"Dura lex sed lex" λεει μια ρωμαικη φραση, γνωστη στους κυκλους των νομικων δηλ. "Σκληρος ο νομος, αλλα ειναι νομος".
Σε κανεναν δεν αρεσει η απαγορευση μετακινησης οπαδων, αποτοκος του ποδοσφαιρικου "πολιτισμου" μας. Κ μας τσουζει διπλα γιατι την πληρωνουμε μαζι με τους"συνηθεις υποπτους" κ εμεις που δεν εχουμε εμπλακει σχεδον ποτε σε οργανωμενα μεγαλης κλιμακας επεισοδια στις παμπολλες εκδρομες μας για τις οποιες υπερηφανευομαστε κ δικαια. Κ επισης ειναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΗ η τακτικη της αστυνομιας με τα μπλοκα στις εθνικες οδους κ την αδρανεια στην καταστροφη περιουσιων αρκει να μην υπαρχει εισοδος οπαδων στο γηπεδο.
Υπαρχει ομως κ ενα μεγαλο αλλα. Μια οργανωμενη κοινωνια δεν απορριπτει εναν νομο απλα καταπατωντας τον, οπως εκαναν οι ΠΑΟΚτζηδες κ οπως ετοιμαζομαστε κ εμεις να κανουμε σε αλλες εδρες με το σκεπτικο "οτι παιζεται η κατηγορια". Μια οργανωμενη κοινωνια συμεριφερεται μεσα στα πλαισια του νομου οσο αυτος ισχυει κ αν δεν της αρεσει εξαντλει καθε μεσο στη διαθεση της (απο διαφορες μορφες διαμαρτυριας κ πιεσης μεχρι προσφυγη στα αρμοδια δικαστηρια) για να τον ανατρεψει. Κ ακομα περισσοτερο, αποδεικνυει καθημερινα με τις πραξεις της γιατι ενας τετοιος νομος ειναι αχρηστος, αδικος κ πρεπει να εξαφανιστει.
Ουτε εμενα μου αρεσει καθολου αυτη η απαγορευση κ ο τροπος που εφαρμοζεται. Αλλα, αν ημουν αυτον τον καιρο στην Ελλαδα, θα επελεγα να κινηθω μεσα στα πλαισια της νομιμοτητας κ να αγωνιστω με τον προσφοροτερο τροπο για την αλλαγη της καταστασης. Εχω βαρεθει πια την ανομια που επικρατει σε αυτο το μπουρδελο, τη λογικη του "κανω ο,τι γουσταρω γιατι δε μου αρεσει ο νομος κ οποιος μπορει ας με σταματησει", ολα τα συμπτωματα που δειχνουν περιτρανα γιατι καποιες χωρες ειναι ετη φωτος μπροστα απο μας.....