Χαζο τοπικ απλα επειδη περιμενω απαντηση απο κανα 2-3 (φαστμαν κτλ) και ειναι σιγουρο πως θα γελασω, το ανοιγω. Θελω γνωμες απο δικες σας εμπειριες/ταξιδια.
Εχω τσακωθει αααααπειρες φορες για αυτο το θεμα με φιλους μου, ειδικα εδω Θεσσαλονικη.
Προσωπικα το 90% των απαντησεων ειναι ειτε ΓΙΑΝΝΕΝΑ ειτε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελαχιστοι προτιμουν και Αθηνα. Μερικοι κολλημενοι στηριζουν τις πατριδες τους, Λαρισα, Βεροια, Κρητη κτλ.
Ξεκιναω με Αθηνα. Σιγουρα καλυτερη διασκεδαση απο οοοολες τις αλλες. Πολυ ομορφο κεντρο και για περιπατο κτλ. ΧΑΟΣ και οταν λεμε χαος εννοουμε ΤΟ χαος. Δεν πα να εχεις μεινει 30 χρονια Αθηνα, σιγουρα υπαρχουν περιοχες που αμα σε πεταξουν εκει μεσα θα χαθεις. Το οτι πρεπει για ενα καφε να το κανονισεις ωρες πριν με ξενερωνει. ΟΧΙ δεν θα παρω.
Επομενη Θεσσαλονικη. Λοιπον οι Γιαννιωτες δεν ξερω γιατι αλλα εχουν τρελα με τη Θεσσαλονικη. Τη θεωρουν πιο ομορφη γενικοτερα απο τα Γιαννενα. Εχω παρατηρησει οτι το σχημα και των 2 πολεων ειναι το ιδιο. Μακροστενες με λοφο και στην βαση της κατηφορας θαλασσα/λιμνη. Οπου Ευοσμος βαλε Καλουτσιανη και οπου Καλαμαρια βαλε Αμπελοκηπους. Τους εχουμε!
Σε φυσικη ομορφια η Θεσσαλονικη ειναι κατωτερη ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. Εχει μεν καστρα, παραλια, λευκο πυργο, Ανω πολη (πανεμορφη) αλλα δεν μπορω με τιποτα να τα συγκρινω με τον
Μωλο, το Δασος, το Ιτς καλε, Φροτζο, την Ανεξαρτησιας, η παλια πολη μεσα στο Καστρο, το μοναδικο νησακι μας, το Μιτσικελι με τη απιστευτη θεα κ το ηλιοβασιλεμα του και την λιμνη η οποια κανει τον Θερμαικο τους σκονη. Για να μην προσθεσω τα πανεμορφα χωρια και βουνα μας. Αυτοι απο γυρω χωρια ειναι 0. Ισως ειναι και οι στιγμες που εχω συνδεσει με τα παραπανω μερη. Συν ολος αυτος ο κοσμος που κυκλοφορει στην παραλια/κεντρο της Θεσσαλονικης καθημερινα σε κανει να μην την απολαμβανεις. Επισης εχω παρατηρησει οτι δεν κυκλοφορουν παιδακια εξω στην Θεσ/νικη, σε φαση ποδηλατα μπαλα κυνηγητα οπως συμβαινει στις γειτονιες στα Γιαννενα, αλλα θελω να πιστεψω πως ετσι ειναι μονο στο κεντρο τους.
Απο διασκεδαση ειναι καλυτερα απο Γιαννενα. Δηλαδη εχει περισσοτερα και καλυτερα μαγαζια τα οποια εχουν κοσμο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αλλα μην φανταστει κανεις τιποτα το τρομερο, πανεπιστημια πολυ καλα παρτυ απο συναυλιες και φεστιβαλ και underground φεστιβαλ μας σβηνουν αν και εχουμε ανεβει τα τελευταια χρονια. Σταμπαρεις 3-4 μαγαζακια και γινονται στεκια σου. Ομως περα απο Παραλια (καγκουριλα) και Βαλαωριτου (οσο παει και καγκουριαζει) δεν εχει μερη που να εχει μαγαζια μαζεμενα οπως ειναι εμας ο μωλος, η Γαριβαλδη, η Σκαλα, η Δωδωνης και η πλ. Παργης. Το κακο με τα Γιαννενα ειναι οτι αρκετα μαγαζια καθημερινες ειναι αδεια.. μονο τα τσιπουραδικα γεμιζουν καθε μερα κατι το οποιο δειχνει τι προτιμουν οι γιαννιωτες πιστευω.
Οι υπολοιποι κατοικοι της Ηπειρου δειχνουν μια συμπαθεια για τα Γιαννενα και αυτο με ευχαριστει πολυ προσωπικα. Τουλαχιστον καποιοι πρεβεζιανοι και ηγουμενιτσιωτες που γνωριζω πιστευουν πως τα Γιαννενα ειναι η πιο ομορφη πολη.
Απο αλλες πολεις προσωπικα μου αρεσει η Καβαλα (σαν φυσικη ομορφια) αλλα νυχτερινη ζωη και ιστοριες εχω ακουσει τα χειροτερα, η Λαρισα (ωραιες γυναικες, πολυ καφε) και ο Βολος (ηρεμη πολη ομως).
Videακι bonus.
Ιωάννινα - Η πόλη των τρελών