Συμφορουμίτη Μολοσσέ,
Αδέρφια έχω, δεν θέλω άλλα, κι αν είναι θα φροντίσουν οι γονείς μου.
Ειρωνικός είμαι, δεν το κρύβω, αλλά αναφέρομαι αυστηρά σε πράγματα τα οποία έχεις γράψει στα παραπάνω ποστ. Δεν σε ξέρω και δεν μίλησα υποτιμητικά για σένα, αλλά σχολίασα σκωπτικά συγκεκριμένα πράγματα στα οποία αναφέρθηκες. Μην είσαι τόσο εύθικτος, ούτε και εγώ δεν με παίρνω τόσο στα σοβαρά.
Όσο για τα ελληνικά δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν μου αρέσουν. Απολαμβάνω ιδιαίτερα την ενασχόληση μου με αυτά και δεν με ενοχλεί καθόλου (το αντίθετο μάλιστα) που ασχολούνται και άλλοι. Κάτι άλλο που συμπέρανες αβίαστα είναι πως δεν έχω διαβάσει αρχαίους. Από που το κατάλαβες αυτό άραγε; Δεν πιστεύω να νομίζεις μήπως πως όποιος έχει διαβάσει αρχαίους θα πρέπει αναγκαστικά και να συμφωνεί μαζί σου ε; Να με συγχωρείς αλλά από παλιά έχω ένα θέμα με τις συμβουλές και τις νουθεσίες (καταπιεσμένη σχολική αντίδραση είναι αυτό, όταν θα έχω λεφτά θα το κοιτάξω με ψυχολόγο). Πρέπει να σου πω λοιπόν πως άρχισα να διαβάζω (κάποιους) αρχαίους πριν με συμβουλέψεις εσύ με ύφος διδασκάλου. Θα πρέπει να έχω διαβάσει τα άπαντα του Μαρξ, του Χιτλερ, Μακιαβέλι και του Ενγκελς για να μπορώ να συζητήσω για ρατσισμό (φυλετισμό), εξουσία, κεφάλαιο και κομμουνισμό; Θα σου παραθέσω δικά σου λεγόμενα στο ίδιο θέμα:
...τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να έχει κάποιος επιστημονικούς όρους κοινωνιολογίας και πολιτικής οικονομίας για να εκφέρει άποψη για τα δρώμενα στη χώρα μας;εγώ λοιπόν είμαι ένας απλός αμόρφωτος άνθρωπος και θέλω να πω την άποψη μου για την κατάντια της Ελλάδος και γιατί όχι να το συζητήσω και με μορφωμένους ανθρώπους...αρκεί ο μορφωμένος να πέσει στο δικό μου επίπεδο ώστε να καταλαβαινόμαστε...
Με ύφος διδασκάλου και γω λοιπόν θα σου πως και γω να μην διαβάζεις μόνο ότι βολεύει τις απόψεις σου. Δεν έχω επίσης κανένα απολύτως πρόβλημα να γράψω τη λέξη έλληνας, ελλάδα. Η έλλειψη αρχικού κεφαλαίου γράμματος είναι συνειδητή. Όταν επιλέγεις σαν άνθρωπος (και κοινωνία) να τονίζεις τις λέξεις που έχουν να κάνουν με το έθνος, το θεό και δεν ξέρω και γω τι άλλο, αλλά να μην τονίζεις γράφοντας με κεφαλαίο γράμμα λέξεις όπως ελευθερία, ισότητα, αξιοπρέπεια κ.α. δείχνει και τη σχετική βαρύτητα που δίνεις στις έννοιες αυτές καθώς και την σειρά με την οποία τα ιεραρχείς. Ελληνας είμαι, ούτε ντρέπομαι, ούτε είμαι περήφανος. Όπως δεν ντρέπομαι, ούτε είμαι περήφανος για το γεγονός πως είμαι άντρας, εργαζόμενος, φοιτητής, οδηγός και ουτ' το καθ' εξής. Είναι άλλη μία ιδιότητά της τεράστιας αυτής προσωπικότητας που ακούει στο όνομα bulux. 8)
Να σου κάνω και γω μια παρατήρηση, δεν είναι κακό να γράφει τις λέξεις γιουνανισταν και γραικιά, δοκίμασε το.
Όσο για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Έχουμε τελείως διαφορετικούς ορισμούς νομίζω για την φράση 'υποτιθέμενη σημερινή αναρχία'. Αν εννοείς τον πιτσιρικά με την βαριοπούλα στα McDonalds όχι δεν έχει σχέση με την αναρχία του Ζήνωνα. Αν εννοείς να μπεις σε ένα χώρο που ο δήμος θέλει να το κάνει πάρκινγκ ή εμπορικό και εσύ να το γεμίσεις με πράσινο επειδή οι φυσικοί νόμοι και το ήθος σού σου το επιβάλουν, τότε ναι αυτό είναι αναρχία.
Και επειδή είμαι τόσο έξυπνος θα σου απαντήσω και στην τελευταία σου ερώτηση. Η αγέλη και το κοπάδι δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά. Η αγέλη είναι για άγρια ζώα το κοπάδι για ήμερα. Τα μέλη και των δυο κάνουν ότι τους πει ο ανώτερός τους (ενα αλφα-αρσενικό συνήθως στις αγέλες, ο βοσκός στα κοπάδια). Στο κοπάδι είναι απαραίτητα και τα τσοπανόσκυλα για να σε προστατεύουν από τις εξωτερικές απειλές... (καλά δεν ντρέπεστε, που πάει το μυαλό σας;) αλλά και από τις εσωτερικές (αν κανένα πρόβατο θελήσει να γίνει βοσκός στη θέση του βοσκού).Όπως και να χει κάποιος σε κάνει κουμάντο (εκτός κι αν είσαι ο βοσκός ή το κυρίαρχο αρσενικό). Η μόνη διαφορά είναι πως κανένα μέλος αγέλης δεν το σφάζουν το πάσχα για να το φάνε.
Όσο για το που ζω και με ποιόν συναναστρέφομαι δεν νομίζω πως πρέπει να διαλέξω μεταξύ κοπαδιού και αγέλης. Αυτά τα αφοριστικά, απλουστευτικά και αυθαίρετα δίπολα και τις παρομοιώσεις με τη φύση χρησιμοποίησε και Σωκράτης. Πολύ εκνευριστικό πράγμα. Δεν ζω ούτε σε αγέλη, ούτε σε κοπάδι. Ζω σε κοινωνία ανθρώπων. Και συναναστρέφομαι με ανθρώπους. Δεν τους βλέπω ούτε σαν άγρια ζώα, ούτε σαν πρόβατα. Μπορεί κάποιοι να διαλέξουν να ακολουθούν πιστά και άκριτα τον αλλάχ, τον ιησου, τον δια, τον σταλιν, τον χιτλερ ή και ολόκληρες ιδεολογίες (και ομάδες!). Έχουν περάσει μόνο μερικά χιλιάδες χρόνια από τότε που κατεβήκαμε από τα δέντρα και η αγελαία φύση μας δεν αλλάζει εύκολα. (Σε σχέση με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά τα έχουμε πάει περίφημα πάντως).
Αφού λοιπόν σου απάντησα και στις ερωτήσεις σου (τις οποίες απαντήσεις μπορούσες να δώσεις και μόνος σου) περιμένω αυτό που τεχνηέντως απέφυγες να κάνεις πριν. Να απαντήσεις στις δικές μου ερωτήσεις. Μην υπεκφεύγεις.
ΥΓ1: Με κεφαλαία γράφεται μόνο ο ΠΑΣ
ΥΓ2: Θα ήθελα να το συνεχίσω εγώ λίγο αν δεν σε πειράζει και σενα