Αποστολέας Θέμα: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)  (Αναγνώστηκε 31823 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.435
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #25 στις: Παρ 27 Μάι 2011 02:11 »
Παράθεση
όπως είπε και ο φίλος μου ο ΑΠΕΙΡΟΣ δημιουργείς φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν για να έχεις λόγο ύπαρξης...λύσε και μία απορία...εσύ κι ένας φίλος σου εδώ μέσα...ποια είναι περισσότερα,τα ποστς που έχετε δημοσιεύσει ή τα προσωπικά μηνύματα;


αν δεν καταλαβες τα περι φαντασματων τα ανεφερα φωτογραφιζοντας την δικη σου τακτικη.την δικη σου και των συνελληνων!και για να το κλεισω και να μην ασχοληθω παλι με σενα και κουραζουμε καλο θα ηταν την  λεξη φιλος να την  βαλεις αναμεσα σε <<    >>




Παράθεση
Δε κωλώσαμε ποτέ σε καμία μούρη και δε σεβαστήκαμε ποτέ κανένα λεχρίτη (εγώ).
Γιατί να το κάνουμε τώρα;

Τα υπόλοιπα στο δρόμο.

+


οσο για την αριθμολογια των ποστ και των μηνυματων δε θα παρω.το περασα μια και δευτερη δεν υπαρχει!

κι οπως λεει κι ενας φιλος....ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 27 Μάι 2011 02:20 από ΑΠΕΙΡΟΣ »
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Μολοσσός

  • Επισκέπτης
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #26 στις: Παρ 27 Μάι 2011 02:18 »
Αν υποθέσουμε ότι, θέλαμε πούμε κάτι εδώ και στο in topic,  με την αρνητική τροπή που παίρνει η συζήτηση, βάζοντας και τον  εαυατό μου,  καταντάει συζήτηση κελιού, που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα πίσω από τους τοίχους που σηκώνονται.

Το πρόβλημα όμως έξω παραμένει το ίδιο, αγγίζει όλους το ίδιο, πλήττει όλους το ίδιο, δε μιλάω για Μωριάννα και Άκηδες... και οξυνόμενο θα πλήξει  καταστροφικά κάθε πιθαμή  ζωής στη  χώρας μας.
 
Γι’ αυτό, αν έχουμε να πούμε και να αντιτάξουμε κάτι σθεναρά απέναντι στο πρόβλημα, ας το πούμε από εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει,  πριν να είναι αργά, για μας που καταντήσαμε να προβληματιζόμαστε πως θα αποπληρώσουμε ένα εισιτήριο διαρκείας.
Τι να πω τότε για την καθημερινότητά μας  και το βιοπορισμό μας ή για το μέλλον των νέων μας;

Το λύση του προβλήματος  που ακούσει στο όνομα «πτώχευση»  δε υπάρχει πλέον  στα  μαγικά τσεπάκια των ταχυδακτυλουργών της πολιτικής, του κάποτε 6% ανάπτυξης, του 0,...  πληθωρισμού και  του 100% ευρωπαϊκής ευθυγράμμισης, αυτές οι  πολιτικές είναι που έκρυβαν το πρόβλημα στο τσεπάκι.

Όμως αυτή η λύση, αν υπάρχει λύση, απαιτεί τη συσπείρωση  ψύχραιμων και όχι απλά αγανακτισμένων πολιτών, πολιτών που δε θα προσφέρουν άλλο το κεφάλι τους στο οποιοδήποτε κομματικό καπέλο.

Ψυχραιμία και συσπείρωση, όχι Ισπανική υποχώρηση. 

Και για να μη πείτε ότι κάνω πολιτική, κάνω ντελιτ στο υπόλοιπο - ενδιάμεσο κείμενό μου, σεβόμενος τους κανόνες του forum μας και την παράκληση του μοντεράτορα, κλείνοντας  οριστικά και ανεπιστρεπτί με τα παρακάτω.

(...)

Σχετικά με τις λάσπες και τα σκατά που κάποιοι θέλουν να τα βαφτίσουν συζήτηση σοβαρή  από σοβαρούς και απρόσωπους, ο σεβασμός αφ’ ενός δε παραγγέλνεται, αλλά  και δεν έχει  καμία  σχέση με τις εκφραζόμενες απόψεις και τα επιχειρήματα, που  διατυπώσαμε αρχικά στο παρόν τόπικ,  ώστε να επικαλεστούμε τον αυτονόητο σεβασμό,  ως κανόνα.

Η συζήτηση εδώ μέσα, ήθελε να αφορά και μόνο το ανεκδιήγητο κοινωνικό μας κατάντημα,  αυτό το έσχατο οικονομικό μας άδειασμα και το δυστυχώς πλέον  παλλαϊκό προβλήματα για την επιβίωση των πάντων, εκτός αν το συζητούσα με κάποιο μέλος της Τρόικας που έχει  πάρει νικ στο Pas.gr.

Η συζήτηση ήθελε να αφορά  το βόλεμα ενός λαού  και  τη μοιραία την τύχη του,  που ενώ κάποτε η ελληνική οικογένεια βγήκε με αγώνες   απ’ το ένα  δωμάτιο όπου κοιμόταν στρωματσάδα, για να αποκτήσει και ένα δεύτερο, τώρα  τη στριμώχνουν πάλι εκεί στο ένα και ενώ αυτή  η οικογένεια,  βρήκε ένα πιάτο  φαγητό και το χόρτασε δίκαια με το παραπάνω, τώρα της ζητάνε να το ξεράσει.

 Ο σεβασμός λοιπόν, είναι θέμα πρόθεσης και στην περίσταση αυτή θέμα αδιαλλαξίας και αλλοίμονο αν,  αν ο διάλογος που θέλει να εκφράζει την αγωνία μας για  το μέλλον της χώρας και τις τύχες  παιδιών μας, αλλοίμονο αν σκοντάψει ή ξεστρατίσει πάνω στην περί σεβασμού υποκριτική θεώρηση του καθενός, που θέλει να τα βλέπει όλα ίδια,  έτσι απλά για να πηδάει καιροσκοπικά και τυχάρπαστα τη συζήτηση.

Δε κωλώσαμε ποτέ σε καμία μούρη και δε σεβαστήκαμε ποτέ κανένα λεχρίτη (εγώ).
Γιατί να το κάνουμε τώρα;

Τα υπόλοιπα στο δρόμο.

Λήξη. :pashat:

μανιφέστο

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.435
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #27 στις: Παρ 27 Μάι 2011 02:25 »
Παράθεση
Ψυχραιμία και συσπείρωση

αυτη ειναι η τακτικη που πρεπει να εφαρμοσει ο κοσμος.

παρακατω ειναι ενα κειμενο απο μια ''αισιοδοξη μανα'' και μελος της ''συνωμοσιας των αισιοδοξων''

Παράθεση
«ΦΑΓΑΝΕ μέχρι σκασμού το μέλλον των παιδιών μας. Κι εγώ, σαν μάνα, αν δεν ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ, θα 'πρεπε να γίνω ΜΗΔΕΙΑ...! Εξάλλου: "Βρέχει με τόση ειλικρίνεια. Αρα υπάρχει ουρανός. Δεν είναι λοιπόν το χώμα η μόνη λύση, όπως διαδίδουν κάτι τεμπέληδες νεκροί" (Κ. Δημουλά). Είμαστε ακόμα ζωντανοί κι έχουμε ΑΓΩΝΑ...!»


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=220753
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Μολοσσός

  • Επισκέπτης
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #28 στις: Παρ 27 Μάι 2011 02:50 »
λένε για Έλληνες τεμπέληδες βολεμένους απατεώνες σε αυτή τη συγκέντρωση δε βλέπεις κάτι τέτοιο αντιθέτως βλέπεις ένα λαό καταπιεσμένο αδικημένο ένα λαό που ότι του είχε μείνει ήταν η αξιοπρέπεια του και με έντεχνο τρόπο του τη πήραν και αυτή και τώρα του περνούν και το μέλλον των παιδιού του.είναι φυσικό αυτός ο λαός να ζητήσει τη ζωή του πίσω και να τη πάρει γιατί το δίκιο είναι με το μέρος του και αλίμονο σε όποιον σταθεί μπροστά του.


Κάποιοι λένε και τι έγινε; Το αποκαλούν όλο αυτό πανηγυράκι! Λυπάμαι γι αυτούς που ακόμη και σήμερα παίζουν ηθελημένα η μη το παιχνίδι κάποιων λίγων! Και να τους πω ότι ναι κανείς από μας δε μπορεί να ξέρει τι θα καταφέρουμε αλλά όλοι νιώθουμε καλύτερα γιατί ξέρουμε ότι έτσι υπάρχει ελπίδα. Έφτασε πια η στιγμή να λέμε με τον τρόπο μας, χωρίς τη σημαία κάποιου κόμματος ότι είμαστε εδώ, είμαστε πάρα πολλοί - τόσοι που δεν μπορεί κανείς να μας αγνοήσει - και δεν είμαστε πια μαλάκες!! Είμαστε όλοι εμείς εδώ για να διεκδικήσουμε όλα όσα πάνε να μας κλέψουν και περισσότερο από όλα την ίδια μας τη ζωή και το μέλλον μας


Διαβάζω αρεά και που απο γυναικες πόσα μπορεί να προσφέρει μια διαδήλωση χωρίς σαφή αιτήματα. Δεν χρειάζοντε αιτήματα. Τη να γράψουμε πάπυρο? Γιατι για πάπυρο πράκειται. Τα πάντα θελουνε αλλαγή. Δεν πάει τίποτα σωστά. Μη μπαίνετε στο τριπάκι που πέταξε σε μια επιστολή κάποιος στην εκπομπή τις Στεφανίδου.. Πάμε γερά και δυνατά. Θέλετε να τα αλλάξουμε όλλα? Θέλετε να μας γράψει η ιστορία? Κάθε μέρα κάτω. Απο παιδιά μέχρι παππουδες. Τελος στα παπαγαλάκια!!! ΤΕΛΟΣ!!!!


ΤΑ ΜΑΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜ/ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!


ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ!ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ",ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"!ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ!!

Μη σας νοιαζει αν εσεις ειστε αριστερος και ο διπλα σας δεξιος.... Αυτες τις μερες πολεμαμε ολοι για τους ιδιους σκοπους... Επειτα θα εχουμε αφθονο χρονο να σκοτωθουμε μεταξυ μας μετα απο μια μεγαλη νικη οπως συμβαινει εξ αρχαιοτατων χρονων....


Όσοι δεν ασχολούνται με internet έχουν πλήρη άγνοια της κατάστασης! Γι αυτό περνάμε το μήνυμα με sms, στους τοίχους, στόμα με στόμα με συγγενείς και φίλους! Οι μη-ιντερνετικοί που γνωρίζουν για τους αγανακτισμένους είναι ελάχιστοι και όσοι ξέρουν το χλευάζουν... ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ
υγ. γαμώ τα κανάλια, γαμώ την tv


μερικά από τα εκατοντάδες μηνύματα αγανάκτησης στο γκρούπ από απλούς ανθρώπους...

καιρός να ακουστεί και η φωνή μας...η φωνή του κάθε Έλληνα πολίτη...

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #29 στις: Παρ 27 Μάι 2011 10:42 »
Λοιπόν του χρόνου στη σκουπρολίγκα, θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα δούμε στο γήπεδο πυρήνες φιλάθλων αριστερής ιδεολογίας (με πανώ Τσε),
πυρήνες φιλάθλων δεξιάς απόκλισης (με πανώ σβάστικες) να αλληλοαποδοκιμάζονται (ναι...ναι όπως η ΝΟΠΟ και οι αναρχοπυρήνες του ΠΑΟ)
και να απολαμβάνουμε με ένα εισιτήριο 2 θεάματα (ποδόσφαιρο+αρένα). Αν δεν καταλαβαίνετε όλοι σας ότι αυτό είναι το επόμενο βήμα, καλό είναι να το σκεφθείτε τώρα. Λύστε τις διαφορές σας εκτός γηπέδου, σκοτωθείτε, κάντε ότι θέλετε (μέχρι τώρα φάϊτινγκ-ραντεβού κλεινόντουσαν μεταξύ οπαδών διαφόρων ομάδων για ξεκακαθάρισμα λογαριασμών). Οι δεξιοαριστερές ιδεολογίες είναι η βασικότερη αιτία για το κατάντημα του πλανήτη αυτή στιγμή. Δείτε οι δεξιοί τα εγκλήματα της δεξιάς (δουλοπρέπεια στο ξένο παράγοντα, δοσίλογοι, χούντες, υποταγή στο κεφάλαιο,  κλπ), παρομοίως και οι αριστεροί τα δικά σας σκατά (δολοφονίες διαφωνούντων -Ζηνόβιεφ, Καμένεφ, Μπελογιάννης-, δικτατορίες επί του προλεταριάτου, τρομοκράτηση και γκετοποίηση των μαζών και ελιτοποίηση κομματική, μυστηριώδεις εξαφανίσεις χιλιάδων ανθρώπων). Εκτός της ωραίας πολιτικο-οικονομικής θεωρίας των Μαρξ, Έγκελς, Κέινς, η εφαρμογή της απέτυχε και αποδείχθηκε πατάτα καυτή.

Μας τα πρήξατε διάφοροι εδώ μέσα με τις εμμονές σας (όλων των αποκλίσεων)...
Συνέλθετε γιατί αυτό το επόμενο βήμα μάλλον θα παραμείνει μετέωρο...

Και ο νοών νοείτω!!!
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.433
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #30 στις: Παρ 27 Μάι 2011 11:11 »
Λοιπόν του χρόνου στη σκουπρολίγκα, θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα δούμε στο γήπεδο πυρήνες φιλάθλων αριστερής ιδεολογίας (με πανώ Τσε),
πυρήνες φιλάθλων δεξιάς απόκλισης (με πανώ σβάστικες) να αλληλοαποδοκιμάζονται (ναι...ναι όπως η ΝΟΠΟ και οι αναρχοπυρήνες του ΠΑΟ)
και να απολαμβάνουμε με ένα εισιτήριο 2 θεάματα (ποδόσφαιρο+αρένα). Αν δεν καταλαβαίνετε όλοι σας ότι αυτό είναι το επόμενο βήμα, καλό είναι να το σκεφθείτε τώρα. Λύστε τις διαφορές σας εκτός γηπέδου, σκοτωθείτε, κάντε ότι θέλετε (μέχρι τώρα φάϊτινγκ-ραντεβού κλεινόντουσαν μεταξύ οπαδών διαφόρων ομάδων για ξεκακαθάρισμα λογαριασμών). Οι δεξιοαριστερές ιδεολογίες είναι η βασικότερη αιτία για το κατάντημα του πλανήτη αυτή στιγμή. Δείτε οι δεξιοί τα εγκλήματα της δεξιάς (δουλοπρέπεια στο ξένο παράγοντα, δοσίλογοι, χούντες, υποταγή στο κεφάλαιο,  κλπ), παρομοίως και οι αριστεροί τα δικά σας σκατά (δολοφονίες διαφωνούντων -Ζηνόβιεφ, Καμένεφ, Μπελογιάννης-, δικτατορίες επί του προλεταριάτου, τρομοκράτηση και γκετοποίηση των μαζών και ελιτοποίηση κομματική, μυστηριώδεις εξαφανίσεις χιλιάδων ανθρώπων). Εκτός της ωραίας πολιτικο-οικονομικής θεωρίας των Μαρξ, Έγκελς, Κέινς, η εφαρμογή της απέτυχε και αποδείχθηκε πατάτα καυτή.

Μας τα πρήξατε διάφοροι εδώ μέσα με τις εμμονές σας (όλων των αποκλίσεων)...
Συνέλθετε γιατί αυτό το επόμενο βήμα μάλλον θα παραμείνει μετέωρο...

Και ο νοών νοείτω!!!

+ 350.000.000.000 (το χρεος της Ελλάδας)

Επιτέλους μια σωστή τοποθέτηση  ;)

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #31 στις: Παρ 27 Μάι 2011 11:25 »
Δε κωλώσαμε ποτέ σε καμία μούρη και δε σεβαστήκαμε ποτέ κανένα λεχρίτη (εγώ).
Γιατί να το κάνουμε τώρα;

Τα υπόλοιπα στο δρόμο.

Λήξη. :pashat:

Οι Ανδρουλάκηδες, οι Λαλιώτηδες οι Καράογλου, οι Καμμένοι, οι Πρετεντέρηδες, οι Νεονάκηδες, οι Κωστόπουλοι, όλοι τους Μετρ της πολιτικής, των μίντια και του στάιλιγκ, απολαμβάνουν παρέα το Γαύρο.

Εμείς τί;

Με το να, σχολιάζουμε  την εθνική μας κατρακύλα, δε νομίζω  ότι χωροθετούμε πολιτικά την κερκίδα.
Και δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε το θέμα "πτώχευση"  παθητικά,  ως θέαμα κερκίδας ή να σκεφτούμε πιθανές συνέπειες (?) του θέματος προς την κερκίδα.

Δεν έγινε  ποτέ λόγος στη συζήτηση για "πυρήνες φιλάθλων",  έγινε λόγος για μάζες  πολιτών, για  των οποίων την επιβίωση δεν εγγυάται κανένας και τίποτα από τους παραπάνω.

ΥΓ: Δεν είχα σκοπό να ξαναμιλήσω εδώ, το κάνω επειδή είπα παραπάνω κάποια πράματα,  που προφανώς έτυχαν διαφορετικής ανάγνωσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 27 Μάι 2011 11:51 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #32 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:29 »
Ρε Κώστα δεν ενέχεσαι στα λεγόμενά μου.

Το αντίθετο!
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.435
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #33 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:34 »
ποιο συνταγμα?

ολοι πας ειμαστε
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #34 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:37 »
Ρε Κώστα δεν ενέχεσαι στα λεγόμενά μου.

Το αντίθετο!

Νικηφόρος - Ν.Π.  :mono:
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.435
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #35 στις: Παρ 27 Μάι 2011 12:38 »
δεν συζηταμε τπτ αλλο εκτος απο ΠΑΣ.
τερμα!
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 433
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #36 στις: Παρ 27 Μάι 2011 20:29 »
Μακάρι ο κόσμος που κατέβηκε στο Σύνταγμα, να ήξερε τι κάνει πραγματικά. Υπήρχε κόσμος από φασίστες και δεξιούς, μέχρι πασόκους και συνασπισμένους. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα θετικό βήμα, το γεγονός πως κόσμος που είναι καρφωμένος στο ντιβάνι του ωχαδελφισμού βγήκε στο πεζοδρόμιο. Αυτό όμως δεν αρκεί. Δεν αποτελεί πολιτικό σύνθημα το «κλέφτες-κλέφτες» και το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», γιατί αυτά είναι αποτέλεσμα του πολιτικού συστήματος που συντηρείται τόσα χρόνια από τα κυρίαρχα κόμματα και τα δεκανίκια τους. Μικρός είχα την απορία, αφού δεν κάνουν τα σωστά και αφού η πολιτική που εφαρμόζουν είναι ενάντια στο λαό, γιατί δεν τους σκοτώνουμε; Η απάντηση που έπαιρνα είναι πως η λύση δεν είναι αυτή. Θα υπάρξουν κι άλλοι τέτοιοι. Κι όντως, μπορεί κανείς να το αρνηθεί; Τα παραδείγματα σε αφθονία. Τσοχατζόπουλος, Ρουσόπουλος, Μαντέλης, Παυλίδης, Λαλιώτης, Παπανδρέου και δεν έχει τελειωμό η λίστα. Το θέμα είναι πως ο κόσμος θα πάρει τις τύχες στα χέρια του, πως θα γίνει αυτός ο κυρίαρχος!

Δεν γίνεται λοιπόν να έχουμε τα ίδια αιτήματα εγώ με τον πασόκο και τον φασίστα. Τόσο καιρό δεν έβλεπαν; Άντε έκαναν μία φορά το λάθος, δεύτερη αλλά από κάποιο σημείο κι ύστερα καταντάει μαλακία.

Αδυνατώ μάλιστα να κατανοήσω την χθεσινή χαρά στο πρωτοσέλιδο της Αυγής για τους αγανακτισμένους. Δεν τη διάβασα την εφημερίδα στα ενδότερα όμως για να έχω καλύτερη άποψη.

Δυστυχώς, ο κόσμος έχει αναγάγει την πολιτική αντιπαράθεση σε οπαδική κόντρα μ' επιχειρήματα του στυλ «εγώ την έχω μεγαλύτερη».

Τώρα για να απαντήσω και σε κάποια θέματα που ειπώθηκαν, αποτελεί ντροπή για όποιον το έγραψε, και καλό θα ήταν να αναθεωρήσει μιας κι αν δεν είναι βαλτός, είναι τουλάχιστον ανιστόρητος, πως το ΚΚΕ σκότωσε το Μπελογιάννη. Μήπως ξεκίνησε ξανά το γράψιμο της ιστορίας και μου διαφεύγει; Σαν χθες υπέκυψε ο Γρ. Λαμπράκης στα τραύματά του. Θα τρέμουν κόκαλα.. Και στο άλλο που διάβασα, ναι είμαι ΠΑΣ Γιάννινα και δε νιώθω ντροπή τουλάχιστον όπως θα ένιωθα αν ήμουν γαύρο-βάζελος, όταν το δηλώνω μακριά από την πόλη μου. Δεν ξέρω όμως πόσο περήφανος θα είμαι όταν θα αναρτηθεί σβάστικα στις κερκίδες μας..

Στο κάτω-κάτω της γραφής μία ομάδα υποστηρίζω. Υπάρχουν και σπουδαιότερες αξίες στη ζωή μου, από τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες.

Καλό βράδυ.
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Μολοσσός

  • Επισκέπτης
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #37 στις: Παρ 27 Μάι 2011 20:37 »
γαβ γαβ....

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #38 στις: Παρ 27 Μάι 2011 20:48 »
Παράθεση
από: heartless

Τώρα για να απαντήσω και σε κάποια θέματα που ειπώθηκαν, αποτελεί ντροπή για όποιον το έγραψε, και καλό θα ήταν να αναθεωρήσει μιας κι αν δεν είναι βαλτός, είναι τουλάχιστον ανιστόρητος, πως το ΚΚΕ σκότωσε το Μπελογιάννη. Μήπως ξεκίνησε ξανά το γράψιμο της ιστορίας και μου διαφεύγει; Σαν χθες υπέκυψε ο Γρ. Λαμπράκης στα τραύματά του. Θα τρέμουν κόκαλα..

Διάβασε για τη σχέση Μπελογιάννη και Πλουμπίδη και τη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ εκείνη την εποχή και θα καταλάβεις γιατί το χαρακτηρίζω έτσι.
Επιμένω στα όσα έγραψα και δεν επανέρχομαι! :stop:
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #39 στις: Παρ 27 Μάι 2011 23:18 »
μη σκαλίστε τα παλιά
απ' είν ακόμα γριφοι
κι βλάφτνε σοβαρα τα βλαμενα

ο Τζμάκος ξέρ' τι λεει
διοτ' τραβήχκαν πολλες νουρές το 52
για ερθ ο σοσιαλζμός στν ελλάδα τσ αλλαγης το 81
κι βιβαίως για γένει  κι το εργοστάσιο παραγωγης επανάστασς στο μΠερσσό

μη κλάν'τε ομως κι το σημερα
κι περσσότρο τα νεα τα παιδακια

τα πράματα σήμερις χρειάζνται
πρώτα νου κι κατόπ φωνη
ετσ' λεει η εποχη ετουτ'

κοινοβουλευτικιά παρτούζα το αποτέλζμα
μνημόνιο κι ταπα στν κώλο

δε υπάρχει καένας υπευτνος στν ελλαδα - Ελλάδα -
προς ωρας, ολα ειν' τυχαια κι συμπτωματκά

μη χαλεύμε ευτύνες κι κελια πολιτ'κά
δεν υπαρχει πολιτ'κος πλεο
ρεστα

πρεπ να καλέσνε μυαλά κι να παραδώκνε τα μολύβια τσ'
μον' να ακουν
ποιοι απ'  αφνους ακουν;
καένας


χρειάζται μυαλά
απο Βασίλ Μαρκεζίν μέχρις Παγιώτη Κονδύλη κι Νίκο Μουζέλη κι Μανολεδάκη κι Μάτεσι



"Όλοι θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να συζητάμε μακριά από κάθε στενόκαρδο πολιτικό φανατισμό."
 [περιοδικό Νέα Γενιά  ΕΠΟΝ_1945]  Κώστας Αξελός (πεθαν' επερς στ' Γαλλία)



...λογαριάστε  ποσα χρονια  περασαν  απ'  αυτήνη τη κβέντα --- τοτενες

καλ'νύχτα κ έφεξε


« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 27 Μάι 2011 23:51 από HarMPas »

Αποσυνδεδεμένος BILLYNIOS

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 87
  • Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες και σκουριασμένες ορδές
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #40 στις: Σαβ 28 Μάι 2011 15:34 »
Περί "Αγανάκτισης"

Για ότι αφορά το κίνημα των "αγανακτισμένων" (τι όνομα κ αυτό) είμαι από αυτούς που κρατάν μικρό καλάθι. Καταρχήν την αγανάκτησή μου την δηλώνω καθημερινά εδώ και καιρό, ίσως και χρόνια, στους εργασιακούς μου χώρους, στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, στις δραστηριότητες της στείρας καθημερινότητας που κουρελιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ηθική. Κατανοώ πως οι δυσκολίες μεγαλώνουν και αυτό που ονομάζουμε κρίση έχει αγγίξει τον πισινό όλων μας περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα την περίπτωση. Επίσης κατανοώ την ανάγκη όλο και περισσότερων ανθρώπων να δηλώσουν φωναχτά ότι η ζωή τους πια δεν τους αρέσει. Κάπου εδώ όμως αρχίζει η πολιτική σκέψη.
Το κίνημα αυτό διακατέχεται από μια απέχθεια προς τα κόμματα, κάτι που δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό ωστόσο δεν μπορώ να τσουβαλιάζω στο ίδιο καζάνι τις ανεπάρκειες της αριστεράς και του αναρχικού χώρου με τα εγκλήματα των όσων άσκησαν δημόσια διοίκηση και ασέλγησαν σε πλήρη σύμπνοια με τα παπαγαλάκια και τους παρακρατικούς τους επάνω στα εργασιακά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας. Η ισοπέδωση αυτή που συνθηματολογικά εκφράζεται σε αυτές τις συνάξεις (κλέφτες, όλοι ίδιοι είστε...) έμενα με φοβίζει. Είναι η σπορά του φασισμού στα μεσαία και μικρομεσαία στρώματα.
Επίσης για όλο αυτό το ανομοιογενές σύνολο που μαζεύεται στις πλατείες τις χώρας εκφράζω τις ανησυχίες μου για το τι είναι το υποκείμενο της αγανάκτησής τους. Αναρωτιέμαι αν τους στεναχωρεί και τους αγανακτεί η απώλεια των "ανέσεων" που τους παρείχε το όραμα της χωρίς τέλος ανάπτυξης του καπιταλισμού που τους εξασφάλιζε μια θέση κοντά στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας.
Η ιδεολογική επικυριαρχία στο σώμα των αγανακτισμένων της μεταμοντέρνας άποψης της Σπίθας του αυθαίρετου πατριωτισμού που ξεκινά από την ακροδεξιά και χάνεται στον λαβύρινθο των κοινωνικών στρωμάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ικανή και αναγκαία συνθήκη εύρεσης συνεκτικών στοιχείων κάτι που εξ αρχής μου φαίνεται καταδικασμένο.
Η κάθε κοινωνική εξέλιξη ή πρακτική πείτε το όπως θέλετε δεν μπορεί να έχει όμως μία μόνο ανάγνωση. Η πολιτική σκέψη επιτάσσει να διακρίνουμε και άλλα χαρακτηριστικά που την διαπνέουν όπως ότι προυπόθεση για την πολιτική ωρίμανση μιας διεργασίας είναι η δράση, και σε αυτό χειροκροτώ τις προσπάθειες της γενικής συνεύλεσης Συντάγματος να βάλει την αγανάκτιση στ αυλάκι.
Στην διαμόρφωση της νεόκοπης πολιτικής πρακτικής χωράει προοδευτικός, ριζοσπαστικός και ανατρεπτικός κόσμος που δεν θα αφήσει σπιθαμή για σπιθαμή χώρο στους επίδοξους ,εκ του πονηρού, καπηλευτές του όλου πράγματος.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθιμίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι την αγανάκτιση σε όλο της το μεγαλείο τη ζούν εδώ και πολύ καιρό άνθρωποι κοντά στην 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου όπου πεφτουν θύματα των ναζιστικών επιθέσεων από τα παρακρατικά ανδρείκελα. Είναι σίγουρα κάποια οι οποίοι παίρνουν την λυπηρή πρωτιά στην αγανάκτιση.   
ΛΑΕ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #41 στις: Σαβ 28 Μάι 2011 16:04 »
Όμως αυτή η λύση, αν υπάρχει λύση, απαιτεί τη συσπείρωση  ψύχραιμων και όχι απλά αγανακτισμένων πολιτών, πολιτών που δε θα προσφέρουν άλλο το κεφάλι τους στο οποιοδήποτε κομματικό καπέλο.
οχι πως ειν' φιλοζμ' ο Νιους ---μον'  επδής μι καλύφτει ο λογος τ'

Παράθεση
Στην διαμόρφωση της νεόκοπης πολιτικής πρακτικής χωράει προοδευτικός, ριζοσπαστικός και ανατρεπτικός κόσμος που δεν θα αφήσει σπιθαμή για σπιθαμή χώρο στους επίδοξους ,εκ του πονηρού, καπηλευτές του όλου πράγματος.
 
κι βιβέως απόλ'τα ο Βνίλλιος

υγγ: τα διαβασα δω μεσα ούλα κι καμπόσα ------ %-|

Αποσυνδεδεμένος pasajax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Μηνύματα: 318
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #42 στις: Κυρ 29 Μάι 2011 16:31 »
Αγανακτισμένοι στο σύνταγμα και σε κάθε πόλη της χώρας και μακάρι σε όλον τον κόσμο.

Για την Ελλάδα , να πώ κι εγώ 2-3 πράγματα.

Στο δρόμο βγήκε λοιπόν ο κόσμος μιάς και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, και πολύ πιθανόν να γίνουν άθλια για την ίδια την ζωή μας.

Οι αιτίες που μας έφεραν ώς εδώ, είναι όλες αυτές οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τον κόσμο τόσα χρόνια, και μεταφέρουν κέρδη και ισχύ στους επιχειρηματίες, εφοπλιστές,τραπεζίτες κλπ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Οι γκρίνιες που ακούμε από τους επιχειρηματίες, εφοπλιστές,τραπεζίτες κλπ εντός Ελλάδας είναι επειδή βλέπουν να χάνουν ένα μέρος της (ληστρικής) πίτας και να πηγαίνει στους ΟΜΟΙΟΥΣ τους στο εξωτερικό.

Το μνημόνιο , το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ελληνικά κόμματα που ψήφισαν (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) ή δεν ψήφισαν αλλά στηρίζουν(ΝΔ,Ντόρα ) είναι γνωστά , ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ γίνεται προσπάθεια να φιμωθεί αυτό από τις αντιδράσεις του κοσμου.

Το όχι σημαίες (παρα μόνο την ελληνική) , όχι κόμματα(σιγά μην έβγαινε το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και το ΛΑΟΣ έξω) γίνεται μόνο και μόνο για να μην πάρει χαρακτηριστικά πολιτικά ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και όλων αυτών που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται μαυρη και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ απέναντι στο δικαίωμα του λαου να παλέψει για ζήσει.

Η  κυρία Τατιάνα Στεφανίδου, οι Αμάν, οι χαρούμενοι δημοσιογράφοι των μεσημεριανών και πολλοί πολλοί άλλοι ΌΛΟ ΤΥΧΑΙΑ χαίρονται που δεν υπάρχουν κόμματα.
Οτι όλοι οι βουλευτές είναι κλέφτες και όλοι φταίνε υπάρχει στη συνείδηση του κόσμου(θέλει μεγάλη κουβέντα όμως γιατί άλλο να κυβερνάς και να περνάς μέτρα και άλλο να είσαι ενάντια στα μέτρα αλλά να μη παλευείς όπως πρέπει).
Το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ όμως, είναι η λύση που προτείνουν κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές (ευτυχώς ελάχιστοι), που δεν θέλουν να πολιτικοποιηθεί η διαμαρτυρία. Η λύση που δίνουν είναι απειλή για όλους τους δημοκράτες ανθρώπους.
Μιλάνε για Μαρκεζίνηδες, για Παπαδόπουλους κλπ.Μιλάνε για τη μαύρη ιστορία της χώρας. Να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτα.

1) Να παλέψουμε για να μην περάσουν άλλα μέτρα.
2) Να παλέψουμε για να στείλουμε το μνημόνιο και τους υποστηρικτές του όξω από εδώ.
3) Δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος και δεν έχω δημιουργήσει κανένα.
4) Δεν με ενώνει τίποτα , μα τίποτα, με τους Βαρδινογιάννηδες, Προβόπουλους κλπ και τους ρατσιστές
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 29 Μάι 2011 16:38 από pasajax »
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #43 στις: Κυρ 29 Μάι 2011 20:28 »

"Αγανακτήστε" – το σύμβολο της εξέγερσης των νέων



Το βιβλίο του έγινε μπεστ σέλερ και ο ίδιος πρότυπο για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος άγνωστο γάλλο συνταξιούχο διπλωμάτη Στεφάν Εσέλ και την ολιγοσέλιδη μπροσούρα του "Αγανακτήστε".

Μέσα από 32 σελίδες ο Στεφάν Εσέλ ζητά από τους Γάλλους και όχι μόνο να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις "κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας" και να "αγανακτήσουν" για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία. Η ιδέα του γίνεται αυτές τις ημέρες πραγματικότητα όχι μόνον στην Ισπανία, αλλά από χθες και στην Ελλάδα.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ!:  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15109040,00.html

ΥΓ: Αγανάκτηση, μια λέξη για πολλά   «««««««Αγανάκτηση»»»»»»»   και  ??????? Αγανάκτηση???????
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος pasajax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Μηνύματα: 318
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #44 στις: Δευ 30 Μάι 2011 20:02 »
Και τσούπ πετιέται ο Τζέφρυ...(αυτό δλδ μας έφταιξε ότι δεν είναι 100% ελληνάρας, και δεν μας αγαπάει πολύ)
και σου λέει :

Φταίει το σύνταγμα κύριοι...αυτό είναι που μας έφερε ως εδώ.
Και καλά για να πάνε φυλακή οι πολιτικοί που κάνουν ατασθαλείες και άλλα τέτοια.

Και
 εκεί που έχουνε πάρει μέτρα,
εκεί που μείναν άνεργοι κατά χιλιάδες,
εκεί που δεν θα πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά,
εκεί που για να ΠΑΣ σχολείο
είτε αυτό θα είναι σαν το γκέτο της Γκράβας στην Αθήνα (ή σαν κάτι αμερικάνικες ταινίες) είτε θα είναι χιλιόμετρα μακριά για τα παιδιά της επαρχίας
εκεί που δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε δωρεάν υγεία,
εκεί που δεν θα μπορούμε να έχουμε ελευθερο χρόνο (δεν ξέρω αν πιστευει κάποιος πως οι φυλακισμένοι έχουν ελευθερο χρόνοι)
και πολλά ακόμη....

θα σου πετάξει και το σύνταγμα ο σοσιαλιστής και δημοκράτης και θα σου φτιάξει καινούριο:
με περιορισμό στο συνταγματικό δικαίωμα να διαδηλώνεις, να απεργείς, να είσαι σε σωματείο, σε φοιτητικό σύλλογο κλπ.

Το προχωράνε οι "δημοκράτες" παραπέρα, και οι λοιποί Ελληνες και συνΕλληνες (Αντωνάκης και Γεωργιός , Ντοριτσα κλπ) και θα πάμε σε περισσότερη δημοκρατία.

Μάλιστα...
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #45 στις: Δευ 30 Μάι 2011 22:12 »
Μάλιστα...

ας ειπούμι ότ’ εχμε εκλογές….= κι τι έγινε;;;;;

θα κατβούμι όλοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο <<αγαναχτησμενοι>>;;;;;
πρωτα πρωτα θα είν’  απέδω ως το παράδσο κι δευτερο, δε το παίρ’ η τζιέπη’ :P

<>>>αγαναχτάς τωρα;;;;; αφου δε ξερς πως ειν'  η αγανάχτησ' ----κι δε σ’  ταιράζ  κιόλι----- >:(

κι αφ’  οσο  η αγαναχτησ’  δεν είν’  στο μνημόνιο τ' Τσαντ, ούτι   στο συνταγμα τ’ Σμίτη,  ουτι στα ποίματα τ’ Πουλυδουρα
κι αφου ησαν ουνα φτσα ουνα  ρατσα --- πώς να το καταλάβς-----;;;;;;;; 8)

μ’ ούλα αυτήνα  τα πρωσώπεια τν προσώπων κι τ’ προσώπ’  τσ’ προσωποποίησ’σης τ’  εθνικού μας απρόσωπ’  απ’ έχει τν  αγανάχτησ’ στ’  μούρ’ τ’
αφου δε ξερς---  γιατι αγαναχτας ----ετσ’  στον αερα;;;;;--------ακσες αγανάχτησ’  κι ειπες ας αγαναχτήσω κι γω καμποσο ακομ’…………………..
αγαναχτάς απο τν τύψη ή απο τ' σφίξη;;;;;;;

η τύψ’  είν’ λύτρο ---η σφίξ’ βλαφτει το κωλιάντρο
κι κατώς σφίγγισε  από τν τυψ’  κι αγαναχτας  από τ’  σφίξ’ λες κατοπ;;;;;;---- :-?

εγω απ’  εχασα στο χρηματιστήργιο
εγω απ’  νόθεψα το σοσιαλζμό 
εγω απ’ πρόδωκα το νεοφιλελευθερζμό
εγω απ’  σκωνώμαν να κάτσ’ ο βουλευτης μ’
εγω απ’ χαίρομαν επδής επιανα παραπάν’ λεφτα απ’ το γειτονα μ’
εγω απ’ πάιανα μι 4χ4 στν καλπ’  για αντέξ’ η αλλαγή κι  η λουφα κι η παραλλαγη
εγω απ’  έδωκα διαρκείας στ’ ακροστοιχεία να μπουν στ’  Βουλη για να  γλέπνε ποδόσφρο
εγω απ’ επαιζα 2αρ τν Μπαικαρακουρλού κ βήκε  Χ κι απστομηθκα στν κβά
εγω απ' έφκιακα σαλε στο Γραμμο κι στο Βίτσ'
εγω απ' εφερα το Γκαλατράβα
εγω απ' εδιωξα το Μπαγιαβιτς
εγω απ' ψωνίζω απ' το Γκινέζο
εγω απ' μιλαω στο κινητό μ'
εγω απ' καπ' σι ξερω
αλλα δε θμάμε %-|

ωρεεε εκλεχτορα τσ’ χρεωκωπίας κι τσ’ κοινοβουλευτκής φιουδαρχίας
δε μπηρες χαμπαρ τι επαθες κι πως το παθες ωωω μαυρεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

αυτό απ’ ήθελαν οι γκυβερνήσεις το πέτχαν,  ωωωω ευρωπιδοτούμνε,  μι το σιβας στο ντεζιάκι κ μι τν ουκρανιδα στα γονατα  νταχτιρντι κι ολεαμαν

όλα αυτήνα  τα πρωσώπεια  τν προσώπων  τ’ προσώπ’  τσ’ προσωποποίησ’σης  τ’  εθνικου μας  απρόσωπ’  εξυχρονζμου τσ’  μιζεργιας,
μας  ζό-μπι-ψαν  Αγά- Ναχντζμέ-νεμ

ένας λαός  'πί τριάντα  χρόνια  περ’Χαρίς  κι ατρόμτος – Αγιαξ  2 - 1 στμένος
κυριεφκε   απ’   εθνικο φόβο κι εντέλ’  από τν  εθνικιά κατάθλιψ’
κι μας πήραν χαμπαρ’ κι θα μας στριμώξνε οσο να σκάσμε

είμεστε άρρωστ’  βαρια---- πάρτε το χαμπάρ’---- :(

πάσχμε από εθνικια καταθλιπτικιά  αγανάκτησ’  λογον  τσ’  χρόνιας  βεβιότ’τας κι  τ’ ναίφ ‘φησυχαζμού  μας
[διοτ' η χωρα μας ήταν δυνατή, αφ'  όσον ειμεσταν  όλ'  ΚΟΥΤΑλιανοί]

το οποιον σήμερις, αυτήνη  η κατάθλιψ’  προκαλει  κι  τν  αγανάχτησ’ 
αλοιμονό μας αν  μας τνε πάρουν τν αγανάχτησ’ κι μας τνε φκιάκουν  φοξβάκγιν  οι τσιουλφάδες
 
μι σνομπάρμε ομως κι κιντυνευτε  τν κατάστασ’,  όσο η  κατάθλιψ’  κανει  κουμαντο,
διοτ’  είν’ επικίν’ντνο  να ΠΑΣ  απ’ τ’  χρόνια  αφασία,  κατευτεία  στν  εγκεφαλκια αγανάχτησ’
ακουλθάτι  κι παρακουλθάτε από κοντα τα πράματα κι κεινούς απ’ δε αφασιοποιθκαν  ποτες
 
κι η γιατριά  θα νάρθει χωρίς γιατρούς κι ματζούνια
μον’  δγια τσ’  ομοιοπαθητκής  κι μακριά από κάθι  τσιαρλατάνο  νέοκονομολόγο

ειμεσταν τριάντα χρόνια ετεροπαθητ’κοί
είν’ καιρος να γέν’με ομνοιπαθητ’κοί
μόν’  απ’  ενεργείας  μας 
κι μι το ΣΥΝΤΑΜΑΣ (Μακρυγιαννς)




Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 7.813
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #46 στις: Τρι 31 Μάι 2011 22:04 »
Στα Γιαννενα οι αγανακτησμενοι μαζευονται στη Γαριβαλδη?

Αποσυνδεδεμένος apnea73

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.605
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #47 στις: Τετ 01 Ιούν 2011 22:02 »
Ναι ναι Γαριβάλδη...
Στην πλατεία είναι οι αγανακτισμένοι του ΠΑΜΕ! :stop:
....

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 531
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (και όχι μόνο)
« Απάντηση #48 στις: Πεμ 02 Ιούν 2011 13:34 »
Eδώ στην Ελλάδα με την υπερβολή που δυστυχώς μας διακρίνει είμαστε ικανοί ακόμα κι αυτό το αυθόρμητο κίνημα να το εξευτελίσουμε και να το κάνουμε κορδελάκια με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήδη ακούμε τουλάχιστον 1.000.000 φορές την ημέρα την λέξη "αγανακτισμένοι" πράγμα που θα μας κάνει να την σιχαθούμε και επίσης έχουν φτάσει να ασχολούνται με το κίνημα ακόμα και τα μεσημεριανά τύπου Λαμπίρη, Τατιάνας και Μουτσινά (ΕΛΕΟΣ!!!!). Οι αγανακτισμένοι έκαναν αυτό, οι αγανακτισμένοι έκαναν το άλλο, επίθεση απο αγανακτισμένους κτλ κτλ κτλ......

Προσωπικά είμαι υπέρ των κινητοποιήσεων των πολιτών αλλά είμαι ακόμη περισσότερο υπέρ των πολιτικών κίνημάτων τα οποία όμως δεν θα συνθηματολογούν απλά, αλλά θα καταθέτουν και προτάσεις για το μέλλον. Το να διαδηλώνουμε κάθε μέρα στις πλατείες και να φωνάζουμε "κλέφτες" και "να καεί η βουλή" είναι δεκτόν μέχρι ενός σημείου, αλλά απο εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξουν και προτάσεις. Πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι οτι το πρόβλημα είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας μετά την μεταπολίτευση και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση!!! Πάμε παρακάτω,

οι κυβερνώντες είναι κλέφτες; ΝΑΙ (όχι όλοι όμως)
η κυβέρνηση είναι ανίκανη; ΝΑΙ
να φύγει; ΝΑΙ
να φύγει το ΔΝΤ; ΝΑΙ
να βγούμε απο το μνημόνιο;;; ΝΑΙ
μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας;;; ΟΧΙ
είμαστε αυτάρκεις ως χώρα;;; ΟΧΙ
Μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας χωρίς να δανειστούμε;;; ΟΧΙ
Άρα...;;; Εδώ θέλω μια απάντηση απο τα κινήματα....!!!

Κι εγώ λέω πως αύριο το πρωί η κυβέρνηση καταρρέει - είναι πολύ πιθανό έτσι κι αλλιώς - καίγεται και η βουλή και ολα καλά κι ωραία. Η επόμενη μέρα ποια θα είναι; Κάποιος πρέπει να κυβερνήσει. Προτάσεις υπάρχουν επ' αυτώ;;; Προφανώς δεν γίνεται να κυβερνήσουν οι 100.000 άνθρωποι που είναι στο Σύνταγμα. Και βασικά να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και για ποιο λόγο ακριβώς είμαστε αγανακτισμένοι. Είμαστε αγανακτισμένοι γιατί μας ξύπνησαν απο την νιρβάνα στην οποία βρισκόμασταν (ούτε λίγο ούτε πολύ νομίζαμε οτι βρέχει λεφτά που δεν θα τελειώσουν ποτέ) ή γιατί πραγματικά θέλουμε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα;;; Θέλουμε δηλαδή η επόμενη μέρα να είναι μια νέα κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει να δίνει μισθούς χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και στους επαγγελματίες συνδικαλιστές ενώ οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες;;;; Που θα βγάζει σε σύνταξη απο τα 45 και τα 50 κάποιους κλάδους οι οποίοι θα αξιώνουν υψηλές συντάξεις και υπέρογκα εφάπαξ;;; Θα διορίζει Δ.Υ κατά τον ίδιο τρόπο που το έκαναν μέχρι σήμερα συντηρώντας το πελατειακό κράτος και γιγαντώνοντας τον ούτως ή άλλως γιγαντιαίο δημόσιο τομέα;;; Που θα δίνει επιδοτήσεις στους αγρότες με αντάλλαγμα να μην κλείνουν τους δρόμους;;;  Που θα κρατάει κλειστά επαγγέλματα και θα δημιουργεί συντεχνίες;;; Που θα πληρώνει τον υπάλληλο της πολεοδομίας και της εφορίας με 2500 ευρώ και τον δάσκαλο ή τον καθηγητή με τα ίδια τυπικά προσόντα θα τον αμοίβει με 1200 και θα τον στέλνει να υπηρετήσει στου διαόλου τον κώλο ωστε να τρώει τον μισθό στα καύσιμα και τα ενοίκια;;; Που θα επιτρέπει στους καθηγητές πανεπιστημίου, που είχαν το θράσος οι γελοίοι να κάνουν και διαδήλωση μαζί με τον "αριστερό" πρώην βουλευτή της ΝΔ που είναι και στην λίστα με αυτούς που ζήτησαν αναδρομικά Μίκυ Θεοδωράκη, να αναριχώνται στην ιεραρχία γλείφωντας κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις έχοντας μια διαδικασία εκλογής περίπου σαν το κονκλάβιο του Βατικανού και που έχουν δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλωμα που δεν μπαίνει κανείς πέρα απο τους συγγενείς τους;;;;;;;;; Που θα βγαίνει ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ και θα μιλάει λες και η ΔΕΗ είναι μαγαζί του;;; Και θα λέει δικαιούμαστε τα 25 εκ. ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ απο την ΔΕΗ για να κάνουν ταξίδια και αγορές στο εξωτερικό;;;; Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που ένα μικρό μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς που το συντηρούσαμε με την ψήφο  μας και με αντάλλαγμα το γλείψιμο κανενός κοκκάλου (διορισμός στο δημόσιο, αυθαίρετο εξοχικό, φοροδιαφυγή κ.α);;; Ή μήπως τώρα τελευταία καταλάβαμε οτι έκλεβαν οι Τσοχατζόπουλοι, οι Λαλιώτηδες, οι Ρουσόπουλοι, οι Βουλγαράκηδες, οι Μαντέλληδες και τόσοι άλλοι;;; Όχι βέβαια, απλά όσο κλέβαμε και μεις καμιά πετσούλα απο το φιλέτο τους ήταν όλα καλά κι ωραία, τώρα που μας κόβουν και την πετσούλα γίναμε όλοι ανακριτές.

Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε γιατί ακριβώς είμαστε αγανακτισμένοι και να το δηλώσουμε ρητά. Θέλουμε να αλλάξει εκ βάθρων το πολιτικό σύστημα ή απλά να αλλάξει η κυβέρνηση με την ελπίδα οτι η επόμενη που θα έρθει θα μας χαϊδέψει τα αυτιά και θα συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν;;; Το δεύτερο βέβαια μόνο ως ουτοπία φαντάζει μιας και μας πήρανε χαμπάρι και πλέον μας τραγουδάνε το σουξέ του Ρέμου "κομμένα πια τα δανεικά, αν θες να ζήσεις ζήσε με τα αληθινά". Και τα αληθινά με πάνω απο τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας να είναι Δ.Υ και συνταξιούχοι των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων ...απλά δεν φτάνουν. Είναι διατεθιμένοι όλοι αυτοί να στερηθούν το μισθό τους ή την σύνταξή τους επ αόριστον σε μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών;;;;; Εγώ λέω ΟΧΙ!!!

Επανέρχομαι λοιπόν και ρωτάω, αυτό θέλουμε;;; Να έρθουμε στην πρώτερη κατάσταση-τουλάχιστον την πιο πρόσφατη- που θα θεωρούμε οτι απο κάπου κάποιος καλός άνθρωπος μας στέλνει λεφτά και με αυτά θα πληρωνόμαστε εσαεί και δεν θα τρέχει τίποτα;;; Που ο διακαής πόθος του Έλληνα θα είναι να μπει στο δημόσιο, να πάρει τζιπ, να πάει διακοπές στην Μύκονο, να τα σπάσει στα μπουζούκια, να έχει τρία κινητά, 7 τηλεοράσεις, 35 πιστωτικές κάρτες με τις οποίες θα καταναλώνει αλόγιστα και στο τέλος θα λέει ανήκω στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ";;; 

Είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά μεγάλες αλλαγές και μεταρυθμίσεις δεν γίνονται χωρίς να "χυθεί αίμα" δικαίων και αδίκων. Να πληρώσουν αυτοί που έχουν, αλλά δυστυχώς θα πληρώσουν κι αυτοί που δεν έχουν και που ίσως δεν φταίνε. Φταίνε μόνο γιατί κι αυτοί συντηρούσαν αυτό το άρρωστο πολιτικό σύστημα και το υπηρετούσαν ο καθένας απο την μεριά του. Να πάνε φυλακή όσοι κλέβανε και να δημευθεί η περιουσία τους υπέρ του δημοσίου, όλων όμως. Να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας, τα σπίτια μας, οι λογαριασμοί μας, η επαγγελματική μας δραστηριότητα, τα εξοχικά μας, τα αυθαίρετά μας και ο καθένας όσο έχει κλέψει να δώσει πίσω. Έκλεψες πολύ; Θα δώσεις πολλά. Έκλεψες λίγο;;; Θα δώσεις λίγο, θα δώσεις όμως....

Προσωπικά η σημερινή κατάσταση δεν μου αρέσει καθόλου και βλέπω αδιέξοδο. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω πληγεί άμεσα απο το πάγωμα της αγοράς και την ουσιαστική στάση πληρωμών που έχει κυρήξει το κράτος απέναντι στον κλάδο μας, όποιος είναι στο ίδιο καζάνι καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω. Μόνο το δημόσιο πληρώνεται εδώ και μήνες κι ας λέμε οτι δεν έχουμε κάνει στάση πληρωμών. Απο την άλλη δεν κρύβω οτι με φοβίζει μια περίοδος ακυβερνησίας και χάους που ίσως κάποιοι να την επιδιώκουν πιστεύοντας οτι θα μας λυθούν τα προβλήματα. Πολλοί πιστέυουν πως αν κυρήξουμε πτώχευση και καταρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα μας χαριστούν τα δάνεια!!!! ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν μπορεί να παραμείνουμε στην κατάσταση που είμαστε πριν αρχίσουν τα όργανα.

Πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρει ο πολιτικός κόσμος γιατί μιλάμε για πολιτικό ζήτημα. Αυτόν έχουμε τώρα, αυτός θα τις πάρει. Τουλάχιστον προς το παρών. Οι αποφάσεις θα είναι σίγουρα οδυνηρές είτε τις επιτάσει η τρόικα είτε όχι και θα έχουν αποτελέσματα μετά απο τουλάχιστον 5 χρόνια. Εύκολες και ευχάριστες αποφάσεις με άμεσο αποτέλεσμα απλά ΔΕΝ υπάρχουν.


Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 7.813
    • Προφίλ