Στις
17:45 στήθηκαν τα μηχανήματα εκτύπωσης εισιτηρίων κάτω από τη θύρα 4.
Γύρω στις
18:00 έγινε μια πρώτη προσπάθεια εκτύπωσης αλλά δεν επικοινωνούσαν οι υπολογιστές με τους εκτυπωτές (ή με το κεντρικό σύστημα, δεν κατάλαβα ακριβώς. Μπορεί και με τα δύο) με αποτέλεσμα να μη γίνεται να εκδοθούν εισιτήρια.
Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν περίπου
20 άτομα που περίμεναν για εισιτήριο.
Τους προτάθηκε να πάνε στα γραφεία του συνδέσμου Blue Vayeros και να αγοράσουν από εκεί. Στους φίλους του Ολυμπιακού συστήθηκε να πάνε στους Blue Vayeros και να ζητήσουν εισιτήριο για τη θύρα 7!
"Πήγαινε φίλε μου, δε θα σε πειράξει κανένας. Αν γίνει κάτι, εγώ εδώ είμαι..." - Φώντας Βρόσγος σε οπαδό του Ολυμπιακού
(18:15).
Οι 2 εκτυπωτές της ΠΑΕ δε λειτουργούσαν γιατί δεν είχαν σύνδεση με το σύστημα.
Ο 1 εκτυπωτής των Blue Vayeros λειτουργούσε γιατί είχε σύνδεση με το σύστημα.
Η κυρία Πεζοδρόμου έκανε ότι μπορούσε για να λύσει το πρόβλημα, αν και δε φαινόταν να είχε εντοπίσει ακριβώς ποιο ήταν.
Γύρω στις
18:15 ήρθαν και 2 security stewarTs για να βάλουν τον κόσμο σε μια σειρά.
Δόθηκε προτεραιότητα σε όσους ήθελαν να πάρουν εισιτήριο στις θύρες 6 ή 9.
Γι αυτές τις θύρες δε χρειαζόταν ταυτότητα και είχαν προτυπωθεί αρκετά εισιτήρια.
Το πρώτο εισιτήριο εκτυπώθηκε λίγο πριν 18:30 και το δεύτερο μετά από περίπου 15 λεπτά...
Εκείνη τη στιγμή αποχώρησα για να χτυπήσω μια κρέπα στο Hippo.
Το βρήκα πιο ενδιαφέρον από το να βλέπω τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ να είναι πελαγώμενοι μη ξέροντας τι να κάνουν για να λύσουν το πρόβλημα.
Επίσης, πέρα από το πρόβλημα,
δεν υπήρχε σαφής οδηγία για εισιτήρια αναπήρων, παιδικά, μειωμένα κλπ. Ο κ.Βρόσγος ρωτούσε τον κ.Πότση και ο κ.Πότσης τον κ.Βρόσγο για το αν ένα 6χρονο πρέπει να πληρώσει ή όχι;
"Ο γιος μου είναι 6. Πληρώνει;"
"Δεν ξέρω, ρωτήστε τον κ.Πότση."
"Δεν ξέρω, κύριε Βρόσγο, περνάει από τα τουρνικέ χωρίς εισιτήριο κάποιος;"
"Αν τον πάρει αγκαλιά, περνάει"
"Κι αν μαγκώσουν στο τουρνικέ αγκαλιά κι έχουμε άλλα, τι θα κάνουμε;"
...
"Αναπηρικά εισιτήρια υπάρχουν"
"Ναι, με 10 ευρώ στη θύρα 11. "
"Ο συνοδός πληρώνει;"
"Δεν ξέρω. Πού τον έχετε τον ανάπηρο; Πρέπει να τον δω. Πού ξέρω εγώ τι είναι..."
"Στο αυτοκίνητο τον έχω αφήσει, είναι παραπληγικός."
"Να πληρώσετε εσείς 10 ευρώ κι ο ΑΜΕΑ να περάσει δωρεάν με το καροτσάκι".
Γλυκύτατες οι κοπελίτσες που τύπωναν τα εισιτήρια, by the way...
Κρίμα που ήταν οι δυο τους μόνες, για να βγάλουν περίπου 2000 εισιτήρια. Αναλογία
ένας υπολογιστής/εκτυπωτής ανά 1000 θεατές...
Αν το γήπεδο έχει πάνω από 4000 κόσμο, αυτή η αναλογία θα χειροτερέψει...
Υπενθυμίζω ότι τα εισιτήρια κόστιζαν
20 ευρώ (θύρες 3-4) και για τους κατόχους διαρκείας 10 ευρώ ανεξαρτήτως του αν είχαν διαρκείας στην 3 ή
στην 9.
Συγχαρητήρια στους Blue Vayeros για την άψογη οργάνωσή τους!
Εξακολουθούν να αποτελούν πρότυπο οπαδικού συνδέσμου.
Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους της ΠΑΕ για τις προσπάθειές τους!
Όταν τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, οποιαδήποτε κριτική ή σχόλιο είναι περιττά.
Εύχομαι να κατάλαβαν τα λάθη και τις παραλείψεις τους και σε 14 μέρες που παίζουμε με τον Άρη να έχουν έστω μια υποτυπώδη οργάνωση...