Για άτομο που δεν διαβάζει χίτλερ, μακιαβελι και μαρξ Πάντος χειρίζεσαι με ευκολία τον ξενόφερτο όρο 'γκεμπελισμος'.
δεν το αναιρείς,οπότε το παραδέχεσαι...(για να αποφεύγεις κινδύνους θα πρέπει να τους γνωρίζεις)
με ρωτάς πως θέλω εγώ να αυτοπροσδιορίζεσαι ή επαναπροσδιορίζεσαι (αυτό είναι το σωστό δεν τα μαθαίνεις καλά);
το έκανες πριν και τώρα τα μπλέκεις τεχνηέντως(πανικός!)...εσύ αποφασίζεις τι θέλεις να είσαι,ποια θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σου...το να μην νιώθεις περήφανος για κάτι είναι μία πραγματικότητα...το να αφαιρείς την υπερηφάνεια από τους άλλους τι είναι;(σκέψου να έχεις έναν μαλάκα φοφιτζί όλη μέρα να σου λέει πως δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι υπερήφανος για τον
)όσο για τις σφαγές το ξαναγράφω λοιπόν-
η φτώχεια έχει σκοτώσει πολλαπλάσιους από τον πόλεμο-...γιατί δεν ασχολήσε με αυτήν;κοινωνική πολυπλοκότητα :μμμμμ δηλαδή η πολυπλοκότητα είναι κοινωνική ή η κοινωνία είναι πολύπλοκη;
Βλέπω νοσταλγείς τους καιρούς που 'ήμασταν' αγέλη, και μας κατάντησαν (ποιοί μας κατάντησαν, γιατί δεν χρησιμοποιείς ενεργητική φωνή; γιατί όχι 'καταντήσαμε' ας πούμε) -τα θέλεις όλα στο πιάτο βρε παιδί μου...είσαι ανυπόμονος να μάθεις
...καλό είναι αυτό....πάντως όλα αυτά περί αγέλης και κοπαδιού δεν έχω κάνει κάποια ανάλυση(εσύ το έχεις εξαντλήσει το θέμα)...
το καλύτερο κομμάτι της αναπτύξεώς σου το κράτησα για το τέλος...
Α και κάποτε, όλοι αυτοί οι αρχαίοι στους οποίους αναφερόμαστε μας θεωρούσαν βάρβαρους Μολοσσε. Αναφέρεται σε εσένα συγκεκριμένα 8). Και εμάς και τους Μακεδόνες (Για να ισοφαρίσω το προηγούμενο αναρχολινκ και να κρατήσω τα μπόσικα!). Και δεν τους θεωρούσαν εξαιτίας της γλώσσας (όπως λεει το άρθρο) αλλά εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους. 'Ενα μαυράκι της Κυψέλης ας πούμε μπορεί ακόμα να θεωρηθεί βάρβαρος και μην ελλην με αυτό το σκεπτικό, ακόμα κι αν τα ελληνικά είναι άψογα. Χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο γιατί θεωρούμασταν βάρβαροι:
"Γιατί τα μέλη αυτών των φυλών δεν συμμετείχαν στον κόσμο και τις ιδέες της ελληνικής πόλης κράτους, ήταν επομένως «βάρβαροι εξ ορισμού». Η νομαδική ζωή, η μοναρχική διακυβέρνηση και η έλλειψη οργανωμένων αστικών κέντρων φαινόταν σε έναν δημοκρατικό, μορφωμένο και έντονα αστικοποιημένο Έλληνα σαν βάρβαρα χαρακτηριστικά."
Ρατσιστής και προκατειλημμένος ο Θουκυδίδης με τους αρχαίους Ηπειρώτες; Πως γίνεται αυτό; Γιατί ο φυλετισμός μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ (δεν ξέρω τον ελληνικό όρο, συγγνώμη ). Πως γίνεται μέλη της ίδιας σου της φυλής να σε αποκαλούν βάρβαρο; Δεν βρίσκεις πως ότι είναι το μαυράκι της Κυψέλης για τους νεοέλληνες ήταν και ο Μολοσσός της αρχαιότητας για τους αρχαίους έλληνες;πραγματικά κάτι τέτοιες στιγμές "χάνομαι"...και "χάνομαι" διότι δεν ξέρω τι να σχολιάσω...δεν θα σχολιάσω τίποτα απλά θα σε βάλω σε σκέψεις για μία φορά ακόμα...φαντάσου το παραπάνω απόσπασμα να το είχα γράψει εγώ...θα το συμμεριζόσουν τότε;
και για να τελειώνει το αστείο (ΑΠΕΙΡΟΣ) με τους Μολοσσούς, είναι πολύ λυπηρό, άνθρωποι που υπερηφανεύονται για την πόλη τους και τον τόπο τους, να μην ξέρουν την πραγματική ιστορία τους(και να την χλευάζουν κι από πάνω)...
τώρα γενικά αν θέλεις να μάθεις για τους ειδωλολάτρες ξεκίνα από τον καθρέφτη του σπιτιού σου...η αυτογνωσία βοηθάει στην κατανόηση του συνανθρώπου μας...μην παρεξηγηθείς όλοι είμαστε ειδωλολάτρες σήμερα...την λέξη θρησκεία επίτηδες την έβαλα για να δω την αντίδρασή σου...είναι το μοναδικό σημείο που έδειξες συγκατάβαση...
καλά μην ξενερώνεις θα σχολιάσω και τα περί Μολοσσών...
Αλήθεια πιστεύεις πως οι Έλληνες στην περιοχή μας ήταν νομαδικός λαός;πιστεύεις πως δεν υπήρχαν πόλεις και κοινωνίες;δεν υπήρχε πολιτισμός;αλήθεια τα πιστεύεις;αναρωτιέμαι μερικές φορές αν αυτά που διαβάζουν κάποιοι τα επεξεργάζονται ή απλά τα δέχονται όπως το μωρό την κρέμα;και να σου αναπτύξω τον συλλογισμό μου όσο το δυνατόν ποιο απλά...πως γίνετε να είχαν την ίδια γλώσσα με τους υπόλοιπους, την ίδια "θρησκεία",την ίδια "κουλτούρα";το θέατρο,το μαντείο κλπ, τι ήταν;το ότι ήταν αποξενωμένοι από τους υπόλοιπους, ήταν,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ζούσαν και σαν νομάδες...δεν μας εξηγεί ο 'Κύριος" του άρθρου ποια ήταν η διαφορετικότητα....επίσης λέει "βάρβαροι εξ ορισμού",δηλαδή δικό του συμπέρασμα(μήπως είναι φοφιτζης;)
και αφού με προκάλεσες τόσο άσχημα, ψάξε βρες γιατί σταμάτησαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή μας...
γιατί δεν γίνονται ανασκαφές έξω από τα Γιάννενα εκεί που ήταν η αρχαία Πασσαρών ;θες κι άλλα να σου πω...γιατί το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είχε δεκαοκτώ χιλιάδες θέσεις(άραγε σήμερα ένα τέτοιο θέατρο θα γέμιζε ποτέ στα Γιάννενα);για τους νομάδες ή για τους "άλλους" Έλληνες που τους θεωρούσαν βάρβαρους;πως μπορούσε ένας Έλλην να καταδεχθεί να πάει σε ένα μαντείο βαρβάρων για να πάρει χρησμό;τα νταλαβέρια των Κορινθίων με τους Ηπειρώτες τι ήταν;οι Έλληνες θα καταδέχονταν να είχαν την πύλη του Άδη και το σημαντικότατο ιερό του Δωδωναίου Δία σε περιοχή βαρβάρων;
για να σου δώσω και πάλι τροφή για σκέψη δες αυτό
Εβραίοι και Μέγας Αλέξανδρος