Το κείμενο του σύνταυρου ΛΑΜΙΑ είναι με λίγα λόγια η πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής σκηνής απο την μεταπολίτευση και μετά. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων αυτό που έκαναν με την κυβέρνηση συνεργασίας ήταν απλά να προσπαθήσουν να πάνε ατσαλάκωτοι στις εκλογές. Αν βέβαια τους αφήσουν οι εντολοδόχοι ευρωπαίοι να πάνε σε εκλογές. Γιατί ποιός μου λέει εμένα οτι άν ο Παπατράπεζας τα πάει καλά - όχι για εμάς αλλά για τους δανειστές και τους διεθνείς τοκογλύφους - θα επιτρέψουν να γίνουν εκλογές και δεν θα τρενάρουν την θητεία αυτής της κυβέρνησης τραβεστί. Αν θέλετε να αλλάξουμε πορεία έχουμε υποχρέωση να στείλουμε το πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ στις καλένδες. Και μαζί με αυτό και όλους αυτούς που το εξέφραζαν και συνεχίζουν να εκφράζουν μέχρι σήμερα. Δεν θα πιστεύω στα μάτια μου αν στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκεντρώσουν ποσοστά πάνω απο 25% - 30% και τα δύο μαζί. Ένα ποσοστό που θα οφείλεται καθαρά στους βολεμένους των δύο κομμάτων οι οποίοι προφανώς και δικαίως θα χαρακτηριστούν αχάριστοι εαν δεν ψηφίσουν αυτούς που τους βόλευαν τόσα χρόνια. Σε αυτούς πήγαινε το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου και δικαίως τους το είπε και κακώς παρεξηγήθηκαν όσοι δεν τους αφορούσε. Οι υπόλοιποι όμως πρέπει να δράσουμε και όχι να αποδράσουμε και να στείλουμε τα ποσοστά της αποχής για άλλη μια φορά στο 50%. Η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία, είναι χείρα βοηθείας στα κόμματα εξουσίας που θα στείλουν τους κομματικούς στρατούς στις κάλπες να εκλέξουν κυβέρνηση. Και τότε μην έχετε καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Τότε δεν θα έχει κανείς απο εμάς το δικαίωμα να πει πως αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς, δεν θα έχει κανείς το δικαίωμα να πει πως μας παραπλάνησαν, μας κορόιδεψαν. Δεν μπορεί τον Έλληνα 35 ολόκληρα χρόνια να τον κοροιδεύουν, απλά δεν μπορεί. "Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" , αλλά στην περίπτωση του έλληνα ψηφοφόρου το δις πολλαπλασιάστε το επί 10.