές είπαμε.

Χειρότερες
Απ'οσες έχω δει (και έχω δει πολλές) με το σπαθί τους πρώτες στη λίστα Πάτρα,Λάρισα,Αγρίνιο.

*Εκπληκτικό βέβαια είναι και το μέγεθος της ηλιθιότητας των ταγαριών που παρατάνε τα σκουπίδια τους όπου γουστάρουν.

Αποσυνδεδεμένος fastmanakos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δευ 20 Ιούν 2011 21:35 »
Παράθεση
Απ'οσες έχω δει (και έχω δει πολλές) με το σπαθί τους πρώτες στη λίστα Πάτρα,Λάρισα,Αγρίνιο.

μπορεί να μήν έχουνε φυσική ομορφιά ωστόσο (τουλάχιστον σε λάρισα-πάτρα) απολαμβάνω πάρα πολύ το ότι το κέντρο είναι πεζοδρομημένο.

Αποσυνδεδεμένος djtonakos

• Full Member
  • ΠΑΣ,γιατί έτσι!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Τρι 21 Ιούν 2011 10:59 »
Το κέντρο της Πάτρας τώρα έγινε πεζοδρομημένο κ μόνο ένας δρόμος.

Σκηνικό στην Γερμανία,είμαι με τον θειό μ κ πάμε σε ένα ελληνικό μαγαζί κ βρίσκουμε κάτι γνωστούς του.
Μ'αρωτάει μια γυναίκα απ'αυνούς, "τι κάνεις στην ζωή σ;"
-Σπουδάζω στη Πάτρα,λέω.
-Ααααα,καταπληκτικά,εεεε;Φαντάζομαι σ'αρέσει πολύ περισσότερο απ'τα Γιάννενα.
-Ναι,βέβαια,μ'αρέσ' π πάω για καφέ κ με κυνηγάν τα γυφτάκια,μ'αρέσ' π η θέα που'χω στο κέντρο είν' τα καράβια,μ'αρέσ' που περπατάω στην πόλη κ δε γλιέπω τίποτες τριγύρω παρα μόνο 6όροφες πολυκατοικίες κ κάτι τετραγωνικά ουρανό κ μ'αρέσ' π πάω για καφέ στην μαρίνα κ βλέπω το κυνηγητό με τους Πακιστανούς (κ τώρα κ με τους Σομαλούς).

Υ.Γ. Κάπως έτσι το είπα,δε θμάμε ακριβώς γιατί πέρασαν κ κάτι χρονάκια!!!
Αν είναι να πέσω,ας πέσω.Όμως δε θα κάνω σε κανέναν αυτά που κάνανε σε μένα.Γιατί αν αρχίσω να τα κάνω κ εγώ θα είναι σαν να δικαιολογώ αυτά που μου κάνανε.

Αποσυνδεδεμένος yazid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Τρι 21 Ιούν 2011 14:58 »
Παράθεση
μ'αρέσ' που περπατάω στην πόλη κ δε γλιέπω τίποτες τριγύρω παρα μόνο 6όροφες πολυκατοικίες κ κάτι τετραγωνικά ουρανό

Aυτό το συγκεκριμένο το θυμάμαι απ'όταν έμενα Πάτρα.Για να δεις ουρανό έπρεπε να περπατάς με το κεφάλι σε γωνία 90 μοιρών προς τα πάνω.
Τα υπόλοιπα είναι κανούργια και κάνουν την όμορφη αυτή πόλη ακόμα ομορφότερη %-|